ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(propranolol)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Migraine
volgende
5-5-2012
39 jr.
Inname- / gebruiksgemak
voor mij werkte het niet tegen migraine. Ik werd er erg emotioneel vlak van. Nee niet prettig.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
1-5-2012
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik het nu ruim 2 jaar. Ik merk niet veel van mijn bijwerkingen. ben super blij ermee. Vind alleen de dosis wel aan de hoge kant, vergeleken met andere hier.
20-4-2012
46 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ben het destijds gaan gebruiken voor migraine maar kreeg desondanks wel de (hormonale) aanvallen. Heb het medicijn wel doorgeslikt. 1x een poging ondernomen om te stoppen maar dat was te accuut, kreeg hartkloppingen ben weer gaan slikken. Nu ga ik weer proberen te stoppen ga eerst 1x per dag een week lang en week 2 om de dag en zo langzaam verder afbouwen. Ben reuze benieuwd. Had last van vermoeidheid geen puf meer ben niet aangekomen door dit medicijn. Als in nu migraine heb dan slik ik een half tabletje zomig smelttablet en je bent met een uur van je hoofdpijn af, super.
19-4-2012
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Al jaren heb ik 4 tot 5 keer in de week migraine aanvallen. Soms periodes erger dan weer minder. Ik was ten einde raad. Door dit medicijn heb ik mijn leven terug. De bijwerkingen vermoeidheid soms wat duizelig wegen niet op tegen de verschrikkelijke pijn die ik bijna dagelijks voelde. Iedere morgen je ogen open doen zonder migraine is voor mij een verademing. Ik raad het iedereen aan.
3-4-2012
25 jr.
Inname- / gebruiksgemak
sinds dec 2011 ben ik prop gaan gebruiken doordat ik elke week 2 a 3 migraine aanvallen had, dit is plotseling in sept 2011 begonnen. Ben bij de HA geweest dit heeft mij doorgestuurd naar de neuroloog. Wilde eerst geen beta blokkers gebruiken, ivm sporten etc. Toch begonnen, de aanvallen werden vele malen minder nu nog maar 2 maal per maand een aanval. Super natuurlijk maar ik merk dat ik de laatste paar maanden weinig energie heb en de hele dag moe ben. Dit wordt alleen maar erger, nu heb ik ook steeds meer haaruitval tijdens het kammen of wassen, heb een afspraak met HA as vrijdag, wil een second opinion en afbouwen, als dit lukt anders een ander medicijn die mij niet zo constant moe maken.
16-3-2012
64 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruikte al 15 jaar propranolol. Al geruime tijd opvallend erg dunner haar dan vroeger. Zaqg toevallig dat het een bijwerking van dit middel kon zijn. In overleg met arts afgebouwd. Maar ik ben erg verbaasd over de hier gemelde bijwerkingen door anderen. Veel van mijn klachten bijv. moeheid, onbegrijpelijk aankomen in gewicht, gewrichtsklachten slaapproblemen, concentratieproblemen enz. zijn mij niet onbekend. Hopelijk gaat het allemaal nog goed komen met mij nu ik propranolol heb afgebouwd. Moet wel erg wennen aan de sterke hartslag.
6-3-2012
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb last van een tachycardie die bekent staat onder de naam: de ziekte van Bouveret. Dat houdt in: een versnelling van de hartslag zonder fysieke inspanning. Deze versnellingen waren zodanig dat ik mijn bewustzijn verloor. In het begin dacht ik dat het angstaanvallen waren en toen ik 20 was dacht ik dat mijn leven een mislukking zou worden op professioneel gebied. Ik heb cardiologische onderzoeken gehad en ze hebben me eerst avlocardyl en daarna propanolol voor geschreven. Nu heb ik een normaal leven, twee geweldige kinderen en een carrière. Ik sport en voor mijn werk moet ik wetteksten uit mijn hoofd leren. Propanolol heeft misschien wel bijwerkingen, maar in de juiste hoeveelheid, kan dit onder controle worden gehouden. Zonder dit medicijn was mijn leven zeker anders geweest en veel moeilijker. Ik bedank vooral de arts die deze oplossing heeft gevonden.
29-2-2012
58 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit middel nu al zo'n 33jr, het helpt wel tegen de ritme stoornissen maar er zijn wel degelijk vervelende bijwerkingen te noemen. O.a. Slapeloosheid, vergeetachtigheid, concentratie problemen, moeite met emoties, pijnlijke handen en vingers (reumatische klachten), Ook ben ik zo'n 10kg aangekomen zonder dat ik noemenswaardig veel eet. Denk dat ik van de week maar eens langs de huisarts ga om te vragen of er een ander middel tegen is.
21-2-2012
50 jr.
