Gemiddelde ervaring met Broxil (feneticilline)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Antibiotica - penicillines smalspectrum

Gebruikt tijdens zwangerschap Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
EffectiviteitEffectiviteit

7% (6)
(minimaal effectief)
8% (7)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,1)

Broxil - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
2% (2)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Broxil

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
5-2-2012
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Slik het medicijn voor de 4e dag nu maar lijkt wel alleen erger te worden, van verlichting is echt geen sprake helaas

20-1-2012
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al sinds maandag Broxil, na het voorgeschreven te hebben gekregen van mijn huisarts, die mij vertelde dat ik een ernstige keelontsteking had. Samen met alle paracetamollen( 8 per dag) zou ik toch wel denken dat dit zou aanslaan, nou nee. Ik heb nog steeds evenveel last van mijn keelontsteking en ga vandaag weer terug naar mijn dokter. Ook zijn de capsules zo groot dat ik ze amper kan weg krijgen, omdat ik al amper kan drinken of eten door de pijn. Verder krijg ik na het innemen van de capsules binnen een half uur meestal behoorlijke buikpijn of voel ik me duizelig.

3-1-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Wanneer de klachten zo ernstig zijn dat je al dagen niet behoorlijk eet, had ik na 2 dagen wel enige verbetering verwacht. En je wordt en nog duizelig van ook. Nee, ik ben niet (nog) enthousiast en als er morgen geen verbetering is, wordt het weer een belletje naar HA.

15-12-2011
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Broxil is een zeer effectief medicijn. Mijn huidinfecties waren binnen 2 dagen verdwenen. De keelontsteking bleek iets hardnekkig, dat duurde een dag of 4 voordat er vermindering optrad. Het innemen van de capsules gaf soms wat slikproblemen. Verder kreeg ik steeds een metaalachtige smaak in de mond na inname.

11-12-2011
4  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje van 4 is al weken aan het tobben met keelontsteking, hoesten en nu ook dikke knobbels in zijn nek van zijn klieren. Eindelijk medicijnen gekregen van de huisarts (want eerst moest hij het uitzieken, wat dus niet gebeurde). Nu al bijna klaar met de kuur, maar het doet niets. Tenminste: hij moet nu nóg meer hoesten! Knobbels zitten er nog hetzelfde, nog steeds koorts. Naast dat het een heel vies drankje is waarvan hij aan de diaree ging, vind ik dit een waardeloos middel. Morgen maar terug naar de dokter

28-11-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik neem eht nu 5 dagen en heb totaal geen baat bij dit medicijn de koorts zakt niet en heb veel last van bijwerkingrn zoals maagproblemen,kokhalsneigingen, zere spieren, slapeloosheid en bewegingsdrang

24-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Bij mij werkte het al op de 2e dag. De pijn was erg verminderd en praten en slikken ging ook weer beter, de 3e dag was de koorts en verhoging ook helemaal verdwenen. De grootte van de capsule vind ik wel te groot, ook al kan het makkelijk naar binnen glijden kan dit toch heel lastig zijn als je keel opgezet/pijnlijk is. Bijwerkingen vind ik ook niet heel erg fijn. Ik neem de capsule een uur voor het eten in maar in die tijd krijg ik maagpijn, misselijkheid, overgeven maar komt vervolgens toch niks uit, een hongergevoel alsof ik dagen niks gegeten heb maar zodra ik weer iets gegeten heb verdwijnen de bijwerkingen wel weer. Misschien is het ook beter om de capsule 2 uur na het eten in te nemen, is iets wat ik nog kan uitproberen. Verder ben ik erg tevreden over dit medicijn, werkt snel en goed en de mindere dingen die er dan even bij komen kijken neem ik maar even voor lief, ik ben nu tenslotte wel van de pijn af en daar ging het toch allemaal om. Dankzij Broxil kan ik nu mijn griep verder uitzieken zonder pijn met praten, slikken etc.

19-11-2011
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ben zeer tevreden met dit middel. Snel en zeer effectief. İk kon de resultaat al tweede dag zien. De pijn tijdens slikken was weg en ervaarde geen bijwerkingen.

11-11-2011
27  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na 3 caps al verbetering, kon eindelijk weer wat eten en slikken deed minder pijn. Wel behoorlijk misselijk na inname en rommelige darmen en koortsig maar dat is bijna altijd zo met antibiotica. Wel tevreden met de snelle werking.

10-11-2011
1  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje (nu 20 maanden) is gisteravond met de antibioticakuur (Broxil, 3 x daags 5 mg = voor 14 kilo) begonnen i.v.m. keelonsteking. En z'n koorts is helemaal weg, sinds vanochtend. Met zetpillen had hij nu drie dagen verhoging en koorts wat varieerde tussen 38,8 - 40,7 graden celcius. Vanochtend had hij voor het eerst 37,1. Hij heeft nog niet zoveel eetlust. Verder merk ik dat hij nog geen bijwerkingen heeft. Drinken doet hij gelukkig wel. Dat is het allerbelangrijkste begeep ik van de huisarts. Minimaal 3 plasluiers. Verder vindt hij fruit (zacht fruit: peer, banaan, bosbessen, ...) wel lekker tussendoor. En gisteravond vond hij een beetje soep met groenten en balletjes ook goed. Drinken: thee, melk, appelsap en water. Rosevicee moet hij niet. Gisteravond verspilde hij de Broxil helaas wel wat (maar 1 x is niet erg volgens de apotheek). Vanochtend lepeltje (van de stroop) gegeven. Dit nam hij gewoon in. Ik gaf aan dat het een toetje was en deed er gezellig en vrolijk bij, alsof het heel iets lekkers was. Maar vervolgens was er nog wat over. Ik heb hem toen gewoon met het spuitje gegeven, omdat hij het lepeltje niet meer wilde. Ik gaf hem wel een gewoon lepeltje, omdat hij dat kende. Ik heb hem met het spuitje laten zitten en handjes vast gehouden en gevraagd z'n mondje open te doen. Dit kan hij, vanwege het tandenpoetsen. Leuk vond hij het niet, maar hij deed wel z'n mondje open en was niet heel boos ofzo. Daarna applaus gegeven en gezegd dat hij het heel goed deed. Hij applaudiseerde zelf ook nog even een tijdje daarna. Vanmiddag hetzelfde gedaan. We zijn erg blij dat hij zich nu iniedergeval beter is gaan voelen. Blijkbaar kan het zo snel al werken. Al had hij vanmiddag wel weer 39,1. Maar geen + 40.

27-10-2011
16  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
De werking van het medicijn valt niet echt te betwisten. Ik had twee ontstoken amandelen en een keel ontsteking. Na 2 dagen slikken waren ze beiden zeer gereduceerd. Ik moet toegeven dat het wel schrikken was toen ik de pillen zag. Ik kon nauwelijks mijn eigen speeksel door slikken, en dan zo'n grote pil. Buiten dat, de bijwerken zijn wel ongelofelijk vervelend. In plaats van een smaakloze tong heb ik nu een smaak alsof ik een dag lang op een euro heb zitten zuigen. Ook werd ik er misselijk van, veel neiging tot kokhalzen(waarbij de smaak lekker terugkomt) en duizeligheid was ook van de partij. De tip die ik kan geven is wanneer je de pil hebt geslikt, pak dan een strepsils, of een sterk kauwgompje. dat verminderd de nasmaak aanziendelijk.

29-9-2011
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
drie dagen kon ik al erg moeizaam slikken, van kwaad werd het erger,even naar de dr, kreeg 3 maal daags broxil voorgeschreven, en voor de pijn en koorts brufen 600mg. bij dag drie kon ik weer gewoon slikken, maar het nare gevoel in mijn lijf werd erger, misselijk,moeheid futloosheid kribbig enz het heeft mijn keel zo goed als genezen, maar ik moet nog zeker 4 dagen blijven slikken.

8-9-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Broxil, samen met ibuprofen tegen de keelpijn. Op de eerste dag merkte ik al verbetering, keelpijn werd iets minder koorts ook. Maar toen ik naar bed ging nam de koorts weer toe en is in de dagen erna niet afgenomen. Keelpijn was met de tweede dag ook weer volledig terug.

3-9-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Middel erger dan kwaal. Vaak erg misselijk geweest, steeds erg moe, chagrijnig, lusteloos, vieze metaalsmaak in de mond, oprispingen met smaak van medicijn. Het medicijn is echt heel vies, de ingrediënten onbegrijpelijk ongezond (aspartaam, sorbitol, tig smaakstoffen om de kennelijk nog viezere smaak te camoufleren, capsule is van dierlijk materiaal etc). Morgen is laatste dag en zal blij zijn als ik er vanaf ben. Ontsteking steekt en jeukt niet meer, de bult zit er nog wel. Ik vermoed / hoop dat dat nog wel gaat genezen en de ontsteking in ieder geval weg is.

