Gemiddelde ervaring met Amitriptyline (amitriptyline)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Depressie - antidepressiva TCA

Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
EffectiviteitEffectiviteit

6% (12)
(minimaal effectief)
10% (21)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,4)

Amitriptyline - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (1)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Amitriptyline

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
2-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na weer een periode van diepe depressie, heeft mijn psychiater mij amitriptyline voorgeschreven. Eerst 10 mg en na enkele weken 20 mg. Hij adviseerde me tegelijkertijd om elke dag een uur te wandelen en weinig of geen alcohol te gebruiken. Tevens werd het gebruik van Cipramil iets verhoogd. (tot 8 druppels /dag). Na enkele maanden verdween de depressie. Ik slaap goed, zij het met nog een lage dosering van Zopiclon. Wel wordt ik erg moe wakker en ben ook overdag vaak te moe om iets te ondernemen. Het wandelen houd ik vol en ik werk sinds enkele weken 50 %. Woordvindingsproblemen komen tijdens gesprekken in mijn werk wel meer voor dan voorheen. Samengevat ben ik tevreden en ga verder op de ingeslagen weg, waarbij gesprekken met mijn therapeut een grote hulp zijn.

25-1-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door een ongeluk een flink aantal jaar geleden met daarbij zwaar hoofdletsel zit ik nu met chrinische hoofdpijn, migraine en clusterhoofdpijn, ja een erg fijne combinatie. Het duurde een hele tijd voor men er achter was wat nou het beste zou helpen. Ik ben nu bijna 2 jaar bezig met dit medicijn en had in het begin erg veel bijwerkingen. Van hartkloppingen tot dufhied, angstaanvallen, paranoide aanvallen, huilbuien, een soort van high, lastig uit mijn woorden komen, slecht korte termijn geheugen en droge mond en ik ben ruim 15 kilo aangekomen sinds ik dit ben gaan gebruiken. Helaas zijn die 15 kilo er niet zo makkelijk af te krijgen tijdens het gebruik van dit medicijn. Je moet echt even door die vervelende bijwerkingen heen komen en dan werkt het medicijn goed. Soms heb ik nog last van een wat droge mond en het moeilijk uit mijn woorden komen, maar verder ben ik dankzij dit medicijn praktisch pijnvrij. Ik heb niet meer de wekelijkse migraine aanvallen die soms 4 dagen duurde gecombineerd met dagelijkse hoofdpijnen. Nu heb ik maar eens in de 2 maanden of langer een migraine of cluster aanval en gewone hoofdpijn heb ik nu nog zeer zelden. Wat mij wel dwars zit is dat mijn familie mij verteld dat mijn emoties redelijk oppervlakkig zijn geworden en dat mijn persoonlijkheid minder uitbundig is dan wat het was. Ik wil graag weten dat als ik besluit te stoppen met de medicijnen of ik dan weer afval en of mijn persoonlijkheid weer word zoals het was. Ik voel mij namelijk ook de laatste tijd erg depressief en dit komt waarschijnlijk wel door de medicijnen. Ik zit al een poos te twijfelen om te stoppen. Kan iemand mij misschien hier antwoord op geven?

24-1-2012
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb enige maanden geleden een ongeluk gehad binnens huis en bleef last houden van hoofdpijnen, nekklachten en pijnlijke tintelingen aan de achterkant van mijn hoofd. Door de huisarts 25mg amitriptyline gekregen maar heb nu erg veel last van een naar licht gevoel in mijn hoofd en verlies soms mijn evenwicht. De huisarts zegt dat dit niet kan doordat de dosis te laag zou zijn. Ben zelf even gestopt met de medicijnen, de pijnen kwamen in alle hevigheid weer terug maar het lichte gevoel was weg... Herkend iemand dit? Ook als ik in de winkel loop ervaar ik het als heel vervelend en moet mijn hoofd niet te vlug bewegen.

20-1-2012
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Doordat ik drie afwijkende genen heb en daardoor bepaalde stoffen niet goed opneem, slik ik 125 mg per dag. Heb veel last van de bijwerkingen: droge mond, tintelingen in mijn tong, lippen, benen, scherpe smaak in mijn mond, ben wakker, maar het is alsof ik in een droom leef, duizelig,moeilijk plassen en evenwichtsverlies (loop nu met kruk). Ik voel me echt vreselijk! Ik kan de hele dag wel huilen van ellende! De psychiater denkt dat ik last heb van hyperventilatie, maar adem al bewust via mijn onderbuik! Ik blijf het gevoel houden, dat ik een te grote dosering binnen krijg!

12-1-2012
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
kon niet stil liggen, kon niet in slaap komen van 't draaien, gaat nu prima.

3-1-2012
60  jr.

slaapverwekkend.

