Gemiddelde ervaring met Roaccutane (isotretinoine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Acne

Effectiviteit Algehele tevredenheid
26 meningen

Ervaringen met Roaccutane

10-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik het nu al 8 maanden. Het begon al na een week te werken, op het begin word het altijd wat erger maar dat is een reactie van mijn huid op die pillen. Je mag niet zwanger raken anders krijg je hele gehandicapte kinderen. Na een maand zag je al echt verschil, ik moet zelf nog 2 maanden met de pillen. en het is bijna helemaal weg. ik heb als bijwerking: rugpijn, droge lippen, roode gloed over mn huid en snel rode wangen. je moet ook bloed laten prikken om de 3 maanden om te kijken od je lever goed blijft. maar dat is niet zo erg. ik hoop dat ik genoeg heb verteld het is echt een aanrader die pillen. Ze werken supergoed. Ik krijg er veel reactie's over! lieefs. xx.

8-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb zon 6 maanden geslikt vorig jaar, had toen helemaal niks meer, had eerst veel acne op men rug en borst en ook in mijn gezicht rond de kaaklijn. Nu inmiddels bijna een jaar niet meer geslikt, en helaas is het weer terug aan het komen de laatste paar maanden. Door roaccutane kon ik niet meer sporten, kreeg warmteaanvallen, had heel droge huid en neus en werd soort van depressief ervan, maja werd ook knettergek toen ik die acne had dus. Spul werkt wel zeer goed.

7-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn acne is zo goed als verdwenen. Wat dat betreft ben ik erg blij met het medicijn. Als je bijwerkingen leest zijn deze best heftig. Nu viel het bij mij uiteindelijk relatief gezien wel mee, alleen je krijgt er wel degelijk last van. Ik had/heb last van droge lippen, droge ogen, gewichtstoename, vermoeidheid en ook een tijdje van depressiviteit. Maar ik ben echt wel tevreden met het resultaat!

28-4-2010

21-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik had heel erg last van ontstekingen onder mijn huid, van die grote bulten. Deden op een gegeven moment pijn en toen heeft de dermatoloog mij Roaccutane voor geschreven. Hij heeft me de bijwerkingen verteld maar ben het toch gaan slikken. Ik had wel hele droge ogen, kon mijn lenzen soms echt niet meer in. Maar mijn huid is weer helemaal mooi glad en egaal!

13-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Als puber altijd al wel last gehad van iets acné maar goed te doen met goede verzorging en bezoekjes aan natuurartsen ect. Met de eerste zwangerschap kwam het in volle vaart uit mijn lichaam, rug, billen, hals, nek, schouders en zelfs op mijn buik. Compleet ongelukkig was ik er mee. De dermatoloog schreef mij dit middel voor maar durfde het toen niet aan, ik zat immers in mijn kinder-periode. Nu 6 jaar na de laaste van 3 kinderen was ik er wel klaar mee. En het toch gaan slikken. Heb de dosis sinds 2 weken verhoogd naar 3 per dag. Het gaat volgens mij wel goed, de talg produktie is veel minder. Maar ik ben er volgens mij nog niet. Fijne bijkomstigheid is ook dat binnen 2 weken de schilfers op mijn hoofdhuid volledig weg waren!(en maar denken dat het een schimmel of zoiets was) Smeer me elke dag heel goed in met een goede vettende créme (dermalex) en heb overal lipbalsem liggen. Slik wel extra visolie en kalium en dat is heel goed te zien aan mijn waardes bij het bloedprikken! Je moet tijdens het gebruik van dit medicijn heel goed voor je zelf zorgen zowel als met voeding als met uiterlijke verzorging. Merk wel dat sinds ik de dosis verhoogd heb ik s'morgens stijf en stram uit bed kom, maar ik heb het er zeker voor over!!!

21-3-2010

17-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Bleh, ben blij als ik het niet meer hoef te slikken. De bijwerkingen zijn redelijk, maar toch voel ik me niet zoals ik mij daarvoor voelde.

23-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
het is echt wonder middel! en idd de bijwerkingen ik heb der totaal geen last van! alleen droge huid en droge lippen. ik slik het nu 2 maanden en heb weer een mooi huidje! na 2 weekies was ik helemaal van die stomme puisen af!! heerlijk!!!

