Gemiddelde ervaring met Crestor (rosuvastatine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Cholesterol

Effectiviteit Algehele tevredenheid
27 meningen

Meningen over Crestor

9-3-2010

2-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb het 1 maand gebruikt, geleidelijk aan,eerst om de 2 dagen later elke dag . Na 2 weken constipatie die erger en erger werdt. Ook verschijnselen van slapte, lusteloosheid, moe, brandende ogen, ik ben 61 maar voelde me wel 81, ben er maar mee gestopt .

13-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ernstige bijwerking: chronische vermoeidheid. In overleg met de cardioloog de dosis gehalveerd. Tip van de cardioloog: 's avonds innemen. 2e tip: slik Q10 tegen de vermoeidheidsklachten. Een combi van 5 mg. Crestor 's avonds en 60mg Q10 supreme van Puro werkt bij mij uitstekend.

2-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Bij ons in de familie is cholestorol erfelijk. Crestor is prima produkt. Maar vind het te gek,dat ik voor 90 pillen: 76.36 euro moet betalen. Vind ik diefstal,en niemand die er iets aan doet.

13-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
CRESTOR HEB IK OOK GESLIKT WAS OOK MET VEEL BIJWERKINGEN.TOEN EEN TIJDJE GESTOPT EN DE KLACHTEN WAREN WEG. TOT IKSIMVASTATINE 20 MG GING SLIKKEN. HEB NU WEER DE ZELFDE KLACHTEN TERUG.

7-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ook van mij is het erfelijk en ben erg tevreden over crestor. Heb weleens andere cholesterol medicijnen geprobeerd maar kom toch steeds weer op crestor uit. Ik ben er blij mee, prima medicijn

14-12-2009

20-11-2009

18-10-2009

6-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Mijn cholesterol is prima op peil; het slechte cholesterol was vóór ik met crestor begon aan het oplopen. Af en toe heb ik kramp in mijn kuit, dit alleen 's nachts. Chapeau als met dit éne pilletje van 5 mg mijn cholesterol zo mooi laag blijft!

20-9-2009
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Tja, ik kan maar één ding zeggen: na drie-en-een-half jaar Crestor heb ik de rest van mijn leven spijt als haren op mijn hoofd. Zo mogelijk nog meer dan dat!!! Veel van de klachten die hier staan omschreven van andere gebruikers kan ik beamen, helaas. Na veel zelf-onderzoek (met name op internet) ben ik zelf gestopt. Achteraf was mijn huisarts het daar wel mee eens....hoewel de vele bezoeken aan hem in die periode geen enkele vorm van verbetering, diagnose of prognose brachten. Hij bleek volkomen gehersenspoeld op het gebied van cholesterol. Ik heb dan ook een andere huisarts gekozen. Mijn advies aan alle statine-gebruikers: verdipe je in de materie van het "cholesterol-probleem", want het is geen probleem, maar het wordt je aangepraat. Mijn eigen ervaring is dat ik goede resultaten heb behaald met een hoge dosering CoEnzym Q10 (600mg. per dag of meer). Dat is niet goedkoop, maar verbetert je klachten aanzienlijk, vooral op het gebied van spierklachten en energie. Allemaal beterschap en succes gewenst! Jan (Red: deze reactie is beperkt tot zuiver ervaringsgegevens)

1-9-2009

Inname- / gebruiksgemak
Na enige tijd slikken lijkt het wel of mijn enkels zullen gaan breken. Een enkel op het matras geeft een sterk drukpunt en doet echt zeer!

4-8-2009
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Mijn verhaal over Crestor. In verband met hypocholesterolemie gebruikte ik reeds zo’n 10 / 15jaar Zocor 50mg, nadat stichting STOEH op bezoek was geweest kreeg ik het advies om contact op te nemen met een specialist in het ziekenhuis. Met een andere statine met een lichtere dosering zou wellicht een beter resultaat gehaald kunnen worden. De specialist schreef Crestor 10mg voor, destijds waren we met een grote verbouwing bezig en voelde ik me al aardig grieperig, ik sloeg dan ook geen acht op de enorme spierpijn / spierkrampen en hoe miserabel ik me voelde, ik voelde me echt enorm ziek, had het warm en koud tegelijk en dacht dat ik een hardnekkig griep had, dat in combinatie met de verbouwing. Ik liep als een oud mannetje. Na drie weken gebruik van Crestor vroeg mijn vrouw of ik ook wel eens op de bijsluiter had gekeken, na de bijsluiter bekeken te hebben bleken alle dingen waar ik last van had op de bijsluiter te staan. Direct contact opgenomen met het ziekenhuis, de assistente gaf (door afwezigheid van arts) aan om onmiddellijk te stoppen met de Crestor, op mijn vraag of ik wel met de Zocor moest verder gaan moest zij mij het antwoord schuldig blijven. Hierop heb ik mijn huisarts gebeld, die gaf aan dat het geen probleem was om met de oude medicatie (zocor) verder te gaan. Drie weken daarna had ik een afspraak in het ziekenhuis, de arts waar ik binnenstrompelde schrok van mijn lichamelijke gesteldheid. Hij zei “ik zag je als een jonge vent weggaan de laatste keer en nu kom je als een oud mannetje hier binnen” Tevens gaf hij aan dat het niet verstandig was om weer met de Zocor te beginnen, toen ik vertelde op advies van mijn huisarts weer begonnen te zijn gaf hij aan dat dit een absoluut verkeerd advies was. Ik diende direct te stoppen met de statines voor zes weken waarna we weer een nieuwe afspraak inplande. Helaas waren er in deze weken geen verbetering opgetreden en was ik nog steeds niet aan het werk. De Internist had ondertussen contact opgenomen met de Neuroloog om te kijken wat er verder nog mogelijk was om te onderzoeken, mijn cholesterol was ondertussen zonder statines weer veel te hoog. Een aantal weken heeft men een spierbiopt uit laten voeren om uit te sluiten dat het een spierziekte was, dat was het gelukkig niet. Er is spierafbraak geconstateerd terwijl dat weer opgebouwd had moeten zijn. Waarschijnlijk heeft de “lange” periode van gebruik van de “verkeerde” statines er voor gezorgd dat spieropbouw niet meer plaatsvindt, spierweefsel schijnt niet meer als spiermassa te worden opgebouwd maar omgezet te worden in bindweefsel. De diagnose wordt hierna dan simpelweg “chronische spierpijn” genoemd. Warmte lijkt op dat moment het enige te zijn wat een beetje verlichting brengt, hele nachten / dagen heb ik doorgebracht in een warm bad, of onder de zonnebank. Ook ben ik gaan revalideren in revalidatiecentrum Blixembosch, dat is nu zo’n 1,5 jaar lang gebeurt. Om de week revalideren heeft helaas me fysiek niet veel gebracht, wel heb ik geleerd om met de minimale hoeveelheid om te gaan en deze op een voor mij relevante manier in te vullen. Pijn vreet nu eenmaal energie, de kunst is dus om niet direct je hele voorraad energie op te stoken. Vele gesprekken volgen met ergotherapeut, fysiotherapeut, pyscholoog en revalidatiearts. Ook mijn werk heeft er behoorlijk onder geleden, na een periode van 12 maanden gedeeltelijk ziektewet worden zelfs alleen de gewerkte uren uitbetaald en ben ik van functie gewijzigd omdat een aantal dingen bij hetzelfde blijven, zo blijft concentratie / focus erg moeilijk. Ik wil niet als zeikerd / zeurder overkomen en hierdoor hebben mijn collega’s waarschijnlijk niet in de gaten dat mijn werkdag doorkomen voor mij een gigantisch gevecht is, vaak is mijn “breaking point” bereikt zonder dat iemand dat in de gaten heeft. Thuis gekomen beland ik al gauw op de bank, in bad, of op bed omdat de pijn onhoudbaar is. Dat brengt me op het volgende, pijnstillers. Genoeg van het experimenteren, wil ik niet aan de pijnstillers, simpelweg omdat ik daar niet afhankelijk van wilde zijn. Pijnstillers roepen bij mij al gauw het idee op van iemand die daarvan (nog) suf en verdwaasd hiervan onder invloed is. Revalidatiearts staat er echter op een gegeven moment op dat ik deze toch maar neem. Na een aantal bezoeken aan de Arbo-arts veranderd mijn werkgever van Arbo-dienst, van arbo-artsen die begripvol zijn en meedenkend met mijn jong gezin, krijg ik nu een gesprek met een arbo-arts die er ogenschijnlijk genoegen in schept om te laten zien dat hij lekker veel macht heeft. Waar het revalidatiecentrum aangeeft dat mijn manier van opbouwen al “erg optimistisch” is (2 uur per maand opbouwen) doet deze Arbo-arts er nog een flinke schep bovenop. Volgens hem is het mogelijk om 2uur in de week op te bouwen, op mijn opmerking dat het revalidatiecentrum het daar absoluut niet mee eens is, is zijn antwoord “dat bepaal ik wel, ik ben hier de Arbo-arts” “u moet het zo zien, we hebben allemaal in dezelfde medische klas gezeten, zij zijn hierna gestopt en in een revalidatiecentrum gaan werken, ik heb doorgeleerd en ben nu Arbo-arts” “ik bepaal dus wel, wat wel of niet kan”…. Omdat ik mijn energie niet wil(de) steken in juridische gevechten of second-opinions heb ik het gelaten voor wat het was. Met de minimale hoeveelheid energie kan ik me daartoe niet toe zetten. Resultaat van het opbouwen ? Conditie opbouwen is gestopt, heb geen enkele puf om daar mee verder te gaan, conditioneel ben ik dus wederom aan het inleveren. Mijn gezin heeft er natuurlijk ook onder te lijden, uitstapje’s naar dierentuinen, pretparken, speeltuinen en noem maar op zijn veel minder dan eerst. Met een goede dag en een aantal pijnstillers probeer ik het nog wel eens te redden, ook in het huishouden ben ik een stuk minder actief. Maar gelukkig voor de werkgever ben ik inmiddels wel fulltime aan het werk, mijn pijnstillerverbruik is ondertussen wel enorm hoog. In plaats van de voorgeschreven 1x per dag zit ik nu regelmatig op 5 stuks per dag, en dan zijn er nog vele nachten dat ik van de spierkramp moet opstaan omdat het niet meer te houden is. Inmiddels probeer ik maar van alles om pijnvrij te komen (lijkt me een utopie) ben nu bezig met acupunctuur, overdag lijkt het me beter af te gaan. s’nachts is een heel ander verhaal. Revalideren is gestopt, zij geven aan dat ze me niet verder kunnen helpen dan het punt waar ik nu ben. Regelmatig ontvang ik van de apotheek anders statines omdat de zorgverzekeraar zonnodig geld wil besparen en een ander (lees goedkoper) middel vergoed. Uit medische noodzaak krijg ik gelukkig (door tussenkomst huisarts) mijn oude zocor. Uit mijn kennissenkring weet ik dat andere mensen geen last hebben van bijwerkingen van Crestor, wil niemand ontmoedigen alleen op het hart drukken alert te zijn met medicijngebruik.

11-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
Mijn cholesterol is snel naar beneden gegaan. Ook bij ons is dit erfelijk, net als hart-en vaatziekten. Ik neem ze altijd `s-nachts. Ik gebruik ze nu 8 maanden. In begin geen klachten, echter nu 1x kramp in de kuit + en al wel zo'n 5 maanden zware benen en met name `s-avonds gewrichtspijntjes in tenen en vingers (+/-20u.). Het is er plots en daarna is het weer ergens anders. Maar het is maar licht pijnlijk en niet erg hinderlijk. Ik blijf het innemen.

11-4-2009

Inname- / gebruiksgemak
ik heb een erfelijk te hoog cholesterol en sinds 13 jaar aan de verschilende pillen van zocor tot crestor elke keer weer spierpijn en kon smorgens niet uit mijn bed komen . nu hoor je weer dat crestor suikerziekte kan veroorzaken. de huisarts vertelde mij dat ik de pillen slik om over 20 jaar geen hart of vaat problemen te krijgen .ja die is leuk ik moet nu wat slikken om dan geen probleem te krijgen . na overleg met de huisarts gestopt met de crestor moet over 3 maand terug komen i.k leef liever 20 jaar zonder de bijwerking van de crestor en nog beter op de voeding te letten

11-3-2009

Inname- / gebruiksgemak
Prima medicijn. Wel raar dat de fabrikant volumineuze verpakkingen maakt en dat er geen dagen op de verpakking gestempeld staat.

7-3-2009

iedere nacht droge kriebelhoest

25-2-2009

20-1-2009

Inname- / gebruiksgemak
Toen ik begin 40 was moest ik een cholestorolverlager gaan slikken aangezien dit ernstig verhoogd was. Ik ben begonnen met lipitor en een aantal jaar later kreeg ik Crestor voorgeschreven. Had altijd veel last van spieren en gewrichten maar heb ook reumaklachten dus ik wist niet of dit door de Crestor werd veroorzaakt. Afgelopen zomer kreeg ik van het een op het andere moment uitvalverschijnselen van de benen en linkerarm. Praten was ook moeilijk. Ben direct via EHBO opgenomen in het ziekenhuis waar ik 11 dagen heb gelegen. Kon niet meer lopen. MRI scan van hoofd en rug wees niks uit. Lumbaalpuntie gedaan, wees ook niks uit. Er was niks te vinden. Behalve dan dat me verteld werd dat dit een bijwerking van de Crestor kon zijn. Daar moest ik ook mee stoppen. Nu na een half jaar geen statines geslikt te hebben, moet ik van de specialist weer aan de verlagers omdat ik een gevaarlijk hoog cholestorol heb in combinatie met hoge bloeddruk. Ben nu sinds een weer aan de pravastatinenatrium (Selektine). Vind het doodeng maar heb geen keus. Ik word wel goed gecontroleerd, dus afwachten.

17-1-2009

ernstige spierklachten

10-1-2009

Inname- / gebruiksgemak
Door ernstige bijwerking van Simvastatine ,slapeloosheid en pijn in gewrichten ,dit medicijn gekozen tot tevredenheid. Het is overigens een duur medicijn 82,83 euri

18-12-2008

Inname- / gebruiksgemak
na erder gebruik statines ( o.a ook kortstondig gebruik crestor)netelroos, aangezichtspijn, aangezichtsverlamming, klapvoet, vererging cts enzo nog hele lijst aan bijwerkingen. na stoppen van deze medicatie voor de duur van 10 maanden nu op aandringen arts toch maar weer begonnen met lichte dosis crestor en ezetrol. (4 dec_)nu weer klapvoet, scheef gezicht, grieperig gevoel en nog wat ongemakken. mij krijgen ze nooit meer aan de statines!!!

12-12-2008

Helpt bij mij goed om het HCL en LCL laag te houden i.c.m. Ezetrol 4 mg

5-11-2008

28-10-2008

Inname- / gebruiksgemak
Crestor is een prettig medicijn dat bij mij geen bijwerkingen geeft. Een groot voordeel vind ik dat je de vaste inname tijd van het tablet zelf kan vaststellen.

22-10-2008

20-10-2008

Inname- / gebruiksgemak
is sinds gebruik van dit medicijn acceptabel, gezien de risico's ben ik er blij mee....

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (380) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (67) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Seroxat (55) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ritalin (52) - ADHD - psychostimulantia