Gemiddelde ervaring met Diazepam (diazepam)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Angststoornissen

Effectiviteit Algehele tevredenheid
28 meningen

Ervaringen met Diazepam

31-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
jeetje heftig spul zeg slaap enorm rustig en lang. maar overdag lijk ik echt een zombie en neigt te gaan flauwvallen ben erg duizelig heel de dag

16-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik neem het in voor spierkrampen en voor de ontspanning van de spieren, daar merk ik niet veel van wel vind ik het een prima slaapmiddel, ik slaap er heerlijk op. wel houd ik nog veel pijn (neem het in met 2 tabl.zaldiar) Overdag wel moe en slaperig, sta ook onvast op mijn benen, las in de bijsluiter dat dit een van de bijwerkingen kan zijn. heb nu al het idee dat ik er niet mee wil stoppen, omdat ik er zo heerlijk op slaap! gebruik het nu een week of 4.

14-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
als ik dit medicijn elke nacht neem dan krijg ik voor mijn gevoel pijn in mijn rechter flank een vorm van verkramping dat heelheftig kan wezen. wie kent dit ook

27-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Elke ochtend 2 blauwe pilletjes en als dat alles is heb ik geen klagen. Werkt na een jaar nog steeds goed en ik lijk er niet aan te wennen. Hakken er soms goed in. 20 mg is een relatief hoge dosering. DEZE: ik neem diazepam in samen met twee paracetamol 500 mg en codeciene 10 mg dit moet samen mijn spieren doen ontspannen en dat doet het ook wel heel erg goed. Het engiste nadeel vind ik is het feit als je zo als ik niet zeven uur slaapt je de volgende dag helemaal stoned bent zoals ik het noem je wiebelt op je benen aan het verkeer deel nemen anders dan lopen wil absoluut niet is veel te gevaarlijk. U weet dat deelname aan het verkeer door de wet verboden is als U meer dan 2 medicijnen slikt met een gele sticker en/of 1 rode sticker? Verzekeringstechnisch neem je een heel groot en heel duur risico want uw verzekering keert niet uit als hun weten wat jij inneemt. Iemand invalide rijden kost gemiddeld 2,7 miljoen euro per 40 jaar. Dat kun jij en ik ook niet ; opbrengen. Ik laat me rijden.

25-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na een psychose, heel veel last van onrust, Gelukkig veel afgebouwd met medicijnen, en slik nu 1 of 2 mg diazepam per dag, het medicijn werkt lang en goed. Haalt de scherpe randjes er af. Maar probeer het niet elke dag te nemen, als het niet hoeft.

19-5-2010

geef rust , maar geb het zelf af gebouwd want ik had eerst 4 per dag en nu 1

19-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik neem diazepam in samen met twee paracetamol 500 mg en codeciene 10 mg dit moet samen mijn spieren doen ontspannen en dat doet het ook wel heel erg goed. Het engiste nadeel vind ik is het feit als je zo als ik niet zeven uur slaapt je de volgende dag helemaal stoned bent zoals ik het noem je wiebelt op je benen aan het verkeer deel nemen anders dan lopen wil absoluut niet is veel te gevaarlijk. omdat je reactie vermogen zo laag is door dat medicijn zeker als je net begint en geen zeven uur slaapt.

27-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik Diazepam incidenteel. Van de arts hoorde ik dat het gebruik voor psychische aandoeningen verslavend werkt. Voor het doel waar ik het voor gebruik(spasmen) kan er geen gewenning ontstaan, de werking blijft constant. Ik gebruik het nooit langer dan 2 dagen achter elkaar en dan moet er een pauze van minimaal een week tussen zitten van mezelf. Ik kan dan ook makkelijk 2 of 3 weken zonder. Mijn arts noemt het verstandig medicijngebruik en doet ook nooit moeilijk over een recept (1 doosje in de 3 maanden)

26-4-2010

12-4-2010

12-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
na mijn experiment met paddo's wat niet goed was gevallen kreeg ik ernstige last van angstaanvallen, dorst niet meer naar buiten enz enz ! Toch had ik alle soorten drugs al meerdere malen gebruikt en ook diverse malen aan de paddo's ? Na die laatste keer was het foute boel, kwam niet meer buiten en ben toen met rohypnol weer op pad gegaan ! Voelde mij weer herboren met dat middel, maar ook dat werd ellende !! gebruik nu al dik 17 jaar diazepam en dat heeft me al die tijd dgoed geholpen. maar na de tijd verstrijkt ga ik steeds meer gebruiken, tot wel diverse keren 5x 10 mg per dag, en dat word echt te gek ! Ik wil er echt zo gauw mogelijk vanaf want word echt een zombie zo ! heb er altijd alles mee gedaan, nooit ziek gemeld in die 17 jaar op mijn werk enz enz !! Ik weet niet wat ik er nu nog mee aan moet en ben ten einde raad eigenlijk. Zou wel een keer onder hypnose willen ofzo, of er via een andere medicijn proberen vanaf te komen. Wie o wie heeft er tips ??? Wel heel goed medicijn maar NOOIT lang gebruiken !!!!!

