Gemiddelde ervaring met Microgynon '30' (ethinylestradiol/levonorgestrel)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Anticonceptie - eenfase

Effectiviteit Algehele tevredenheid
24 meningen

Meningen over Microgynon '30'

12-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze pil nu ongeveer 2,5 jaar. Heb er geen problemen mee. Hij is me voorgeschreven omdat ik heftige buikkrampen en rugpijn had tijdens de menstruatie. Deze is er nog wel, maar minder. Geen last van stemmingswisselingen. Prima pil!

14-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik was altijd erg onregelmatig ongesteld en met Microgynon 30 had ik daar totaal geen last van. Ook waren de bloedingen minder. Was 3 kilo aangekomen maar vond dat verder niet zo'n probleem. Je hoort wel eens van een toename van puistjes maar daar had ik geen last van gelukkig. Emotioneel gezien heb ik veel pieken en dalen uit mezelf en met Microgynon was dit afgeflakt tot een en dezelfde stemming. Dit vond ik eigenlijk helemaal niet prettig omdat ik het idee had dat ik minder voelde en minder snel enthousiast werd etc. Ben er om die reden uiteindelijk na een jaar mee gestopt.

1-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Voor mij nooit meer de pil!!! Heb er leveradenomen van gekregen (goedaardige levergezwellen). Men dacht in eerste instantie aan leverkanker maar het bleken "gelukkig" adenomen te zijn. Op zich niet gevaarlijk mits ze gaan groeien of ontaarden in kwaadaardige cellen. We weten het natuurlijk ook allemaal wel dat je troep slikt, maar dat het zo'n gevaar zou zijn.... Meteen gestopt uiteraard, en inmiddels zijn de adenomen iets geslonken. Moet nu om het half jaar een MRI om ze in de gaten te houden. Gebruiksgemak is verder goed en heb in principe geen andere bijwerkingen bemerkt. Merk wel dat je toch nu, na vanaf je 16e de pil te hebben ingenomen, nu iedere keer denkt dat je iets vergeet op een dag1 Maar nee, ik hoef dus nu nooit meer iets te slikken. Als test heb ik nu sinds dinsdag een Mirena spiraal. Deze geeft andere hormonen af en gaat wellicht wel goed. Ik word nu iedere 3 maanden in de gaten gehouden om te kijken of het toch geen wijzigingen oplevert bij deze adenomen. Als het niet werkt denk ik aan sterilisatie want kinderen krijgen is nu ook niet meer mogelijk door deze aandoening. Gelukkig zijn we al gezegend met 3 gezonde kinderen, maar het blijft nooit fijn om gezwellen op je lever te hebben!

29-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik slikte vroeger altijd al m30 en ben toen een paar jaar overgegaan op m50, omdat m30 te licht bleek. Daarna is er endometriose bij mij geconstateerd en toen moest ik aan de Cerazette. Na ruim 4 jaar begon ik door deze pil heen te breken (bloedingen). Nu heb ik weer m30 gekregen. Slik deze weer sinds een week en heb last van duizelingen, hoofdpijn en misselijkheid. Ik heb op internet en in de bijsluiter gelezen dat dit na de eerste paar maanden wel over moet zijn.. Pff! Ik hoop dat dit wat sneller gaat! ;) Gebruiksgemak is prima van deze pil!

28-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
geen bijwerkingen, makkelijk in te nemen, ik ben er heel blij mee

27-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ivm met zeer heftige menstruatie pijn microginon 30 gekregen van mijn huisarts. De menstruatiepijn werd minder. Hier mee ook mijn humeur. na 6 maanden werd dit zo erg dat ik mij afvroeg of het leven nog wel waard was. gestopt met de pil en meteen weer vrolijk. Voor mij geen hormonen meer ben er te gevoelig voor.

20-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze pil nu een maand en ik ben helemaal niet tevreden! Ik ben bijna elke nacht aan het overgeven en de pijn in mijn borsten is heel erg. Volgens de dokter is dat ook een van de bijwerkingen en dat kan wel zo zijn maar ik ben dus helemaal niet blij met deze pil. Ik ben hem gaan gebruiken omdat ik hele erge pijn had tijdens mijn menstruatie.

Inname- / gebruiksgemak
Ben hierdoor ruim 6 kilo aangekomen in een hele korte tijd. Werd er erg depressief van. De huisarts raadde mij een drie fasen pil aan.

40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Makkelijk met doorgebruiken. Slik het soms 3-4 maanden achter elkaar. Krijg soms doorbraakbloedingen

Inname- / gebruiksgemak
Na meerdere jaren van gebruik Diane 35 op aanraden van huisarts overgestapt op M. 30. Mensturaties zijn korter maar heftiger en ik heb ook meer menstruatiepijn (echt krampen). Verder prima pil.

13-12-2009

8-12-2009

1-12-2009

26-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben op mijn 14e begonnen met deze pil vanwege heel erge pijn wanneer ik ongesteld was en mijn dokter de pil aanraadde. Ik was er heel erg tevreden over het 1e jaar maar ik was wel 3kilo aangekomen. Met die 3 kilo was goed te leven maar een maand geleden heb ik besloten over te stappen op de nuva-ring omdat de buikpijn weer terug begon te komen en ik me steeds meer down begon te voelen. Ik merkte dat ik veel vrolijker was in mn stopweek. Nu ik de nuva-ring gebruik voel ik me echt een stuk vrolijker en zijn de kilo's er ook weer vanaf. Ik vind de nuva-ring tot nu toe fijner dan de pil maar de tijd zal het leren.

23-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Meerdere jaren deze pil gehad. Met de tijd kreeg ik steeds vaker zeurende hoofdpijn, die dagen en nachten duurde en met geen pijnstiller wegging. Heel vaak in de stopweek, maar ook op andere tijden. Daarnaast kwamen mijn erfelijke migraineaanvallen ook steeds vaker en werden erger. Van Microgynon 30 ben ik blijvend zo`n 5 kilo aangekomen. Borsten werden groter. Wat wel goed was, was minder hoeveelheid menstruatie en minder menstruatiepijn dan zonder pil. Dan toch maar gestopt, omdat ik geen raad meer met die vervelende hoofdpijn wist. De hoofdpijn en de meeste migraineaanvallen zijn meteen daarna verdwenen. Na stoppen met Microgynon ben ik die 5 kilo weer binnen een paar maanden afgevallen. En mentaal veranderd, ik voelde ineens meer en was vitaler, als was ik wat apathisch geweest tijdens pilgebruik. Toch heel raar en veelzijdig deze hormonen, ze kunnen bij iedere vrouw iets anders veroorzaken.

20-10-2009

21-7-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de pil nu vanaf dat ik 16 was, dus dat is nu 3 jaar. Ik ben er altijd tevreden over geweest, vooral dat mijn cupmaat aanzienlijk groter werd. Het begon bij mij altijd wat later en langer door te groeien, maar uiteindelijk heb ik nu een grote B/kleine C. Maar het nadeel bij mij is dat ik wel veel ben aangekomen en dat de gevoeligheid van mijn borsten heel erg is. De huid en de tepels vooral, de binnenkant heb ik niet zo'n last van. Een waterstraal onder de douche is al te erg om het te kunnen verdragen en zelfs bh aan of uit doen is erg gevoelig. Mijn dokter heeft me aangeraden om eens na te denken over een Mirena spiraal te nemen, maar ik kan ook een andere pil krijgen als ik dat liever wil. Verder ben ik heel tevreden over Mycroginon 30

17-6-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu ruim een half jaar gestopt met deze pil. Gewoon omdat ik geen vaste relatie heb en al sinds mijn 15de aan de pil ben (13 jr dus). Ik merk nu ik gestopt ben dat ik door deze pil veel zwaardere bloedingen had, altijd 4/5 dagen en soms zo heftig dat ik snachts door mijn tampon heen bloedde. Nu ben ik nog maar 2 a 3 dagen ongesteld maar heb nog wel spotting 4 dagen. Grootste voordeel is dat ik geen Migraine meer heb! Pff dat is echt heel fijn, en mijn gewone hoofdpijn is ook helemaal weg. Verder heb ik het gevoel dat ik me vrijer voel in mijn hoofd...net alsof die pil mij rustiger maakte ofzo...Toch zal ik weer aan een anticonceptie middel moeten geloven binnenkort. De huisarts raadde mij de Mirena spiraal aan...maar na googlen zie ik zo veel negatieve reacties over constante bloedingen en spotting dat ik het eigenlijk niet aan durf.

10-6-2009
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik deze pil al jaren en hij bevalt prima ,

5-6-2009

Inname- / gebruiksgemak
altijd tijdens de stopweek hoofdpijn, echt erge hoofdpijn soms werd ik er misselijk bij en leek het op migraine. heb deze pil 3 jaar gebruikt en wil nu graag over op een andere, het helpt wel goed tegen zwangerschap!!

30-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
Menstruatieklachten werden minder (hevige buikpijn)

18-5-2009
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
nooit andere pil geprobeerd/ helemaal geen klachten, dus ik laat het lekker zo

14-6-2008

Inname- / gebruiksgemak
Bevalt prima. Wel eenmalig een zwangerschap na 1 vergeten pil. Dus wel tijdig slikken.

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (378) - Anticonceptie - overig
Efexor (128) - Depressie - antidepressiva overig
Simvastatine (121) - Cholesterol
Paroxetine (99) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (91) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (73) - Epilepsie
Citalopram (72) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (70) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (67) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Seroxat (55) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ritalin (52) - ADHD - psychostimulantia