Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie antibiotica - tetracyclines

Tip: klik op de kopjes om te sorteren.

Naam

100% (1)
Minocin0--
Tygacil0--
Vibramycin0--

De laatste ervaringen in de categorie antibiotica - tetracyclines

27-1-2012
77  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
I.v.m. luchtweg-infect (H. Influenzae) kuur. De tiende dag kreeg ik zeer ernstige vestibulaire bezwaren, enorme aanvallen van duizeligheid. Deze imponeerden als levens-bedreigend. Bleven nog circa 2 weken na staken Doxy bestaan, geleidelijk aan verminderend. Staat niet beschreven als bijwerking van Doxy, wel genoemd bij Minocycline. Neuroloog en KNO-arts vonden geen afwijkingen. Verder heftige diarrhee.

27-1-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Tegen een heftige bronchitis heb ik van mijn huisarts Doxycicline gekregen. Ik vind het makkelijk in te nemen, oplossen in water en opdrinken, zit geen smaak aan. Maar 1x per dag, erg prettig. En tot nu toe goed effect, ik gebruik het nu 4 dagen en de klachten zijn vrijwel verdwenen. Ik heb geen last van bijwerkingen.

17-1-2012
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Verschrikkelijke pillen. Er staat dat je ze uit een moet laten vallen in water, ik krijg het niet weg! Dus nu maar 1 tablet in één keer doorslikken met water. Ik was voorheen al erg misselijk, maar nu ik dit medicijn heb moet ik alleen maar overgeven. Innemen tijdens of vlak na de maaltijd.. Nou alles komt er weer uit. Ik lig al 1 week op bed en nog geen voorruitgang. Probeer de kuur wel af te maken.

16-1-2012
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
een paar dagen 's morgens last van keelpijn , benauwdheid en steeds vaker zware hoestaanvallen.Van de huisarts Doxycycline en Prednisolon gekregen voor 1 week. 1ste dag 2 tabletten Doxycycline genomen en 1 prednisolon. De 2de dag geen hoestaanvallen meer gehad, wel last van slaaploosheid en diaree. Nog 1 dag te gaan en dan zit 1 week medicatie erop,hoop dat dan alle bijwerkingen weer verdwijnen. Heb nog wel wisselend last van benauwdheid

8-1-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na de eerste dag atibiotica waren mijn hoestaanvallen door bronchitus en het overgeven daardoor als bij toverslag heel erg veel minder geworden. De kuur is nu klaar en ik hoop dat het hoesten niet terugkomt, dat weet ik binnenkort. Gelukkig heb ik nauwelijks last van bijwerkingen, wel heb ik de antibiotica tijdens een goede maaltijd ingenomen. Tot zover zeer tevreden.

22-12-2011
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb gisteren voor het eerst doxy disp in genomen 2 tabletten tijdens het eten na 2 uur moest ik slijm opbraken ,is nu de werking van de pillen ook weg ?

17-12-2011
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
dit medicijn hielp goed, alleen de ontsteking kwam weer terug, heel gemakkelijk in te nemen.

8-12-2011
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Krijg nu last van moeheid . jeuk op mijn hoofd en ledematen. het is winter bijna dus door zonlicht komt dit verder niet want in combinatie zou dat kunnen gebeueren. Jeuk jeuk jeuk werkelijk op de meest rare plekken maar kwaal zelf wordt wel wat minder scheelt al veel.

