ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(oxcarbazepine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
36% (9)
volgende
22-5-2012
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
6-5-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Sinds mijn 13e. epilepsie. Ben nu 27 gebruik dit medicijn al jaren en bevalt goed in het begin andere medicijnen gehad. Toen trileptal eerst nog aanvallen de dosering aangepast.Ben nu al 6 jaar aanvals vrij. En sinds een jaar mijn rijbewijs! Bijwerkingen bij mij dufheid in de ochtend en beetje last met geheugen als ik te druk ben( is ook een trigger bij mij voor aanvallen) Dus over het algemeen ergg tevreden.Ligt bij deze medicijnen echt per persoon verschillend hoe ze werken. Dus altijd proberen.
12-1-2012
34 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijn 14e epilepsie, tot mijn 25e 1x in de 3 jaar een zwaar insult. Altijd behandeld met depakine chrono (ca 2500mg x dag). Vanaf mijn 25e steeds meer insulten, tot maandelijks 2 zware insulten achter elkaar. Steeds meer herstel problemen na aanvallen mbt spraak, geheugen etc. Toen begonnen met Keppra; zware bijwerkingen, emotioneel labiel en depressies. In 2008 (op mijn 31e) begonnen met trileptal: 2 x daags 300mg naast 2x daags 1500mg depakine. Sindsdien aanvalsvrij en inmiddels depakine afgebouwd. Enkel nog trileptal. Enige bijwerking van trileptal is gewichtstoename; in half jaar tijd ca 8 kilo. Verder erg tevreden!
4-12-2011
58 jr.
Inname- / gebruiksgemak
natritum tekort en hoge bloeddruk zoiu graag reactie willen die ook deze bijwerking hebben
5-11-2011
61 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na verschillende slecht werkende medicijnen nu sinds enkele jaren trileptal (2*600 mg pd). Vermoeidheid als bijverschijnsel, maar de effectiviteit is bijzonder goed. Aanvalsvrij mits geen koorts en/of extreme buitentemperaturen.
12-9-2011
6 jr.
Inname- / gebruiksgemak
de dosering was om te starten 1ml.[60mg]. normaal heeft mn dochter alleen absances,maar na 2 keer dit medicijn kwam er al een aanval die na een uurtje overging. 's avonds werden we met de ambulance afgevoerd naar t ziekenhuis omdat ze zo'n ernstige aanval had waar ze niet uit kwam,dat ze haar in totaal 25mg stesolid hebben moeten toedienen om er weer uit te komen....wat een bende is dit medicijn....kijk goed uit waar je aan begint!!!!
12-7-2011
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Bij mijn vader is sinds 2009 epilepsie vastgesteld. We hebben verschillende medicijnen geprobeerd en op dit moment gebruikt mijn vader Trileptal. Maximale dosering 600 mg per dag. De bijwerkingen zijn last van het korte geheugen, duizelig,en huidproblemen. Sindkort krijgt mijn vader weer kleine aanvallen die toch wel onderdrukt zijn.Hij gebruikt deze medicijnen ongeveer nu 1 jaart en het lijkt erop dat de aanvallen toch weer terugkomen. Heeft iemand hier ervaring mee ?
man 0 jr.
Hallo, ik heb volgens mij ook een vraag van u gehad en wil graag daarop reageren. Was het al een tijdje aan het proberen maar denk dat dit programmma ietwat moeilijk is om direct op vragen te reageren...? Maar goed. Begon ook met Trileptal tot 600 mg. 2x per dag 600-0-600. In het begin dus zeer veel nare bijwerkingen maar hielp wel. Ook na verloop van tijd kwamen de aanvallen weliswaar in mindere mate maar toch terug. Keppra toegevoegd maar hielp niet echt. Met de dosering hiervan geexperimenteerd maar voelde me erg moe, totaal geen lust of zin om iets te doen, kon de hele dag slapen, geen zin meer in niets, ook geen seks, niets. Keppra afgebouwd en vervangen door Vimpat wat ik nu sinds 1 juli gebruik. Lijkt er op dat het beter gaat, ben aan het opbouwen tot uiteindelijk Trileptal 600-0-600 en Vimpat 100-0-100. Afwachten dus. Tot op heden geen noemenswaardige aanvallen gehad.
21 juli 2011 | 00:19
25-5-2011
11 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon is sinds 2009 aan de Trileptal omdat er epilepsie is vastgesteld. Aanvankelijk bleven aanvallen uit, maar hij schoot er toch weer doorheen. De aanvallen zijn dan erger dan voorheen. Ook meer generiek. De dosis is al een paar keer verhoogd en men zegt dat het 'plafond' in zicht komt. De bijsluiter gaat echter uit van veel hogere (max) doses. Welke dosis (mg/kg/dag) zijn 'te hoog' en is gewenning aan Trileptal bekend??
20-2-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
goed op de hoogte blijven en laten informeren
13-12-2010
Inname- / gebruiksgemak
Vanaf mijin 12e heb ik epilepsie. (1980) In 1996 heb ik een hersenoperatie ondergaan t.b.v. De epilepsie. Medicijn hielp mij zo goed dat ik zelfs aanvalsvrij (klasse 1b) werd en mocht autorijden. Begin 2009 traden, achteraf gezien, de eerste klachten op. Maag-darmklachten in de zin van spastische darm. Hierna volgende een kleine vlek op mijn bovenarm die met een zalf werd verholpen. Midden 2010 is het fout gegaan bij mij!! Let op dat er hier sprake is van een uiterst zeldzame reactie. (minder dan 1% van de gebruikers) De trileptal heeft bij mij voor een verstoring in het auto-immuunsysteem gezord. Hierdoor kreeg ik o.a. klachten als SCLE, leukopodie, neuropodie. Momenteel wordt de trileptal Afgebouwd en wordt een alternatief opgebouwd. Mijn huidklachten zijn bijna verdwenen en de leuko' 's en trombo's zijn weer stijgende. Ik ben nu 5 weken aan het afbouwen en heb nog ca. 900 mg., ik gebruikte dagelijks voor een periode van 15 jaar, 2700 mg/per dag! Extreem veel maar toch een goed leefbaar bestaan!!!!
man 0 jr.
Ik lees dat je destijds 2700 mg/dag innam, er veel. Onze neuroloog wil al stoppen met Trileptal nog voordat de maximumdosis uit de bijsluiter is bereikt (46 mg/kg/dag). Waarom kreeg jij wel zo'n hoge dosis en is er ook een alternatief overwogen? Herken je zoiets als gewenning aan dit medicijn? (dat steeds meer nodig hebt voor hetselfde effect). mvgr. yvonne
25 mei 2011 | 14:56
10-11-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit al jaren.Ben altijd in de war,vergeetachtig,verdrietig,kan niet op gang komen 's ochtends,weet niet wat ik wil.Uitslag op gezicht.ernstig eczeem op hoofd tussen haren.Naar buitenwereld ben ik echter zeer positief en gezellig...Ok ik neem er 6 per dag,ik moet wel,anders heb ik tot 24 aanvallen per dag.Heb weinig keus,baal ervan,wil deze rotzooi niet slikken,zou willen dat er een natuurlijke oplossing was.Ben hard op zoek,maar helaas nog niets gevonden.Ik heb epilepsie v.a. mijn 12de,van zeer zware tot hele lichte aanvallen.De zware komen zeg maar 1 maal per half jaar.
14-10-2010
Inname- / gebruiksgemak
Sinds mei 2010 partiele epilepsie, gebruik trileptal nu 600 mg in de morgen en 900 mg in de avond. In het begin verschrikkelijk veel bijwerkingen, was bijna niet mogelijk om normaal te functioneren, dronken, zeer suf en moe, tintelige huid, rare gedachten, maar de epilepsie was geheel verdwenen, bijwerkingen zijn nu nog dronken en suffig maar helaas de epilepsie is heel af en toe weer terug. Tijd om maar weer eens met de neuroloog te praten...
man 0 jr.
Ik zal me even voorstellen mijn naam is Heidie Groenen. Ik wilde even reageren op uw ervaringen.Mijn vader heeft ook epilepsie en gebruikt ook Trileptal max dosering.Ook bij mijn vader ging het ondanks de bijwerking redelijk goed. De aanvallen bleven weg, maar sinds kort lijkt het erop dat de aanvallen toch terugkomen. Mijn vraag is hoe het nu met u is? en of u nog steeds trileptal gebruikt?
12 juli 2011 | 14:07
3-10-2010
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
In combinatie met Keppra en Rivotril gebruikt tegen epilepsie. Na veel zoeken door de artsen bleek uiteindelijk deze combinatie te werken. Geen aanvallen meer. Wel erg vermoeid en in 1 jaar meer dan 20 (!) kilo aangekomen. Heb zelf niks gemerkt van depressiviteit zoals velen dat beschrijven.
27-7-2010
Inname- / gebruiksgemak
Een aantal jaren geleden is de samenstelling veranderd van Trileptal, het had in ieder geval een ander kleurtje weet ik nog. En vanaf die dag heb ik veelvuldig te maken gehad met het niet kunnen lopen/opstaan, na inname. Of s'morgens niet naar m'n werk kunnen omdat ik nog "dronken" ben. De neuroloog heeft het afgedaan als geneuzel, maar als ik hier de reacties lees, ben ik toch niet de enige.
14-6-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit middel nu een paar jaar en soms kan ik na inname niet meer lopen. Het is een vreemd gevoel, je bovenlijf functioneert normaal maar het onderstel weigert en soms moet ik de dingen kruipend doen. Heel veel water drinken helpt.
29-4-2010
Inname- / gebruiksgemak
Het medicijn wordt gebruikt tesamen met Diphantoine en bevalt tot nu toe goed. Alleen zit ik met huiduitslag op mijn gezicht en de vraag is of dit door de Trileptal (oxcarbazepine) komt? Tot nu geen idee. Op de rest van mijn lichaam heb ik tot nu toe geen huiduitslag. De Gamma GT waarde is ook hoog, maar dat was die al voor dat ik Trileptal kreeg. Even uitproberen en kijken of de huiduitslag verdwijnt.
9-4-2010
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
In het begin erg duizelig (dronken), nu licht dronken. Verder geen last.
28-2-2010
Inname- / gebruiksgemak
epilepsie aan ernstig auto ongeluk overgehouden. gebruik het middel nu zo'n 14 jaar, nadat ik daarvoor zo'n 7 jaar Depakine voorgeschreven heb gekregen. Van de Trileptal kan ik alleen maar zeggen dat ik razend enthousiast ben en dat de aanvallen niet over gingen met Depakine, maar wel direct stopten nadat ik startte met Trileptal. Al ruim 14 jaar geen enkele bijwerking ondervonden. Dus zeer aan te bevelen uitgaande van mijn situatie.
9-1-2010
Gebruikt tijdens zwangerschap
Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu al jaren trileptal en ervaar geen bijwerkingen. Ben bij 2 zwangerschappen trileptal gewoon door blijven slikken en dit is prima verlopen!
18-12-2009
Inname- / gebruiksgemak
Dit medicijn geeft mij de minste bijwerkingen van alle anti epileptica! Wel dronken en dubbelzien, maar dat is minder erg dan wat ik had met andere medicatie (dementie, depressie, zelfmoordgedachten etc). Let alleen wel op: bij mij werkt 1 tablet 600 mg en een halve van 300 mg prima. Twee tabletten van 300 mg en één halve bezorgen mij depressie met zelfbeschadigingsneiging en zelfmoordgedachten.
10-12-2009
0-20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Dit is een vraag voor mijn zoontje, hij heeft sinds vorig jaar epilepsie, was toen 3,5 jaar, wordt in januari 5 jaar. Altijd Depakine gbruikt, maar zijn nu aan het overstappen naar Trileptal,omdat hij nog niet aanvalsvrij is. Zie en hoor zoveel bijwerkingen, zoals trager reageren, fantasie dempt af,vergeetachtigheid,stemmingswiss,....Vanaf half jan.2010 is hij over op dit medicijn.Mijn zoontje is een levendig,gezellig,lief kind met goede ontwikkeling, doet het goed op school.Ben bang dat hij een ander persoontje gaat worden van dit medicijn..Wie kan me hierover meer vertellen? Hij is nog zo jong...en mijn alles!
27-11-2009
21-8-2009
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Neem Trileptal al 9 jaar! Zeer tevreden!
27-5-2009
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Trileptal heeft heavy bijwerkingen. Een kwartier na inname krijg je een dronken gevoel. Je benen en armen worden slap. Je wordt naar, duizelig, misselijk, onwel. Je kunt niet meer opstaan, niet meer lopen, kortom je motoriek wordt waardeloos. De mate hangt af van de dosering. Het is oorspronkelijk bedoeld voor epilepsie en mogelijk is het daar goed voor, maar ik zou het afraden om het te proberen voor spierspasmes, trillingen, vibraties, e.d. want deze verschijnselen gaan gewoon door, ook al lig je door die pillen voor pampus.
25-3-2009
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn samen met Lamictal en Keppra maar mijn gewicht is zeker 6 kilo aangekomen (dat kan dus ook komen met een interactie met de andere medicijnen dus zeker weet ik het dus niet hoeveel) maar wel heb ik ook veel jeuk op mijn hoofd tussen mijn haren en dat is zeer hinderlijk. Ik gebruik dit medicijn nu sinds 1998 maar alleen kan ik het zonder de andere medicijnen niet gebruiken. Waarom al deze medicijnen, 12 jaar geleden heb ik een hersenontsteking gehad en epilesie heb ik hiervan overgehouden. Ik hoop dat ik andere mensen hier wat info heb kunnen geven.
vorige
Verslavingsziekten
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (354)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1953)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)