15-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na alle negatieve ervaringen die ik had gelezen op het internet was ik nogal huiverig medicijn. In overleg met mijn huisarts ben ik toch begonnen met eenmaal daags 20 mg. Na 4 weken was ik al bijna puistjesvrij. Paar weken later waren zelfs mijn mee eters allemaal weg. Ik heb het 3 maanden gebruikt. En nu, een paar maanden later, is er nog steeds geen puistje te bekennen. Bijwerkingen: Droge huid en droge lippen. Met veel smeren met creme en veel water drinken is dit gewoon op te lossen, en het valt in het niets bij het resultaat dat roa geeft. Ik heb 3 jaar lang vanalles geprobeerd, inderm, differin, minocyin, etc etc, maar niets hielp. 3 maandjes roa en ik was er helemaal vanaf. Laat je niet bang maken door alle bijwerkingen, niet iedereen heeft er last van, en veel mensen schrijven ook veel klachten toe aan het medicijn die daar helemaal niet door veroorzaakt worden. Ik zou zeggen, probeer het medicijn, en wanneer je teveel last hebt van bijwerkingen kan je altijd nog stoppen.

9-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
het werkt op het gezicht wel goed, maar op de borst/rug niet zo goed als op het gezicht..

7-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik het nu 2,5 maand en de pukkels zijn al veel minder. het word wel weer wat erger als ik m,n menstruatie heb. mijn bijwerkingen tot nu toe: zeer heftige lage rugpijn, uitgedroogde lippen, neus, mond, gelaat, hele lichaam eigenlijk. de binnenkant van mijn neus is zo uitgedroogd dat het helemaal stuk is (bloedpropjes uit de neus) ben niet zo zeer depri, maar wel futloos en nergens zin in, ook geeneetlust meer. moet volgende week voor het eerst bloed laten prikken, nou maar hopen dat dat wel ok is. ik ben echt wel een bikkel, maar het valt me best wel zwaar. ik las dat het allemaal terug kan komen na een zwangerschap......ik weet niet of ik er nog een keer aan zou beginnen, maar als de pukkels echt verdwijnen is het het wel waard geweest.

6-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Volgens mij dermatoloog diende dit medicijn zeer goed te werken tegen seborrhoïsch eczeem. De uitkomst was ook zo, maar omdat ik een zeer lichte huid heb werd ook mij gehele gezicht rood. Alles werd zeer gevoelig en mijn lippen begonnen te scheuren. Omdat ik een psychisch probleem heb opgelopen (waarschijnlijk door mijn bijwerken en seborrhoïsch eczeem) ben ik op eigen verzoek doorverwezen naar een psycholoog. Ik kan mensen die met seborrhoïsch eczeem zitten dit medicijn aanraden maar absoluut NIET te lang!!! Momenteel ben ik er al een jaar vanaf en ben ik onder behandeling bij een schoonheidsspecialist. Hier laat ik mijn gezicht behandelen tegen een vette huid middels dermabrasie en dit helpt perfect. Bij de behandeling gebruik ik reinigingsmiddelen van Matiz, zo wordt mijn huid goed gereinigd en blijft hij schoon. Hiermee kan ik dan ook goed leven!!! Voor mensen die aan Roaccutane beginnen....laat je eerst zeer goed inlichten door je arts!!!!

24-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik zou persoonlijk dit medicijn nooit meer gebruiken!!! Liever puistjes dan psychisch gestoord.

16-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Nog 2 maanden en dan ben ik klaar met deze medicatie kuur. Ik ben er best tevreden over, mijn uitslag is volledig weg, alleen nog een paar rode vlekjes, maar die gaan nog weggaan. Nu maar hopen dat de acne wegblijft als ik klaar ben met de pillen. De enige bijwerkingen die ik heb ghad zijn droge lippen, droge ogen, en een droog gelaat. Ook moet ik om de 2à3 maanden bloed laten trekken, wat ik verschrikkelijk vind. Maar dat heb ik er wel voorover!

