Gemiddelde ervaring met Lyrica (pregabaline)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Epilepsie

Effectiviteit Algehele tevredenheid
137 meningen

Ervaringen met Lyrica

7-9-2010

Inname- / gebruiksgemak
Toen ik het voor het eerst nam, wist ik niet wat me overkwam.. De bijwerkingen waren zo heftig dat ik in het begin alleen voor het slapen gaan durfde in te nemen. De dokter zei steeds maar dat ik niet moest stoppen en het een eerlijke kans moest geven. Omdat ik ook al alles geprobeert had en niets hielp, had ik voor mijn gevoel geen andere keus. Het heeft 6 weken geduurt voor ik aan de stof gewent was geraakt,.. maar het resultaat mag er zeker zijn. De pijn is de meeste dagen van de week weg. Soms bij veel stres breekt ie er door heen.Een aanrader dus .!!Sterkte Iedereen . Groetjes mMarielle

7-9-2010

Inname- / gebruiksgemak
Hallo ik slik al drie jaar het medijn lyrica. Eerst begon ik met 600 mg en na drie jaar zit ik nu op 150 mg per dag. Wil er graag vanaf want ik merk dat mijn reactievermogen met de jaren is afgenomen. Zal ook graag weer willen autorijden. Maar nu ik op de 150 mg per dag zit merk ik heus wel weer die zenuwpijn. Het is ontstaan in het ziekenhuis tijdens de sterrilisatie. Het infuus is verkeerd in mijn linker arm geplaatst en hiermee hebben ze een zenuw geraakt. Heel vervelend voor mijn gezinnetje maar vooral ook voor mezelf. Probeer nu weer een beetje het leven in te zien om te leren omgaan met de pijn. Zit er over na te denken om naar een accupunturist toe te gaan. Baat het niet dan schaadt het niet.

2-9-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik de medicijnen nu 6 dagen. De eerste 4 dagen liep ik door het huis als een zombie maar ik slaap eindelijk weer. Ondanks de duizelingen merk ik dat ik actiever ben en het is rustig in mijn hoofd. Wat de pijn betreft kan ik nog niet veel zeggen, het is pas de 6e dag. Ik heb 8 jaar lage rugklachten, heb langer dan een jaar met spondylodiscitis gelopen, door prednison en MTX injecties is dat gelukkig overgegaan. Nu heb ik spondylolisthesis. Ik kan geopereerd worden maar zie dat eerlijk gezegd niet zitten, er zijn teveel mensen die na de operatie nog verder van huis waren, er zijn ook zat mensen bij wie het wel geholpen heeft natuurlijk. Verder heb ik 4 versleten nekwervel waar ik soms gek van word, plus osteoporose. Ik gebruik hiervoor CAD en 1 x per week Actonel. Nu na 6 dagen voel ik me niet meer als een zombie, ik hoop niet dat ik de medicijnen moet verhogen wat ik hier op dit platform lees? Ik heb nu weer een verwijskaart bij de pijnpoli en hoop dat ik snel terecht kan? Ik wens iedereen hier sterkte toe! Groetjes Ann Ps Is er iemand die gehoord heeft van Prolotherapy? Vergeet ik nog helemaal ,maar mijn darmen werken niet, ik spoel ze met 2 liter water, anders heb ik nooit ontlasting!! Nu maar hopen dat deze medicijnen mijn verstopping niet erger maakt dan het al is?? Anders moet ik hier ook weer mee stoppen!!

31-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben er nu pas 4 dagen mee bezig,maar voel me zo raar,beroerd,oprispingen tijdens eten,duizelig,het gevoel van ik ben onder invloed.Hoop dat dat snel weggaat.De werking kan ik nog niks over zeggen,heb week geleden een pijnbehandeling gehad.Vind tot nu toe nog niks.Vind best wel eng!

22-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Verlicht de zenuwpijn en maakt het draaglijker. Toch blijft zenuwpijn een moeilijk te behandelen symtoom. Dus verwacht geen wonderen. Ben er wel blij mee. Ieder beetje helpt.

