Gemiddelde ervaring met Roaccutane (isotretinoine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Acne

EffectiviteitEffectiviteit

4% (3)
(minimaal effectief)
1% (1)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,8)

Roaccutane - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Roaccutane

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
21-1-2012
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hallo allemaal, ik wil ook even mijn verhaal kwijt, Ik gebruik nu omgeveer 4 maanden roaccutane en ik ben zeeeer tevreden, ik heb vanaf het begin al meteen goed resltaat en ik moet zeggn de bijwerkingen vallen heel erg mee. ik heb al acne vanaf mijn 16e en al vroeg met van alles begonnen, het heeft mij dus enorm veel geld gekost (middeltjes en schoonheidsspecialiste) maar niets heeft echt geholpen. Nu 30 jaar later ben ik weer naar een dermatoloog gegaan en deze heeft mij roaccutane voorgeschreven en ik ben een ander mens geworden!!!! Kijk niet al te negatief naar alle reacties maar probeer het gewoon het helpt echt en de bijwerkingen vallen enorm mee, inderdaad droge lippen en spierpijn maar dat weegt voor mij niet op tegen het resultaat.

9-1-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu ongeveer sinds half september isotretinoine. Ik had vrij erge acne op mijn gezicht en hals. De eerste week werd het even heel erg in mijn gezicht, maar dit werd heel gauw minder. Na ongeveer twee maanden had ik bijna niks meer in mijn gezicht, maar me hals nog wel. Het leek dus redelijk goed te gaan, maar opeens werd het op mijn rug en schouders heel erg. Nu heb ik dus een zo goed als acneloos gezicht en een slagveld op me bovenrug en schouders. Ik hoop heel erg dat het snel verbetert op mijn schouders, want ik word er nu wel wanhopig Van bijwerkingen heb ik niet zo'n last. Ik heb alleen droge lippen, maar dit is goed te verhelpen met gewone vaseline. Alle succes!

4-1-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb roaccutane in totaal 7 maanden gebruikt ik had een paar bijwerkingen zoals rug klachten en moe en droge huid en lippen maar verder ben ik er heel erg tevreden over ik mag sinds gisteren stoppen dus kijken wat de tijd brengen gaat .

8-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, ik ben een 15-jarige jongen met redelijk wat acnee op mijn gezicht vooral (ook een beetje op mijn rug en borst maar dat valt mee). Ik zit nu te overwegen om Roaccutane te gebruiken. Ik werd door gewezen door mijn huisarts naar de dermatoloog omdat de cremejes en minocycline niet helpten. De dermatoloog zei dat alleen Roaccutane zou helpen. Ik heb met mijn ouders op internet gekeken en de meegekregen folders goed doorgelezen, zelf wil ik niets liever dan voor altijd af zijn van die puistjes want ik heb ze nou al bijna 4 jaar. Daarentegen ben ik wel erg sportief en train met fitness en voetbal, voetbal is echt mijn alles en dan lees ik de bijwerkingen van Roaccutane en dit bevalt me totaal niet, ik hoor van; spierklachten, depressies, haaruitval en schilfers. Deze bijwerkingen zouden misschien niet eens weggaan? Ik twijfel daardoor heel erg of ik het nou wel of niet moet doen, de Roaccutane kuur, dus hierbij vraag of ik mensen die de kuur aan het doen zijn of hebben gedaan mij advies zouden willen geven. mvg, en twijfels,