16-12-2009

13-12-2009

11-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
had erge last van pukkels, gebruik t nu 1maand en 7 dagen. K heb nu veeel minderpukkels,(en mee-eters) maar nog wel veel rodevlekjes(soort littekens) maar dien schijnnen in maand 2-3 grotendeels te verdwijnen. laten we t hopen! succes iedereen

30-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Na dit enkele maanden gebruikt te hebben kreeg ik last van spontane diarree. Uiteindelijk na 2 weken opgenomen in het ziekenhuis en bleek ik (door dit medicijn) Colitis Ulcerosa te hebben. Een chronische darm aandoening. Toen was deze bijwerking nog niet bekend bij dit medicijn. Ondertussen is dit (mede 'dankzij' mij) onderzocht en inderdaad als bijwerking van roaccutane toe te schrijven. Ik weet wel wat ik liever had gehad, acne of de chronische darm aandoening.

26-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Dit product werkt erg goed maar je moet meestal een 2de kuur van maanden in de toekomst doen.

6-6-2009

Inname- / gebruiksgemak
"Ik ben 15 jaar, 1.80 lang en 60 KG.

26-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben onderhand gestopt met het medicijn, had last van depressie, huilerig, angstig. Broze nagels, last van ogen, effect op haar. Vervelende bijwerkingen, vooral de psychische. Maar het werkte wel goed. Helaas, na zwangerschap is het gewoon weer teruggekomen. Ik denk niet dat ik het nogmaals ga gebruiken.

28-2-2009
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
De bijwerking van droge lippen viel tegen. Regelmatig waren deze zo droog dat het vervellen tot bloedens toe was. Ook werkte het in de gewrichten, tot moeilijk opstaan in de ochtend. Misschien met de leeftijd te maken ? De lokale plaatsen kwamen geen puisten meer, alleen een rode plek bleef op de huid. De dermatoloog kon het advies geven, wanneer het er lelijk uit bleef zien, dit cosmetisch middels laser behandeling te laten verwijderen. Maar, de lelijke puisten en grote schijven met groene punt zijn weg.

25-2-2009
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Op mijn 40ste had ik nog steeds af en toe last van heel lichte acné in mijn gezicht. Af en toe maar een paar pukkels maar altijd op de verkeerde momenten. De dokter schreef me Roaccutane 20 voor 2 pilletjes per week. Mijn huid is niet meer vettig daardoor, (zat de hele dag te poederen tegen het glimmen) veel aangenamer, make-up blijft beter zitten. Helaas mn haar is ook een beetje droger, maar dat neem ik er met plezier bij. Genezen zal het wel nooit, maar het is leefbaar nu.

8-1-2009

Inname- / gebruiksgemak
Het middel was bij mij zeer effectief. De acné was volledig verdwenen, maar helaas is het bij mij na 2 jaar weer terug gekomen. Wel in veel mindere mate. Tijdens de kuur had ik last van bijwerkingen gehad: lage rugpijn, droge lippen, vermoeidheid en hoofdpijn. De bijwerkingen klinken onschuldig, maar kunnen erg heftig zijn! Het is even doorbijten, maar uiteindelijk is het het absoluut waard.

6-10-2008

Inname- / gebruiksgemak
Na 7 jaren gezeurd te hebben bij de dermatoloog en allerlei andere middeltjes te hebben geprobeerd dan toch voor een second opinion naar een andere arts en eindelijk Roaccutane gekregen. Bijwerkingen: Zolang je je aan een paar kleine regels houdt: genoeg drinken, je huid goed insmeren (ik heb dit gedaan met Repair verkrijgbaar bij de apotheek), lipbalsem en oogdruppels gaat het helemaal goed. Minpunt: Het heeft 5 jaar lang prima gewerkt en ik ben (tot voor kort) helemaal vrij geweest van huiduitslag en/of acne. Helaas had de assistent mij na 6 maanden uit het programma gehaald (9 maanden is het normale programma) en daardoor denk ik dat het nu aan het terugkomen is. Ik ga toch zeker weer om een herhalingskuur vragen. Opletten: In de vruchtbare leeftijd MOET je 2 anticonceptie middelen gebruiken om er zeker van te zijn dat je niet zwanger kan worden gedurende deze kuur en liefst nog 2 maanden daarna.

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (564) - Anticonceptie - overig
Paroxetine (241) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (221) - Cholesterol
Efexor (211) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (173) - Maagzuur - protonpompremmers
Citalopram (143) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (136) - Epilepsie
Tramadol (117) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (113) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (97) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (95) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica