ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(azathioprine)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Immuunsysteem - immunosuppressiva
6-11-2011
41 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil mensen niet bang maken maar wel graag waarschuwen dat je bij langdurig gebruik echt een vergrote kans op huidkanker hebt. Ik had het nodig om mijn leversiekte te onderdrukken, maar heb er na ruim 20 jaar gebruik wel huidkanker van gekregen. Ik heb van mezelf een vrij donkere huid, dus de kans zou normaal geproken klein zijn, maar iig is mijn hele lijf al voorzien van actinische kerastose, waarvan sommige plekjes uitgroeien tot huidkanker, en wel een vorm die echt vewijderd moet worden, heb nu in een half jaar tijd al 2 x een stukje huid (met ruime marge) moeten laten verwijderen. Als het eenmaal aan het licht komt, breid het zich snel uit, mijn lichaam begint steeds meer op een kraterlandschap te lijken met alle jeuk die daarbij komt.Ze hebben het gebruik bij mij nu zelfs stopgezet omdat het bijna niet meer opweegt tegen mijn leverziekte. Denk dus niet een beetje zon kan wel, maar gebruik 's zomers en 's winters altijd een hoge bescherminsfactor.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
30-6-2011
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb als bewerking vaak last huid bultjes. Maar vind het wel een makkelijk medicijn. Heb het nu samen met salofalk tabletten en remicade infuus, en het gaat goed samen.
23-1-2011
76 jr.
23-1-2011
77 jr.
31-8-2010
Inname- / gebruiksgemak
Toen onze dochter (11 jaar) afhankelijk bleek te zijn van Prednison (zodra ze daarmee stopte, kwamen de CU klachten terug), moest zij overstappen op Imuran. Het gaat (afkloppen!) heel goed met haar.
11-8-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik had enorme jeuk en vaginale pijnen, met inwendige wonden, volgens gyneocoloog, ontsteking door badschuimen en zepen, geen enkele medicatie hielp, tot een dermatoloog de diagnose van vaginale lichen en lichen planus gaf en me contact liet opnemen met een prof. gyn. in UZ Leuven, welke mijn " ziekte " tot op 85% heeft kunnen stabiliseren met een dagelijkse inname van 1 pilletje imuran 50 mg. dit nu al 7 jaar, volgens mij zonder bijwerkingen, wel regelmatige bloedcontrole voor leveraantasting.
1-8-2010
Inname- / gebruiksgemak
helaas blijf ik ontstekingen houden ondanks combi remicade en azathioprine. maar gelukkig door de azathioprine heelm weinig buikpijn meer
9-6-2010
25-4-2010
Wat na 5 jaar inname
22-3-2010
20-3-2010
16-3-2010
Inname- / gebruiksgemak
Imuran is een vreemd goedje.. Heb last van wisselende stemmingen en ben snel moe. Heb ook veel last van huiduitslag en heel veel jeuk (alleen weten de artsen niet zeker of dat van de Imuran komt) Voor de Crohn werkt het goed mits mijn darmen helemaal vrij zijn van ontstekingen, anders heeft het weinig zin..
15-12-2009
25-11-2009
Inname- / gebruiksgemak
Het idee dat ik had dat ik vaker ziek zou zijn omdat mijn weerstand afgebroken zou worden was totaal verkeerd aangezien er al verschillende griepepedimiën zijn geweest waar ik geen enkele keer last van heb gehad. de pillen zijn erg klein waardoor ze makkelijk in te nemen zijn. Mijn operatie is inmiddels 2 jaar geleden en ik heb nog steeds geen ernstige klachten gehad!
12-10-2009
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het voor zowel mijn reuma als voor mijn ontstekingsverschijnselen in mijn darmen
Sionds 9 maanden
Inname- / gebruiksgemak
Dosering varieert van 0-3 stuks per dag. Gebruik medicijn al 9 jaar.
1 reactie
man 0 jr.
Ik heb altijd gedacht dat je het maar 5 jaar mocht gebruiken, ik gebruik 200mg per dag bijna 5 jaar. Nu hebben ze een verhoogd bloedwaarde in mijn lever gemeten.
25 april 2010 | 17:06
Inname- / gebruiksgemak
geen bijwerkingen voor mij, goed gecontroleerd
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit medicijn al 25 jaar, werkt goed maar de bijwerkingen zijn heftig.
24-9-2009
Inname- / gebruiksgemak
Ondanks jarenlang gebruik heb ik recent toch een opvlamming gehad.
23-9-2009
23-9-2009
Inname- / gebruiksgemak
Ik had erge haaruitval las bijwerking. Behandeling gestopt en later weer langzaam opgebouwd. Nu heb ik veel minder last van haaruitval.
8-5-2009
Inname- / gebruiksgemak
Alleen eerste keer dat ik Imuran gebrukte had ik koude rilingen en erg koud, ik voelde me wat onwel. Het is een ondersteunende middel voor remicade en ik kan niet uit elkaar halen welke efect van welke medicijn is. in het algeheel ben ik zeer tevreden met beide (voor mijn psoriasis, reuma en colitis). Ik had tijdje geleden gedacht dat mijn haar op een plekje kaler was geworden en daardoor mocht ik van 3 naar 2 pillen gaan. Ongeveer 4 a 5 dagen later kreeg ik zulke darmkrampen dat ik abosluut niet verder kon met lagere dosis van imuran. Best jammer maar ik heb multiple weerstandproblemen en kan niet zonder imuno supresiva.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (355)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1954)
Anticonceptie - overig (1656)
Cholesterol (1229)