21-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in het begin erg getwijfeld of ik wel Roaccutane zou gaan slikken, vanwege de vele en soms ernstige bijwerkingen. Maar ik hoorde van mijn dermatoloog dat alle bijwerkingen zouden verdwijnen als je stopt met het gebruiken van Roaccutane, dus ik heb uiteindelijk toch besloten ermee te beginnen. Ik gebruik nu Roaccutane sinds eind september, en er zijn al meerdere mensen die tegen mij zeggen dat mijn huid er goed uitziet. Het is nog lang niet allemaal weg, maar het is wel al een beetje beperkt. Mijn bijwerkingen zijn: Droge lippen, spierpijn, rugpijn, soms droge hoofdhuid. In het begin had ik ook nog last van kortademigheid en dat ik snel moe werd, maar dat is nu over. Hardlopen gaat niet echt goed door de erge pijn aan mijn benen die ik dan krijg, en bij de buikspieroefeningen op dansles kan ik soms ook niet goed meedoen. Mijn rugpijn gaat op en neer, de ene dag is het redelijk erg, de andere keer heb ik helemaal geen rugpijn. Is misschien even vervelend, maar ik heb het er zeker voor over. En wat ik erg fijn vind, is dat mijn haar veel minder snel vet wordt. Ik moet wel zeggen dat er nu opeens weer iets meer ontstekingen bij zijn gekomen, maar ik ga er vanuit dat dit snel weer wegtrekt.

21-11-2011
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 3 x een kuir gevolgd voor acne op mijn schouders rug borst en gezicht. De eerste keer was 4 maanden met een uitloop van 4 maanden (8 maanden in totaal dus) daarna moest ik een tijdje stoppen en was het ook weg. 3 maanden na het stoppen ben ik weer begonnen omdat het weer net zo heftig terug was gekomen. Toen heb ik weer een kuur van 4 maanden voorgeschreven gekregen. Alle bijwerkingen van dien: droge lippen, droge ogen, stemmingswisselingen, maar er viel overal goed mee overweg te gaan vond ik zelf. Na deze 4 maanden was mijn acne weer gekalmeerd. In de 3 maanden die toen volgden zijn een aantal acne littekens omgeslagen in keloïd plekken. Dit zijn hypertrofische littekens (die zichzelf vermenigvuldigen en dus een grote knobbel gaan vormen). Ik ben terug gegaan naar mijn dermatoloog met die littekens en enigsinds aangewakkerde ace, maar stukken minder als na de 1e kuur. Zij schreef nog een keer 4 maanden voor om de keloïd tegen te gaan en de puistjes finaal te laten verdwijnen. Tijdens de laatste kuur heb ik corticosteroïden in die littekenplekjes ingespoten gekregen (dat is een bindweefsel afbrekend materiaal) maar nu ik gestopt ben met m'n 3e kuur heb ik nog steeds last van terugkerend littekenweefsel en lichte vorm van acne. Gelukkig is het allemaal wel rustiger en voor die littekens ga ik binnenkort beginnen met een laserbehandeling inclusief steroïdeninjecties op de desbetreffende plekken. Of het de moeite waard was, voor mij heeft het zeker geholpen, ik heb geen hele depressieve neigingen gehad, daar ben ik erg blij om. Maar 3 kuren dat is wel een maximum wat ik niemand aanraadt. Mijn hele hormoonhuishouding is nu nog steeds in de war, mijn darmflora is nog niet gezond, ik ga dus aan de probiotica om mijn weerstand weer op te bouwen en daarnaast zorgen voor zo min mogelijk stress, opgekropte gedachten en problemen. Je lichaam geeft een reflectie van je innerlijke toestand. Rust vinden in jezelf en ontdekken wat je echt wilt in het leven is erg belangrijk voor mij. Bij mij is de acne bijna helemaal weg en de littekens zijn ook al zelf minder aan het worden uit zichzelf. Ik ben helemaal blij en mijn onzekere gevoel van acne en m'n zelfbeeld zijn compleet verdwenen.

2-11-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nog even een aanvulling naar aanleiding van het onderstaande verhaal. Mijn relatie is inderdaad kapot gelopen na 8 jaar. Dit mede door mij depressies en stemmingwisselingen....