7-12-2011
18  jr.
Efracea
(doxycycline)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb efracea 2 maanden gebruikt tegen mijn rosecea. De eerste 2 weken gebruikten ik daarbij ook rozex gel. aan het einde van de 2 maanden was mijn huid mooi egaal geen bulten meer, je kon zelfs me porien weer zien! Maaar ik kwam 10 dagen zonder medicijnen te zitten voordat ik weer terug moest naar de dermataloog. Toen ik eenmaal weer bij de dermataloog was stond me rosecea weer op terug komen het werd weer bobbelig. Ik kreeg gelijk nieuwe medicijnen mee om door te slikken maar het hielp niet meer. Het werd juist alleen maar erger! Ik bleef door slikken. Nu 2 maanden later heeft het niks meer geholpen de bacterie is er imuun voor geworden... Ik heb maar ander halve maand een mooie huid mogen hebben.. Nu doet het niks meer voor mij. De dokter heeft me nu minocycline voor geschreven. Het doet inpricipe het zelfde dus ik hoooop zo dat ik me huid weer terug krijg!!! :(

27-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na veel middeltjes te hebben gebruikt, ben ik uiteindelijk weer naar de huisarts gestapt nadat ik paar weken geleden opeens weer veel puistjes op mijn wangen kreeg. De huisarts raadde mij Diane 35 aan, ik heb dit afgewezen omdat ik deze al eens eerder heb gebruikt op 16 jarig leeftijd en dit deed mij geen goed ! werd er super depressief van en werd bijna elke ochtend misselijk wakker. De dokter zei hierop dat niet elke 16 jarig meisje gelukkig is.... Nu heb ik minocycline voorgeschreven gekregen, eerste 10 dagen 2 paal per dag en rest van de 4 weken 1 tje per dag. ik slik het nu ongeveer 3 weken en ik moet zeggen dat het de eerste week best goed werkte , je zag gelijk verandering. Maar na die week begon ik een paar grote ontstekingen te krijgen die nu nog steeds niet weg zijn. Ook heb ik allemaal zichtbare vergrote talgklieren. Dit is erg vervelenddddd:(:(:(:( Vraagje: na hoeveel weken is het bij jullie helemaal verdwenen?

26-11-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In okt een keur gehad doxycycline accord deze ging goed maar helaas kwam het weer terug dus weer maar een keur van het zelfde na de maaltijd 2 tabletten in genomen binnen een uur kon bijna niet meer lopen dus bellen naar dokter als het niet over gaat van midag om 3 uur maar even komen maar 10 minuten later zat ik helemaal onder de uitslag direct naar dokter en een spuit omdat ik een ernstige allergie had nu gaat het wat beter maar op letten allemaal

16-11-2011
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
veel jeuk rond de annis. en mijn penis ontstoken na 25 dagen, de pil te hebben ingenomen. ben er vlug mee gestopt en nu maar afwachten wanneer het beterd hoelijk vlug. ik gebruik voor de ros sea metronidazo actavis

16-11-2011
29  jr.
Tetracycline
(tetracycline)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit middel nu enkele dagen en het geeft meteen verlichting! Wat een uitkomst!

15-11-2011
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na het innemen van de eerste twee tabletten in de nacht opgestaan en overgegeven voor twee dagen en twee nachten aan een stuk. Daarna geprobeerd nog een in te nemen en weer overgeven en zeer ziek geweest van deze pillen. Kuur niet afgemaakt.

42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds januaria begin 2010 gebruik ik twee maal daags 100 mg doxycycline naar volle tevredenheid. Voor mijn gevoel zitten er niet echt bijwerkingen aan, althans ik heb er geen last van. Ik schijn volgens mijn huisarts een maag van beton te hebben. Gelukkig maar als ik de reacties van anderen lees want ik moet het voorlopig levenslang blijven gebruiken.

45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Had half jaar geleden nare ervaring. weet nu dat het van dit medicijn komt omdat het zich herhaald. Kort na slikken begindosis (2 pillen) ging muis van hand jeuken. 3 uur later is een gezwollen rode plek ontsaan van bijna 10 cm doorsnee. Jeukt niet meer maar brand. Nu komen er kleine bloedblaartjes in midden van plek. Half jaar geleden kwam daarna een enorme blaar van ongeveer 4 cm doorsnee. 2 dagen brandgevoel en daarna helemaal geen gevoel meer in die plek. Blaar ging open met enorme ontsteking tot gevolg. Omdat we niet wisten waar het door kwam en het erg veel op een chemische brandwond leek, ook als zodanig behandeld. Nu gebeurd dus het zelfde en ik ben nog op zoek hoe het behandeld moet worden. Vooral de pijn maakt me gek en kan niet veel met de hand/pols doen. Ben op artsadvies direct gestopt met deze pillen en behandel het weer als brandwond. Begrijp niet dat een medicijn met zulke ernstige bijwerkingen nog verstrekt mag worden.

20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Werkt perfect, al mijn acne is verdwenen met dit medicijn. Alleen mijn probleem is nu dat ik mocht stoppen met het medicijn en is er inmiddels binnen ongeveer een maand al heel veel acne terug gekomen

13-11-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
mijn verkoudheid is een stuk minder geworden maar ik heb nu dat mijn tong verschrikkelijk brand en rood is. durf haast niks te eten alles brand emorm en mijn tong is helemaal rood en er zitten scheuren in het is heel vervelend.

11-11-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In verleden zweer in 12-vingerige darm gehad. Meteen na het starten met doxi weersymptomen van een zweer. Elke hap of slok brandde gigantisch. Echt heel pijnlijk. Misschien was het mijn slokdarm, of het overgangsgebied naar mijn maag. Uiteindelijk een paar dagen doodziek in bed gelegen. Omeprazol gekregen van huisarts om mijn maag te beschermen, waarmee ik een paar dagen na de start weer pijnloos kan eten en drinken. Als het even kan wil ik in de toekomst een alternatief voor doxi, wat niet zo agressief is voor mijn spijsverteringskanaal. Verder voel ik me hiermee af en toe duizelig en ben ik moe. En was ik ook misselijk voor ik omeprazol kreeg. Laten we maar hopen dat het middel mijn ontsteking blijvend wegkrijgt. Dat is erg belangrijk.

8-11-2011
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb een akelige infectie opgelopen die zo besmettelijk is dat mijn partner zich ook moet laten behandelen

7-11-2011
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
7-11-2011 Gebruik het medicijn tegen verkoudheidsvirus.Het is vandaag mijn 5de dag dat ik het medicijn gebruik en ik merk nog weinig verbetering, moet nog steeds veel hoesten( en voel me soms misselijk, komt waarschijnlijk door de tabletten want daar had ik voor het gebruik geen last van.) Ook heb ik sinds het gebruik van het medicijn last van rommelige darmen en winderigheid en diaree. erg vervelend, morgen de laatste tablet. Hoop op snel herstel. Vo;gens de huisarts kan het virus wel 5-6 weken duren.

7-11-2011
16  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn heb ik gekregen van mijn huisarts zodat mijn hoest over zou gaan. Nu heb ik last van mijn longen en borst als ik alleen al de trap af loop. ik krijg heel slecht adem en heb er de hele nacht van wakker gelegen. Ik ga zo terug naar de huisarts om te vragen wat hier de bedoeling van is. Ik ben na 1 dag gestopt met het medicijn. het is enorm vies, bijna niet te drinken! en ik ben er alleen maar zieker van geworden.

2-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Op dag van vertrek naar malariagebied begonnen met 1 tablet. Elke ochtend 1 tablet nemen. Gebruik doxycyxline i.p.v. reguliere antimalariatabletten zoals malarone of lariam door gebruik van antidepressiva. Vooral bijwerking ernstige moeheid. In combinatie met warme klimaat kan ik na een nachrust van 9 uur, na 2 uur alweer in slaap vallen. Erg hinderlijk voor het werk dat ik hier doe. Zon is erg gevaarlijk. Binnen een kwartier lichtverbrand, en na een half uur felrood. Dag erna wel egaal gebruind. Sporadisch last van ernstige maagkrampen. Of dit van de doxycycline komt is onduidelijk; eten in de tropen is niet altijd te vertrouwen. Begin veel last van diarree en gelige ontlasting. Ook dit niet duidelijk afkomstig van doxycycline of hygienische omstandigheden omtrent voedsel.