29-12-2011
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
met het stoppen van het middel:zware uitdrogings verschijnselen.doodsangst,draaien met oorecho oorsuizingen,hol geluid,badtrip effect,lsd achtig.trillen,gevoel van net geen epeleptische aanval krijgen,hartrytme stoornissen, verwart,trillende stem slecht kunnen foccuse ,niet uit je woorden komen;maar als je er weer eentje neemt gaat het 10uurtjes weg.kortom heavyshit,zwaar verslavend.veel water drinken en een arts erbij halen.

28-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na een ernstig ongeval met hoofdletsel last van hoofdpijn, slapeloosheid en oorsuizen Met 25 mg per dag kan ik dit redelijk handelen. prima medicijn, je moet even door de eerste weken heen wat betreft bijwerkingen. Geen gewichtstoename, allen droge mond en ogen.

15-12-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb het aantal dagen gebruikt,maar word er alleen maar angstiger van.slaap wel goed door,alleen continue angstig,droge mond,hartkloppingen.Ben er inmiddels mee gestopt,en overgestapt naar homeopatische middelen.

9-12-2011
33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik amitritypine nu al een paar maanden en heb het effect heel goed kunnen merken omdat ik tussen tijds een tijdje gestopt ben. Ik begon meteen met 25 mg tabletten via de revalidatiearts maar heb zelf besloten die door de helft te doen om op te bouwen. Gelukkig had ik dat bedacht want ik kreeg een droge mond, een half uur na inname krijg ik flink hartkloppingen echt een snelle bonkende hartslag en inrust. Omdat ik weet dat het door de medicijnen komt kan ik het over me heen laten komen (ik heb ook wat last van paniekaanvallen nl), zoek afleiding door even te internetten op mijn telefoon. Ik val dan vaak gewoon in slaap. Na 4 dagen werd ik er niet meer wakker van en de 5-de dag ben ik dan over gegaan naar hele tabletten van 25 mg. Weer dezelfde bijwerkingen, en weer na de 4-de dag dat dat afnam. Wat wel bleef, wat suffigheid, een soort high achtig gevoel. Vaak midden op de middag als ik niet druk bezig ben kan ik zo een dutje doen, zo moe ben ik dan. Slaperig in de ogen. De bijwerkingen die blijven bij mij zijn de suffigheid, iets trager en ik ben wat minder geconcentreerd. Niet zo erg in mijn geval, want ik had last van stress en pijn gerelateerde paniekaanvallen etc. Dat gaat ook veel beter omdat ik me minder druk maak en wat minder prikkels binnenkrijg en me rustiger beweeg. tegen de pijn helpt het supergoed, maar wel duurt het langer voordat ik dat echt goed merk (2 weken ofzo) Dus even doorbijten door de bijverschijnselen. Ik heb een tussenperiode gestopt ivm iets met mijn ogen, om dit uit te sluiten dat het door de Ami kwam. Met het afbouwen kwamen de klachten van pijn weer langzaam terug. Daarna weer langzaam gaan beginnen, dit keer met 5 mg, daarna 10 mg, en nu op 15 mg. Zelfde als eerst. 4 dagen harktloppingen, die daarna afnamen. Na 2 weken effect tegen de pijn. Nu met 15 zit ik op de grens. Misschien zou ik naar 20 moeten gaan. Ik kijk het even aan. oh, ik kom er ook wat van aan, maar dat is toch vocht denk ik want ik eet niet veel meer dan eerst

8-12-2011
85  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Onze moeder is al 3 weken gedesoriënteerd. Geheugen bijna helemaal weg en kent ons niet meer.Benauwd op de borst-hoofdpijn Heel erg angstig. Als het over een week niet beter is gaan we afbouwen.

7-12-2011
27  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Begonnen met 12 1/2 mg. per dag voor het slapen. Ik kon er makkelijk door inslapen, soms wel wat duizelig en regelmatig last van hartkloppingen/benauwd gevoel. Maar het valt voor mij mee als je bedenkt dat ik altijd zenuwpijn heb in mijn been. Het neemt de scherpe randjes weg. Sinds gister slik ik 25 mg per dag voor het slapen. Ik merk wel dat ik me wat suffer voel dan normaal, en wat meer last heb om goed wakker te worden 's ochtends. Soms ook duizelig en natuurlijk de hartkloppingen/benauwdheid. Hiernaast heb ik ook heel erge dorst en een super droge mond. Hopelijk neemt dit nog af, wat dit is heel erg irritant.

30-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit middel voorgeschreven gekregen omdat ik al jaren bijna 7 dagen in de week ernstige hoofdpijn had. Daarnaast slikte ik een antidepressivum (SSRI). Na het vorige middel afgebouwd te hebben en gestopt te zijn ben ik aan de amitriptyline begonnen. Verrassend dat de hoofdpijn hoegenaamd verdwenen is, super! Maar tegen de depressie werkt het niet en ik heb ontzettend veel last van droge mond en gesprongen lippen en gescheurde mondhoeken, het ziet er niet uit. Ik ga me beraden, in overleg met een psychiater, of ik dit middel wel door moet slikken.

