ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(flucloxacilline)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Antibiotica - penicillines smalspectrum
volgende
16-4-2012
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb dit middel i.v.m. een huidinfectie die op kan treden als mijn weerstand daalt. Mijn huid is intensief bestraald geweest. De Radioloog vertelde dat het middel eigenlijk een soort chemo tegen de bacteriën is. De klachten lijken dan ook een beetje op de klachten die je kan krijgen na een chemokuur. ( die ik ook heb gehad.)
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
30-3-2012
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Wat een vreselijk middel. Het werkt inderdaad prima tegen de ontstekingen die ik op mijn arm en onder mijn oksel heb, die zijn nu al bijna weg. Alleen de bijwerkingen vind ik vreselijk. De eerste twee dagen ging het prima, daarna begon het. De hele dag door misselijk, mijn buik rommelt de hele dag. Daarnaast ga ik vier keer op een dag naar de wc omdat ik diarree heb. Ook heb ik over de gehele dag een soort moeheid over me heen. Ik moet ze nog vier dagen slikken en ik hoop dat het niet erger wordt. In ieder geval ga ik dit middel nooit meer gebruiken.
22-2-2012
25 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Huidinfect geneest mooi en snel, alleen hele erge diarree.
9-12-2011
48 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Dit is al de tweede keer dat ik dit middel gebruik voor een zeer pijnlijke ontsteking in de lies (waarschijnlijk een ontstoken haarzakje) Gelijk mee begonnen toen ik voelde dat het weer begon op te spelen. Ik had hier ook al eens te lang mee door gelopen, het gevolg was dat de ontsteking open gesneden werd. Dit was heel pijnlijk, vandaar dat ik het advies kreeg van de arts om de volgende keer gelijk voor een recept te bellen. De medicijnen stinken verschrikkelijk, zo ook mijn ontlasting. Verder geen bijwerkingen.
28-11-2011
57 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na 2 dagen ernstige uitslag over hele lichaam nu 1 maand later nog steeds vreselijke jeuk. gestopt -> azitromycine.
25-11-2011
Inname- / gebruiksgemak
Ik had belroos/wondroos aan mijn teen/voet.Na 1 dag was de zwelling al minder.Heb er geen bijwerkingen van ondervonden.(na 5 dagen inname)nog 2 dagen.
6-11-2011
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
wat aanvankelijk leek op een simpele insectenbeet onstond een pijnlijke infectie in mijn onderbeen. Na een bezoek aan de huisarts het middel flucloxacilline gekregen. Ik moet zeggen dat het al snel verbeterde wat de kwaal betreft maar de bijwerkingen zijn niet te krap!! Inderdaad diarree maar dat was nog niet het ergste. Alle energie verdween uit m´n lichaam, kreeg meer last van ritmestoornis (oude kwaal). Wat heel vervelend was na inname een branderig gevoel in mijn keel en slokdarm, dit was zelfs beangstigend. Dit is me twee keer overkomen ´s ochtends bij inname in bed. Je zou inmiddels denken niet direct te gaan liggen na innname? Ik heb nog twee dagen voorraad maar tel de dagen af. Ik vind het een vervelend middel, heb nooit eerder zoveel last gehad van een penicilinne-kuur. Slik inmiddels ook een maagbeschermer, dat wil wat zeggen. Met mijn been gaat het gelukkig wel weer beter.
2-11-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf dag 3 ineens heftige maagkramp. Beetje diarree ook. Verder algeheel moe gevoel.
30-10-2011
61 jr.
Inname- / gebruiksgemak
1e dag een beetje suf. 3e en 4e dag wat diarree en wat geborrel in de darmen. Verder nergens last van. En ik heb gauw last van de maag maar in dit geval helemaal niet! Het is zeer effectief, had na 1 dag gebruik al duidelijk verbetering.
15-10-2011
39 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na een bezoek aan de huisarts voor een ontsteking aan de neus kreeg ik flucloxacilline voorgeschreven (40stuks) de eerste 4 dagen nergens last van gehad daarna kreeg ik last van mijn maag alsof ik heel erge honger heb. Ook heb ik last van gasvorming. Ik had het medicijn ook een keer ingenomen terwijl ik op bed lag. Ik kreeg toen een heel naar gevoel in mijn keel/slokdarm een soort branderig gevoel. Ik moet nu nog 20 capsules slikken, dus ik ben benieuwd wat er nog komen gaat. De ontsteking was overigens na een paar dagen weg, dus het is wel heel effectief.
6-10-2011
48 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ook veel last van de maag, vooral misselijk de hele dag
4-10-2011
51 jr.
Inname- / gebruiksgemak
last van de ogen alsof ik door een waas heen kijk, en een beroerd gevoel in mijn maag sinds ik het medicijn neem, en veel last van lucht in mijn darmstelsel.
25-9-2011
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
1e en 2e dag last van veel naar de wc gaan. Daarna ging alles helemaal goed geen last gehad van bijwerkingen niks. Ben er zelf 2 kilo van afgevallen...
17-9-2011
Inname- / gebruiksgemak
Sinds het gebruik is de zwelling aanzielijk minder en de pijn weg. De vlek wordt ook langzamerhand minder. De bijwerkingen die ik heb zie ik bij niemand terug, Ook niet op de bijsluiter. Heb sinds het gebruik zeer irriterende ogen, zijn zwaar en zien in het donker zefs dubbel. Ook een aanhoudend unheimlich gevoel.
17-9-2011
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Nog steeds een ontregelde stoelgang,maagklachten,misselijkheid. Is begonnen bij het begin van de kuur. Zo'n 6-7 keer per dag toiletbezoek is geen pretje. Ik hoef dit medicijn nooit meer! Ben er na 2 weken nog steeds beroerd van.
9-8-2011
37 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Afgelopen vrijdag op zaterdagnacht werd ik beroerd, rillerig. Dacht.. eerst nog maar even aankijken, maar uiteindelijk had ik zaterdagavond ruim 40 graden koort en een enkel/voet die 3x zo dik als normaal was. Huid warm en rood. Dus toch maar besloten huisartsenpost te bellen en kreeg flucloxacilline voorgeschreven. Super! Zondagavond al koortsvrij en alweer op de been. Voet is nog wel dik van de vochtophopingen, maar dat heeft zijn tijd nodig. Enige bijwerking die ik tot nu toe ervaar is wat diarree. Verder echt nergens last van. Maar moet nog 7 dagen voor de kuur is afgelopen, dus ik hoop dat ik niet te vroeg juig!
6-8-2011
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na een insectenbeet infectie opgelopen. Kuur van 1 week, 4x daags 500mg flucloxacilline gekregen. Na 3 dagen begon de diarree. Nu na 19 (!!!) dagen is dat nog steeds niet over en wordt zelfs steeds erger, gem. 20x per dag! Gisteren in ziekenhuis geweest, bloed en ontlasting getest en endoscopie (inwendig darmonderzoek) gehad. Blijkt darminfectie naar aanleiding van flucloxacilline te zijn! Nu 2 weken een ander antibiotica gebruiken om de 'rotzooi' op te ruimen van deze kuur. Dit hoef ik dus nooit meer te hebben!
30-6-2011
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf de eerste capcule heb ik diaree gehad tot vandaag aan toe. Voel me nog steeds slap.De infectie was snel weg.
7-6-2011
82 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na de derde inname medicijn erg misselijk en praten met dubbele tong en erg warm. Begon een uur na inname en klachten verdwenen circa drie uur na inname. Bij inname vierde capsule, na een uur kwam warmte weer op en vrijwel meteen voor circa 20 minuten buiten bewustzijn geraakt en ernstig braken. Het betreft hier mijn moeder van 82 en gelukkig was ik bij haar blijven slapen. Heb haar met veel moeite overeind geholpen zodat ze niet stikte in gebit en eigen braksel. Ze was niet meer aanspreekbaar voor twintig minuten en het leek op iemand die een aanzienlijk hoeveelheid alcohol genuttigd had. Ogen wijd open, maar geen contact mogelijk. Ging over in zwaar kreunen en aanhoudende misselijkheid. Ze kwam langzaam bij, maar bleef nog zeker anderhalf uur last houden van braken. Bovendien had ze tijdens de bewusteloosheid alles laten lopen, waaronder erg zwarte ontlasting. Ambulance gebeld. Na circa drie uur naar inname waren de ergste klachten voorbij, maar kreeg ze het erg koud, rillen. Na enkele uren was ze weer goed opgeknapt. We gaan uit van allergie, maar in de zeer korte bijsluiter werden deze bijwerkingen zoals bewusteloosheid niet genoemd. Op internet echter wel. We zijn erg geschrokken.
12-4-2011
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg na 3 dagen diarree en flinke buikpijn. Was wel na die dag weer over. 4e dag kreeg ik keelpijn (ik dacht, ach, komt vast niet hierdoor, dus gewoon doorgegaan). 5e dag werd t steeds erger en heel de nacht niet geslapen. 6e en 7e dag ook nog koorts erbij. Ik heb mijn kuur wel afgemaakt, maar bleek dus allergisch. Dus ik moet het in t vervolg niet meer! Maar de ontsteking in me teen was wel weg.
27-3-2011
Inname- / gebruiksgemak
Na een dag al flinke diarree. Moest midden op de dag al poepen terwijl ik dit normaal pas na het 20.00 uur journaal doe. Was dunne zwarte brei. Werd wel na 3 dagen al milder.
23-1-2011
59 jr.
wordt er dikker van
1-2-2011
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Prima medicijn wat mij betreft, geen bijwerkingen en het helpt (resultaat na 3 dagen slikken)
24-1-2011
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Binnen de eerste week last van ernstige diarree. Nou heb ik normaal ook al zwakke darmen (makkelijk krampen/diarree) , maar dit is wel even iets heel anders! Ik heb nog nooit echt tegenzin gehad om een medicijn te slikken, maar deze houdt ik het liefste zo snel mogelijk mee op! Fijn dat de doktor me vandaag een dosis gaf voor nog een week.. :(
13-1-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na 4 dagen gebruik acuut heftige buik- en darmkrampen, acute diarree, misselijkheid. Krampen waren zo heftig dat het gebruik gestaakt moest worden, er bloedonderzoek ging plaatsvonden en er gedacht werd, ten onrechte bleek later uit de bloeduitslag, dat ik galstenen zou hebben.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (272)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (265)
Seroquel (217)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (416)
Tramadol (352)
Champix (340)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1943)
Anticonceptie - overig (1648)
Cholesterol (1228)