ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(venlafaxine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
27% (73)
volgende
20-5-2012
57 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na ruim een jaar met een burnout en ernstige depressie weerstand te hebben geboden ben ik toch maar overstag gegaan. Eerst 6 weken lexapro, waar ik van slaapwandelde , toen 6 weken wat anders, waar ik steeds evenwichtproblemen had, bij wijze van spreken zo omviel en misselijk van werd. Van beiden werd ik niet vrolijker maar wel een stuk vlakker, minder gauw boos. Nu ben ik 8 weken aan de venlafaxine en merk dat ik wel iets opgewekter ben maar ook weer sneller uitval, boos / geagiteerd word. Daarbij is mijn libido zwaar onder nul en ik heb last van een droge mond, onwerkelijkheidsgevoel en slaap hartstikke slecht. En ongeorganiseerd & vergeetachtig dat ik ben! Veel erger dan ooit, zelfs het laatste jaar. Met andere woorden ik ben minder depressief maar voel me verder k.... Nu loop ik te dubben of ik dan aan een hogere dosis moet of juist aan een lagere.. Komende week is het tijd voor een herhalingsrecept, ben benieuwd wat de huisarts zegt!
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
20-5-2012
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb geen angstaanvallen meer. Zeer prettig. |Instellen op het medicijn duurde bij mij ongeveer 6 tot 8 weken. nauwelijks bijwerkingen. geen gewichtstoename. samen met de cogniteve gedragstherapie die ik volg maakt het dat ik stappen neem die ik eerst niet durfde te nemen. ik leef veel gemakkelijker. zonder dat ik het gevoel heb gevoelloos te zijn . ook fijn
19-5-2012
42 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hallo , Ik ben gestopt na een relatieve korte afbouw periode 150mg naar 75 mg no problem. op een misselijk (licht) en buikklachten na. Niets dus wat je leest van ellende gelukkig!14 dagen later naar 37.5 mg last van buik,de bekende zapp-jes in je hoofd en ogen en pijn in al mijn gewrichten maar goed al met al goed te doen.in een antal dagen van 37.5 mg naar niks ik heb als het gezapp me te veel werd wel een capsule met 37.5 mg open gemaakt en daar 2 pilletjes ingenomen dit heb ik gedaan tot 3 dagen terug.Nu gebruik ik niets meer. Nu gezapp en wat hoofdpijn pijnlijke gewrichten met name knieen en rug .Ik heb hiervoor 500 mg paracetmol gebruikt zetpil en wat blijkt de zapp-jes hoofdpijn werden aanzienlijk minder .Misschien een tip voor de gene die het nog moeten of bezig zijn met stoppen probeer eens zetpil paracetamol 500mg. Ik wens iedereen die er aan toe is te stoppen heel veel succes!
18-5-2012
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik al heel lang venlafaxine - ik schat inmiddels 2,5 jaar - en zit inmiddels al weer een hele tijd op de lage dosis van 37,5 mg. Ik heb (nog steeds) geen last van de symptomen die er volgens de huisarts op duiden dat ik zou moeten stoppen, dus ga ik er gewoon mee door. Het is namelijk supper effecitief tegen de klacht die ik er mee bestrijd, nl. slapeloosheid. Maar ik heb sinds een tijdje last van een niet al te frisse lichaams- en zweetgeur, zelfs na wassen ruiken mijn sportkleren nog vies. Volgens mijn vrouw ruikt het naar kattepies, ik zelf neig meer naar borrelnootjes... :). Ik heb slechts het vermoeden dat dit verschijnsel een neveneffect is van venlafaxine gebruik. Deelt iemand deze ervaring?
