Gemiddelde ervaring met Strattera (atomoxetine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: ADHD - psychostimulantia

Effectiviteit Algehele tevredenheid
18 meningen

Ervaringen met Strattera

30-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ons zoontje van 5 jaar slikt nu ruim een half jaar medicijnen. Hij is begonnen met Ritalin, maar reageerde daar slecht op. School gaf aan dat de problemen minder werden, maar wij zagen een ziek kind. We zijn overgestapt op Strattera. Hij vind deze pil makkelijker om te slikken, maar dat is het enige voordeel. Wij zien nog steeds een ongelukkig kind, vlak en niet zichzelf. Daarnaast wordt het niet vergoed, het kost ons ongeveer 100 euro per maand! Ik vind hem erg jong voor medicijnen. Ik hoor graag van andere ouders van kleuters die ook dit medicijn slikken wat hun ervaringen zijn.

12-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik ben begonnen met strattera toen ik ongeveer 17 jaar oud was, hiervoor gebruikte ik concerta en ritalin. Hier was ik niet over te spreken, de bijwerkingen hiervan waren bij mij overgeven en stemmingswisselingen. Nu gebruik ik Strattera en ben over het algemeen tevreden. Het enige nadeel van dit medicijn is dat ik slechte doorbloedingen heb van de ledematen dus mijn handen en voeten worden wat paarsig. Ook heb ik meer moeite met erectie's krijgen dan wanneer ik het medicijn niet gebruik. Maar over het algemeen dik tevreden.

21-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
mijn zoontje heeft adhd we zijn begonnen met het slikken van ritalin daarna medikinet en ook nog concerta geprobeeerd. Dit alles mocht niet baten; hij werd neerslachtig en kwam kilo's aan ondanks dat er wordt gezegd dat het de eetlust onderdrukt. Hij was gewoon ongelukkig. Nu slikt hij strattera. We zijn begonnen met 18 mg daarna opgebouwd naar 40 mg. Vrijwel direkt na het nemen van de strattera is hij in enkele maanden 13 kilo afgevallen, ook kreeg hij zelfmoordgedachten door de te hoge dosering, hij was ook aggressief en onhandelbaar en ook nu voelde hij zich ongelukkig. Nu zit hij op een dosering van 25 mg en is weer zoals hij zelf zegt: zichzelf. Maar het volgende dient zich al weer aan, hij groeit niet. In overleg met de huisarts hebben wij nu besloten te stoppen met die zooi; dan maar wat drukker .

7-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 10 gebruikt nu iets meer dan een jaar Strateera 18 mg. Hiervoor heeftze Ritalin Concerta gebruikt. Hiervan kreeg ze heel veel bijwerkingen.. Met namen heel veel angst aanvallen sávonds. We hebben toen van alles geprobeerd enkel Ritalin enkel Concerta beide. Maar mijn dochter reageerde hiet heel heftig op. Ik heb toen voor mijnzelf besloten om hiermee te stoppen, mijn dochter was niet meer mijn dochter. Heel angstig vaak braken zweet aanvallen ik was er helemaal klaar mee. Dan maar wat drukker dacht ik maar zo wil ik mijn dochter niet zien. Na een tijdje gingen toch haar schoolprestaties achteruit. Ja en wat moet je dan.Ik wil niet weer aan die bende. Na veel gepraat met een kinderarst is mijn dochter begonnen met straterra 18, het gaat nu redelijk ook op school gelukkig iets beter.enige nadeel aan dit medicijn is het afvallen. maar goed daarvoor lopen we nu bij een diatiste. een hoge dosering is niet van toepassing.. want ik wil dat mijn dochter de vrolijke meid blijft die ze is en dat gaat prima zo.