18-2-2012
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben twee jaar geleden met propanolol begonnen en sindsdien constante reflux van maagzuur die een tachycardie veroorzaakt en ademhalingsproblemen. Sindsdien ben ik een waar wrak, constant ontzettend vermoeid. Ik heb ook problemen met de circulatie op het gebied van handen en voeten, zeer koud. ik heb de inname al iets terug gebracht en ik voel me weer een beetje beter. Ik raad dit medicijn sterk af als je geen hartproblemen hebt. Ik heb dit genomen tegen migraine. Dat is minder, maar tegen welke prijs....
10-2-2012
41 jr.
Inname- / gebruiksgemak
van dit medicijn ben ik in zes weken 11 kilo aangekomen. op een gewicht van 60 kilo bij 1.69 is dat heel veel als je opééns 71 kilo weegt. het werkte prima tegen de migraine, maar ben snel terugehold naar de neuroloog. overgestapt naar topamax en keurig weer afgevallen ;-))
6-2-2012
76 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Moet van cardioloog stoppen met Propranolol (inderal retard mitis)! Na vele jaren gebruik van 80 mg Propranolol met vertraagde afgifte ben ik sinds een 10 tal weken aan het afbouwen met 2x20mg/dag.Momenteel lukt het mij niet nog verder af te bouwen gezien mijn hartslag bij verdere afbouwen verder oploopt tot 140 i.p.v.65 slagen/minuut! Is dat normaal?
21-1-2012
42 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik heb migraine en ik neem naramig wat al jaren helpt helpt tegen mijn migraine. Ik heb ook psoriasis en ben in 1994 geopereerd aan de ziekte van Graves (hyperthyroïdie). Sinds 2 maanden neem ik propanolol (alvocardyl die ik al nam toen ik last had van hyperthyroïdie); Mijn migraineaanvallen zijn niet verminderd maar wel minder aantoonbaar, na een maand 40mg genomen te hebben, heeft mijn arts me op 80mg gezet en ik voel me heel moe met plotselinge uitputting aan het eind van de middag. Ik heb het heel koud/ ik maak elke avond een kruik zodat ik kan slapen .... bewijs dat ik me minder alleen voel....
12-1-2012
65 jr.
Inname- / gebruiksgemak
gebruik al ongeveer 12 jaar propranolol 100 mg icm cozaar 50 mg tegen migraine en hoge bloeddruk. Ik krijg de indruk dat dingen langs me heengaan zonder dat ik ze oppik in mijn hoofd, ook ben ik meer vermoeid dan voor die tijd en ook een beetje in gewicht aangekomen. Het moeilijke is dat je niet weet of dit ook gebeurd zou zijn als je ze niet gebruikt zou hebben. Dus kan ik ook niet goed beoordelen of bijwerkingen licht dan wel ernstiger zijn. Maar nu de VERGEETPIL sinds kort in het nieuws is, maak ik me zorgen. Het is momenteel volop in discussie om deze zelfde prop. te geven aan mensen/militairen met een traumatische ervaring. Zij zouden dan hun ervaring gemakkelijker kunnen vergeten. Er werd zelfs gezegd door een medicus die hierop tegen is"Als iedereen maar prop slikt, krijgen we een samenleving zonder moreel besef".
28-11-2011
63 jr.
bijwerkingen; vermoeidheid.
12-11-2011
29 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn tegen hartkloppingen die voortkomen uit een te snel werkende schildklier. Het werkt niet op je schildklier, zoals hier eerder werd gesuggereerd, maar zorgt dat de neveneffecten van de hyperthyreoidie verminderen. Ben wel bang om te stoppen, omdat ik bang ben dat de klachten terugkomen. Geen klachten van aankomen of neerslachtigheid. Wel van een zwaar aanvoelend lijf en alsof alles langs je heen gaat. Alsof jij slowmotion loopt door een normaal draaiende wereld.
1 reactie
Vrouw 40 jr.
Hallo sorry dat ik je lastig val,maar heb een paar vragen.Zal me even voorstellen, Heet jane en ben ook 29 jaar. Nu hebben ze bij mij ook ondekt dat ik een schildklier heb die veelste snel werkt,Ik had/heb ook hartkloppingen,hyperventilatie en nog meer klachten.Nu heeft de HA mij ook propranolol voorgeschreven 3 x daags 10mg. En strumazol. 1x daags 30mg. Nu was mijn vraag heb jij dat ook gehad ?? En hoelang duurt het voor dat het medicijn zijn werk gaat doen. Slik het nu 4 dagen maar nog geen resultaat.Hoelang heb jij al last van je schildkier ?? En voel je je ook zo ellendig,denk soms dat ik het allemaal niet meer aankan. Alvast bedankt , en hoop op een reactie terug Groetjes jane
16 maart 2012 | 14:49
26-10-2011
57 jr.
bijwerking: droge mond
20-10-2011
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb jarenlang last van migraine gehad. 2-3 dagen in bed en om het kwartier overgeven. Ik had deze aanvallen om de week. Sinds ik 6 weken geleden gestart ben met propranolol 80 mg, gereguleerde afgifte, geen aanval meer gehad. Ik ben na 6 weken 1-2 kg aangekomen. Dit zou een bijwerking kunnen zijn. Wel heb ik nog af en toe lichte hoofdpijn, maar daar hoef ik niet meer voor naar bed.
