inloggen
Astma / COPD - overig
Astma / COPD - sympathicomimetica
Bloed / stolling - bloedarmoede
Bloed / stolling - bloedingen
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Bloed / stolling- overig
Bloeddruk - ACE-remmers
Bloeddruk - angiotensine-antagonisten
Bloeddruk - antiadrenerg
Bloeddruk - betablokkers
Bloeddruk - betablokkers combinaties
Bloeddruk - calciumantagonisten
Bloeddruk - diuretica (plaspillen)
Bloeddruk - RAS combinaties
Oog - combinaties
Oog - corticosteroiden
Oog - decongestiva
Oog - droge ogen
Oog - glaucoom (verhoogde oogdruk)
Oog - overig
Pijn - morfine-achtigen
Psoriasis
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Reuma
Schildklier - hyperthyroidie (snelwerkend)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Schimmelinfecties - huid
home
bekijk ervaringen per categorie
Maagzuur - protonpompremmers
Geef ook uw mening
Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie maagzuur - protonpompremmers
Ervaringen van gebruikers
Tip: klik op de kopjes om te sorteren.
Naam
25% (1)
4 meningen
100% (4)
Buscozol
De laatste ervaringen in de categorie maagzuur - protonpompremmers
6-2-2012
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slikte al enige tijd omprazol, kreeg nog maar erger buikpijn, maar wist in eerste instantie niet waardoor. Ook zag ik slechter, m'n ogen moesten het beeld elke keer "rechtzetten" De opticiën bevestigde dit zonder dat ik het vooraf had over verteld. Het stond ook in de bijsluiter. Na een aanrijding-neklachten-dyclfenac en omeprazol zo ziek geweest! ben accuut gestopt met alle medicijnen. Ik was in een keer van al mijn klachten af. Toch moet ik iets voor mijn maagklachten, dus krijg ik nexium. Kan ik beter verdragen maar ook niet meer dan nodig is. Gewoon extra op het eten letten, meer kan ik niet doen.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
5-2-2012
82 jr.
Inname- / gebruiksgemak
gevolgen van deze medicatie ,maar kan ook door stress,antibiotica en narcose, maagzuurremmers, maag-en darmklachten, wordt deze vitaminen nl niet meer opgenomen in het lichaam en ontstaat er tekort, na lange of korte tijd. de ziekte van Äddison Biermer,gevaarlijk vit B12 tekort! (ruim 30 klachten, waaronder spier gewrichtsklachten, dementie,hartklachten, depressief,etc. zie site van Hendrik de Jong" ben hierdoor heel wijs geworden, en ook herkenbaar na het overlijden van familie en werk
29-1-2012
60 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
Inname- / gebruiksgemak
Aangezien ik in die tijd in een academisch ziekenhuis werkte kwamen wij er achter dat mijn maagzuur beschadigingen veroorzaakte aan mijn stembanden. De huisarts had gezegd "gaat wel over"dat was het ook gegaan maar dan waren mijn stembanden weg geweest. Met een gastroscopie is aangetoond dat mijn "maag open staat". In belgie kan je hier aan worden geopareerd maar in Nerderland ben je veroordeeld tot je hele leven lang medicijnen slikken. Andere medicatie geprobeerd, maar alleen Losec helpt en ja ze doen vaak moeilijk over het uitgeven ervan. Ik ga met niets anders akkoord want de andere merken helpen niet, werken niet. Uiteraard zeggen vele apotheken dat dat "niet waar is"nu het is wel waar!!!!
27-1-2012
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
al een 5 tal jaar gebruik ik maagzuurremmers,,door dat klepje van de maag niet goed afsluit,gebruikte vroeger lanzoprazole,15mg,maar helpte niet meer,gebruik sinds 1 maan d Nexiam oneprazol,maagzuur is wel beter ,maar heb nu last van slokdarmkrampen.
26-1-2012
48 jr.
Inname- / gebruiksgemak
had last van opkomend brandend maagzuur ook snachts zeer vervelend stak er snachts haast in nu gebruik ik omeprazol 40 mg al een maand gaat heel goed heb nergens geen last meer van ook geen bijwerkingen
24-1-2012
65 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na zwarte ontlasting ziekenhuisopname, mogelijk maagzweer. na maagonderzoek niets gebleken. wel altijd gezeur in rechter deel buik. dunne darm irritatie. moet uitkijken met vet., specerijen, alcohol, pijp roken. buik gaat tekeer 's nachts als een betonmolen. veel winden. na pantoprazol is dit enorm afgenomen. onderzoek gehad voor lactose en fructose intolerantie. mag nu ook geen voedsel meer met teveel lactose en fructose. ik voel me goed bij deze medicijnen en een beetje leefregel. ben niet bang meer dat er ergens geen wc meer op tijd te vinden is. heb wel wat slikproblemen door overmatig slijm in de keel. lijkt of de adamsappel niet goed werkt bij doorslikken.
23-1-2012
72 jr.
rabeprazol
Inname- / gebruiksgemak
twee weken na het innemen van de pillen, kreeg ik last van plotseling optredende ernstige aanval van netelroos. ik werd gek van de pijn en jeuk over mijn hele lijf, en kreeg overal bulten. Na één uur ging het dan weer over. Dit wil je niet meemaken! vervolgens trad het elke week op de zelfde dag en tijd wéér op. volgens de bijsluiter moest ik contact opnemen met de arts (specialist) maar die lachte mij uit. In overleg met huisarts en apotheek ben ik gestopt met PARIET, en heb geen netelroos aanval meer gehad. Nu probeer ik een ander middel, maar tot nu toe werkt dat niet goed. PARIET werkte prima, maar de bijwerking was héél erg naar.
22-1-2012
29 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb Omeprazol uit voorzorg voorgeschreven gekregen in verband met een prednisonkuur. Prednison zou slecht zijn voor de maag. Na een aantal maanden kreeg ik opeens kleine bultjes over heel mijn lichaam. In de dagen erna ontwikkelden deze bultjes zich tot grote blaren. De jeuk en de pijn was ondraaglijk. Ben 2 weken opgenomen geweest in het ziekenhuis en elke dag die voorbij ging hadden de plekken zich verder ontwikkeld. Deze huidaandoening bleek Erythema multiforme te zijn. Een ernstige allergische reactie op de Omeprazol. De artsen zijn tot deze conclusie gekomen nadat ik op alle auto-immuunziekten ben getest die er maar bestaan en de uitslag bij allemaal negatief was. De erythema multiforme (als gevolg van de omeprazol) heeft mijn leven goed verziekt. Hele stukken huid zijn van mijn lichaam en mijn gezicht gekomen en ik heb vlekken over mijn hele lichaam, die volgens de dermatoloog nooit meer weggaan. Het erge is dat de internisten in het ziekenhuis zeiden dat er eigenlijk helemaal geen indicatie is dat prednison ernstige maagproblemen veroorzaakt. Omeprazol had dus helemaal niet uit voorzorg voorgeschreven hoeven te worden, In de bijsluiter staat dat deze bijwerking zeer zeldzaam is. Maar het punt is, dat je het gewoon niet weet. Als je een medicijn voorgeschreven krijgt van een arts, sta zelf dan toch ook even stil bij de bijsluiter en stel kritische vragen. Dit kan een hoop leed voorkomen.
22-1-2012
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
hallo ik slik nu en week omeprazol 1 capsule per dag van 20 mg voor hevige pijn tussen de borsten maar ze werken dus voro geen meter heb nu ook weer al paar uur hevige ijn en kan dus niet slapen en heb vannavond al 3 capsules op maar geen veranderingen dus ik ga maandag weer naar dokter kjken of ze iets hebben wat wel helpt jullie lezen nog wel of ik wat anders heb dat helpt sterkte en slaap lekekr
21-1-2012
39 jr.
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal Wat een nare bijwerkingen heeft deze kuur en dan praat ik voornamelijk NA de kuur. Ik ben terug gegaan naar de dokter dat de klachten nog erger waren geworden dan voor de kuur die vertelde mij dat het door de antibiotica kwam. na 2 weken 8x per dag naar het toilet rennen en dan vooral s'nachts ben ik naar het ziekenhuis gegaan om een rontgen foto te laten maken van mij buikstreek,hier was ook niks bijzonders op te zien maar de pijn was zo heftig dat ik me echt beetje zorgen begon te maken.Tot ik een tip van iemand kreeg om het middel EDISAN te gebruiken van dr vogel.En zelf dacht ik ineens om yakult te proberen ivm de probiotica.Ik moet eerlijk zeggen dat mijn klachten binnen 3 dagen afnamen en dat ik vannacht voor het eerst dor geslapen heb zonder naar het toilet te hoeven.Ik hoop dat iemand baat heeft bij deze info want het is echt geen pretje
20-1-2012
39 jr.
