ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(hydroxocobalamine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Bloed / stolling - bloedarmoede
volgende
20-1-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben ook heel erg opgeknapt sinds ik het spuitschema van dr Ouwerda van het Zuiderzee ziekenhuis in Lelystad mag aanhouden. Ik heb geen zere handen meer, geen spierkrampen, ben minder moe, bijna geen blaasontstekingen meer, raak bijna niet meer weg, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het enige nadeel.... ik ben 10 kilo aangekomen.... das jammer... De spuiten moet ik de rest van mijn leven gebruiken samen met Thyrax ivm mijn trage schildklier.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
22-11-2011
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
De injecties zijn voor mij een stoot energie. Door de ziekte van Crohne ben ik gauw vermoeid, deze injecties heb ik nodig omdat mijn darmen de vitamine B12 niet opnemen omdat er een stuk dunne en dikke darm operatief is verwijderd.
10-5-2010
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb aangegeven 2x per week een B12 injectie, echter ben er achter gekomen, dat de werking ervan nihil is bij gebruik van metoprolol(beta-blokker)was daar mee gestopt(okt'09), ging na verloop van tijd zoveel beter, zeer opmerkelijk (vandaar dat ik mijn reactie hier wil weg zetten) vermoeidheid verdween grootdeels (weer instaat huishouden over te nemen), zenuwpijnen benen/armen bleven voor groot deel weg en labiliteit stabiliseerde. Maar sinds begin april'10 weer metoprolol in laagste dosering.....het ging helemaal mis. Doodmoe ondanks goed slapen, toch weer 18-20 slapen op een dag, lag gewoon weer bijna hele dagen in bed te slapen en zo moe, zenuwpijnen weer terug en daardoor niet meer goed kunnen lopen(krukken), en als laatste diende zich de enorme negatieve emoties weer op. Ben weer gestopt met metoprolol(nu definitief,voor mij die rotzooi nooit meer) en gaat nu weer de goede kant op. Ik hoop dan ook verder te kunnen uitbreiden met de frequentie van spuiten (B12) wat eerder nooit lukte. Heb wel een hekel aan de spuiten, zeer pijnlijk, echtgenoot zet ze voorlopig en om de dag ivm beter en eerder herstel. Ik heb weinig bijwerkingen gehad in het begin, nu alleen tijdens het prikken zelf, waarschijnlijk door de zenuwpijnen in de benen zelf. Ik ben wel blij dat er hydrocobalamine is als behandeling zijnde,anders was ik (en velen) er zeer slecht aan toe. Iedereen die dit leest, heel veel sterkte bij herstel en probeer zo goed mogelijk naar eigen lijf te luisteren, alleen jij/u weet wat in eigen lijf speelt en/of voelt.
17-3-2010
30-40 jr.
7-3-2010
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik sinds een maand hydroxycobalamine en ik heb er gigantisch veel baat bij ik heb alleen de eerste 2 dagen gigantische spierpijn op en rondom de plek waar ze in de spier prikken maar dat moet je er voor over hebben
25-9-2009
Inname- / gebruiksgemak
Moet IM, dus minder praktisch, afspraak kost tijd. Merk als ik er weer aan toe ben. Als er gespoten is, heb ik meer energie, de eerste 2 dagen warm gevoel, mn. in hoofd
19-4-2009
Inname- / gebruiksgemak
Door een tekort van vitamine B12 en Foliumzuur, heb ik 5 weken lang 2 spuiten per week gehad. Nu een spuit per 2 weken daarbij een Foliumzuur tablet 5mg per dag dit via mijn huisarts. Als aanvulling Multi-vitamine hierbij doet mijn hele lichaam het weer een stuk beter. een heerlijk gevoel. De vitamine B12 is voor levenslang.
11-11-2008
30-40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
heb 1x per 4 wkn een injectie hydrocobamine. knap er elke keer na een dag of 3 weer helemaal van op. vlak voor mijn injectie kan ik soms echt hondsberoerd zijn. Heb ook een trage schildklier en ws houden deze 2 verband met elkaar. Heb wel na de injectie vaak problemen met de ontlasting.
5-9-2008
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Spuit 1 x per drie weken hydrocobamine, voel me de eerste dagen erna hondsberoerd ( misselijk, obstipatie, raar dromen, geluiden luider horen, droge ogen, droge huid, apatisch enz.) Na een dag of vier is dit verdwenen en ga ik me stukken beter voelen.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (352)
Champix (341)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1950)
Anticonceptie - overig (1651)
Cholesterol (1229)