29-9-2011
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Mijn art adviseerde dit medicijn omdat ik erg vaak migraine had. Ik slik hiervoor fromirex wat mij erg goed bevalt. Maar om te voorkomen toch propranolol geprobeerd. Moet zeggen dat het wel helpt, ik had veel minder vaak migraine. Het viel mij na een paar maanden wel op dat ik bij inspanning zoals schoonmaken en het grasmaaien ontzettend begon te zweten. Mijn tong hing zowat op mijn knieen. Het was net of ik 10 minuten had gerend. Ook kwam ik wat kilootjes aan. Al met al vond ik het te ongemakkelijk en ben ik ermee gestopt. Ik had van te voren niet echt de bijsluiter gelezen omdat je dan erg gaat letten op de bijwerkingen die je eventueel kan krijgen. Voor mijn was het hem niet.
23-9-2011
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
al enige tijd had ik last van migraine aanvallen, bijna elke week, waarvoor ik imigran gebruikte, wat niet altijd hielp. Toen deed ik mee aan project waar ik elke dag moest zijn, maar waar ik ook bloot stond gesteld aan erger triggers omdat te overbruggen kreeg ik Propranolol. In eerste instantie was de migraine, weg maar ook mijn energie (en die zou ook niet meer terugkomen). Verder werd ik makkelijk duizelig en ging alles een beetje langs me heen. De ergste bijwerkingen waren de krampen in ledematen, met name in de ochtend en pijn in gewrichten. Op een gegeven moment kon ik amper m'n vingers meer strekken. Mijn huisarts wist hier geen raad mee en zei dat het niet aan de pillen kon liggen het stond immers niet bij de bijwerkingen. De neuroloog die ik daarna heb gezien zei dat die kramp wel een verschijnsel v/d Propranolol kon zijn. Overigens had ik tijdens het gebruik van het middel elke dag lichte zeurende hoofdpijn en op een gegeven moment ook weer licht migraine aanval. Al bij al, was het voor mij verre van het geschikte middel.
14-9-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Bij spreken in het openbaar kreeg ik angstaanvallen en hyperventilatie. Met 20 mg propanolol die ik een uurtje vantevoren inneem heb ik geen last meer van deze symptomen. Ik ben mentaal nog wel zenuwachtig, maar ik kan gewoon mijn verhaal houden zonder buiten adem te raken of te trillen. Ook voor sollicitatiegesprekken is het reuze prettig. Deze pillen hebben echt mijn leven gered!
1 reactie
man 0 jr.
Ik ben benieuwd naar het aantal mg per tablet en hoeveel tabletten je nodig had? Ik heb dit zelf namelijk ook gekregen voor mijn sollicitatiestress, maar heb het idee dat ik te weinig heb gekregen en ben bang dat het niet gaat werken. Ik hoor het graag.
23 februari 2012 | 10:07
5-9-2011
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Inderal (Propanolol) werd voorgeschreven door de huisarts voor migraine. Initielen bijwerkingen (vertraagde hartslag, kortademigheid) verdwenen na 1 maand, maar heb dan hartritmestoornissen en hartkloppingen gekregen a rata van 1x/week. Huisarts en Cardioloog geloofden niet dat dit kon komen door Propanolol (= tenslotte een anti-hartkloppingmedicijn), maar deze symptomen verdwenen wel terug, onmiddellijk nadat ik gestopt ben met inname van deze medicatie. Wees dus voorzichtig!
4-9-2011
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Propranolol tegen migraine. Het werkt harstikke goed. Nadelen zijn idd dat je er snel dikker van wordt en moe bent. Vooral hele zware benen.... Maar ik heb ook sinds ik dit middel slik, last van concentratie problemen. Ik neem de dingen niet zo in me op. Alsof je in de vakantiestand staat. Hebben meer mensen hier last van?
1-9-2011
20 jr.
29-8-2011
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na de afbouwfase van mijn ghb verslaving kreeg ik enorm last van ontwenning. waaronder hartkloppingen, pols en tensie elk uur gemeten. tensie was goed gem. 80/130 maar mijn hartslag bleef schommellen tussen 100 en 140.. de meting is gedaan na een half uur rustig in een stoel gezeten te hebben of op bed gelegen te hebben. op advies van de arts die werkzaam is in de kliniek waar ik toen opgenomen was, is mij propranolol voorgeschreven. 10 min na inname, is mijn pols/tensie nogmaals gemeten. hierbij was de uitslag 75/112 pols 70 reg. dus helemaal perfect. zelfs het trillen enz. was voorledig verdwenen. heeft mij door een hele hoop narigheid heen geholpen.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (352)
Champix (341)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1950)
Anticonceptie - overig (1651)
Cholesterol (1229)