2-11-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 1 van de wat oudere gebruikers als ik hier zoal de ervaringen van jullie lees.... Ik kreeg vanaf mijn 12e jaar last van lichte acne, waarvoor diverse homeopathische middeltjes geprobeerd zonder succes. Daarna naar de huisarts gegaan die mij ook diverse cremes en tabletten heeft voorgeschreven. Dit alles met zeer matig succes waarna ik uiteindelijk rond mijn 14e a 15e levensjaar doorverwezen ben naar de dermatoloog ivm zware acne op gezicht, borst en schouders. Hier ben ik ook begonnen met het gebruik van Roaccutane. Na 2 kuren van 20 mg. ben ik opgehoogd naar een zwaardere kuur van 40 mg. Hierna bleef de acne idd weg. Wel neusbloedingen, schilfers, weinig eetlust en haaruitval en afvallen. Littekenweefsel tgv zware acne uitbraken waar ik momenteel microdermabrasie behandeling nu voor volg met redelijk succes. De reden dat ik mijn verhaal hier wil neerzetten is voornamelijk het volgende. Na het gebruik van Roaccutane ben ik op mijn 18e jaar zwaar depressief geworden waarna ik anti depressiva heb voorgeschreven gekregen. Ik had voor die tijd hier nooit last van. Vervolgens na advies arts gestopt en jaren later nog in een zwaardere depressiviteit weggezakt met angst-/paniekaanvallen en psychose erbij. Nachten niet kunnen slapen. Met als gevolg dat ik nu standaard op deze med. leef en slaap. Ik wijt dit zeker aan het gebruik van de Roaccutane. Verschillende studies in Amerika hebben uitgewezen dat er zelfmoordneigingen voorkwamen onder jongeren na gebruik van Roaccutane. Denk goed na wat je kwaliteit van leven is zonder het gebruik van Roaccutane met de nadelige uitwendige effecten OF met Roaccutane met als gevolg de psychische neveneffecten. Nu ruim 15 jaar later heb ik nog steeds last van bloedneuzen, schilferingen in mijn gezicht, oksels liezen. Waardoor ik dag in dag huid mn gehele lichaam vet moet houden. Ik kan maar eenvan een bepaald merk deodorant gebruiken. Bloedende handen in de winter. Daarbij wel te zeggen dat ik zelf als verpleegkundige werk inmiddels en ook veel mijn handen moet wassen tijdens het werk. Tranende, droge ogen wat het werk en het autorijden bemoeilijkt. Vooral met laagstaande zon. Uitgedroogde slijmvliezen wat als gevolg heeft sneller vatbaar zijn voor virussen etc. Dus vaker ziek zijn Allergie tegen zonlicht, blaasvorming bij uv straling. Ook allergische huidreacties (netelroos). Denk er goed over na mensen en vergeet zeker niet tijdens de kuur je bloedwaarden te laten controleren. Denk ook niet dat na het gebruik van dit medicijn de bijwerkingen wel weer over zullen gaan zeker bij hogere doseringen. Bij mij zijn de bijwerkingen chronisch geworden. Sinds 1998 was bij de fabrikant Roche bekend dat dit medicijn depressies en psychoses kan veroorzaken. Pas sinds 2000 is dit op de bijsluiter vermeldt. Het middel staat op nr.4 in de top 10 van de medicijnen met de meeste bijwerkingen. De enige reden waarom dit medicijn nog steeds op de markt is is omdat dit middel als best werkende middel is tegen acne is tot nu toe. Lees voor meer informatie de site van de International Roaccutane Action Group. Laat je goed informeren voor je met dit medicijen begint! Verder wil ik eenieder veel sterkte toewensen die met dit huidprobleem kampt!! Ik hoop dat jullie wat meer te weten zijn te komen over Roaccutane en ik ben blij dat ik mijn ervaring hier mocht delen! Sterkte! Gr. A.

