Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie depressie - antidepressiva overig

Tip: klik op de kopjes om te sorteren.

Naam

Sint Janskruid - Algehele tevredenheid

Laif0--
Mianserine0--
Tolvon0--

De laatste ervaringen in de categorie depressie - antidepressiva overig

7-2-2012
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen omdat ik last heb van een depressie, slapeloosheid en angsten (dingen zien die er niet zijn 's nachts). Ik slik het nu ongeveer 6 weken en het bevalt redelijk. Ik slaap er in iedergeval beter door en ook mijn angsten zijn sterk afgenomen. Heb er soms nog last van maar niet meer zoals eerst. Ik lees hier vooral slechte ervaringen en wilde daarom er mee stoppen. Ben toch blij dat ik het wel heb doorgezet ondanks alle bijwerkingen. De eerste twee weken heb ik met zware migraine doorstaan, terwijl ik nooit hoofdpijn heb. Ook had ik last van rugpijn en rare vlekken op mijn bovenbenen (huiduitslag?). Het is wel even doorbijten met dit middel, maar het helpt me nu wel redelijk. Wel heb ik nog niet zo heel veel gemerkt van het antidepressive gedeelte van dit middel. Wel voel ik me vaak wat suffig en wat vergeetachtig. Het is even doorzetten met valdoxan, maar ik vind dat de moeite wel loont.

7-2-2012
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nadat ik van een druk leven in 1 stap ben overgegaan naar niets meer om handen te hebben. Woonde alleen werkte 40 uur per week en was in de avond 3 uur per avond druk met opdrachten van vrienden en collega's Na maagklachten ziek gemeld en bij vriendin ingetrokken. Daar voornamelijk niets gedaan en kreeg vreselijke hoofdpijnen en last van innerlijke onrustgevoelens en depressies. Hiervoor nooit een dergelijk vreselijke ervaring gehad. Via hulpinstelling kreeg ik eerst temazepam voorgeschreven om in ieder geval goed te kunnen slapen en daardoor overdag ook wat rustiger te kunnen worden. Het slapen ging goed maar overdag kreeg ik de onrust niet uit mijn hoofd en lichaam. Daarna werd Remeron voorgeschreven. Ik durfde hier niet mee te starten, vanwege de vele bijwerkingen (gelezen op Internet). Nadat de depressie zo groot werd dat ik voor mijn leven begon te vrezen toch maar begonnen met 7,5mg Remeron voor het slapen gaan (3 maanden terug mee gestart) .(temazepan kreeg ik niet meer van de behandelend arts vanwege de verslavende werking ervan) Nu ongeveer twee weken terug begonnen met 7,5 mg remeron na het wakker worden en 7, 5 mg remeron voor het slapen gaan. Tot heden kan ik weinig van de werking merken overdag. Het slapen gaat er wel goed mee. Bijwerkingen waar ik zo bang voor was zijn tot op heden uitgebleven. Wel heb ik het idee er iets meer eetlust van te krijgen, voornamelijk in de avond maar dat vind ik meer een voor-als een nadeel

6-2-2012
28  jr.