29-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb fibromyalgie en kon daardoor slecht doorslapen helpt dit middel goed voor eniogste nadeel is extreem droge mond enaf en toe wat duizelingen

25-11-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn enige tijd omdat ik veel pijn heb. Ik merk niet erg veel verschil, alleen wel dat ik minder pijn in knieen heb. Ik ben er even mee gestopt, omdat ik heel erg warrig er door werd. Kreeg een ander middel, maar daar werd ik nog moeier van als dat ik was. Dus toch weer die Amitriptyline gaan gebruiken. Het grote nadeel is, althans bij mij, dat bijna altijd honger heb. Ik weeg al; te zwaar en eet al jaren bijna nooit gebak of snoep, geen piza etc.. Ik werk 5 uur per jaar en fiets 25/30 minuten (omdat ik niet meer kan) maar blijf aankomen. Ik vind dit echt een ramp. Ik dacht eerst dat die honger door de omeprazol kwam, maar ik heb de bijsluiter nog eens gelezen en denk dat het door de Amitriptyline komt. Verder heb ik ook last van verstopping (ontlasting) en weer last van mijn spastische darm.

25-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanwege mijn enorme suf- en duizeligheid is de dosering teruggebracht van 25mg naar 10mg. De bijwerkingen blijven, de pijn neemt eerder toe dan af. Enorm hongergevoeld, hetgeen ik helaas beloon, geheugen laat enigzins in de steek. Kortom: ik begin er moedeloos van te worden.

24-11-2011
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer slechte ervaring mee, kwam in zeer korte tijd 35kg aan! Meer last gekregen van mn prikkelbare darm syndroom, maanden niet meer naar de wc te kunnen, ontlasting zat muurvast! Overstap gemaakt naar Cymbalta, ontlasting weer op gang gekomen maar gewicht niet meer eraf gekregen, wel dankzij Cymbalta een stop op het aankomen. Wat een troep was dit zeg, hele dagen slapen, niet meer op deze aarde staan, raar praten enz enz.

23-11-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit middel voorgeschreven omdat ik pijn aan de linkerborst streek heb. (geen hartprobleem) Ik neem dit middel (25 mg) al 5 dagen in. Het lijkt alsof ik aan het zweven ben. Vooral bij trap klimmen raak ik er duizelig van. Inderdaad, het functioneren op het werk is minder. Meer met de kwaaltjes bezig. Ik kan er wel beter van slapen. De pijn is wel wat minder. De artsen hebben geen verklaring voor de pijn . Ik wil na overleg wel stoppen met dit medicijn . Het heeft veel bijwerkingen. Auto rijden is ook een risico.

1 reactie

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Een paar dagen gebruik van dit middel. Geheugen lijkt slechter te worden en erg suffig. Pijn in nek neemt juist toe.....

67  jr.

59  jr.

47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb last van zenuwpijn aan mijn linkerteen(dikke)loop er nu bijna 3maanden mee. ik slik nu sinds een week medicijn voor depressie wat kan helpen met zenuwpijn. maar hoelang duurt het dat je echt pijn vrij bent?slaap niks en ben erg moe!!!de pijn is niet uit te houden . het is iets minder maar wisselt heel erg overdag soms hevige pijnen en de nachten altijd tot in de morgen. als ik het medicijn in neem voel ik ook de zenuwen trillen en pijnscheuten mijn been gaat gewoon de lucht in of mijn dikke teen begint te draaien(raar) ze wilden me in het ziekenhuis door de ct scan laten gaan maar ze kunnen geen zenuwpijnen zien.hun dachten de vaten omdat ik in 98 problemen ermee heb gehad maar dit aarvaar ik anders. wie kan me helpen en weet er meer van!!!het medicijn heet amitriptyline

4-11-2011
61  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik had meteen de andere dag een soort evenwichtsstoornis, ik kon niet voorover buigen of de hele kamer draaide mee, dat gebeurde ook in bed tijdens het om draaien, Ik heb het in overleg met de arts bij die ene pil gelaten en ga verder kijken wat de mogelijkheden zijn voor de ischias pijnen. graag alleen reageren als het ischias aangaat.

2-11-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik werd door de FES gewezen op het gebruik van amitriptyline bij fibromyalgie. Het haalt de scherpe kantjes van de pijn weg en je slaapt er iets beter door. Wel s 'nachts een droge mond.

1-11-2011
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
had het middel tegen slapaloosheid maar sliep er geen haar beter door kreeg de volgende dag keelpijn, duizeligheid en hele zere ogen kon daarom geen auto rijden. nu heb ik het maar even gebruikt maar heb nu nog flink last van kriebelhoest en,duizeligheid .pijn aan mijn ogen is gelukkig wel verminderd.kan daardoor miinder goed functioneren op mijn werk

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1223) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (271) - Epilepsie
listimage Champix (271) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (261) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (247) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (235) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (233) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (232) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (202) - Cholesterol
listimage Seroquel (199) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (194) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (186) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (159) - Depressie - antidepressiva SSRI