2-5-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Eerst een tijdlang ritalin gebruikt, heel veel bijwerkingen en na 4 weken gebruikt te hebben ontzettend depressief geworden incl angsten. En dan nog maar niet over de rehbouds te hebben. Op lang aandringen bij de psyhiather strattera begonnen. Wat een verbetering !! Als enige bijwerking is af en toe een droge mond, verder niets ook niet in het begin. Eindelijk meer rust in mijn hoofd, betere concentratie en maak dingen nu vaker af. Ik blijf nog steeds impulsief maar veel minder heftig ook mijn gevoelens zijn niet afgevlakt. Maar mijn grootste winst is dat ik weer kan werken en een partime baan heb, zonder elke keer helemaal overspoeld te worden en ziek van de moeigheid thuis te komen. Het enige waar het bij mij minder werk is op sociale dat vind ik nog moeilijk. Maar dit medicijn heeft mijn leven duidelijk postief veranderd. Gelukkig vergoed mijn ziekenfonds het medicijn helemaal !!

24-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon van 8 jaar gebruikt nu ongeveer 3 maanden strattera 40mg. Voorheen de Ritalin maar daar reageerde hij niet goed op, zeer veel bijwerkingen waaronder de rebound! De strattera is prettig in het gebruik. Maar op school gaat het minder goed. Ik heb veel gesprekken op school want men vind dat het niet goed gaat met hem. Intelligentie geen gebrek maar wel steeds druk, impulsief, geen concentratie, werktempo laag. Heb nu iedere week gesprekken op school met de juf hoe nu verder en welke hulpmiddelen gebruikt kunnen gaan worden. de school heeft weinig ervaring met ADHD en daar heeft mijn zoon last van. Dus soms twijfel ik of het medicijn niet goed genoeg werkt!! Hij is wel veel huileriger geworden, neerslachtig maar praat daar nu wel veel beter over als voorheen. hij staat meer stil bij zijn diagnose maar voelt zelf weinig begrip van vooral school. binnenkort gaan we starten met psycho-educatie, dat hij wat steviger in de schoenen komt te staan. heeft iemand nog tips voor me?

22-2-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Prima medicijn, geen last van bijwerkingen. Ik heb eerst ritalin en concerta gebruikt. Ik had met die medicijnen heel veel last van rebound. Met strattera voel ik mij zoals ik mij wil voelen. Minder impulsief, rust in mijn hoofd en ik kan mij beter concentreren. Kortom een verademing.

10-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
mijn zoon van 9 heefd last van concertratie problemen,hiervoor is strattera een uitkomst . het nadeel vind ik dat hij nu veel boze uitspatingen heefd en dan alles kapot slaat . dit had hij voorheen niet . dan is het wel es een overweging is het wel goed al dat gif in onze kinderen te stoppen .

9-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ritalin werkte niet, gaf alleen maar nare bijwerkingen. Strattera duurt ongeveer 6 weken voordat het werkt. fijn dat het maar 1 x per dag ingenomen hoeft te worden en mijn zoontje van 7 heeft zo goed als geen last van bijwerkingen. Alleen jammer dat onze zorgverzekering het niet vergoedt. dus kosten 85 euro per 4 weken

15-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Goede ervaring met het medicijn. Een nadeel is dat als je het medicijn niet goed doorslikt dat je er 3 dagen last van hebt. Je hebt dan het gevoel dat je keel is onstoken. Zorg er dus voor dat je het medicijn goed doorslikt!

6-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Zeker een succes! mijn vriend gebruikt dit medicijn naar alle tevredenheid.

1-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
ik heb af en toe wel last van hartkloppingen maar na uitgebrijd onderzoek door mijn vaste huisarts is gebleken dat dit onschuldig is. ook heb ik best vaak last van rode plekken,vooral op mijn benen of armen. deze gaan van zelf weer weg en het enige wat ik er van merk is dat het een warme plek is. als ik de bijwerkingen met de effectiviteit vergelijk, heb ik deze bijwerkingen er zeker wel voor over.