28-10-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijn puberteit kampte ik met een ernstige mate van acne, hierdoor werd ik gepest en ging mijn zelfvertrouwen omlaag. Toen de acne na de puberteit nog niet over was, bleek dat er een andere aandoening deze acne veroorzaakte en kreeg ik te horen van de dermatoloog dat ik hier nooit vanaf zou komen, tenzij ik roacutane zou gaan gebruiken. Na veel wikken en wegen want de mogelijke bijwerkingen zijn niet niks, ben ik het toch maar gaan proberen. Na bijna een jaar roaccutane gebruikt te hebben zijn mijn puisjes eindelijk helemaal weg, helaas heb ik er wel een hoge prijs voor moeten betalen. Ondanks dat ik heel blij ben dat ik eindelijk weet hoe het is om een gave huid te hebben, heb ik door het medicijn ook een obsessieve compulsieve stoornis ontwikkeld die volgens de psychiater 100% zeker door die medicatie is onstaan. Het gevolg hiervan is dat ik dag in dag uit akelige dingen denk waarvan ik weet dat het niet waar is en waar ik maar niet vanaf kom, hiervoor moet ik kalmeringsmiddelen en anti depressiva slikken en veel therapieen volgen. Het is een zware prijs die ik heb moeten betalen om weer mooi te zijn en het heeft bijna mijn relatie gekost. Hopelijk word ik ooit weer de oude, maar heb nog een lange weg te gaan. Graag wil ik iedereen vragen om heel maar dan ook HEEL goed na te denken of je al die ellende ervoor over hebt, het kan goed gaan maar het kan ook vreselijk fout gaan, want ook ik was voor de medicatie een heel sterk en vrolijk persoon. Je moet heel stevig in je schoenen staan als je hieraan begint en overweeg dit medicijnen alleen als je alles al geprobeert hebt en als de acne je leven beheerst.

24-10-2011
16  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
vanaf mijn 14e heb ik last van acne, producten zoals clerasil werken voor geen meter dus heb ik contact met de dokter opgenomen. ik ben 2 maanden geleden op 16 augustus begonnen met mijn roacccutane kuur. De eerste mand slikte ik 1 pil (20mg) per dag en na de eerste maand 2 x 20mg (2 pillen) De eerste 2 weken dat ik aan de roaccutane zat werd de acne veel minder, had gehoopt dat het zo bleef maar na die 2 weken kwam het weer terug, tot op heden. Ben nu 2 maanden verder en ik zie nog weinig verschil. De bijwerkingen zijn daarentegen ook niet zo erg. Na de eerste 2 weken heb ik 2 weken verschrikkelijke last van mijn rug gehad, dat kwam volgens door intensief sporten. Toen ik daarmee stopte ging de pijn weg. Ik pak het nu stap bij stap weer op en heb nog geen last van mijn rug. Zoals iedereen heb ik last van droge lippen hoewel dat met een potje purol oid prima te verhelpen is. Droge huid kwam pas na een week of 6, ik raad weleda handrem aan (ook voor het gezicht) dat helpt echt ongelofelijk tegen droge huid. Ik heb wel last van stemmingswisselingen, en in kleine zin depressies. Zoals ik al zei heb ik nog weinig resultaat, maar na de verzekering die ik van de dermatoloog kreeg en na de reacties die ik van ex roaccutane gebruikers lees ben ik nogsteeds altijd even vastberaden om door te gaan met mijn roaccutane kuur.

1 reactie
15-9-2011
22  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik had al vanaf mijn 11e last van ernstige acne en niets werkte. Ik begon op mijn 14e aan de pil en dat hielp redelijk. Maar rond mijn 20e was mijn huid zó verschrikkelijk slecht... Ik wilde geeneens meer naar buiten. De dermatoloog zag gelukkig in dat alle crémes en antibiotica niet hielpen en schreef me Roaccutane voor. Dat is nu een jaar geleden en ik heb nergens last meer van, echt geweldig. De bijwerkingen vielen in mijn geval mee. Ik had erg droge huid, lippen en ogen en ik kreeg een geïrriteerde huid als ik buiten liep - zelfs als het bewolkt was en ik sunblock droeg verbrandde ik.