17-5-2012
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
duurde lang voordat het ging werken, pas na rustperiode en begeleiding ging ik me weer beter voelen
16-5-2012
24 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal, Ik gebruik sinds enkele maanden Venlafaxine 1x per dag. Ik moet zeggen het helpt goed. Maar ik ben sinds kort begonnen met hardlopen volgens een hardloopschema voor beginners. Alleen vraag ik me af wat voor effect dat kan hebben op je lichaam i.c.m. Venlafaxine? Heeft iemand hier ervaringen mee? Bvd
15-5-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Eerst heb ik Paroxetine gekregen van mijn huisarts 20mg. Wat een nachtmerrie! Ernstige bijwerkingen,twee keer de huisartsenpost gebeld.De week daarna ben ik begonnen met Venlafaxine 37.5 mg,na twee weken 75mg.....In het begin voelde ik me niet zo lekker,maar ik heb geen ernstige bijwerkingen gehad.Twee keer vreselijke hoofdpijn en ik kon niet goed slapen,maar dat was niet erg.Ik heb ook geen paniekaanvallen meer.En nu,na bijna twee maanden voel ik me veel beter.De enige dingen die niet zo fijn zijn: mijn mond is altijd droog , ik heb seksuele problemen en ik word sneller moe,maar dat vind ik niet zo erg.........soms ben ik nog angstig maar veel minder. Ik ben vrolijker,positiever geworden,ik geniet meer....Tot nu toe ben ik tevreden!
9-5-2012
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Eerste en enige uit zeer lange rij anti-depressiva die heel goed werkte,maar 13 kilo in 6 maanden aangekomen.
29-4-2012
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al vanaf 1994 antidepresiva heel veel gehad en ook heel veel ervaringen. Had dit ook al eens gehad, maar je krijgt een soort gewenning en dan kreeg ik wat anders en ook nog bij sommige Buspar voor de angsten e.d. Nu ben ik weer sinds een jaar deze, vroeger hete het gewoon Efexor. De eerste keer jaren terug werd ik heel ziek ervan en was heel bang om het opnieuw te proberen, maar nu bijna geen last gehad, maar ik slik wel veel andere medicatie voor andere ziektes en weet niet of , dat er mee te maken heeft. Ik heb er wel baad bij en dat merkte ik pas toen ik ze een keer vergeten was en ik weg moest en me het angst uitbrak en nadenkend kwam het daar door, het is niet dat ik geen angsten meer heb , maar is te hanteren, maar je moet er wel therapie bij volgen. De aphotheker die ik heb kijkt heel nauwkeurig mee wat er voor geschreven wordt of dat bij al mijn andere medicatie kan. Ik heb namelijk ook antpsichotica en tranxene en dan veel pijn bestrijdende middelen. o.a. Morfine.
26-4-2012
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
sinds eind maart 2012 slikte ik 3 dagen de 37,5 en daarna de 75 mg, ik heb allerlei bijwerkingen, spierpijnklachten, heel slecht slapen, droge mond, niet fit (maar dat komt ws door de slechte nachten....)maagklachten. heb de psychiater gisteren gebeld, heeft helaas niet terug gebeld, wil stoppen, ik kan het zelf denk ik, denkt de psych trouwens ook, maar ik stond erop dat ik pillen zou krijgen, daaar nu spijt van.....nu een belafspraak met huisarts. 4 jaar geleden efexor gebruikt, 150 mg, deed achteraf weinig...
1 reactie
Vrouw 52 jr.
Ik wil even zeggen dat Venlafaxine het zelfde is als Efexor. Ik was in het begin ook heel verward hier over, maar er zijn voor elk medicijn vele benamingen , komt door de farmaceut. wens je verder sucses. (Red; ter verduidelijking: venlafaxine is de stofnaam van het medicijn, Efexor de merknaam. Wanneer een medicijn uit patent is mag het door meerdere fabrikanten gemaakt worden en onder de stofnaam verkocht; vandaar dat er meerdere fabrikanten zijn die venlafaxine op de markt brengen. Het kan op zich zo zijn dat iemand verschillend op deze middelen reageerd ivm verschillende hulpstoffen per fabrikant. mvg MijnMedicijn)
29 april 2012 | 23:18
25-4-2012
48 jr.
Inname- / gebruiksgemak
gebruik venlafaxine nu 6 dagen en heb zeer veel last van de bijwerkingen. slapeloosheid, trillerig, onwerkelijk gevoel, misselijk, zweten droge mond, en vaak diarree. nu is 6 dagen kort, maar de diarree lijkt eerder erger te worden dan minder, hebben meer mensen dit gehad?
25-4-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Sinds drie maanden gebruik ik Venlafaxine Retard 75 mg 1X per dag. In het begin stevige bijwerkingen, maar de werking van de medicijnen was direct positief. Na drie maanden zijn de bijwerkingen zo goed als weg en ervaar ik een enorme rust. Geen last meer van angst- en paniekaanvallen. Medicijnen voldoen precies aan de gestelde eisen. Ik heb het gebruik van medicatie zeer lang uitgesteld, aangezien ik geloof in het feit dat je problemen onder ogen moet zien en er hard voor moet knokken om beter te worden. Echter, het blijkt dat mijn lichaam niet goed omgaat met serotonines (te snelle heropname) wat in de familie blijkt voor te komen. In meer en mindere mate heb ik 20 jaar lang periodes van angst- en paniekaanvallen gehad. Nu zijn deze volledig weg. Voel mij gewoon mijzelf en niet duf o.i.d. We zullen zien of dit proces zich zo doorzet, maar volgens de psychiater (die door mij is ingeschakeld voor het bepalen van het juiste medicijn) is de kans groot dat de positieve werking door blijft gaan.
23-4-2012
33 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Afschuwelijk, nooit meer! Ik kreeg altijd Efexor, maar van de ene op de andere dag kreeg ik van de apotheek de namaak varriant Venlafaxine mee (de zorgverzekeraar vergoed het niet meer als er goedkopere alternatieven zijn!!). Binnen 3 weken was het helemaal mis. Ik kon niets meer. Kwam mijn bed niet meer uit, durfde de deur niet meer uit en mijn vriend mocht ook niet weg. De meest afschuwelijke tijd in mijn leven. Meteen weer terug naar de Efexor (nu onder medische noodzaak) en binnen een paar maanden kon ik weer een en ander doen. Het kostte me een half jaar om weer op een aardig niveau te komen en 2 jaar voor ik weer was waar ik was toen ik nog niet was overgestapt. Ik ben gevoelig voor medicatie, voor mij werkt het niet. Het hoofdbestanddeel kan dan wel hetzelfde zijn, maar de opname bestanddelen niet!!!
19-4-2012
40 jr.
19-4-2012
54 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik t nu 2 weken en ik heb er erg baat bij, alleen weet ik niet tot hoeveel mg je mag gaan. Weet iemand dit?
17-4-2012
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds een week of zes venlafaxine. Dit is rustig aan opgebouwd naar deze dosis. Ik heb wel iets last gehad van tintelingen en duizelingen maar dat was wel goed te doen. Wat ik niet in de bijsluiter kon vinden en ook van niemand lees, is spierpijn. Ik heb echt ernstige spierpijnklachten. Zodanig dat ik niet meer kan hardlopen. Zijn er mensen bekend met deze bijwerking?
16-4-2012
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Gebruikt voor angststoornis maar had niet zo heel veel effect en was daarnaast een probleem met bijwerkingen, veel duizelingen, spierklachten etc. Bij 1x vergeten gelijk heftige onttrekkingsklachten, daarom geswitcht naar fluoxetine met goed resultaat.
14-4-2012
24 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik venlafaxine 150 mg nu een maand, maar naar mijn idee doet het helemaal niets. Ik heb geen bijwerkingen maar voel me ook niet beter. Weet iemand of het langer de tijd nodig heeft om te gaan werken, of is er gewoon weg een nog hogere dosis nodig? Ik heb al zoveel verschillende soorten medicatie gebruikt en het enige wat mij enigszins heeft geholpen is oxazepam alleen die kreeg ik enkel en alleen voor 10 dagen om eindelijk een keer te kunnen slapen zonder bang te zijn enz. Alleen het nadeel van de oxazepam was voor mij dat het alleen afvlakte waardoor de problemen naderhand 10keer erger terugkwamen.
