Gemiddelde ervaring met Medikinet (methylfenidaat)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: ADHD - psychostimulantia

Effectiviteit Algehele tevredenheid
15 meningen

Ervaringen met Medikinet

7-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 9 jaar slikt voor haar ADD Medikinet 1 x 20 mg ('s morgens) en 1 x 10 mg ('s middags) en dit gaat prima. Ze kan zich veel beter concentreren en is zoals ze dit zelf noemt rustiger in haar hoofd.

21-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
als ik mijn medicijn niet inneem iedere dag dan kan ik me op school heel moeilijk concentreren. dan ga ik naar buiten kijken, en allemaal andere niet interresante dingen doen. als ik mijn medicijn niet inneem dan presteer ik op school heel slecht groetn

15-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik zit met het probleem ik wil niet dat mijn zoontje van 9 volgens andere mensen deze medicijnen moet pakken ik ben ongerust over de uitwerking later ,maar ik heb hem nu geeisd dat hij naar een school gaat waar andere kids ook adhd hebben maar kan hij daar zonder medicijn ??ik weet het nog niet.medikinet is goed maar als het zonder kan dan liever zonder .want hij krijgt ook melatonine om te slapen .moet hij dan omdat andere willen medicijnen pakken.ik vind hij kan ook zonder

13-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
(Red: meningen worden beperkt tot zuiver eigen ervaringen)

17-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na het eerst gebruiken van ritalin en concerta vind ik dit echt een aanrader

4-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochtertje heeft adhd en is 6 jaar, zit nu aan de medikinet 20 mg en eind van de dag 5 mg ritalin en dit gaat goed. Hiervoor had ze 3 maal dd ritalin 5 mg en meer last van de uitwerkingen. Ik geef de medikinet tegen 8 uur, na het eten, maar zag nu dat het pas na 1 à 2 uur werkt. Naar mijn weten en op school doet ze het hier beter op. Maar moeten over ongeveer 5 weken weer een SNAP formulier invullen en dan weten we meer. groetjes

11-2-2010
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Ik maak me veel zorgen over de mogelijke bijwerkingen op latere leeftijd voor mijn zoon; ze denken dat hij adhd heeft en dat kan best zo zijn..... Kan er hersenbeschadiging optreden? Loopt zijn accu/hersenen op termijn leeg? Heeft iemand hier meer info over? Graag ontvang ik uw mening zoveel mogelijk onderbouwd. Ik zoek gesprekspartners hierover. De school, buro jeugd zorg/toeziend voogd, zijn moeder zijn allen voor het gebruik en ik ben zo aan het twijfelen. Als ik de medicatie niet geef word hij zelfs van de normale basisschool gestuurd. Kan dat allemaal zo maar? Is de mening van BJZ alles? Kan ik hierdoor uit de oudelijke macht gezet worden? Help help.....

1 reactie
10-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
In combinatie met Citalopram 20mg bijwerkingen o.a. heel snel geïrriteerd raken van geluiden en gevoelige maag en darmen.

12-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje gebruikt het, hij is nu bijna 7 jaar. Inname is perfect nu proeft hij geen vieze smaak. Bij mijn zoontje werkt het in het begin meteen maar nu 2 maanden later werkt het pas naar 1 á 1.5 uur. Soms klaagt hij over buikpijn. Over het algemeen zijn we niet heel ontevreden. Hij heeft hiervoor al Methylfinidaat en Dexamfitamine geprobeerd.

1-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Zoon met ADHD gebruikte eerst retalin, maar vergat steeds de dosering van de middag in te nemen. Medikinet kan hij 's morgens tijdens het ontbijt innemen, waarna hij er de rest van de dag niet meer over na hoeft te denken. Zelf merkt hij geen verschil, maar de juffen wel. Zij herkennen hem bijna niet meer terug, zo geconcentreerd als hij nu werkt!

30-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
beter als de ritalin(10mg) die ik slikte, vaak de tijd van innemen vergeten ondanks de wekker op de telefoon.ook geen gehaast gevoel meer, die ik met ritalin wel had.de rebound van medikinet is wel sterker maar een nwe is zo geslikt en werkt voor mijn gevoel sneller als ritalin.en gezien mijn werk en de tijden die ik maak heb ik aan 2 medikinet ook genoeg per dag.

16-4-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het geprobeert i.p.v concerta, maar na een maand of 2 toch weer teruggestapt, werd er misselijk en suf van. concerta werkt véél beter, met medikinet merkte ik ook niks(dat ik me beter kan concertreren enz.)

8-1-2009
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Bij mij werkte het de eerste week goed, maar ik had veel bijwerkingen en had last van angst tijdens de 'rebound'(als het uitwerkt). Nu ben ik net over gegaan op 30 mg, maar heb nog niet het gevoel dat het werkt. Voel me wel erg gestresst en angstig. (die angst wordt niet veroorzaakt door de medikinet, die had ik al.)

10-11-2008

Alles wordt helderderder

30-9-2008

Inname- / gebruiksgemak
medikinet werkt bij mij heel erg goed,geen bijwerkingen,soms wat zeurderige maag incidenteel,maar verder niets. alleen zijn de pillen bij mij al na 5 uur ongeveer uitgewerkt,met het gevolg dat ik geregeld pillen tekort kom de laatste dag van de week..dit geeft wat problemen met mijn arst,daar die denkt dat ik gewoon te veel slik of iets dergelijks.dat is wel zo,maar ik slik niet voor mijn lol te veel.dat voel ik aan mijn gemoedstoestand dat ze uitgewerkt zijn.( rebound).dit gebeurt meestal al na ongeveer 5 a 6 uur.maar verder werkt medikinet perfect bij mij,alleen wat te vroeg uitgewerkt.dit wil ik oplossen door een aanvulling van /met ritalin bijv..

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (570) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (114) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amoxicilline (93) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (89) - Antibiotica - penicillines breedspectrum