20-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Had al meer dan twee jaar last van acne en voor mijn idee was het ene moment erger dan andere keer. Heb veel geprobeerd van wat je kunt kopen bij drogist en van dokter medicijnen en een zalf en lotion. Niks hielp. Toen ben ik uiteindelijk door de dokter doorgestuurd naar de dermatoloog in het ziekenhuis. Daar ben ik morgen precies 2 maand gelden begonnen met 20mg per dag onder het eten savonds innemen (ook mensen die op een ander tijdstip of anders innemen?). Na een maand moest ik terug komen en bloed was nog steeds goed en kreeg 40mg, twee tabletjes van 20mg.Dit 40mg gebruik ik dus nu een maan en moet 26 september pas weer heen. Alleen zie ik geen verbetering, wel is de acne/puisten minder dik en rood, maar heb er veel meer en ook in me hals waar ik eigenlijks niets had zitten allemaal puisten. Zie dus geen verbetering na die 2 maand. Bijwerkingen vallen op zich mee, erg droge lippen maar smeer ik altijd in met witte vaseline van dr E.I. Swaab (bij apotheek voor paar euro te koop). Dit is vaseline zonder een toevoeging van parfum of wat ook. En verder spierpijn, vooral in me knieën en me nek. en Soms helemaal geen trek in eten en dus geen eetlust. Tot nu toe heb ik het eigenlijk helemaal gehad, stuk erger en al twee maand bezig. Toch denk ik maar door te gaan en hopen op verbetering. Of maak een eerdere afspraak in het ziekenhuis.

8-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, Ik ben nu sinds 2 weken aan de roaccutane. Ik heb sinds een jaar ineens last van onstekingen in mijn gezicht. Daarvoor had ik weleens een pukkeltje maar lang niet zo groot en pijnlijk als dat ik ze nu heb. Nu sinds 4 maanden is het ineens heel heftig geworden waardoor ik door mijn huisarts naar de dermatoloog ben gestuurd. Daar heb ik eerst een creme gekregen om plaatselijk aan te brengen. Dit hielp niet en ik kreeg er klacid bij een anti biotica kuur. ook dit bleek na 2 maanden niet te helpen. nu sinds 2 weken aan de roaccutane en enorm last van de bijwerkingen. Droge huid op gezicht en hoofd, droge lippen. jeuk, maar ook beginnen de stemmingswisselingen te komen en geen eet lust en ook geen zin om dingen te ondernemen. totaal lusteloos! Ik heb enorm getwijfeld om te stoppen maar dat kan ik niet aangezien mijn gezicht onder de onstekingen zit. Ik ga nog even doorbijten en hoop snel op resultaat!

5-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na veel twijfelen had ik besloten om dit medicijn in te nemen, het had naar het blijkt erge bijwerkingen. Zelf had ik last van hele droge lippen, heel veel last van bloedneuzen (vooral laatste maanden ) en ook wel soms hevige emoties ( heel boos, verdrietig). Vooral dat laatste vond ik zelf irritant maar het resultaat mag er zijn. In het begin zal het niet veel helpen maar na ongeveer 1 a 2 maanden zal alles wel verdwijnen. Ik kan je verzekeren daarna maakt het niet meer uit wat voor bijwerkingen je hebt en ben je gewoon heel blij dat alles voorbij is. Ik heb er nu helemaal geen last meer van maar ik ben wel blij dat het over is. Zet dus gewoon door, ook al is het soms moeilijk!

28-7-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg ernstige huidproblemen na plaatsen van mijn spiraal in november vorig jaar. Nu sinds begin maart tot nu kuur geslikt. De eerste 3 maanden geen verbetering tot mijn grote irritatie en verdriet. Wel bijwerkingen, droge ogen, gebarste pijnlijke lippen, droge korstige neusslijmvlies, stemmingswisselingen werden erger als daarvoor. maar goed, ook doordat het nog niet aansloeg. Ik was net een wandelende ontsteking! Nu laatste maand is de talgproductie gestopt, ontstekingen plat geworden. Nu heb ik alleen nog onwijs veel rode vlekken. Ik hoop zo dat het snel over is. Ik begon met 40mg en nu afgebouwt naar 10 mg. Hoop dat ik over 3wk mag stoppen, lekker bijtijds voor ik op vakantie ga. Volgens de dermatoloog moeten de vlekken dankzij het inspuiten met stikstof weggaan. Is dat niet het geval dan 1x microdermabrasie en moet het ook over zijn. Ik hoop het zo, heb er al zolang mee rondgelopen ik ben er echt klaar mee !! maar al met al, roaccutane is ZEKER effectief ! Alleen vergt het wat doorzettingsvermogen.. energie en heel wat tranen :(