20-8-2010
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak
karakter verandering, huilirig, extreme vermoeidheid

18-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Sinds anderhalve week een Heria met ernstige uitsraling naar mijn rechterarm. Na alles al gehad te hebben(Diclofenac, tramadol, Oxicontin) nu weer gewon mijn oude vertrouwde morfine. De dokter wou dat ik 2x 10 mg morfine neem en 2x75mg Lyrica en af en toe een paracetamol. Nu ik ondernemer ben en graag werk en bijna niets werkt heb ik zelf de dosis verhoogd. Ik zit nu op 2x 225mg Lyrica, 2x 30mg Morfine en om de paar uur een paar paracetamols. Voel me goed en kan gewwoon mijn werk uitvoeren.(schilder) alleen heb totaal geen kracht om mijn rechterarm boven mijn schouder te gebruiken maar daar heb ik dan ook een linkerarm voor. Bijwerking; voel me lekker Mellow (relaxt) wazig en als ik zit slaperig en kan niet telang sms'n of achter de klapjap anders ga ik scheel kijken of val ik bijna in slaap. Gewoon bezig zijn en heb nu vrijwel geen pijn meer.. Aanrader dus. morgen moet ik naar Het ziekenhuis naar de radiologie en over 2 weken naar de neurologie.. Kijken wat er nou precies aan de hand is..

17-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
de eertse weken ging het zeer goed,maar na langere tijd ging de bijwerking mij toch opbreken veel darmklachten. mischien dat de combinatie met andere medicijnen . gebruikte voor dat ik met lyrica begon slikte ik veel pijnstillers ( paracetamol codeine) enlorazepam voor mijn spanning te onderdrukken. pijn bestijding blokades laten zetten ,heeft niet veel geholpnen moest stoppen met lorazepam heb dit 5 maanden vol gehouden , maar ben er weer aan begonnen .Een naar bij verschijnsel bij lyrica is de jeuk over heel mijn lichaam loopnu bij de dermatologie help niet veel . volgens mijn huisartz speelt de stres op maar ik ga wel door, want stoppen is voorlopig geen optie mischien heeft andere gebruikers iets aan dit verhaal . veel sterkte gewenst Piet

9-8-2010
20-30  jr.

9-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
gebruik na bijna een jaar lyrica in cobinatie met nog meer medicijnen waaronder oxinorm door de lyrica heb ik wel weer een betere nachtrust maar vind de bijwerken niet mis kan me niet meer concentreren voel me niet meer mezelf erg down en heb het gevoel dat alles langs me af gaat ik heb een kindje van 3 jaar wat voor mij de reden is om door te gaan met de medicijnen als ik deze namelijk niet inneem kan ik door de pijn niet bewegen alleen maar liggen.

4-8-2010

4-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na veel andere medicijnen te hebben gebruikt ivm zenuwpijn was lyrica het eerste produkt waar ik duidelijk werd mee geholpen .Eindelijk weer eens een nacht kunnen slapen!Bijwerkingen momenteel miniem maar ik voel dat ik er aan gewen en dat de dosis zal moeten wdn opgedreven.Dus we hopen verder op een positief verloop...

1-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn sinds ongeveer twee en een halve maand en heb goede resultaten voor wat pijn betreft. Bijwerkingen : wazig zicht en af en toe wankel op mijn benen. Het voor naamste : ik heb nog zelden pijn.

26-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na het gebruik van diverse pijnstillers tot medicinale canabis toe hielp niets , tot dat de pijnkliniek van het Erasmus ziekenhuis in Rotterdan mij Lyrica gaf als proef, nu 7 jaar geleden en het dempt de piijn bij regelmatige inname, geen pijnstiller dat de pijn verdwijnt, maar het dempt de pijn van de ergste top af.

25-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na jaren van fysio en manuele therapie, medicijnen zoals tramadol, pijnpleisters,etc.2 pijnpolie's(blokkades )en injecties,zag ik het echt helemaal niet meer zitten,heb heel wat afgehuild en gevloekt van de pijn maar ook dat ik niks meer kon doen! Ik zag het echt helemaal niet meer zitten,voor mij hoefde het niet meer,ondanks ik een hele lieve man,schat van een dochter en niet te vergeten 2 prachtige kleindochters hebt.Toen kwam Lyrica in beeld,wat ben ik daar blij mee! Ben begonnen met 2x 75 mg,en zit nu op 2x 300mg. De bijwerkingen zijn niet mis; zombie, rozig gevoel,wazig kijken, maar ik voel me tevreden en rustig; slaap goed,kan zo in slaap vallen,maar ik heb geen pijn meer!! n ik weet dat de bijwerkingen weer verdwijnen,dus dat heb ik er graag voor over. Ben ontzettend blij dat ik dit medicijn mag slikken!! Mijn leven is positief veranderd! Nannet (Red; ivm privacy heeft mijnmedicijn de achternaam van Nannet uit het bericht verwijderd )

