ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(mesalazine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Darmproblemen - ontsteking
volgende
9-4-2012
34 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik gebruik Pentasa al zo'n 15 jaar zonder problemen of bijwerkingen. Het houdt m'n Crohn goed onder controle. Vorige week ben ik erachter gekomen dat ik onvruchtbaar ben. Hier op de site kwam ik erachter dat dit een bijwerking van Pentasa kan zijn. Heeft iemand anders hier ervaring mee??
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
18-1-2012
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Bij gebruik van pentasa in beginperiode vaak hevige hoofdpijnen gehad. Na 3 jaar gebruik van dit medicijn zonder al te veel problemen ineens last van huiduitslag en jeuk. Over het algemeen zeer tevreden over pentasa nu afwachten wat de jeuk en huidirritaties doen en hoe zich dat ontwikkeld. Hiervoor nu een medicijn tegen allergie. Ben minder pentasa gaan nemen en heb ook minder klachten wel nog huidirritatie maar minder en ook minder jeuk.
1-10-2011
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn nu een jaar en ik ben volledig klachtenvrij. Ben erg tevreden. De korrels zijn prettig in gebruik, alleen de zakjes zelf gaan niet zo goed open.
27-9-2011
25 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen nadat vorig jaar zomer bij mij colitis ulcerosa werd geconstateerd (2 weken in ziekenhuis gelegen). Gebruik het medicijn nu iets meer dan een jaar naar volle tevredenheid. Ik heb weinig klachten meer, terwijl ik het volgens de arts stevig te pakken had. Ik gebruik pentasa in samenwerking met 1 maal daags 3 tabletten azathioprine. Verder heb ik ook naar mijn weten geen last van bijwerkingen.
22-6-2011
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit middel 22 maanden gebruikt en kreeg plotseling kale plekken op mijn hoofd. Echt grote kale plekken. In de bijsluiter van Pentasa staat dat het heel zelden voor kan komen, tijdelijke kaalheid maar de MDL arts twijfelt op dit moment nog of t wel aan deze medicijnen ligt. Ik moet binnenkort naaar de dermatoloog om erachter te kunnen komen waar de plekken nu vandaan komen. Ik vind het persoonlijk wel erg typisch dat ik juist nu, nu ik Pentasa gebruik, deze plekken krijg. Ik ben uit voorzorg dan ook gestopt ermee.
29-5-2011
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
crohn dankzij pentasa onder controle
21-3-2011
17 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Enorme hoofdpijn van gekregen, zoals bij alle andere medicijnen tegen colitis. Ook de tabletten met gereguleerde afgifte mogen niet baten.
23-1-2011
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
dit middel; is nog niet voldoende om opvliegers te voorkomen.
23-1-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
vorig jaar heb ik een tijdje niet kunnen lopen omdat na de griep het op de aanhechting van de spieren is geslagen. IK ben toen een tijdje gestopt met de medicijnen en na ong. 2 maanden weer begonnen.
8-8-2010
Inname- / gebruiksgemak
Na diagnose gestart met 2maal daags, nu als onderhoud 1 maal daags. Geen klachten.
22-6-2010
Gebruikt tijdens zwangerschap
8-6-2010
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Pentasa werkt bij mij echt super goed. Ben nu 9,5 jaar ziek, maar heb over het algemeen heel weinig klachten.
21-3-2010
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
heb dit medicijn eerst samen met prednison gebruikt. dus had eerst veel bijwerkingen van de prednison.nu ben al een tijd gestopt met de prednison. nu gebruik ik 2 maal daags pentase. het is een langzame ontstekingsremmer, dus heb verder geen bijwerkingen. denk ik. alhoewel ik pas las dat pentase wel voor wat haaruitval kan zorgen.dat is niet het geval bij mij. maar heb wel het idee dat ik meer donshaartjes in mijn gezicht hebt. tis alweer 2,5 maand geleden dat ik prednison heb gebruikt, dus denk niet dat het daar nog van komt. hebben meer mensen hier ervaring mee? moet dit medicijn mijn hele leven blijven gebruiken.
9-2-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het medicijn al > 20 jaar. Eerst in tabletvorm, nu in sachets. Een paar keer geprobeerd te stoppen,zonder succes. Na een maand of 2 na stoppen vlamt de colitis telkens weer op en moet ik deze met een hogere dosering + aanvullende medicatie weer rustig zien te krijgen.
26-9-2009
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik Pentasa al 21 jaar tot volle tevredenheid.
Inname- / gebruiksgemak
Nu in korrelvorm, voorheen in pilvorm. Pillen waren heel groot en moeilijk te slikken.
50-60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Het zou handig zijn als je de verpakking (granules) kunt openscheuren.
80 plus jr.
Inname- / gebruiksgemak
Slik pentasa 500 (2 tabletten per dag) al 20 jaar tot volle tevredenheid.
24-9-2009
0-20 jr.
24-9-2009
Inname- / gebruiksgemak
Pillen zijn plat, rond en zeer moeilijk door te slikken
1 reactie
man 55 jr.
Ik slik ook al jaren die moeilijk in te nemen tabletten. Dat moet toch ook anders kunnen?
10 juli 2011 | 15:43
20-4-2009
20-4-2009
Inname- / gebruiksgemak
1 keer 2 gram beter dan 2 keer 1 gram (ochtend / avond). Boswellia Serrata kan ik aanbevelen naast Pentasa. Bijwerking is vermoeidheid.
18-4-2009
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik Pentasa sinds 4 maanden ik ben erg tevreden.
18-4-2009
50-60 jr.
17-12-2008
geslacht:
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het al ca. 16 jaar met tussen posen van geen gebruik. Als ik geheel klachtenvrij ben stop ik met de inname. Ben zelf bang, dat het medicijn op den duur niet meer werkt, alhoewel ik daar van mijn internist nog nooit iets van heb vernomen. De ziekte komt nog wel steeds terug na klachtenvrije perioden van ca. 1 jaar. Ben thans 63 jaar.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (353)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1952)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)