47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik sinds januari 2010 venlafaxine...maar jullie zijn bijna allemaal negatief over dit medicijn. Ik gebruikte voorheen Paroxetine, maar die deed na heel veel jaren zijn werk niet meer. Ik raakte in een depressie en zakte steeds dieper hierin weg. Op advies van de huisarts gestopt met Paroxetine. En begonnen met 75mg Venlafaxine...dit deed niets met me, dus snel verhoogd, naar 150 MG Ondertussen zag ik het leven niet meer zitten en wilde maar één ding...weg van deze ellende. Ik werd doorgestuurd naar de psychologe en psychiater en de laatste heeft de dosering steeds verder verhoogd. Ondertussen ook psychische hulpverlening aan huis., en aangemeld bij de crisidienst, Zodat ze wisten wie ik was en dat er snel gehandeld moest worden als er voor mij gebeld zou worden. Nou ik kan jullie wel vertellen ik ben BLIJ dat ik VENLAFAXINE heb gekregen. Ik slik nu 1½ jaar 375MG de maximale dosis. En nee dat is niet niks , het is niet leuk om 's nachts zwetend wakker te worden na een nachtmerrie, en dat je mond aanvoelt als een zeemleren lap, Okk transpireer ik meer dan vroeger, maar wat voor mij het belangrijkste is....IK BEN ER WEER ! Ik functioneer weer zoals een normaal mens, kan weer emoties tonen, voel me goed en kan er weer zijn voor mijn gezin , dat ook door een heel diep dal moest , en zich elke dag weer af vroeg of ik er nog wel zou zijn,als ze thuis zouden komen uit school /werk. Vreselijk vond ik het , dat ik alleen met deze medicijnen verder kon met mijn leven, maar iemand die suikerziekte of reuma of weet ik wat voor ziekte heeft, MOET ook zijn hele leven medicijnen slikken voor hun ziekte, Nou ik heb toevallig deze ziekte en ik ben blij dat er iets aan gedaan kon worden , anders had ik dit stukje niet meer kunnen schrijven......

45  jr.
Cymbalta
(duloxetine)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Kreeg dit middel voorgeschreven i.v.m. zenuwpijn.....wat daarna gebeurde was nog veel erger en heel erg eng! Automutulatie! De meest verschrikkelijke verwondingen heb ik mijzelf toegebracht zonder dat ik dat bij volle bewustzijn deed. Pas in het ziekenhuis kwam ik weer bij. Verschrikkelijk medicijn! Ik had echter de link nooit gelegd totdat ik erover las. Nadat ik ben gestopt met dit medicijn en over ben gegaan op de Lyrica was het direct over met het zelfbeschadigen. PAS DUS OP MET DIT MIDDEL!

39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb na verschrikkelijke angstaanvallen en paniekaanvallen 15 maand terug mirtazepine voor geschreven gekregen omdat ik na 5 dagen en nachten geen oog had dicht gedaan, het is een super medicijn voor het slapen,had eerst 1 1/2 tablet en sliep ik perfect op maar het nadeel was verschrikkelijke vreetbuien en 18 kilo gegroeid ben eind vorig jaar naar 1 tablet gegaan van 15 mg.was het na zolange tijd zat dat ik maar groeide, vlak bleef ,en ben 3 weken geleden gaan afbouwen naar 7 1/2 mg.voelde me gelijk al stukken beter alleen slapen gaat nu weer iets minder mar ja dat had ik voorheen ook dus daar zit ik niet over in,ben er nu helemaal vanaf en voel me niet meer vlak en heb weer overal zin in dus voor mij geen mirtazepine meer en nu maar proberen het gewicht er weer af krijgen met 2x in de week sporten en letten op mijn voeding maar de vreetbuien zijn gelukkig over

49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanwege een stress stoornis slik ik dit medicijn nu bijna 2 jaar. Heb ""gezeten" op 375 mg per dag en ben daarna afgebouwd tot 37.5. Ik heb geprobeerd er helemaal mee te stoppen maar kreeg toen last van hartkloppingen en slaapproblemen. Ik voel me nu goed dus blijf ik het maar slikken.

37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer slechte ervaring met dit medicijn, heel veel kwaadheid en woedeaanvallen door mirtazapine gekregen. Ben af en toe gewoon bang voor mezelf. Ook heel down en vijandig naar alles en iedereen, terwijl ik normaal gesproken het tegenovergestelde ben, ik kan heel veel hebben, wordt eigenlijk nooit boos en ben heel onzeker, door dit medicijn is dus mijn hele karakter verandert. Ik gebruik het nu 2 maanden, heb 15, 30 en 45 mg gehad, maar het effect is hetzelfde ivm woedeaanvallen. Het helpt wel tegen alle angsten. Ook ben ik heel veel kg aangenomen. Vroeger heb ik 8 jaar remeron gehad (mirtazapine is de werkzame stof hierin) en heb toen alleen maar een positieve ervaring ermee gehad. Maar de echte remeron krijg ik niet bij de apotheek! Ik wil er zeker zo snel mogelijk vanaf!

41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het nu ruim 6 weken.Heb in het begin paar keer overwogen te stoppen omdat ik me eigenlijk slechter ging voelen.Maar toch maar doorgegaan en na een week of 3 ging het echt werken! Ben nu veel energieker en het zware gevoel in mijn hoofd is helemaal weg.Het slechte slapen was al vanaf het eerste tablet verleden tijd.Kan het dus van harte aanbevelen bij slaapproblemen en depressie.Ook er over praten hielp bij mij en schaam je niet om hulp te zoeken,dit heeft mij ook enorm geholpen.Heel veel sterkte allemaal !

3-2-2012
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben sinds 1 week gestopt met Mirtzapine. Heb het 1 jaar gebruikt i.v.m. angst om niet goed te kunnen slapen. Heb niet meer als 15 mg gebruikt, dus was het afbouwen makkelijker. Nu voel ik me vreselijk. Slecht slapen, last van maag. Heeft iemand ervaring met dit middel die gestopt is?

3-2-2012
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Met Mirtazapine begonnen ivm een depressie, waarbij hyper zijn, niet slapen en angsten het grootste probleem waren. Bij 15mg en 30 mg erg geagiteerd. Medicijn werkte dus wel, maar te lage dosis. Eenmaal bij 45 mg verdween depressie als sneeuw voor de zon. De eerste week hevige bijwerkingen: zombie, sliep bijna de hele dag en had het gevoel in "een kaasstolp" te zitten. Had voor gevoel geen contact met anderen. Dit verdween snel. Andere bijwerking is enorme eetlust. Ben in 2 maanden 13 kilo aangekomen en vreetkick blijft, maar heb mezelf gedwongen minder te eten. Ik sliep goed. Nu gestopt en slaap weer heel slecht helaas, maar merk nu dat ik veel vrolijker kan zijn. Vlakte dus meer af dan ik dacht. Kan dit medicijn toch iedereen aanraden.

18  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb gedurende 3 jaar last van angst&paniek, Ik heb veel cognitieve gedragstherapie gehad voor ik begon met het innemen van efexor en alprazolam. Ik moet zeggen dat efexor een prima angstremmer is. Het sloeg bij mij aan bij een dosering van 75 mg. Ik heb veel minder last gekregen van aanvallen en heb daarom m.b.v. de psychiater/psycholoog besloten om efexor af te bouwen. (waar ik eerder al gestopt was met alprazolam) De overstap van 75 mg naar 37,5 is een koud kunstje. Ik had last van lichte ontwenningsverschijnselen (vooral tijdens het sporten). Nadat ik een tijd 37.5 heb geslikt (1 maal daags) ben ik gestopt met het innemen van efexor, dit was afgelopen maandag. Ik moet u waarschuwen dat deze laatste stap totaal geen pretje is. De ontwenningsverschijnselen zijn zeer storend. Ik heb last van een soort elektrische schokjes door mijn ledematen en hoofd en ik ben daarnaast duizelig en vermoeid. Ook heb ik last van stemmingswisseling. Sociaal zijn en sporten is vrij pittig in de afkickperiode. Ik zit nu op dag 4 van het afkicken en ik moet zeggen dat ik aan de ontwenningsverschijnselen begin te wennen. Ik heb goede hoop dat ik begin volgende week geen last meer heb van de verschijnselen.

56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In een periode waarin ik dit middel samen gebruikte met Zopiclon, had ik last van handelingen bij verlaagd bewustzijn. Ik verstuurde bijvoorbeeld woedende mails, waar ik de volgende dag niets meer van wist. Dit had uiteraard beschamende gevolgen. Mijn indruk is, dat Zopiclon geen effect heeft gehad op de behandeling van angst en depressie.