1-7-2011
25  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Toen ik net begon met de kuur kreeg ik hoofdpijn dit ging weg na 1 week. toen ik stopte met de kuur kreeg ik weer (1 week) hoofdpijn. Ik was net begonnen met sporten en kon wel merken dat ik zo nu en dan best stijf was. Mijn neus en lippen werden heel droog. Lippenbalsem heb ik een paar keer per dag aan moeten brengen...ook mijn neus in moeten vetten. Uiteindelijk was dit het wel waard! mijn huid is schoon en mooi en voel mij zekerder! En ik ben sneller de deur uit...zonder eerst mijn pukkels weg te camoufleren.

3-6-2011
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik Roaccutane nu iets meer dan 3 maanden en moet nog iets van 5 a 6 weken. Begin was wel even slikken want de eerste weken wordt het alleen maar erger door mega uitbraken. Ook werd de huid super rood vlekkerig. Ook de bijwerkingen droge ogen (erg vervelend aangezien ik contactlenzen draag), droge huid, droge lippen en vermoeidheidsverschijnselen zijn minder en is iets waar ik continu last van heb. Ook merk ik dat ik aan kom, sport veel, erg veel (5 a 6x per week) en eet schoon voedsel en toch kom ik aan op de buik. Toch ben ik blij Roaccutane te gebruiken. Ik zat op de rug, borst, hals en nek onder de puisten en af en toe hier en daar een puist in het gezicht. In het gezicht, hals en nek ben ik er nu helemaal van af en ook op de borst is het zo goed als verdwenen, wel is de borst nog rood vlekkerig. Mijn rug duurt blijkbaar het langst maar daar had ik het in mijn jeugd ook het ergst dus ook dat zou wel goed komen. Ik raad iedereen aan Roaccutane te gebruiken als je overmatig last van pukkels en puisten hebt. De bijwerkingen zijn vervelend maar zijn te overzien en het resultaat is er na. Maar je moet wel doorzettingsvermogen bezitten want het is niet iets wat je moet onderschatten.

1 reactie
28-5-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met roaccutane omdat ik niet van mijn huid af kon blijven. had geen ernstige acne maar maakte zelf littekens. De schoonheidsspecialiste zei dat ik om roaccutane moest vragen bij mijn huisarts. Dit deed ik en kreeg het medicijn van de dermatoloog. Bij mij is het meer een huldmiddel geweest en heb ik niet het gevoel gehad dat roaccutane nu echt zeer effectief was. De bijwerkingen waren verschikkelijk. Naast klachten die je echt kon zien (zeer droge lippen, geirriteerde ogen, droge neus en soms zelfs een bloedneus, gespannen huid) heb ik te maken gekregen met ernstige bijwerkingen. Niet alleen kreeg ik een hoge cholesterol, ademhalingsproblemen en opvliegers maar ben zelfs in een depressie geraakt met alle gevolgen van dien (erdriet, angst, stemmingswisselingen, huilbuien, prikkelbaarheid, interesseverlies in sociale of sportieve activiteiten, te veel of te weinig slapen, gewichts- en eetlustveranderingen, afnemen van school- of werkprestaties of concentratieproblemen en zelfmoordneigingen). Ik raad dit medicijn ten zeerste af.

