ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(escitalopram)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
(zeer effectief)
volgende
20-5-2012
48 jr.
Inname- / gebruiksgemak
het middel heeft na een maand hulp geboden maar na het meer dan een jaar te nemen heb ik soms een gevoel wat ik nooit heb gekend of had kunnen denken .het gevoel om dood te willen zijn zonder echter iets te ondernemen. omdat ik dit gevoel nooit heb gekend maakt het mij wel enorm bang en ben ik nu bezig om de siralexa af te bouwen. heeft iemand ook dit meegemaakt en hoe ga er dan best mee om?
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
2-9-2011
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
werkt niet tegen bloosangst voor een man
15-8-2011
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Sinds eind mei 2011 neem ik dagelijks 10 mg Sipralexa, in combinatie met Valdoxan wat eind februari opgestart is. De eerste week was een hel. Ik had last van buikloop, maagpijn, spierpijn. Mijn angsten en depressieve gevoelens waren ontzettend versterkt. Na één week echter waren deze klachten verdwenen. Intussen zijn we 2 maanden verder en gaat het eigenlijk heel goed met mij. Ik ben bijlage niet meer zo emotioneel waar ik vroeger echt door emotie overspoeld kon worden. Ik herleef volledig en voel me veel sterker en krachtdadiger in het leven staan. Als ik me minder voel, gaat het sneller weer beter. Mijn 'veerkracht' lijkt sterk toegenomen. Wel heb ik veel slaap nodig maar ik slaap wel heel wat beter, is mijn libido sterk verminderd en heb ik veel drang naar zoet. Dat laatste had ik vroeger eigenlijk ook al wel. Sipralexa is voor mij het middel dat weer licht in mijn leven heeft gebracht, al probeer ik zelf ook wel toe te passen wat ik in de cognitieve gedragstherapie leerde. Misschien als noot nog even meegeven dat ik Sipralexa sinds enkele weken 's avonds neem in plaats van 's morgens. Toen ik het 's morgens nam, merkte ik in de voormiddag een dip in mijn energie. Nu is dat verdwenen.
6-7-2011
54 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg de escitalopram voorgeschreven door mijn psychiater. Het zou heel precies zijn werk doen. Het nam inderdaad de angstklachten weg, maar achteraf bezien nam het ook het vermogen tot genieten weg. Gaandeweg kreeg ik het gevoel dat mijn lichaam a.h.w. werd opgeblazen. Ik ben er nu net vanaf, na 3 maanden strijd tegen de ontwenningsverschijnselen. Ik wilde weten hoe het is zonder dit medicijn, vooral omdat ik er afschuwelijke nachtmerries van kreeg. (zeker 3 x per week). De site van Dr. Ann Blake Tracy heeft me erg aan het denken gezet. Ik heb liever wat angstgevoelens dan ooit nog dit 'medicijn' te slikken. Ik ben nu veel meer mezelf, minder suf en meer geneigd weer beslissingen te nemen.
30-6-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn bijna 10 maanden gebruikt voor mijn angststoornis en depressie. De depressie was het gevolg een scheiding, mijn vrouw heeft mij verlaten vanwege mijn angststoornis. In overleg met mijn psychiater mocht ik proberen om te stoppen. Afgelopen weekend ben ik zonder afbouw ineens gestopt. De eerste dagen merkte ik niets maar nu een aantal dagen later merk ik toch wel wat verschillen: beter slapen (heerlijk!), 's avonds ben ik nu ook echt lekker moe, ik voel mij ontspannender en ik voel mij minder uitgeput (had veel last van vermoeidheid vooral overdag). Ik heb de indruk dat ik ’s avonds wat emotioneler ben, maar dat is ieder mens wanneer hij erg moe is, met de medicatie werd dat iets meer onderdrukt. Ook heb ik de indruk dat mijn libido beter is, het gevoel wat ik zonder medicatie beleef is veel intenser. Mijn angststoornis is niet weg maar is voor mij nu wel bespreekbaar geworden, dat is mijn grootste winst al blijft het soms moeilijk. Omdat mijn angststoornis gerelateerd is aan mijn Asperger zal het nooit weggaan, dat is een feit waar ik mee moet leven maar door er met je omgeving over te praten wordt het allemaal wat makkelijker, dit allemaal dankzij cognitieve gedragstherapie. Ik hoop nu ik gestopt ben weer meer energie krijg aangezien ik weer beter lijk te slapen, ben ik positief gestemd. In het begin gaf dit medicijn mij energie, maar nu niet meer. In heb de indruk dat het een soort peppil voor mij was, die mij de laatste maanden sloopte. Het medicijn heeft mij goed geholpen maar ik ben er van overtuigd dat het stoppen nu de beste beslissing is. Het blijft uiteindelijk een hulpmiddel. Ondanks alle problemen: scheiding, vermoeidheid, angststoornis, Asperger en depressie ben ik altijd blijven werken, het was niet altijd makkelijk maar voor uiteindelijk wel de beste keus. Ik heb ontzettend veel steun gehad aan mijn collega’s, was ik thuis gaan zitten dan val je in een diep gat en dat heb ik nu weten te voorkomen. Al met al een goed medicijn ter ondersteuning maar nu weer op eigen kracht. Als laatste ik heb geen moment getwijfeld aan het stoppen, ik ben blij dat ik het (overigens in overleg met de psychiater) gedaan heb.
29-3-2011
24 jr.
21-4-2010
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na 17 jaar voor philips gewerkt te hebben buiten gepest omdat de fabriek dicht ging, twee knieen / meniscus operaties en een verbouwing ging mijn vrouw vreemd. Finaal door het lint gegaan gevolgd door een depressie. Dit medicijn is door de crisis arts voorgeschreven en na opname ben ik door blijven slikken. Inderdaad raakte ik ook afgevlakt, ongeinteresseerd,en eeuwig moe: hoe vroeger hoe moeier, geen libido en 21 kilo aangekomen!!!! (hoe kan het ook anders als je niets verbrandt terwijl je vroeger alleen al aan iritatie een warme maaltijd verbrande). Ben na 11 maanden opname ontslagen en probeer nu 4x4 uur op mijn werk aanwezig te zijn. groetjes peet. (Red: mening is verkort naar ervaringen rondom medicijngebruik)
14-4-2010
6-4-2010
30-40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb ook al vele anti depressiva gehad. Maar deze is tot nu toe de beste. Weinig last van bijwerkingen, maar het is en blijft een afweging, het middel of de kwaal.
24-2-2010
Inname- / gebruiksgemak
Slik nu iets meer dan een jaar. In het begin wel last gehad van bijwerkingen, vooral heel erg moe, alleen maar slapen. En de angsten werden eerst alleen maar erger, maar ja dat blijkt normaal te zijn. Na ongeveer 6 weken ben ik van 10, naar 15 en naar 20 mg gegaan.(meer mag ik niet hebben). Nu werkt het redelijk goed. Heb weinig last van angsten nog. Af en toe ga ik door een mindere periode, maar tot nu toe gaat het aardig goed.
19-12-2009
40-50 jr.
9-10-2009
Inname- / gebruiksgemak
ik ben zeer tevreden over dit middel, weinig bijwerkingen en voel me wel goed. alleen tegen angst vind ik hem wat zwakjes. dit middel vind ik zeer mild /heb namelijk veel ssri´s gebruikt) algeheel wel tevreden.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (353)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1952)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)