21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, Ik slik dit medicijn nu bijna een jaar en merk dat het sinds het uit is met mijn ex ik pas echt verschil merk met deze medicijnen. Zelf door slordigheid vergeet ik er af en toe weleens één in te nemen en krijg ik diezelfde dag gelijk last van schokjes in mijn lichaam. Een heel naar gevoel. Weet niet of jullie dat kennen?! Sinds deze week ben ik bezig met het afbouwen van mijn dosis. Van 75mg ben ik naar 35mg gegaan, omdat ik het langzaam wil gaan afbouwen en dadelijk weer op 0mg kan staan. De laatste maand geniet ik weer vollop van het leven en voel ik me echt heerlijk! Ik slik deze medicijnen, omdat ik last kreeg van depressie wat met name door mijn ex te maken had. Nu het uit is met mijn ex wil ik gaan stoppen met de medicijnen en hoop ik over een paar maanden hier vanaf te zijn. Ben ontzettend benieuwd hoe het afbouwen van de medicijnen gaat en hoe ik me voel als ik er helemaal van af ben. Ik wens iedereen heel veel sterkte. Groetjes, Linda

31-1-2012
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Valdoxan helpt mij prima voor het slapen en merk zeker ook een verschil qua stemming. Stemming is erg verbeterd en de angsten zijn iets minder (nog niet over). Het helpt mij dus eigenlijk best goed! Wel een beetje maag/darmklachten gehad en wat rugpijn maar dat is te doen.

27-1-2012
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Volgens intake psychotherapie zou ik matige depressie hebben. Huisarts schreef Valdoxan voor. Zeer slechte ervaring. Na een dag gelijk gestopt in verband met de zeer ernstige en vele bijwerkingen. Een uur nadat ik het middel ingenomen had, leegde ik de inhoud van mijn maag waarna ik naar mijn bed terug strompelde om ternauwernood niet ter aarde te storten vanwege de duizeligheid die ik ondervond. Het zweet brak me uit en mijn gedachten raasden door mijn hoofd op ongecontroleerde wijze. Huisartsen zouden zelf de middelen moeten slikken om te proberen hoe het bevalt. Hetzelfde geldt voor het middel Roaccutane: dat zouden huidartsen moeten nemen om te ondervinden wat er dan met je gebeurt! Reken maar dat het middel onmiddellijk uit de roulatie wordt gehaald na een dergelijke ervaring. Daar ben ik 100 % van overtuigd.

27-1-2012
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Mirtazapine nu ongeveer 6 maanden. Ik heb de Mirtazapine voorgeschreven gekregen ivm slapeloosheid (sliep gemiddelt 3 uur per nacht). Ik heb dit middel gekregen omdat het niet verslavend zou zijn. Ik slik 15mg en vanaf dag 1 heb ik weer heerlijk kunnen slapen, zelfs langer dan gemiddelt (als er geen wekker staat kan ik gerust 10 uur slapen). Als de wekker wel staat en ik na gemiddeld 8 uur slaap opsta heb ik weinig last van opstartproblemen zoals suf, moeheid of duizelig, misschien omdat ik een lage dosis slik. Wel was ik in 3 mnd tijd 5 kilo aangekomen maar sinds 2 mnd doe ik aan de Weight Watchers en er is al 7 kilo af. Dit middel heeft echt mijn leven veranderd, doordat ik nu een normaal slaappatroon heb kan ik weer veel meer aan, heb meer energie en ben ook in staat om zelfs 's avonds nog iets te ondernemen. Waarschijnlijk heb ik er wel wat last van mijn maag door gekregen maar daar krijg ik nu maagzuurremmers voor. Liever dat dan nu al stoppen met de Mirtazapine, voorlopig wil ik er nog niet vanaf. Misschien niet lichamelijk verslavend maar geestelijk wel. Ik ben super blij met dit middel!