7-4-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik ben er heel tevreden over! ik heb alleen nog maar littekens en die kunnen naar de zomer worden weg gelaserd. nog een weekje en ik ben er van af dan heb ik het ongeveer 6 maanden gebruikt. de bij werkingen waren wat minder.. mijn lippen zijn erg uit gedroogd en vooral de huid op mijn hooft. heb ook vaak last van hoofdpijn en droge ogen. ook ben ik wel een paar kilo aan gekomen, waar van ik hoop dat het na gebruik wel weer afgaat.. Toch is het alles zeker waard!

36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu al bijna weer 6 maand het medicijn roaccutane voor mijn acne huid. Heb er lang mee gewacht (ook ivm kinderwens) maar nu besloten om dit toch te gaan doen. (heb inmiddels 2 gezonde kinderen) maar bleef een erge acne huid houden. Ik zag er heel erg tegenop om te beginnen na het lezen van de bijwerkingen. Mijn bijwerkingen zijn reuze meegevallen. Heb last van een zeer droge en kapotte neus (van binnen).., extreem droge huid, lippen en handen. Een paar maand een erg zere rug gehad en ben 5 kilo gegroeid....tja zeg het maar. Het is al met al heel goed te doen. Toch ben ik blij dat ik binnenkort kan stoppen. Maar het resultaat mag er wezen!!! Geen uitslag meer op mijn gezicht en rug!!

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hallo , ik ben nu reeds bijna 1 maand bezig met het medicijn , de eerste weken waren lastig , men acne werd erger , men huid werd droog en vervelde . mijn lippen droogde uit en ik kreeg wondjes in mijn mondhoeken , ik moest 'morgens mijn gezicht wassen met een hydraterende zeep , maar enkele minuten nadat ik mijn gezicht waste hangde het weer vol met uitgedroogde huid , daar heb ik een oplossing voor gevonden , smeer morgens je gezicht in met een hydraterende zalf ! , niet te veel : dan zie je het niet zo fel dat je het op hebt , dan zie je dat je het niet meer ziet en er bijna geen last meer van hebt , ... na enkele weken werd men acne ook minder , soms kreeg ik nog even een woekering waar die zijn ook reeds achterwegen , momenteel heb ik enkel last van mijn lippen die zeer droog zijn op momenten , die ik probeer te voorkomen met lippenbalsem.. , en in mijn mondhoeken heb ik nog steeds wondjes . wat vervelend en toch wel bij momenten pijn doet . een week geleden liep ik toevallig bij een schooluitstap even in de zon ( waarvoor de specialist mij waarschuwde ) en die avond was mijn gezicht volledig rood , dus best zon zoveel mogelijk vermijden ... over het algemeen ben ik redelijk tevreden ! Mvg jente

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb lang last gehad van acne, het was op zich niet de worst-case scenario, maar het ging zo ver dat ik er psychische klachten van kreeg. De dermatoloog was nogal aarzelend toen hij mij de pillen uitschreef, maar het was waarschijnlijk een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen. Al snel begon ik verbeteringen te zien - ik kon de huid van mijn voorhoofd voelen! Ik herinner me nog goed dat ik elke dag wakker werd en even mijn handen over mijn voorhoofd liet gaan om te kijken of het geen droom was. De bijwerkingen, tsja. Het is zoals mijn dermatoloog het noemde een 'paardenmiddel' dus die waren er wel. Mijn lippen waren erg droog, mijn slijmvliezen waren droog (dat was niet erg handig met mijn nachtlezen, maar dat went na een tijdje), ik kon bijna niet in de zon lopen zonder een dikke laag van zonnebrandcrème, was gelijk al moe na het opstaan en na lichamelijke inspanningen kreeg ik lichte last van mijn gewrichten (vooral de rug). Het ergste waren de droge lippen, maar ik was zo extatisch over het resultaat dat het niet uitmaakte. Nu ben ik net klaar met mijn kuur en roaccutane heeft echt een wereld van verschil gemaakt voor mij. Laat je vooral niet afschrikken door de 'eventuele' bijwerkingen.