19-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
goed medicijn alleen erg duur wie kan mij helpen om deze medicijnen vergoed te krijgen het kost me op dit moment 200 euro per maand ben een alleen staande moeder wie o wie weet meer

6-9-2009

Inname- / gebruiksgemak
Hallo, mijn zoon heeft vanaf april t/m juni 2009 Strattera gebruikt, in het begin was hij vaker misselijk en had weinig eetlust en sliep slechter,ook meer prikkelbaar, snel van slag. concentratie verbeterde wel, hij was ook beter aanspreekbaar en wat allerter in het verkeer tijdens het fietsen. De bijwerkingen zouden over gaan zei de kinderpsychiater, dus toch maar door gaan. Echter het slapen, hij werd er heel paniekerig van, midden in de nacht werd hij vaak wakker en gilde het uit , huilen dat hij bang was de hele nacht wakker te liggen, wat dan ook gebeurde. Elke keer was het slapen een ramp, voorheen was dat nooit zo. Ik heb de kinderpsychiater opgebeld en die zei dat de dosering gehalveerd moest worden tot 25mg. Echter de bijwerking bleven en de angsten werden erger. We hebben toen als ouders zelf besloten om te stoppen voor de vakantie. Meteen de volgende dag was het merkbaar dat hij enorm ging eten en veel vrolijker was dan voorheen. Voor ons de juiste keuze. Okee hij is weer terug bij het oude, drukke, impulsieve gedrag en moeilijk aanspreekbaar, maar ik ben even klaar met de medicatie. Nu op zoek naar andere oplossingen. Maar via de kinderpsychiater is er verder weinig mogelijk, neurofeedback zou ik wel voor zijn, maar kunnen we niet zelf betalen want de verzekering betaalt het niet. Erg jammer!

30-4-2009

Inname- / gebruiksgemak
Onze zoon reageert goed op strattera. Het is een verbetering na Concerta, waar hij wat mat en gesloten en moeilijker aanspreekbaar bij was. Hij is nu spontaner, contact is wat makkelijker en hij heeft toch voldoende concentratie en niet te veel onrust. Ook is zijn eetlust beter. Wel lijkt het er op dat hij wat prikkelbaarder is dan voorheen. Met de puberteit in zicht, moeten we wel bezien wat dat gaat opleveren. Bijwerkingen: Aan het begin had hij last van plotselinge aanvallen van misselijkheid en overgeven, niet dagelijks met wel met enige regelmaat. Dat is nu weg. Het hielp om de pil na het ontbijt te nemen. Slikken in de avond leek te leiden tot minder concentratie en onrust in de avonduren. Alles bij elkaar een verbetering na Concerta, in ieder geval te meten aan het gedrag. Onze zoon is helaas slecht in staat om te vertellen wat hij zelf voelt. En natuurlijk blijft de twijfel over de effecten op lange termijn.

3-3-2009

Inname- / gebruiksgemak
na slechte ervaringen met Ritalin (vreselijke rebounds die erger waren dan gewoon 24 uur ADHD!) en Concerta (verergering ADHD) 4 jaar geleden overgestapt op Strattera. Wat een verademing. Dit middel is niet zo maar uitgewerkt, je bouwt het ook op. Ben begonnen op mijn 10de en nu 13. Het gebruikersgemak alleen al, 1x per dag en het werkt continue. Ik ben gewoon mezelf maar met betere concentratie en meer rem. Kan gewoon slapen en heb geen rare angsten meer zoals bij Ritalin. Iedere ADHDer verdient dit middel!

12-2-2009

Inname- / gebruiksgemak
In tegenstelling tot Concerta geeft dit medicijn bij mij nagenoeg geen bijwerkingen. Het enige wat ik merk is dat mijn vingers en tenen warmer zijn, alsof ik twee glazen alcohol op heb. De verschijnselen van mijn ADD verminderen wel ontzettend!! Ik voel me helder, rustig, ik kan rustig nadenken en me lang op een taak concentreren. Dit medicijn bevalt me zeer goed.

25-10-2008

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu ruim 2 jaar Straterra. Ik heb hiervoor Ritalin en Concerta geslikt. Het grote "voordeel" van Straterra is dat het niet stimulerend is. De meest opvallende bijwerking is dat je een beetje "dood" slaat na ongeveer 20 a 30 minuten na inname. Maar ik kan me ZOVEEL beter concentreren en ik ben opvallend rustiger, dan wanneer ik geen Straterra neem, zeg maar. Ik kan het echt aanraden, want mijn ervaringen met Ritalin en Concerta waren niet erg positief...

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (572) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (114) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amoxicilline (93) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (89) - Antibiotica - penicillines breedspectrum