46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb mirtazaphine gekregen van mijn psygiater tegen slaapeloosheid, angst, stress en depressie. De eerste twee weken heb ik veel bijwerkerkingen gehad. Mijn depressie nam enorm toe en mijn spieren waren aangespannen. Maar na twee weken waren deze bijwerkingen verdwenen en sliep ik heel normaal en had ik geen angst of depressie meer. Ik sliep meestal wel rond 2 uur in de nacht maar sliep dan wel goed. Ik nam altijd 15 mg, ik heb eenmalig 30mg geprobeerd maar dat was te hoog voor mij. Ik heb deze tablet 3 maanden lang gebruikt. En had wel erge eetlust maar had niet zoveel moeite om deze in bedwang te houden. ik begonnen met het afbouwen naar een halfe tablet (7.5mg) en daarna de helft van 7.5mg. En daarna ben ik gestopt voor ongeveer 2 weken. Het is afbouwen en helemaal stoppen met de tablet was zeer moeilijk en heftig. Slaapeloosheid, angst en heftige hoofdpijn namen toe. Dit gebeurde één week na het stoppen. Mijn hoofdpijn, slapeloosheid en angst namen zo enorm toe dat ik weer begonnen ben met het innemen van een halfe tablet(7mg). Ik had veel gelezen dat het ontwenningsverschijnselen waren maar toch heb ik een halfe tablet ingenomen. Als er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt of er veel verstand van hebben vraag ik hen vriendelijk om hun advies. Na 2 weken stoppen heb ik dus een dag toch nog deze medicijn ingenomen een halfe tablet van 7.5mg. De volgende dag heb ik hier zeer veel spijt van gehad want ik was er 2 weken mee gestopt en ben nu helemaal vastberaden om ermee te stoppen. Alleen weet ik niet of het slim is om gelijk weer te stoppen of het langzaam weer af te bouwen. De bijwerkingen waren enorm toen ik begin af te bouwen. Bijna 3 dagen achterelkaar was het moeilijk om in slaap te komen. Alvast Bedankt.

1 reactie
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hoe doen jullie dit met autorijden?

21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb deze medicatie voorgeschreven gekregen ivm beginnende depressie en de slapeloze nachten die ik er van had. Ik viel inderdaad erg snel in slaap, maar de volgende dag was ik een wrak!! Duizelig, droge mond, agressief, vreetbuien, chagrijnig... Hier ben ik mee gestopt en heb nu temazepam voorgeschreven gekregen.

33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mirtazapine is voor mij echt een life-saver geweest en nog steeds (ik gebruik het nu bijna een jaar). Ik sliep al 7 jaar erg slecht, soms maandenlang maar 3-4 uur per nacht, waardoor ik ontzettend uitgeput was. Met de mirtazapine sliep ik eerst op de bijwerkingen, maar slechts 1 week. Na doorgezet te hebben, begon ik rond week 3-4 ineens zomaar gewoon te slapen, wel 6 dagen per week (de 7e dag had de angst nog de overhand). Na 4-5 maand is ook dat voorbij, ik slaap nu volledig normaal (zelfs wat aan de lange kant - heerlijk!) Het medicijn heeft mij het vertrouwen langzaam teruggegeven dat ik gewoon kon slapen. Ook kon ik beter dingen loslaten, piekerde niet meer zo. Tja, ik ben wel 10 kilo aangekomen, maar dat is het me zeker waard. Daarbij ben ik daardoor veel gezonder gaan eten, dus ergens is het ook eigenlijk heel goed geweest (ik snoep veel minder en eet meer groenten en eiwitten en daarmee is het gewicht onder controle, al krijg ik die extra kilo's er waarschijnlijk pas af als ik op termijn het medicijn ga afbouwen). Verdere bijwerkingen: in de eerste paar weken moet je even door de sufheid enzo heen, verder vind ik er weinig nadelen aan zitten, zeker in vergelijk met hoe ik me voor het nemen voelde. Ik slaap dus wat langer, heb het soms vaker koud, en ja, je bent pas vanaf 12 uur na inname echt heel helder (ik heb een beroep waarmee ik met mijn hoofd werk, maar kon gelukkig mijn werktijden aanpassen), maar: het gaat 1000x beter dan voor het gebruik van mirta.

19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Wat een negatieve berichten hier allemaal zeg. Zelf kon ik het ook niet laten om internet af te speuren naar mijn medicijn. Het opbouwen wat al niet fijn, maar al die negatieve reacties hier maakte de toekomst alleen nog maar onzekerder. Hierbij zal ik dus de gene die nog moeten opbouwen een steuntje in de rug geven : Voor mij werkt het medicijn prima spanningsondrukkend en ga ook weer meer initiatief tonen om dingen te ondernemen. ik slik het nu 5 weken. De bijwerkingen en zelfs het opbouwen viel allemaal wel mee. Je voelt je wel een beetje raar de eerste weken ja, maar zolang je niet teveel hooi op de vork neemt is het niet zo'n probleem. Ik ben 3 kilo afgevallen, maar dat stabiliseert nu ook. In totaal 3 keer opgehoogt(37,5-75-112,5) en pas bij de overgang van 75-112,5 een keertje overgegeven. Maar ik neem aan als je dit medicijn neemt dat je wel ergere zorgen hebt dan je een avondje ziek voelen.

26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
in het begin blij dat angst,paniek en spannings aanvallen weg zijn. maar nu ben ik een zombie. ik voel bijna geen emoties meer. ik kan niet boos worden of wat dan ook in die geest. hierdoor maak ik fouten met andere omdat ik geen grenzen meer heb en niets kan voorspellen door de leegte. beslissingen nemen zonder er iets bij te voelen. het lijkt wel alsof mijn menselijkheid doormidden is gesneden. als ik stop met dit medicijn moet ik zeker alles opnieuw leren? en dat verslavings effect klopt van geen kanten. heb nooit drang om meer te nemen juist minder vanwege bijwerkingen. zal denk ik eerder angst zijn om weer 'menselijk' te worden. opnieuw leren omgaan met emoties alsof je net geboren bent. eigenlijk zou venlafaxine als hard drugs gezien moeten worden. de stof is te sterk aanwezig

24-1-2012
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb al jaren last van dymstiese nu onder behandeling met efexor en therapie heb er veel baat bij volgende week word doses waarschijnlijk verhoogt met 37,5 mg erbij ik ben mijn innerlijke onrust kwijt en kan weer meedraaien in dagelijks leven ben hier heel blij mee ook haast geen bijwerkingen gehad gelukkig

24-1-2012
50  jr.
Trazolan
(trazodon)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
het eerste halfjaar moest ik na inname zorgen dat ik binnen half uur in bed lag, want zo snel werkte de bijwerking vermoeidheid voor mij als voordeel. maar ik slik het nu anderhalf jaar en die bijwerking is helemaal weg: ik slaap er niet meer goed op. Voor de depressie helpt dit middel wel goed!

23-1-2012
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Efexor heeft mij 5 jaar geleden prima geholpen toen ik een depressie had. Heb het nu weer en gebruik het weer. Dus trek je niet teveel aan van alle negatieve berichten, het deed mij goed !

22-1-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geleidelijk opgebouwd via huisarts. In begin bijwerkingen als hoofdpijn, ;s ochtends duizelig, zware benen en slechte stoelgang. Ook uitslag. Nu alleen nog problemen met stoelgang. Probeer dit op te lossen door juiste dingen te eten en veel te drinken. Was erg bang voor dit medicijn vanwege alle negatieve dingen die ik gelezen had. Het is echter heel erg mee gevallen. Ben ook niet aangekomen. Ik vermoed ook in de overgang te zitten en ook daar is dit medicijn gunstig voor. Leuke bijkomstigheid. Laat je niet afschrikken door alle enge verhalen, zorg dat je het in overleg met je huisarts doet. Ik ben er door opgeknapt, slik het nu 1 jaar. Moet nog wel doorgaan.

21-1-2012
75  jr.
Remeron
(mirtazepine)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn moeder heeft ongeveer 2 jaren remeron gebruikt en kampt nu met een ernstig natriumtekort, volgens de specialist zou dit kunnen liggen aan remeron omdat er al vele ander onderzoeken geweest zijn en die niks verkeerd uitwezen en zo verplicht hij haar van vandaag op morgen er mee te stoppen. Ik maak me hierover wel ernstige zorgen.

21-1-2012
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg dit middel voorgeschreven voor Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS). In het begin werd de behandeling ingezet op 75 mg per dag. Voor Venlafaxine heb ik nog allerlei andere medicatie gebruikt, maar die hielpen niet of hadden vervelende bijwerkingen. Ook bij het starten van Venlafaxine had ik last van een aantal bijwerkingen, zoals weeïg gevoel in de maag, maar het ergste was wel dat ik in zeer korte tijd enorm groeide. Dit vond ik natuurlijk heel erg, maar toch was dat net iets minder belangrijk dan mijn hoop op resultaat: nl vermindering van depressieve klachten, angststoornissen en dergelijke. Op zich beviel de medicatie wel goed, maar ik kreeg nog niet de juiste dosering. Pas nadat ik op 300 mg per dag zat, zo'n 3 jaar later, begon ik me langzamerhand steeds beter te voelen. In 2004 merkte ik dat ik weer volop kon genieten van het leven en ben zelfs een opleiding gaan volgen. Door alle drukte kwamen de klachten helaas weer terug en moest ik psychologische hulp nemen. Ik was al bang dat ik over moest stappen op andere medicatie, aangezien mijn dosering al op het max zat. Gelukkig hoefde dat niet, want tijdens mijn therapie begon mijn psychiater te vermoeden dat er sprake was van een persoonlijkheidsstoornis en werd ik doorverwezen naar de betreffende afdeling van de GGZ. Zo kwam uit de verschillende tests naar voren dat ik Borderliner ben. Venlafaxine wordt ook voor deze aandoening gegeven, dus qua medicatie zit ik nog steeds goed en hoef ik gelukkig niet op een ander soort medicatie over te stappen met al die beginners-bijwerkingen. Venlafaxine in combinatie met therapie moet verbetering geven, maar dat is nog even afwachten.

20-1-2012
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, Ik ben sinds gisteren begonnen met dit medicijn, ik heb erg last van angst en paniekaanvallen al zeker 6 jaar. Eerst kreeg ik oxzepam voorgeschreven het hielt me wel maar kwam niet van mijn angsten af, ik las in de bijsluiter dat het het beste is om de venlafaxine met het avond eten in te nemen, doen jullie dat allemaal? Ze zeggen namelijk dat je dan minder last heb van de bijwerkingen, maar ik werd vanacht om 3 uur wakker en was zo in paniek ik dacht dat ik dood zou gaan zo beroerd voelde ik me heel me kamer draaide ik kon amper meer iets zien me handen waren helemaal klam en ook mijn hoofd was super warm en knal rood en had knallende koppijn, ook had ik het gevoel dat ik moest overgeven constant maagzuur en me darmen waren heel de tijd aan het borrelen. ik had het gevoel of ik hele zware drugs had gebruikt ( niet da ik dat ooit heb gedaan) ik ben nu iegelijk heel bang om ze nog eens in te nemen want ik ben net een zombie. Ik weer dat ze pas na 2 tot 4 weken gaan werken maar klopt het dat de bewerkingen zo ernstig zijn?? Ik slik namelijk maar 37.5 mg Ik hoop snel op wat tips Groetjes