19-3-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Op voorschrift van een dermatoloog voorgeschreven voor de behandeling van acne in het aangezicht en de halsstreek. Andere behandelingen (zoals minocycline) werkten voorheen niet of nauwelijks. Qua doeltreffendheid voor de behandeling van acne scoort Roaccutane goed, maar achteraf bekeken zou ik nooit meer aan een kuur begonnen zijn. De bijwerkingen zijn namelijk vrij erg, en uiteindelijk hebben die ertoe geleid dat de laatste kuur, op advies van de huisarts, vroegtijdig is stopgezet. Ergste bijwerkingen waren bloederige korsten in de neus (nu nog steeds), spier- en gewrichtspijn, verminderd zicht, haarverlies, concentratieproblemen, stemmingswisselingen en zelfs depressie. Dit laatste was dan ook een doorslaggevende factor om de Roaccutanebehandeling te staken.

12-3-2011
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Heb hiervoor een bericht geschreven over dit spul. Ik ben er nog steeds mee bezig, maar ga wel stoppen naar 3 maanden. Ik ben klaar met dit spul...voor nu dan. .mijn hele armen hebben last van rode vlekken, en snel schrammetjes...zelfs op mijn gezicht...wat ik nooit heb!.. Je Moet daar goed rekening mee houden. Suggestie; begin begin oktober. kun je tot maart door gaan zonder dat je het mooie weer mist.. ik mag pas 24mei in de zon...wat een ***** zeg. Tog een beetje teleur gesteld. mvg,

25-2-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds september 2010 gebruik ik roaccutane, al bijna 6 maanden dus. Wat mij betreft al veel te lang aangezien er werd verteld dat het 4 tot 5 maanden zou duren. Ik heb mijn minimale dosis al binnen maar de dermatoloog wil eerst mijn huid zien. Had eigenlijk pas 18 maart een afspraak maar heb deze verzet naar 8 maart. Ik ben er wel klaar mee. Mijn huid ziet er eindelijk heerlijk rustig uit. Vorige maand dacht ik nog dat het medicijn geen effect had, ik had veel ontstekingen in mijn gezicht en liezen. Maar deze zijn heel snel weggetrokken niet open of niets en nu zie je alleen nog rode vlekken. Naast mijn neus en kin is niets meer te zien, waar is al het talf gebleven? Ik hoop ook dat dat wegblijft. Tijdens de kuur ben ik ook overgestapt naar een lichtere pil ipv de Diane35. Waarschijnlijk had ik daarom nog later in de kuur een uitbraak. Maar het lijkt of mijn lichaam aan de nieuwe pil gewend is en dat gaat helemaal goed nu. Wel ben ik erg depressief geworden en negatief gaan denken, daarvoor heb ik een psycholoog ingeschakeld. Hierbij wil ik wel zeggen dat je soms moet drammen bij een dokter, want ik ben daar 2 keer afgescheept met het antwoord; het komt niet door de kuur. Bij mijn ogen die bleven ontsteken en het sombere gevoel. Maar ik heb doorgezet en heb alles redelijk onder controle nu. Verder qua bijwerkingen best veel last gehad. Onstoken lippen (erg vervelend als je wil zoenen) en ogen. Eczeem op de handen, snel wondjes, droge rode huid. Ik weeg op dit moment nog maar 53 en begin van de kuur 56,5 scheelt misschien niet veel maar ik ben 1.75 dus behoorlijk mager nu. Ik hoop dat het voorgoed wegblijft want mocht het terugkomen dan ga ik verder met andere middelen. Het medicijn is heel zwaar en ik heb het onderschat. Verder wil ik iedereen veel succes wensen en het is even door de zure appel heen bijten, maar het resultaat mag er (bij mij tot nu toe) zijn!

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1223) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (271) - Epilepsie
listimage Champix (271) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (261) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (247) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (235) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (233) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (232) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (202) - Cholesterol
listimage Seroquel (199) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (194) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (186) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (159) - Depressie - antidepressiva SSRI