25-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Lyrica vanwege neuropatische pijnen, mijn huisarts en rev.arts en ik zoeken al jaren naar het juiste middel voor mij. De volgende medicatie de afgelopen jaren al geprobeerd: tramal, neurontin, oxycontin, oxinorm, rivotril. Deze laatste het langst gebruikt, gaf eindelijk een goede nachtrust, maar had weinig effect op de pijn. Bij de andere medicatie: extreem veel last van obstipatie, van de tramal kreeg ik suïcidale gedachten. Heb nu 1 week 3x75mg.gebruikt, nu sedert 3 dagen 3x150mg.Voel mij continu stoned/dronken. ontzettend dikke opgezette buik, vocht vasthouden, obstipatie,wazig zien, coordinatiestoonissen,moeilijk op de juiste woorden kunnen komen hoofdpijn, trillen , onrustige benen, spiertrekkingen, maar.....de pijn is verminderd! Ik hoop dat deze bijwerkingen wel verdwijnen, want ik kan nu niet zelfstandig naar buiten, moet letterlijk aan de hand genomen worden. Kan iemand mij vertellen of de bijwerkingen langdurig van aard zijn?

21-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik lyrica nu meer dan een jaar. het medicijn helpt erg goed. Het moet wel op vaste tijden worden ingenomen . Anders komt de pijn direct weer terug. Het duurt wel even voor het medicijn aanslaat, je moet even geduld hebben. Qua bijwerking is het soms niet op woorden kunnen komen lastig. Verontrustender is het steeds wazige zien. Dit treedt steeds vaker op.

20-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Het is vandaag 20-7-2010 ik heb ontzettende pijn in rug en beide benen. Ik gebruik tramadol 110 mg en nu erbij lyrica sinds vanmiddag 12:30 uur. Zittend nu een uur later heb ik nog steeds maar wel dragelijk pijn. Meer zeurende pijn nu. Nog even wachten kijken wat de werking is en wordt. Ik heb wel iets meer moeite met nadenken en woorden uitspreken. Johan uit Arnhem

18-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
2 weken voor ik met vakantie zou gaan kreeg ik last van mijn rug. Ik dacht dit te kunnen verhelpen door enkele bezoekjes aan manueel therapeute, maar dat pakte anders uit. De derde behandeling was dermate krachtig, dat ik de volgende dag helemaal in de vernieling zat. Ik kon geen 100 m. meer lopen zonder ondraaglijke pijn. Normale pijnstillers hielpen absoluut niet (paracetamol, diclofenac). Ik had, althans volgens informatie die op internet vond, een beginnende hernia, doordat de zenuw tussen de onderste wervel en het heiligbeen bekneld was geraakt. Een week voor ons geplande vertrek kreeg mijn vrouw een beginnende nekhernia. Ook zij dacht aanvankelijk door manuele therapie verlichting te vinden, maar dat viel tegen. De dag voor ons vertrek ging ze nog naar onze huisarts. Deze adviseerde haar dringend niet op vakantie te gaan. Hij schreef lyrica voor en dat hielp buitengewoon goed. Ik besloot ook tot doktersbezoek en kreeg, na sterk aandringen want de vervangende huisarts had het niet zo op dit middel, ook lyrica voorgeschreven, samen met nog twee andere pijnstillers, die ik niet heb geslikt. De eerste capsule deed wonderen: de pijn was al na een uur weg. Na circa 12 uur kwam de pijn weer opzetten en nam ik een tweede capsule. Zelfde effect. Dankzij lyrica konden wij alsnog, zij het een week later met vakantie. Ik heb na enkele dagen de dosering van 2 per dag geleidelijk verminderd tot 3 per 2 dagen en later tot 1 per dag. Aan het eind van de vakantie ben ik er mee gestopt en was de pijn definitief over. Van bijwerking (misleidende term overigens) hebben mijn vrouw en ik helemaal niets gemerkt.