Inname- / gebruiksgemak
iedere ochtend met water innemen op de nuchtere maag... Een half uur nix eten en ben de héle dag maagzuur-vrij!!!
17-1-2012
60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Breukje in het middenrif oprisping maagsap in slokdarm (ontsteking) erg vervelend .Sinds ik pantozol heb gebruik het al jaren.Werkt heel goed,maar als ik geen last heb gebruik ik het niet.Vooral bij zwaar tafelen en sterke drank en koffie veel hinder,werkt prima.Ook bij deze klachten heb ik last van hoestbuien kriebel in de keel.
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Jaren last gehad van maagzuur door middenrifbreuk. Ik vrat Rennies of het snoepjes waren! Sinds een jaar of 3 Ompeprazol. Werkt fantastisch. Ik heb nergens last meer van. Als ik Ompeprazol een keer vergeet dan krijg ik binnen 18 uur weer last. Ik ben hier echt tevreden over.
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Omeprazol geeft zoveel bijwerkingen, zoals: jeuk, gewrichtspijn, hoofdpijn, wiebel benen, verwardheid, angstaanvallen, rode plekken, etc., waarvoor ik ondertussen al eczeem en huidzalfjes had gekregen, spierverslappers, hoofdhuid shampoo, migraine middel en je gaat je toch oud voelen dan. Nu pantoprazol en alle klachten zijn binnen een week verdwenen en blijven weg. Werk wel iets minder, maar dat neem ik voor lief, ik nooit geen omeprzol meer!
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Overgegaan van ellende middel omeprazol(heeft zoveel bijwerkingen dat ik ondertussen al 4 andere middelen was gaan gebruiken die nu allemaal vervallen zijn).Heel tevreden over Patoprazol al is de werking iets minder, dat houd mij ook op het rechte pad qua eten.
58 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Last van slokdarmontsteking(Barret) Heb de eerste 5 weken slechts een lichte verbetering (maar niet volledig)vastgesteld. Nu is de pijn in de slokdarm terug sterker geworden(zelfs als ik nog niets heb gegeten of gedronken) Bijwerkingen:had voordien een lichte artrose in de rechter schouder, maar deze pijn is sedert ik het medicijn neem,de laatste weken sterk toegenomen. Ook een peesontsteking in de elleboog is teruggekomen. Daarnaast ook soms de pijnlijke ogen(meestal de oogbol zelf), en ik krijg de indruk dat i k de laatste weken wat meer vergeetachtig ben. IK ga de huisarts vragen of ik niet beter het geneesmiddel Zantac opnieuw laat voorschrijven(heeft me vroeger reeds veel geholpen, zij het dan niet voor een slokdarmontsteking , dan wel voor maagzweren, en refluxproblemen. Kent iemand ook dit verhaal?
13-1-2012
37 jr.
pantoprazol/ claritromycine/ amoxicilline
Inname- / gebruiksgemak
Hier dus ook de helicobacter geconstateerd uit bloedonderzoek. Nu 1 weekje de PantoPac innemen. Gisteren was de 1ste dag man of man wat was ik misselijk en had ik een hoofdpijn zeg kon amper uit mijn ogen kijken. Sinds vandaag is er diaree bij komen kijken gewoon waterdun dit is wel zonder darmkrampen. Als ik 's avonds op bed lig hoor je gewoon mijn maag "knorren" terwijl ik totaal geen honger heb erg vervelend als je lekker wilt gaan slapen ;)! Ik hoop dat het allemaal snel over zal zijn want er zit half maart een Gastric Bypass bij mij aan te komen en dan wil ik het allemaal weer mooi gezond hebben
75 jr.
1 reactie
man 0 jr.
Voordien nam ik pariet, een goed product doch veel duurder. Pantoprasol geeft hezelfde resultaat, ben er zeer tevreden over en heb geen bijwerking. Ik stop wel regelmatig met inname om geen gewenning te krijgen.
19 januari 2012 | 10:07
66 jr.
1/2 uur voor ontbijt - zittend innemen
68 jr.
geen last verder.
67 jr.
esomeprazol
Inname- / gebruiksgemak
fantastisch. in combinatie met domperiodon. een 's ochtends en een 's avonds volgens voorschrift. ik ben blij dat ik ze heb.
76 jr.