10-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb behoorlijke reuma en kreeg na jaren pijn lijden en veel medicijnen , diazepam om de spieren te ontspannen. Na inmiddels 3 jaar verder ( het helpt wel met de pijn ) kom ik eigenlijk pas achter de nadelen. Het blijkt erg verslavend te zijn , je lichaam vraagt er echt om en de bijwerkingen van bijv. een erg slecht humeur , wisselstemmingen en er niet vanaf komen vind ik een heel groot nadeel. Ik ging steeds meer gebruiken omdat het voor de pijn helpt maar daarbij komen ook steeds de bijwerkingen meer. Ik ben nou bezig met een afbouwschema wat me erg zwaar valt omdat je geest en lichaam er gewoon heen blijven zeuren. Zonder diazepam voel je je echt heel anders en dan merk je pas wat het met je gevoel doet. DAT MAAKT HET KAPOT.!!!! Mijn advies , begin er liever niet aan !!!!

14-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb heier geen hinder van, maar gebruik het al zo lang ( 8 jaar ) dat ik niks meer van merk. Maar zit aan een lang afbouwschema ( 4 maanden ).

22-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
goed. wel suf overdag, sloom enzo. Omdat je deze medicijnen echt nooit gebruikt, slaat het de eerste keer goed aan.

7-1-2010
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Voorgeschreven omdat ik stijf stond van de spanning door pijn. Middel werkt heel snel en je wordt er heerlijk loom van. Het is fijn om te weten dat ik het kan innemen als ik weer verga van de pijn maar ik laat het liever in t medicijn kastje liggen.

23-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
ik slik ze van 1975 tot heden nog en ik ben er wel heel tevreden over en ik kan niet zonder ze ,lijkt me ook logisch na 34 jaar want ik ben er nu verslaaft aan en ik hoop dat niemand anders er ook verslaaft aan gaat raken zoals ik greetzzz

15-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
je wordt er zo stoned van als een garnaal er staat niet in de bijsluiter dat het verslavend kan gaan werken bij labiele mensen

26-11-2009

werkt ok

25-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Prima middel, diazepam( valium) is ook zeer geschikt om van andere kalmeringsmiddelen af te komen, omdat het lang werkt, en is ook makkelijker af te bouwen dan andere "pammetjes" Via verslavingsarts kreeg ik dit middel, en neem het nu af en toe nog eens.

24-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het om in slaap te kunnen komen. Werkt goed om in te slapen, maar na enige uren weer wakker, daarna toch nog even kunnen slapen. Moest veel slapeloze nachten inhalen.

19-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
ik wil wel meer van dit medicijn

5-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Diazepam is een gewild middel. Het werkt heel lang door en je hoeft het maar een keer per dag in te nemen. In tegenstelling tot Oxazepam is het na 6 uur niet uitgewerkt. De arts heeft mij dit middel gegeven tegen onrust en repeterende gedachtenpatronen en als angstdemper. Ik slik het al jaren is het is bekend dat de werking van benzodiazepines afneemt na een aantal weken. Nah, ik merk daar heel weinig van want het werkt altijd goed en ik heb mijn natuurlijke innerlijke rust weer terug. Zonder diazepam? Niet waarschijnlijk helaas. het is een berucht middel dat een zeer hoge mate van misbruik op zijn naam heeft. Ik slik nooit meer dan mij is voorgeschreven. nooit.

30-9-2009

Goed alternatief bij slapeloosheid

25-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
Prima als ondersteuning bij opbouw, maar lastig om weer af te bouwen. Weinig ondersteunende informatie over ontwenningsverschijnselen.

14-3-2009

Inname- / gebruiksgemak
ben veel ontspannender tijdens het slapen

11-2-2009

Inname- / gebruiksgemak
gebruik diazepam maar af en toe als er zo'n dag tussen zit dat je een soort spastische steken heb of ze er zo een mes inzetten daarom helpt dit medicijn ook goed

9-1-2009

Inname- / gebruiksgemak
viel steeds in krampen tenen kuiten noem maar op was niet mee te leven toen kreeg ik diazepam je wordt er afhakelijk van maar zonder kan ik niet wil niet terug naar de tijd van de krampen enz.Nu gaan ze deze medicijnen aanpakken,maar patienten die weten waar ze mee bezig zijn laat die met rust niemand kiest voor een aandoening of ziekte wat het dan ook mag zijn.

21-7-2008

Inname- / gebruiksgemak
Sinds 1973(!) bijna alle 'pammen' gehad. Legaal verslaafd gemaakt! Helpt niet meer. Minderen kan ik niet ivm. ernstige rebound verschijnselen. Ben ik geheel gespannen (spieren en/of geest) helpt zelfs 50 mg niet meer. Het lijkt dan of je een beetje dronken ben maar meer ook niet. Leuk(?) voor zeer korte duur maar voor mij rommel waar ik niet meer van af kom.

1 reactie

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (564) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (113) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amoxicilline (93) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (88) - Antibiotica - penicillines breedspectrum