16-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Lyrica al heel lang. Misschien wel 10 jaar. Ik heb het tot nu toe alleen voor de tintelingen en pijn in de onderbenen. In het begin had ik lage doseringen maar nu gebruik ik 150 mg elke 4 tot 5 uur. Bijwerking is slaap maar dat gaat op den duur over en zeker als ik iets zeer actiefs ga doen wat aflleidt. Ik heb op dit moment Ischias en heb begrepen dat het daar ook voor wordt gebruikt omdat dat ook een zenuwpijn is. Het helpt niet echt tegen Ischias maar ik weet natuurlijk niet hoe ik me zou voelen zonder. Voor veel gebruikers dus volhouden. De bijverschijnselen wennen en zonder Ischias heb ik een goed leven.

4-7-2010
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Mijn moeder heeft gedurende ene half jaar Lycria gebruikt. Inderdaad de pijn in haar voeten ging over maar overdag was ze suf, haar eetlust en positieve energie verdween, ze was zichzelf niet meer. Dit begon bij aanvang van het innemen en werd aangezien als een flinke griep. Toen ze na bezoek aan de huisarts verminderde naar 1x per dag werd ze weer flink ziek. Uiteindelijk stopte ze met het medicijn toen haar rijbewijs anders niet verlengd zou worden en is ze zo ziek geworden dat ze in het ziekenhuis is beland met uitdrogingsverschijnselen en hartritme problemen. Nu heeft ze dus elke nacht weer veel pijn en is ze overdag doodmoe omdat ze 's nachts niet kan slapen. Welk alternatief zou er zijn om haar weer wat kwaliteit van leven te geven?

1-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Begon met innemen 's-avonds. Merkte niet veel van (bij)-werking. Omdat pijn overdag erger werd op aandringen van mijn echtgenote ook 's-morgens ingenomen. Na 1 uur een gevoel van ernstig dronkenschap. Woordvindingsprobleem, slappe lach, slap gelul, nauwelijks op mijn benen kunnen staan, gevoel hebben over te moeten geven, puur, echt een dronken gevoel. Absoluut niet lekker, in tegendeel. IK vind het vreselijk, kan niet eens voor mijn kinderen zorgen. OP bijsluiter staat:"1e week liever geen auto rijden". Zou gewijzigd moeten worden in "1e week verboden auto te rijden". IK stop ermee om Lyrica 's-morgens te nemen. Mijn hele dag is weg, ik slaap 's-midddags mijn roes uit. Nee, voortaan alleen weer 's-avonds. Maar ik moet zeggen dat het wel de scherpe kantjes van de pijn weg neemt.

25-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Prima medicijn in het begin veel bijwerkingen maar na drie weken aardig te doen zeker in mijn combinatie met andere medicijnen die veel heftiger zijn

24-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Midden in mijn rug heb ik stekende pijn. Allereerst werd gedacht aan hartklachten. Helemaal door de molen gegaan tot en met hartonderzoek en MRI scan. De pijn werd nl steeds erger. Heel veel medicijnen voorgeschreven gekregen totdat mijn dochter dacht aan Lyrica. De huisarts eerst nog andere medicijnen voorgeschreven zoals Tramadol, Diclofenac en uiteindelijk slikte ik heel voor paracetamol, maar niets hielp. Inmiddels een afspraak gemaakt bij de pijnpoli, waar een wachtlijst was van 3 maanden. Ik slik nu 2 maanden 2 x 150 mg Lyrica en het helpt echt. De scherpe pijn is weg, maar is nog wel aanwezig. Ik slaap heel goed. Wel last van bijwerkingen zoals gewichtstoename, wazig zien vooral tijdens langdurig lezen en een zombie-achtig gevoel, maar dat trekt na verloop van tijd weg. Ik krijg nog wel TENS kastje, want uiteindelijk zou ik toch wel van de medicijnen afwillen.