Inname- / gebruiksgemak
veel klachten over slecht slapen, winderigheid. klachten over slechter zien. Pijn aan de ogen. Ga nu stoppen vanwege die klachten
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
In het begin omeprazol geslikt, dit bleek niet te helpen. Later opgenomen in het ziekenhuis wegens uitdroging en voedseltekort, hier werd een week later een flinke maagzweer ontdekt dmv een gastroscopie. Vanaf het moment dat ik in het ziekenhuis lag de vloeibare vorm van pantoprazol binnengekregen via infuus en een week later via 40mg pilletjes. Werkt erg goed alleen met zoals vermeld bij anderen veel bijwerkingen. Bijwerkingen: Extreem luchtig in de darmen en maag (eischeet eiboer) vooral na het eten en drinken. Slijmvorming in de keel Langzame vertering wat als gevolg heeft dat je veel minder eet dan gewoonlijk. Als je wel meer eet zoals je hiervoor gewend bent geweest braak je het uit (spreek uit ervaring)
64 jr.
65 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb al jaren last van overtollig maagzuur maar sinds maart 2011 gebruik ik dagelijks maagzuurremmers . In die tijd kreeg ik veel last van pijn in mijn gewrichten ,spieren en botten . in Turkije aanvallen gekregen van slokdarm en maag is toen Reflux geconstateerd, daar kreeg ik een twee maal daags een hoge dosis Nexium toegediend, na twee dagen werd mijn gewrichtspijn vreselijk veel erger door mijn hele lichaam . Ik ben zelf dus maar tot de conclusie gekomen dat al deze maagzuurremmers bij mij die pijnen veroorzaken , ....zijn er meer mensen die deze klachten herkennen.?? Helaas kan ik absoluut niet zonder deze middelen heb geprobeerd te stoppen ,maar dan moet ik dus ook stoppen met eten , wat dus geen optie is. heb sinds vandaag van de specialist Ranitidine voorgeschreven gekregen . dus ff 14 dagen proberen en kijken of de gewrichtsen spierpijnen verminderen . louise.
59 jr.
71 jr.
9-1-2012
61 jr.
Inname- / gebruiksgemak
omeprazol werkte beduidend minder, terug naar losec.
8-1-2012
63 jr.
Inname- / gebruiksgemak
helpt goed maar heb veel pijn in linkerbeen en ben soms misselijk na het eten probeerde te stoppen maar dat was weer vreselijk ook schijnt het dat je een tekort kan krijgen aan vit B weet iemand iets beters?
1 reactie
man 0 jr.
Pantoprazol, dan gaat er een wereld voor je open!
14 januari 2012 | 17:36
8-1-2012
54 jr.
esomeprazol
Inname- / gebruiksgemak
Heb Pantoprazol aantal maanden gebruikt. Bijwerkingen gingen na verloop van tijd over, maar kwamen ook weer terug (duizeligheid). Voor ik begon met slikken had ik o.a. pijn achter het borstbeen, volgens de arts veroorzaakt door maagzuur in de slokdarm. Deze pijn bleef over het algemeen aanwezig, dus mogelijk hielp het medicijn niet of onvoldoende. Gebruik sinds 3 weken esomeprazol (niet de orginele Nexium!). Bijwerkingen zijn vergelijkbaar, maar de pijn achter het borstbeen is minder. Dus nog even afwachten!
Registreer
Categorieën met de meeste ervaringen
Depressie - antidepressiva SSRI (1778)
Anticonceptie - overig (1527)
Cholesterol (1107)
Depressie - antidepressiva overig (1040)
Epilepsie (862)
Pijn (790)
Maagzuur - protonpompremmers (764)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica (763)
Pijn - morfine-achtigen (651)
Bloeddruk - betablokkers (606)
ADHD - psychostimulantia (593)
Migraine (443)
Verslavingsziekten (440)
Anticonceptie - eenfase (422)
Antibiotica - penicillines breedspectrum (406)
Diabetes (suikerziekte) - orale middelen (396)
Depressie - antidepressiva TCA (372)
Angststoornissen (353)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend) (350)
Immuunsysteem - immunosuppressiva (317)
Allergie (284)
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels) (263)
Bloeddruk - ACE-remmers (261)
Bloeddruk - angiotensine-antagonisten (254)
Darmproblemen - ontsteking (250)
Medicijnen met de meeste ervaringen:
Mirena spiraal (1226)
Simvastatine (536)
Paroxetine (458)
Efexor (404)
Omeprazol (389)
Tramadol (301)
Citalopram (281)
Lyrica (272)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1778)
Anticonceptie - overig (1527)
Cholesterol (1107)
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.