• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Amlodipine (amlodipine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Bloeddruk - calciumantagonisten

13% (15)
(minimaal effectief)
7% (8)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3)

Amlodipine - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
3% (4)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Amlodipine

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
13-4-2012
73  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn mama (geb.1939) heeft ongeveer 10 dagen Amlodipine gebruikt en toen plotseling gestopt. Zij ging bij de arts met de volgende klachten: Gezwollen benen (extreem) en zeer pijnlijk Gezwollen gezicht, branderig en fel rood Obstipatie en een probleem met plassen Het alle ergste was de depressiviteit! Ze ging naar de dokter het zei: "zo wil ik niet verder leven!" Normaal is mijn moeder altijd positief ingesteld en heeft een blije natuur. Hopelijk hebben anderen iets aan deze ervaring en gaan ze bij klachten ook zo snel mogelijk naar hun arts. Mijn moeder gebruikt nu Losartan en voelt zich weer helemaal de oude.

6-4-2012
67  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hitte aanvallen in het gezicht. Rood voorhoofd en wangen. prikkende en gezollen oogleden

30-3-2012
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
moest stoppen met doxazosine i.v.m. staaroperatie. Slik al jaren metropolol150mg. Kreeg nu amlodipine 6mg. Wat een ramp, moe,moe, licht depressief, erg opgezwollen enkels, maar de spierpijnen zijn ronduit verschrikkelijk, niet is meer mogelijk, de trap op ia net zo iets als het beklimmen van de mount everest. Na staar operatie, ga ik praten met de internist , dit is niet te doen.

26-3-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds vrijdag dien ik steeds 5 mg amlodipine te nemen. De 1e dag van iname had ik last van hartkloppingen, warmteaanallen en rusteloosheid. ' s nachts kon ik niet slapen. De volgende ochtend enorm veel pijn in de rug, die later uitzakte naar mijn beide heupen en bovenbenen. Ik kon gewoon niet stilzitten. Ook kreeg ik last van een kriebelende hoest. De 3e dag had ik steeds warmte-koude gevoel en een serieuze hoest. Ook had ik steeds het gevoel dat ik uren zou kunnen slapen. 4e dag: Pijnlijke keer, door het hoesten, spierpijn, loom gevoel en moeheid. Hoop dat de bijwerkingen snel beteren... Want op dit moment voel ik me echt alles behalve fit.

15-3-2012
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door een aantal vooronderzoeken welke standaard voor een operatieve ingreep (breuk) worden uitgevoerd ben ik bij de cardioloog gekomen. Deze heeft vastgesteld dat ik een verdikte hartspier en aders heb waardoor mijn bloeddruk te hoog is.(145/85). Deze heeft mij amlodipine, 5 mg 1 maal per dag voorgeschreven. Na de 2e dag begon mijn onderrug pijn te doen waarbij ik hier voor mezelf geen oorzaak kon aanwijzen. Op de 4e innamedag mijn hardlooprondje gedaan wat iets moeizamer ging maar de volgende dag wel een ongebruikelijke spierpijn opleverde. De volgende dag s'avonds gaan schaatsen waarbij ik tijdens het schaatsen al flinke spierpijn kreeg in de belaste spieren. De volgende ochtend zaten mijn spieren echt vast. In het kader dat de amlodipine de eerste weken spierpijn kan opleveren gewoon doorgegaan met de voorgeschreven dosering. Nadat ik een aantal nachten nauwelijks had geslapen en een vermoeid gevoel kreeg ben ik na de 10e dag op eigen initiatief gestopt. Nu, na 4 dagen, heb ik nog een lichte pijn in de onderrug, de andere bijverschijnselen waren na 1 dag al verdwenen. De arts zegt nu dat ik toch door moet gaan met de amlodipine. Zijn er mensen die mij kunnen aangeven of deze spierpijn, rugpijn en slapeloosheid afnemen na langduriger gebruik van amlodipine.

2-3-2012
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
bloeddruk was jaren terug boven de 200 en had heel erge hoofdpijn hierdoor. Gebruik hierdoor nu al jaren Atacand 16 waardoor de bloeddruk tot gemiddeld 150 is gedaaald. Sindsdien geen hoofdpijn meer en ook zo goed als geen bijwerkingen. de huisarts wil de bloeddruk nog wat lager hebben en schreef mij kort geleden Amlodipine 5 PCH voor. De werking is gemiddeld -10 dus naar 140 gezakt maar ik stop er nu mee want de bijwerkingen zijn impotentie - zere keel - bij het lopen moe in de benen en onderrug en ik hoor s'morgens in bed mijn hart kloppen.

29-2-2012
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geen effect op bloeddruk. Wel erectieproblemen. Na 5 weken op eigen initiatief gestopt. Dus wel vervelende bijwerking maar geen effect waarvoor het bedoelt is.

22-2-2012
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Op de 3e dag stond mijn slokdarm en keel in brand van het maagzuur.Gestopt met het medicijn.

8-2-2012
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
beste mensen ik gebruik sinds 1 jaar ongeveer Amlodipine en 1x per dag Diovan 320 mg nu heb ik al sinds ik deze 2 medicijnen gebruikt een raar gevoel in mijn hoofd (zweverig duizelig) afwezigheidsgevoel en huiduitslag vermoeidheid en kortademig nu heb ik bij allebei deze medicijnen dat je duizelig kan zijn nou daar ben ik dan klaar mee 2 medicijnen die je bij deze medicijnen kan hebben nu wordt ik doorgestuurd naar de internist maar volgens mij kan de dokter beter andere medicijnen voorschrijven maarja ik ga dit bespreken bij de internist zijn er mensen die ook dit probleem hebben met deze medicijnen? graag hoor ik dit

27-1-2012
69  jr.

Vervelende verpakking. Stug.

12-1-2012
75  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
veel medicijnen voor angina. pectoris nog niet echt goed onder controle, toch verstopping

12-1-2012
60  jr.

10-1-2012
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu Co-Diovan voor hoge bloeddruk. Vanwege te weinig effect Amlodipine erbij gekregen. Nauwelijks resultaat. Wel in begin veel hoofdpijn (is nu over) en erg moe. Kan nauwelijks meer de sporten doen zoals ik ze al ruim 2 jaar beoefen. Ook last van kortademigheid, maar dat kan ook andere oorzaak hebben. Ben vandaag in overleg met huisarts gestopt voor 7-10 dagen om resultaat te zien.

4-1-2012
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn gekregen in combinatie met perindopril en een maagbeschermer. Ik voelde me al een paar maanden neerslachtig en zag erg op tegen de normaalste dingen. Ook had ik mét de maagbeschermers veel last van maagpijn. Na verhoging van de dosis (bloeddruk was nog niet onder controle) bleken de klachten aanzienlijk erger, ik zag elke ochtend op tegen de nieuwe dag. Mijn karakter is erg positief en ik ben altijd vrolijk. Na overleg met de arts heb ik een ander medicijn gekregen en de klachten zijn weg. Ik ben mijn vrolijke zelf weer :)

12-12-2011
65  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
in jan. is er een klep vervangen, sindsdien dit gekregen.

29-11-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na inname binnen enkele dagen enorme rode huiduitslag over het gehele lichaam met jeuk. Op doktersadvies gestopt. Binnen enkele dagen verdwenen de klachten gelukkig weer. Kreeg een ander medicijn erbij.

21-11-2011
75  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg om mijn bloeddruk te verlagen sinds meer dan een jaar Atacand 80 mg. Sinds dit voorjaar hoestte ik erg veel. En de hele zomer, ik kon er niet af komen. Mijn luchtwegen waren geinfecteerd en ik roggelde als ik op bed lag, zoveel slijm zat er in mijn bronchieën. Hoestte ook veel slijm op. Na lang aandringen andere bloeddrukverlager voorgeschreven gekregen van mijn huisarts: nu amlodipine 5 mg (als besilaat) gekregen en vandaag ermee gestart. Enkele uren erna kreeg ik stijfheid in de onderrug. Ik denk dat dit een bijwerking is. Dus eerst nog maar eens enkele dagen aanzien. Verder nog geen effecten.

21-11-2011
60  jr.

7-11-2011
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
moet nog zien of bloeddruk zakt.

1-11-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb amlodipine in combinatie met metoprolol gebruikt gedurende een aantal jaren, minstens vanaf juli 2009 misschien langer. Ik kreeg de laatste tijd veel last van vocht in mijn benen en aangezien ik door meditatie mijn bloeddruk al omlaag had gekregen, mocht ik voorlopig stoppen met amlodipine om het vocht weg te krijgen. Tot mijn verbazing waren 2 dagen later nog veel meer klachten verdwenen waarvan ik niet wist dat ze van de amlodipine kwamen: depressie haaruitval maagklachten vermoeidheid duizeligheid hartkloppingen rugpijn mogelijk is ook gedeeltelijk mijn gewichtstoename van de laatste jaren hier aan te wijten. Het is geen geringe lijst en de klachten waren ook niet misselijk! Ik ben inmiddels een herboren mens! Ik ben van iemand die een rolstoel nodig had om boodschappen te doen veranderd in iemand die de hele dag gezellig kan shoppen of een lekkere wandeling met de hond kan maken. Ik ben de laatste jaren in toenemende mate depressief geweest en ik ben nu van de ene op de andere dag weer mijn oude vertrouwde vrolijke zelf. Het is dus raadzaam om ook als je al langere tijd een medicijn gebruikt af en toe nog eens na te gaan wat de bijwerkingen zijn en of je daar geen last van hebt. Veel van mijn klachten konden ook aan andere oorzaken worden toegeschreven, pas toen ze plotseling weg waren dacht ik aan bijwerkingen omdat het té toevallig was dat ze verdwenen na het stoppen met amlodipine. De huisarts zou hier beter op moeten letten als mensen met klachten komen.

28-10-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
gebruik het al lange tijd, geen bijwerkingen, bloeddruk prima.

13-10-2011
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu al ruim 2 jaar amlopidine 5 mg per dag. Bloeddruk uitstekend. In het begin beroerd, maar dat was maar tijdelijk. Nu gaat het prima.

14-9-2011
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik amlodipine 10 mg (als besilaat) ik word af en toe kort ademig, af en toe misselijk, dikke enkels, pijn bij het lopen in mijn heupen boven been, heel heftige jeuk onder de huid op de bovenbeen, billen, armen. ik wordt hier heel droevig van al die klachten, ook onregelmatig hartkloppingen, mijn arts zegt gewoon dat ik door moet gaan, en ook een onaangename urinegeur. ik beloof mezelf dat ik na deze reactie een nieuw eafspraak maak met de huisarts. ik wil zo niet verder leven, ik ga met pijn naar bed en ik sta ermee op. mijn hele lichaam doet zeer, ben zo verstijf dbij het opstaan. dit is heel erg triest. ik wil iedereen bedanken voor hun reactie.

12-9-2011
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al een paar jaar de amlodipine in combinatie met plas tabletten. De bloeddruk zakt niet echt naar normale waarden. De laagste bloeddruk dat gemiddeld gemeten is, is ongeveer 145/100. Ik heb ook oedeem in de onderbenen en draag sinds 2 jaar steunkousen. Ik merk dat ik erectie problemen heb gekregen van die pillen. Ook heb ik heel veel pijn in de gewrichten van de vingers en tenen. Ook heelveel pijn in pezen en spieren tussen de vingers. Ik heb ook het idee dat ik geen krachtige vuist kan maken. Ik heb ook artrose gekregen in de linker- en rechterhand wijs- en middelvinger DIP. Allemaal sinds ik de amlodipine gebruikt. Ik ben onderzocht op reumatische aandoening/aanleg en het resultaat was negatief. Ik moet van mijn huisarts en de praktijkondersteuner afvallen, maar dat lukt niet ondanks al het fitness. Ik heb 4 maanden geleden aangegeven te willen stoppen met al die pillen maar mijn huisarts vindt het geen goed idee. Ik ben 11 jaar geleden ook 1 jaar lang behandeld door een beta blokker (selokeen). Hier heb ik het syndroom van Raynaud aan overgehouden met alle narigheid van dien. Mijn huisarts heeft het altijd ontkend dat de selokeen de boosdoener was maar 5 jaar geleden werd dit met allerlei documentatie aangetoond en bevestigd door mijn bedrijfsarts.

6-9-2011
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na het gebruikvan dit middel was m'n bloeddruk heel goed. Thans gebruik van halve dosis. Bijwerking die ik heb zijn tintellingen in m;n benen. na bloedonderzoek bleek m'n cholerterol 6.1 te zijn Voor de zekerheid ga ik weer naar de dokter voor een bloeddrukmeting en bloedonderzoek. Volgens een verpleegkundige kan ik een laag calciumgehalte hebben. ik ben benieuwd

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1307) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (352) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (341) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (199) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (196) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (182) - ADHD - psychostimulantia