12-4-2012
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik sinds 30-03-2012 weer Venlafaxine, na 4 jaar clean te zijn geweest van dit geneesmiddel, samen met Diazepam, die ik toen destijds ook dagelijks slikte. Ik slik de Venlafaxine weer nadat ik ik weer ernstige klachten hebt van angst en paniek, om de overbruggingsperiode te doorstaan, totdat de Venlafaxine weer zijn werk begint te doen, slik ik ook 3x daags Oxazepam 10 mg. Deze laatse krijg ik over 2 weken niet meer, i.v.m. verslavende werking. Wederom heb ik ook de bijwerkingen weer van de Venlafaxine zoals hoofdpijn, duizilig, wazig zien, trillerig en onwerkelijkheids periodes, net of je iets niet werkelijk meemaakt, alsof je in één grote droom leeft, maar ik ken deze klachten van toen en ben dan ook niet bang hiervoor en weet dat deze bijwerkingen weer vanzelf gaan verdwijnen op den duur, als het medicijn begint aan te slaan. Kortom, ik ben blij dat ik van de Psychiater weer dit middel hebt gekregen, zodat ik eerdaags, en daar ben ik stellig van overtuigd, weer normaal in de maarschappij kan funtcioneren en mij niet meet angstig en paniekerig zal gaan voelen, want met dit te leven wens je niemand toe. Iedereen dan ook veel sterkte en kracht, als u ook dit medicijn moet gaan gebruiken of als u het ook al een tijd gebruikt en heel veel sterkte met uw aller depressieve klachten!! Groeten van mij!
2 reacties
man 0 jr.
Hoeveel milligram slikt u en na hoeveel weken heeft het bij u effect, Ik zit namelijk op drie pillen 225 mg.. versneld opgebouwd per week een pil erbij dus nu bijna 7 weken op 1 pil, 6 weken op 2 pillen en 5 weken op 3 pillen. De vorige keer hadden drie pillen pas effect namelijk.
29 april 2012 | 16:09
man 52 jr.
Ik slik 3X 75 miligram= 225 mg. Ik slik dit alweer een week of 6 en had na ongeveer een maand al effect, als dat niet bij u het geval is , dan moet u vragen of dit middel wel voor u geschikt is, anders is er misschien wel een ander middel dat beter helpt, zoals Seroxat, Praroxitine of Fevarin en er zijn nog zoveel andere die misschien wel helpen tegen uw klachten, want ik ben toen ook eens een veranderd naar deze (Venlafaxine), omdat andere niet hielpen, dus ik hoop uw vraag hiermede beantwoord te hebben. Met vriendelijke groet, Ruud, Leiden. (RED; ivm privacy en vertoning van deze reactie op de website hebben we de achternaam verwijderd. mvg, MijnMedicijn)
02 mei 2012 | 15:43
11-4-2012
25 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben in Oktober begonnen met 75 mg en daarna 150 mg en toen 225mg. Ik had veel last van de bijwerkingen zoals verergeren van depresief zijn en toenemen van angst. Ben na 2 maanden gestopt. Had ik toen nooit moeten doen. Had geduld moeten hebben. Nu 2 maanden geleden weer begonnen met 75mg naar 150 mg. Heb nu wisselende momenten. Ik geloof nog in het medicijn al zal ik het over de langere termijn moeten merken. Onderdrukt meer mijn angsten nu maar voel me nog niet echt happy.
30-3-2012
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
sinds twee dagen slik ik ook Venlafaxine ( ivm ontzettende angst aanvallen en depressiviteit ) mijn vraag is nu , is het normaal dat je deze grote bijwerkingen hebt ? ( het lijkt wel of je ....bij wijze van spreken de vorige dag een feest hebt gehad ...duizelg , hoofdpijn , druk in het hoofd, etc , etc.......) ...best wel angstig deze bijwerkingen zou iemand me hier aub antwoord op kunnen geven mvg
29-3-2012
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vorig jaar september is er bij mij een burnout geconstateerd. Totale vermoeidheid en lusteloosheid waren de belangrijkste symptomen. Gedurende 3 maanden heb ik allerlei rustige activiteiten gedaan en therapie gevolgd. Ik bleef maar moe, waardoor ik Venlafaxine voorgeschreven kreeg van de behandelend arts. Binnen 2 tot 4 weken had ik weer energie en kon langzaamaan weer opkrabbelen. Ik ben nu bijna 4 maanden verder en ga volgende week starten met afbouwen. Gelukkig kan ik ook weer naar mijn werk.
23-3-2012
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
hallo allemaal, maart vorig jaar heb ik het middel reacutane gekregen van mijn dermatoloog. dit was bedoelt voor een aantal huidprobleempjes waar ik last van had. na twee weken van het gebruik van het reacutane verschenen er depressieve bijwerkingen zoals slaapproblemen, geen zin om leuke dingen te ondernemen, weinig eetlust. ik begreep het niet helemaal want ik heb hier nog nooit last van gehad, dus ben ik naar de huisarts gegaan. dit bleek dus een bijwerking te zijn van de reacutane. mijn huisarts adviseerde ook met deze pill acuut te stoppen. na het stoppen gingen de bijwerkingen niet weg en ben ik weer terug gegaan naar de huisarts. na een goed gesprek en overleg heb ik de venlavaxine voorgeschreven gekregen ik had niet egt veel last van de bijwerkingen. na een aantal weken begon ik duidelijk te merken dat ik weer een stuk lekkerder in mijn vel zat, ik was erg blij met het resultaat. nu ben ik sinds een week aan het proberen af te bouwen maar dit is lastiger dan dat ik dacht. de constante strijd met jezelf put me wel uit, maar over het algemeen ben ik zeer tevreden over de venlavaxine. het heeft mij in ieder geval geholpen warneer ik het het hardst nodig had. succses iedereen met de op of afbouw.
21-3-2012
55 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Voor mensen die net begonnen zijn met dit middel en nare bijwerkingen ondervinden: volhouden. Ik gebruik nu 187,5 mg en na 10 weken slikken voel ik me veel beter. De eerste 8 a 9 weken gebeurde er niet veel maar nu zie ik de zon weer schijnen en kan genieten van kleine dingen.
14-3-2012
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Bij de huisarts kreeg ik te horen dat ik depressief ben. Ik kwam bij hem met klachten van oververmoeidheid. Mijn man en ik hebben samen 4 kinderen. 2 van ons samen en beide 1 uit een eerdere relatie. Ik dacht, logisch dat het druk is. Ik deed er ook nog een deeltijd studie PABO bij. De jongste vertoont extreem druk gedrag en af en toe was ik hem helemaal zat. Doorverwezen en uiteindelijk ben ik bij een psychiater terecht gekomen. Hij vertelde me dat het vaker voorkomt dat mensen depressieve klachten ervaren als er een ander probleem speelt waarvan ze het bestaan niet weet. Ik heb ADHD en omdat ik dat 39 jaar lang niet heb geweten loop je uiteindelijk tegen problemen aan. In mijn geval tegen een druk gezin en de studie aan. De venlaflaxine helpt mij rustig te reageren op een heel pittig, net 5 jarig, jongetje en een, bijna 7 jarig, jongetje met PDD_NOS in een conflict situatie. Ze botsen ontzettend want het pittige jongetje streeft het andere mannetje met een razend tempo voorbij. In zo'n conflictsituatie moet ik de afweging maken of ik het jongetje met PDD_NOS hysterisch moet laten zijn om te voorkomen dat de ander met spullen gaat gooien en vice versa......
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (353)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1952)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)