inloggen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(simvastatine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
62% (15)
Pagina 1 van 1
volgende
12-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
uitstekend, wel wat spierpijn. van simvastatine kreeg ik galbulten. (ernstig).
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
5-12-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ideaal om cholestorol naar beneden te houden.
27-10-2011
67 jr.
31-8-2011
57 jr.
15-8-2011
66 jr.
Inname- / gebruiksgemak
is teveel om op te noemen, maar O.A spier, slaap moe, nergens geen trek meer in, Was altijd erg sportief maar kan de moed niet meer opbrengen, voel me ziek en zo moe. maar slaap tekort door spierkrampen in mijn benen, rug, voeten tenen, zo als ik al zei, teveel. Ga vandaag stoppen op advies van de neuroloog kijken of alles weer anders wordt, Heb hoop
2-7-2011
Inname- / gebruiksgemak
Na jaren met volle tevredenheid Zocor gebruikt te hebben krijg ik nu bij mijn apotheek te horen dat er moeilijkheden zijn met de groothandel van Zocor. Wie kan mij vertellen of dit waar is en of ik verplicht ben andere medicijnen te gebruiken.
1 reactie
man 0 jr.
hallo, Ik heb van de dokter toestemming om zocor te gebruiken, van de andere merken kreeg ik hoofdpijn. Kon niet zei de apotheker, alles was hetzelfde, zat alleen een andere kleurstof in. Kan ik dus niet tegen. ze proberen het elke keer weer opnieuw om een goedkoper middel te geven. En zeggen dan dat dat de fout in de computer is; ja ja. maar ik krijg nog steeds het merk zocor dus is nog wel te krijgen. mvg wilma
13 oktober 2011 | 09:43
26-4-2011
Inname- / gebruiksgemak
Zocor is uit de handel is mij door apotheker verteld? (Red; is ons niet bekend dat dit het geval zou zijn; bespreek het zonodig nog eens met uw behandelend arts of apotheker zodat u volledig geinformeerd bent)
75 jr.
68 jr.
geen bijwerking
Inname- / gebruiksgemak
Ik had eerst Simvast, maar daarvan ging mijn keel dicht zitten. Nu alleen af en toe nog wat moeite met slikken.
66 jr.
Inname- / gebruiksgemak
om de 3 maanden wordt er geprikt en de resultaten zijn goed.
79 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Van het gebruik heb ik niets gemerkt.
geen problemen, nooit
24-1-2011
Inname- / gebruiksgemak
Ik had 8.3 cholesterol gehalte en nu 4.3. Geen problemen. Sport veel, eet matig, rook niet, ik werk nog volledig ondanks pensioen. Bloeddruk 130-80. Pols 60.
10-8-2010
veel spierpijn
10-5-2010
Inname- / gebruiksgemak
Na hartinfarct; Zocor; ongeveer half jaar geen problemen.Plotseling duizeligheid; na 4 à 5 dagen weer goed. Tijdje goed; opeens `snachts van het ene op het andere moment doodziek; bewusteloos geweest. Huisarts wist oorzaak niet; bloeddruk zeer laag, 80/50. Na 4 à 5 dagen weer goed. Na een paar maanden weer aanval; bloeddruk weer laag. Veel van deze aanvallen gehad; waarbij de tijdsduur tussen de aanvallen steeds korter werd. Op een zondagavond pijn op de borst; huisarts,pilletje onder tong, bloeddruk laag, 1ste harthulp ,tests, geen hartinfarct. Controle cardioloog; niets. Huisarts zei, kan niet van statines; kno wist niet; cardioloog gaf andere statine tabletten; selectine na 18 à 20 dagen duizelig; lescol na 18 à 20dagen duizelig; lipitor na 18 à 20 dagen duizelig; in alle gevallen bloeddruk laag. Zelf gestopt met statines; nooit meer een aanval gehad. Bloeddruk prima, cholesterol weer omhoog. Smeer cholesterolverlagende boter. Buiten de waslijst bijwerkingen, die ik ook aan den lijve heb gevoeld, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat "statines" hartfalen veroorzaken c.q. verergeren.
7-5-2010
Inname- / gebruiksgemak
Gedurende 12 jaar Zocor 20 mg gebruikt zonder problemen. Moet nu over naar Simvastatine 40mg wat direct problemen gaf met mijn benen(krampen e.d.) krampen van spieren in de hartstreek.
22-12-2009
Inname- / gebruiksgemak
ik heb een heel geode ervaring met zokar, mijn huisarts heeft me simvastine raadpleegd, doen ik vroeg warom doet u dat ik ben toch tevreden over zokar, hij zei dat de verzekering is niet ingewilligd om te vergoeden daaarom doe ik een vergangende medicatie toepassen. ik vind het niet normaal daarom heb ik geen goede ervaring met de lisiinapril gehad, dit heeft veel bijwerkingen daarvoor ik heb er mee gestopt.
25-11-2009
70-80 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het al 27 jaar nergens last van maar een keer slimvastatine gekregen en kreeg vlast van stijve spieren.
13-8-2009
geslacht:
Inname- / gebruiksgemak
Samen met Ezetrol 10 mg per dag is mijn chlesterol gehalte van 8,0 naar 3,5 gedaald. Ook de cholesterol ratio is na erg goed. Ik begrijp van mijn cardioloog dat zocor (simvastatine) voor mij van levensbelang is om een verdere verslechtering van mijn hart vaat stelsel te voorkomen.
6-11-2008
geslacht:
70-80 jr.
Inname- / gebruiksgemak
alle comotie ten spijt over dit middel door radar ten tonele gevoerd, vind ik dit een prima medicijn
25-10-2008
Inname- / gebruiksgemak
slecht slapen,spierkrampen,geen kracht meer in handen,moe,depressief,stemmen in mijn hoofd.Gestopt,bijwerkingen weg, 15 kilo afgevallenen neem nu menaq7.Voelme geweldig.
20-10-2008
Epilepsie
Champix (271)
Verslavingsziekten
Thyrax Duotab (261)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Metoprolol (247)
Seroquel (199)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amitriptyline (197)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline / Clavulaanzuur (194)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Diclofenac (151)
Pijn
Crestor (151)
Cholesterol
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (387)
Tramadol (301)
Citalopram (281)
Lyrica (271)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1768)
Anticonceptie - overig (1520)
Cholesterol (1104)