23-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Hoi, ik ben een man van 59. Na een lijdensweg van 20 jaar met een ernsige rugproblematiek is bij mij op 20 nov. 2009 een definitieve neurostimulatori ingeplant voor de helse rugpijnen. ( niet meer kunnen rechtopstaan wegens de pijn, sociaal leven op een laag pitje, slaapproblemen, kortom niet meer gelukkig kunnen zijn.) Nu zijn we juni 2010 en moet vaststellen dat de neurostimulator nauwelijks nog helpt (had er zoveel van verwacht en in het begin ging het ook tamelijk goed) Nu heeft een anesthesist mij lyrica voorgeschreven. Neem het nu gedurende een week (2 x 150 mg/dag) en moet zeggen dat na die week de bijwerkingen draaglijk zijn en dat de pijn toch verminderd is) Ik heb jaren valtran gebruikt in zeer hoge dosissen en er werd mij aangeraden om dit af te bouwen gezien de lyrica. Graag had ik geweten of er mensen zijn met ernstige rugproblemen die met lyrica geholpen zijn, ik besef dat niet alle aandoeningen dezelfde zijn en ieder mens is verschillend. Wat mij betreft is het leven momenteel een zoektocht geworden naar pijnbeheersing en een beter leven, niettegenstaande een goeie echgenote( 36 jaar huwelijk,2 kinderen en 3 schattige kleinkinderen), dit maakt het nog draaglijk. Ik dank mijn echtgenote voor haar geduld en begrip want voor de partner is dit niet te onderschatten, leven met iemand die chronische piijn heeft. groetjes Johan

Inname- / gebruiksgemak
ik ben aan een hernia geopereerd en heb daarne nog veel piijn in mijn re.been de arts denkt aan zenuwpijn?? . vandaar dit medicijn,maar het helpt alleen als.ik rustig aan doe en niet als ik even lekker heb gewerkt in mijn huishouden. en anderhalf tot twee uur na inname krijg ik ontzettende slaap.Dit is mijn ervaring misschien help ik er u/jou mee

Inname- / gebruiksgemak
ik slik lyrica al maanden lang de pijn verdwijnt niet alleen ik slaap dagen er van en ze blijven die medicijn maar gewoon opvoeren

Inname- / gebruiksgemak
Nadat ik mijn kuitbeen had gebroken (9 weken gips) bleek dat ik PD had. Heb hiervoor Lyrica voorgeschreven gekregen. Erg suf, niet meer bij-de-tijd, concentratiestoornissen en wat nog het ergste was: het zeer plotseling willen gaan slapen, waar je ook was. Als het me overkwam in de supermarkt, wilde ik het liefst op de grond gaan liggen. Omdat ik geen verbetering zag, en ook geen direct resultaat tegen de pijn, ben ik gestopt omdat ik het ook onverantwoord vond om met dit medicijn auto te rijden. Het is niet dat ik het niet de kans heb gegeven om te gaan werken of de scherpe kantjes van het medicijn te halen. Misschien helpt het voor anderen, voor mij jammer genoeg niet. Na drie jaar zonder medicijnen is de pijn is nu draaglijk of ik heb er mee leren leven.

4-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na veel behandelingen en div medicijnen op de pijn polie terecht gekomen,heb daar diveresen blokkade,s laten plaatsen .maar zonder merkbaar resultaat. toen lyrica voorgeschreven ,gebruik deze nu 4 weken . veel nare bij verschijnselen zweverig meer eetlust moeilijk te onderdrukken, veel speegsel aanmaak dat vooral in de nacht zeer vervelend is, voel me wel iets rustiger maar de pijn is niet verdwenen wat ik had gehoopt. nu steld mijn artz voor een morfine pomp te plaatsen ,maar moet daar eerst goed over nadenken . heeft iemand ervaring met deze methode dan zei ik U reaktie graag tegemoet

29-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik lyrica nu ruim 4 jaar. het heeft voor mij de pijn dermate onderdrukt dat ik weer redelijk pijnvrij kan leven. Bij stress is de pijnonderdrukking niet voldoende, ondanks dat ik ook tramadol 400mg per dag gebruik. Ik heb niet het gevoel dat het minder is gaan werken in de loop der jaren. Ben onder conrtole bij de pijnpoli bij VUMC.

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (570) - Anticonceptie - overig
Paroxetine (246) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (223) - Cholesterol
Efexor (214) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (174) - Maagzuur - protonpompremmers
Citalopram (145) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (138) - Epilepsie
Tramadol (121) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (114) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (98) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (97) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica