Gemiddelde ervaring met Keppra (levetiracetam)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Epilepsie

EffectiviteitEffectiviteit

5% (6)
(minimaal effectief)
4% (5)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,3)

Keppra - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Keppra

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
24-1-2012
22  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu 22 en heb sinds zomer 2009 Epilepsie door cyste in hersenen. eerst werd gedacht aan alleen partiele epilepsie in rechterhand, daarvoor lichte medicatie met weinig effect. Kerst 2009 begonnen de grote aanvallen en ben 7 uur buiten westen geweest. Na 6 maanden zware medicatie proberen uitgekomen op keppra 2 keer daags 1000 mg. Erg tevreden omdat de grote aanvallen nooit meer teruggekomen zijn en ik weer kan autorijden en mijn leven weer als normaal is op de partiele aanvallen in mijn rechterhand na 1 keer in de twee weken. Nu heb ik echter toch sinds een paar maanden last van een down gevoel en kan me heel erg zorgen maken over dingen die andere mensen niet eens opmerken. Nou las ik dat depressiviteit ook een bijwerking is. Ik wil niet van de Keppra af omdat het zo goed werkt en geen zin meer heb in het gewissel van medicijn waar evt nieuwe ergere bijwerkingen aan zitten maar wil ook geen depressief gevoel meer. Heeft iemand ervaring hiermee en is het mogelijk antidepressiva o.i.d te slikken bij de keppra? Aan de andere kant ben ik ook pas 22 en verder heel gelukkig met mijn leven dus ook niet echt fijn om nu al aan de antidepressiva te gaan zitten. Heeft iemand ervaringen? alvast bedankt.

22-1-2012
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 57 jaar en heb sedert een 4 tal jaren epilepsie. De aanvallen gebeuren gelijk wanneer, aan tafel tijdens het eten schuif ik ineen en val op de grond, gaan wandelen en plots niets meer. ik voel het ook niet opkomen. Alle medicatie gebruikt, Keppra is mijn laatste redmiddel, zoniet zou het een soort inplantaat worden in de hersenen, 33% beterschap. Doe ik niet aan mee. Nu sedert keppra te nemen sedert 2 januari dit jaar, geen aanvallen. Bijwerking als ik dat kan zeggen, moeten nog afwachten, helse tandpijn. Onderzoeken daaromtrent moeten nog gedaan worden, dus verder beoordelen doe ik later wel. Veel sterke aan iedereen die de ziekte heeft.

12-1-2012
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gedurende de periode dat ik Keppra gebruikte is het aantal insulten niet afgenomen, sterker nog, mijn aanvallen zijn in zwaarte toegenomen. Daarnaast heb ik erg veel bijwerkingen ervaren. Emotioneel werd ik zeer labiel, extreme stemmingswisselingen, en paranoide. Heel veel conflicten, niet alleen thuis maar ook op mijn werk. Daarnaast heb ik zware depressieve stemmingen gehad. Uiteindelijk heb ik, door deze "psychische" bijwerkingen ruim een jaar in de ziektewet gezeten. Ik kan dus stellig zeggen dat ik een zeer negatieve ervaring heb met Keppra.

4-1-2012
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na een vervelende tijd van aanvallen al vele jaren aanvalvrij door de keppra. er zijn wel wat bijwerkingen maar die vallen in het niet bij het aanvalvrij zijn. Mag weer onbeperkt auto rijden er is alleen een beleid gekomen dat de keppra niet meer vergoed wordt. per 1-1-2012 en vervangen wordt door de goedkopere variant nu maar hopen dat het ook net zo werkt.

20-12-2011
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gauw driftig met woorden en een kort lontje is erg lastig je denkt er niet altijd aan, als je er aan denkt dan zakt het gelijk. Maar de de hele dag er aan denken dat lukt niet, dat is leven met de handrem er op. Andere bijwerkingen weet ik niet je merkt er niet veel van. Slik Keppra ruim 2 jaar en geen aanvallen gehad. Er zijn wel mensen die er mee moesten stoppen die de zelfde bijwerkingen hadden als ik maar veel erger. Ik heb alle medicijnen gebruik in verschillende samenstellingen maar deze gaven geen goede resultaten. Keppra is het laaste medicijn voor mij. Ik hoop het beste er van.

16-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Keppra nu precies een jaar. Ik ben er erg tevreden over. Geen last van bijwerkingen. Ik heb medicijn gebruik lang uitgesteld omdat ik erg bang was voor bijwerkingen. Met name gewichttoename. Ik was een jaar geleden 58 kilo en ben dit nog steeds. De bijsluiter bij dit medicijn maken je onnodig bang. Ik heb een jaar lang geen aanval meer gehad, zonodig zal ik ik het medicijn blijven slikken.

13-12-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een moeilijk instelbare epilepsie en alle medicijnen geprobeerd. Het grote voordeel van keppra was bij mij toen ik de allereerste keer het medicijn nam ik direct! Van mijn speecharrests af was, voor mij een groot voordeel. Helaas niet 100% van mijn epilepsie

9-12-2011
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Voor mijn vorm van epileptie, die op een bijna schema vorm verscheen (niet onder spanning) was het meteen de ideale oplossing. Begonnen met deze dosis. Nooit geen aanvallen meer gehad.

9-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
sindsdien ik keppra gebriuk,ben ik een paar maanden met toenae van gewicht ruim 30 kilo bij gekomen.was zowiezalwat flinker(door zittend werk)maar weeg nu ruim 100 kilo,voorheen knap 70 kilo met een lengte van 160 cm groot. mijn nuroloog zei,dat die keppra geen bijwerkingen heeft,dus toch.die 70 kilo weeg ik ruim 10 jaar,maar sindsdien ik keppra neem,wordt het gewicht nog erger.

1 reactie
16-11-2011
13  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
De aanvallen bleven weg, maar de absences bleven aanwezig, leken wel toe te nemen zowel in aantallen als in zwaarte.

8-11-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na 5 jaren redelijk veel complex partiële aanvallen te hebben gehad (waarvan men eerst dacht dat het hyperventilatie was), kwam men er pas in april 2011 a.g.v. zware epilepsieaanval achter dat ik een hersentumor had. Inmiddels geopereerd, goedaardig gezwel is volledig verwijderd. Moet toch nog enkele maanden Keppra doorslikken. Sinds start medicijn geen aanvallen meer gehad, ook niet na de operatie. De enige bijwerking is dat ik iets sneller moe ben (maar dat kan ook nog van de operatie zijn) en dat ik 1 of 2 kilo ben aangekomen. Valt dus wel mee.

7-11-2011
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
geeft mij een zeer aangename bijwerking; het gevoel van 1 a 2 borreltjes.

29-10-2011
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Partiele epilepsie tgv goedaardige hersentumor. Eerst deparkine geslikt. Daarbij last van veel vervelende bijwerkingen, Nu ongeveer 1,5 jaar aan de Keppra. Geen last meer van afwezigheid ,humeurigheid,depressiviteit extreme vermoeidheid, concentratieproblemen en gewichtstoename. Nu last van duizeligheid, lichte concentratieproblemen en vermoeidheid. Maar wel weer een blij mens!

22-10-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik kreeg de laatste tijd terwijl ik tegretol 200cr innam terug meerdere aanvallen soms 2 per dag .dus heeft de neuroloog me ook keppra voorgeschreven keppra maakt me wel zeer moe , slapen gaat moeilijk en heb nu voor het eerst een aanval in mijn slaap gehad , ook maakt keppra mijn humor anders :(

1 reactie
22-10-2011
61  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Beste mensen., Heb nooit iets an mijn hersenen gehad maar in Frankrijk een virus opgelopen via een herpus. Dus een koortslip. Een vreselijke ervaring. Hoge koorts, niet meer kunnen slapen, nachtmerries er werd als je je ogen sloot en chaotische film afgedraaid. Oplossing dat te stoppen; oge open houden maar dan slaap je dus niet. Gevolg uitputting , en depressie, angsten Na behandeling in Frans ziekenhuis ik kreeg daar antibiotica via infusen. Met keppra weggstuurd. Ik heb de volgende problemen als bijwerking. Vermoeidheid en slaperig, droge mond en dorstig en problemen met poepen. Ik voel dat dit spul iets met je doet en ik hoop er spoedig van verlost te worden. Herkend U deze bijwerkingen en kan je snel met dat spul stoppen of moet je dat echt gaan 'afbouwen' bij voorbaat dank voor Uw tips en reactes

10-10-2011
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Toen ik mijn eerste aanval kreeg, kreeg ik Keppra voorgeschreven. Ik moest het twee keer per dag gebruiken. 1x 500 mg en 1x 250 mg. In het begin was er niets aan de hand, maar na een tijdje kreeg ik heel veel last van ernstige woedeaanvallen. Tevens werd ik er ook depressief van en werd ik op een gegeven moment zelfs suicidaal. Toen ben ik er maar mee gestopt en ik slik nu carpemazepine retard. Echt veel fijner!

9-10-2011
33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hallo, ik neem dat medicijn voor 1malige epilepsieaanval door hersenabces. bijwerkingen wat ik ervaar zijn nervositeit, woedeaanvallen, gewichtstoename 10kg, sinds kort spiertrekkingen. ga binnen 3maanden stoppen met medicatie, hopen dat ik geen epileptie er aan overgehouden heb.

6-10-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds een aantal maanden slik ik Keppra 2x daags 250 mg (naaast de trileptal die ik slik 2x daags) , enkele weken geleden in een korte periode een aantal flinke aanvallen gehad, hierna werd de keppra verhoogd tot 500 mg per dag. Slik naast keppra nog Trileptal 2x daags..Sinds 5 weken de keppra dus verhoogd, heb nu veel last van extreme vermoeidheid,concentratieproblemen en ja, voel me anders dan anders, ben er niet geheel bij, wat down. maar waar ik me het meeste zorgen over maak, is mijn overprikkeling van het zenuwstelsel, volgens mijn fysiotherapeut, het,is begonen in rechterbeen en nu begint rechterarm i..trillingen en spierzwakte en wat spieren die tegenwerken en gespannen zijn..Mijn idee is de oorzaak de Keppra, Heb nu eenmaal een zeer gevoelig zenuwustelsel, miijn fysio zegt dat het de keppra heel goed de boosdoener kan zijn, maar weet niet zeker..Hebben andere mensen misschien ervaringen hiermee? Wil morgen arts bellen..maar deze vertelde laatst vooral rust nemen..mijn lijf staat nog op zijn kop vanwege de vele flinke aanvallen achter elkaar...Ik voelde me nieit serieus genomen en nu mijn arm ook begint...pffff

5-10-2011
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruikt tegen zeldzame vorm van epilepsie. Een van de bijwerkingen was dat mijn korte termijn geheugen compleet verdween. Dit had tot gevolg dat ik bijna het huis in brand stak en dit niet eens in de gaten had... toen maar gestopt.... gevaarlijk spul.... overigens hielp het helaas ook niet helemaal tegen mijn vorm van epilepsie.

29-9-2011

28-9-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik gebruik sinds zaterdag (24-09-11) keppra 250 mg 2x daags. Vanaf het begin voel ik me heel vreemd en raar, duizelig en tintelingen in hoofd en linkerhand. kan iemand mij vertellen of deze vervelende bijwerkingen weer weggaan? zeker omdat ik volgende week de dosering moet verdubbelen...bvb...gr Ellen

26-9-2011
63  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Werd van dit mrdicijn erg agressief en de conditie van de lever ging achteruit, waardoor ik erg ziek werd.

20-9-2011
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer slechte ervaring omdat in de loop der jaren de dosis steeds omhoog moest i.v.m. het toenemen van de medicatie. Daardoor werden de bijwerkingen ook steeds erger tot niet meer verantwoord. Zeer snel geirriteerd, hyperdepieper, zware deppresie, slechte concentratie, etc. Boven de 2000mg was dit medicijn (voor mij) niet meer verantwoord. Heb van mede patienten vernomen dat zij zelf bij een veel lagere dosering al heel veel last hadden van erge bijwerkingen. Mijn advies, hij de bijwerkingen zeer goed in de gaten en neem direct contact op met arts of neuroloog en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

13-9-2011
18  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn dochter van 18 is sinds haar 3e jaar bekend met diabetes, sinds korte tijd ook bekend met epilepsie, vanaf 12 september 2011 gestart met Keppra. Heeft iemand ervaring met diabetes en epitepsie ??? graag uw reactie

11-9-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, 3 mei 2011 mijn eerste ( jammer genoeg)epileptische aanval gehad. Wow.. wat heeft dit een invloed op je leven zeg. Ik kon altijd alles, veel energie, energie voor 10, niks was mij teveel. Maar nu..., ik heb echt veel in moeten leveren. Eerst slikte ik Keppra 2 keer daags 500mg en kreeg ook last van oedeem in linker voet. Ik werk zef in de zorg en dacht dat moet niet. In overleg met neuroloog nu 1 keer daags Keppra 500. Ik werk nu ipv 20uur per week , 15 uur per week. Zelf constateer ik de laatste tijd bij mij zelf concentratie problemen. Hebben jullie dat ook? Gelukkig geen aanval meer gehad.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1223) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (271) - Epilepsie
listimage Champix (271) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (261) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (247) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (235) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (233) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (232) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (202) - Cholesterol
listimage Seroquel (199) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (194) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (186) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (159) - Depressie - antidepressiva SSRI