28-10-2011
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb dit middel 2,5 jaar geslikt voor mijn rosacea. Erg lang maar aangezien ik allergisch was voor de alternatieve atibiotica-cr�me, was er niks anders. Voor de rosacea werkte het goed maar door het langdurige gebruik kreeg ik uiteindelijk andere klachten; gewrichtspijn en verhoging. Heb hier maanden mee gelopen, geen enkele arts die ook maar de link met de minocycline legde ondanks dat ik ze er zelf nog op gewezen heb. Uiteindelijk gestopt met de minocycline en de klachten verdwenen. Een effectief middel dus maar geen oplossing op de lange termijn.

28-10-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nou tot nu tot ben ik vandaag begonne met 2 pilletjes. En de rest van de dagen moet ik elke dag 1. Moet zeggen tot nu toe voel ik me super misselijk omdat ik een luchtweginfectie heb gekregen door me heftige verkoudheid! Moest erg hoesten en heb echt erg benouwd gevoel en me keel ! En op me borstkast ook. Kmoet er wel bij zeggen dat ik me ook super misselijk voel ervan kweet niet of dat licht aan deze kuur! Maja khoop en ieder geval dat die gaat werken !

21-10-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
reeds na 1 dag maag/darmproblemen en diarree, apotheek had me erop gewezen en geadviseerd een probiotica plus ((Phital) erbij te nemen om de darmflora weer op te bouwen. Heb dit advies opgevolgd en bevalt goed. Klachten zijn nu na 4 dagen bijna verdwenen. Moet wel zelf betalen, wordt niet vergoed.

26-9-2011
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel voor minimaal 8 weken. Dit zit er bijna op. Helaas zijn de plekken nog niet geheel verdwenen. Gebruik ook nog twee andere producten, die ik op de huid zelf aanbreng. Na 4 weken resultaat zichtbaar. In het begin was ik heel misselijk de hele dag door of na het eten van vet/kruidig eten. Ook was ik de eerste 4 weken bijna continu aan de diarree. Inmiddels is de diarree al 4 weken weg en is de misselijkheid fors minder. Ook ik heb behoorlijke jeuk op mijn hoofdhuid maar ook onder mijn voeten. Vandaag daarbij ook nog enorm duizelig en kan me slecht concentreren op het beeldscherm. 3 oktober is mijn eigen huisarts er weer. Tot die tijd nog maar even door doen, maar een pretje is het niet elke dag!

24-9-2011
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb het net een dag ingenomen. De eerste dag 2 tabl. van 100mg, de rest 1 tabl. Ben nu (dag 2) heel moe en sloom. Heb nog geen idee of het verder helpt natuurlijk. Schrik wel van alle bijwerkingen die ik hier lees, maar ieder mens reageert natuurlijk anders. Dus voor mij gewoon afwachten hoe ik erop reageer.

20-8-2011
18  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na van alles te hebben geprobeerd en bij de dokter ook crème en lotion was de laatste mogelijkheid medicijn. Heb dit bijna 4 maanden geslikt en eigenlijk geen verbetering, wel iets drogeren en minder vurige huis. Bijwerkingen waren er niet echt, alleen droge huid een beetje.

10-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb doxycycline voorgeschreven gekregen tegen de uitslag van een tekenbeet. Ik moest 200 mg innemen 1 x per dag en dit 10 dagen lang. Zoals andere al beschrijven, heb ook ik enorm last gehad van misselijkheid, en dit non-stop. Ik ben echt blij dat ik deze antibiotica niet moest innemen tijdens de schoolperiode! Want naast de misselijkheid was ik ook elke dag enorm vermoeid. Ik sliep toch vrij lang en vast en nog had ik het gevoel of ik maar een paar uurtjes geslapen had.