29-8-2011
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Super medicijn! Bij de 3e dag had ik eigenlijk al geen last meer met slikken. En totaal geen last gehad van bijwerkingen!

25-8-2011
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik was heel erg ziek: keelpijn, hoofdpijn, flinke koorts. Na anderhalve dag Broxil (4 caps) werd het wat minder. Werd erg misselijk ervan (1x gebraakt) en vanwege ernstige keelontsteking moeite met innemen. Tip: 5 sec onder water dompelen, 1 min wachten dan innemen. Wordt de capsule iets zachter van. Tegen misselijkheid kreeg ik domperidon maar hielp niet dus nam steeds na broxil een rennie: perfect! En dan voor het eten wel een domperidon. Nu klaar met kuur, klachten over maar wel veel buikpijn. Geen idee of het ermee te maken heeft...

24-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb dag nummer 3 gehad maar de klachten worden er niet minder op. Begin s'avonds ook te braken en mijn temperatuur blijft schommelen tussen de 37,8 en 38,6. Is dit normaal? Ik ben van plan de dokter te bellen want slikken en praten kan nog niet. Ik gebruik daarnaast ook nog paracetamol, op aanraden van de dokter.

10-8-2011
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik had ontsteking aan mijn keel en amandel, met pijn uitstraling naar oor en rest van keel. Deed ongemakkelijk veel pijn. De dokter schreef broxil voor, 3 x daags 500 mg, en na 3 dagen waren de klachten voor een groot deel over, en na 5 dagen helemaal. Geen bijwerkingen gehad. Wel lastig dat je 2 uur ervoor en 1 uur erna niet mag eten. En het schijnt nauw te luisteren dat je het medicijn op de juiste tijd inneemt.

5-8-2011
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn door mijn huisarts voorgeschreven gekregen nav een keelontsteking waardoor de hele binnenkant van mijn keel opgezwollen was en dicht zat en ik al dagen lang erg ziek was, keel en oorpijn en hoge koorts. Vanaf de eerste inname begon dit medicijn te werken maar ik begon pas echt verbetering te merken na 3 dagen toen de koorts en keelpijn echt drastisch begon af te nemen. Helaas heeft dit medicijn een aantal nare bijwerkingen. Zo was ik chronisch misselijk en had gedurende het gebruik problemen met mijn darmen, diaree. Had ik het graag anders gezien, ja natuurlijk maar helaas zijn dit de bijwerkingen van een antibiotica kuur en ik ben heel erg blij dat ik van mijn gekmakende pijn en koorts af ben!

24-7-2011
60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
vanaf dag twee maagpijn,en het was net of de capsule in de keel bleef steken, waardoor ook de slokdarm branderig aanvoelde.

20-7-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Eerste kuur hielp niet, broxil wel. Was alleen 3 dagen van de wereld. Mijn reactievermogen was veel minder en ik was erg slaperig en soms ook duizelig. Keelontsteking is echter helemaal over.

15-7-2011
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
dit is nu de 4e dag dat ik Broxil inneem, de eerste 2 dagen was de keel pijn al snel verbeterd, maar nu de 4e dag begin ik last te krijgen van duiselig tot draaierig gevoel, ook moe zijn.. ik moet 10 dagen slikken, dus hoop dat t snel voorbij is.. het is doorbijten, en als tip gebruik je even een maagbeschermer zoals rennie of andere maagtabletjes, die helpen je van de misselijkheid af. succes allemaal.

9-7-2011
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Pas vandaag op de 4e dag van gebruik enige verbetering en ben continu misselijk, vooral eerste 2 uur na inname van de capsule

2-7-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik vond het geen prettig medicijn. Vanaf het begin dat ik het innam was ik misselijk en moest ik overgeven. Na vijf dagen ben ik van de huisarts moeten stoppen omdat ik niets meer binnen kon houden. Gelukkig heeft het medicijn wel in die 5 dagen de bacteriën kunnen bestrijden waardoor ik van de keelonsteking af was, dus effectief is het wel!

30-6-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Had zeer heftige keelontsteking. Al na een dag nam de pijn af.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1226) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (272) - Epilepsie
listimage Champix (272) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (262) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (248) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (237) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (236) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (233) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (203) - Cholesterol
listimage Seroquel (201) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (195) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (188) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (160) - Depressie - antidepressiva SSRI