Gemiddelde ervaring met Nexium (esomeprazol)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Maagzuur - protonpompremmers

Effectiviteit Algehele tevredenheid
26 meningen

Meningen over Nexium

21-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
3 jaar geleden kreeg ik een zeurende pijn in mijn maag. Na een maagonderzoek bleek dat de overgang slokdarm-maag geinrriteerd was door terugstromend maagzuur. Ik kreeg nexium 40 voorgeschreven maar de bijwerkingen waren behoorlijk, dus heb ik zelf de dosis aangepast. Pas na 6 maanden ging het beter, na een jaar was ik pijnloos. Nu slik ik Nexium 20 naar behoefte, zo'n 1 keer per 2 dagen. Dit gaat prima, ben erg blij dat ik van de pijn af ben. De bijwerkingen zijn te verwaarlozen.

17-2-2010

17-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik lees dat er veel mensen zijn die denken dat ze niet zonder medicijnen kunnen. Ik heb me laten opereren men heeft met succes een Nissen Plastiek uitgevoerd en ben nu sinds 10 jaar zonder medicijnen. Ook ik heb een Barret Segment in de slokdarm meer heb daar nu geen last van, wel word ik elk jaar gecontroleerd.

14-12-2009

11-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Toen ik een jaar of 20 was kreeg ik erge last van mijn maag: altijd misselijk, vaak buikpijn. Na 2 jaar geklooi met verschillende medicijnen (o.a. omeprazol, pantozol en nog een stuk of 4 anderen), verschillende onderzoeken die niets uitwezen en vaak aangepaste eetpatronen bij nexium aangekomen. Dat in combinatie met goed opletten op wat ik at heeft ervoor gezorgd dat ik over het algemeen bijna nergens meer last van heb (zolang ik nexium blijf nemen). Helaas is er nooit bekend geworden wat er met mijn maag aan de hand was/is. Ik gebruik nexium nog altijd iedere dag. Als ik het een keer vergeet heb ik in de middag al last van maagzuur. Van bijwerkingen heb ik, in tegenstelling tot andere maagzuurremmers, bij nexium weinig gemerkt. Na ongeveer 5 jaar ben ik nog steeds erg blij dat het er is.

4-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Gebruik 7 jaar esomeprazol ( nexium). Van 40 mg wegens alle bijwerkingen die je maar kunt bedenken ( vooral zware wekelijks 72 uurs migraine) uit eigen initiatief overgestapt op 20 mg. Grote verbetering. Nog steeds last van overheersende zoutzuurgeur en smaak en de bekende andere klachten(duizelig, troebel zicht half uur na inname, huid enz) Ik ben in de jaren gestopt met roken,vlees eten, alcohol( dat ene wijntje ook) en ga de huisarts voorstellen een recept voor te schrijven van 10 mg. Aan de apotheker zal het niet liggen.

4-12-2009

2-12-2009

2-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Nexium nu meer dan een jaar. Heb het gekregen van de HA omdat ik veel last had van maagzuur / boeren / een vol gevoel. Ik gebruik Nexium niet elke dag. Alleen als ik last heb van mijn maag gebruik ik het. Meestal 1 tablet, soms 2 per keer. Heb totaal geen klachten over Nexium. Voor mĆ­j een heel goed en onschuldig middel. Geen last van bijwerkingen.

25-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb op advies van de KNO arts een maand Nexium 44,5 mg gebruikt voor vage keel en maag klachten, omdat de diagnose niet heel duidelijk was. Ik ben ontzettend duizelig geweest, durfde hierdoor niet auto te rijden, en had grote rode, verdikte vlekken op borst/schouder hoogte, ongeveer zo groot als een 2 euro munt stuk, het kriebelde enorm in mijn gezicht. Kortom, behoorlijke bijwerkingen, ik ben eerder gestopt met deze medicatie, en meteen was mijn duizeligheid minder en na een paar dagen weg, net als de kriebel en rode vlekken.

1-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
door Nexium gebruik ( al 3 jaar) heb ik langzaam mijn reuk verloren. Toen ook mijn smaak steeds minder werd, ben ik overgegaan op een alternatief, Pantozol.

9-9-2009

Inname- / gebruiksgemak
als je het elkedag blijft slikken werkt het zeer goed jammer dat je het je leven lang moet slikken

22-8-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb ernstige klachten i.v.m . maagzuur. Jarenlang losec gebruikt wegens ernstige bijwerking o.a. bloed in urine tec moeten stoppen,geen andere magzuurremmer verdraag ik, sinds een paar weken probeerde ik nexiumsachets 10mgr uiteraard veel te weinig maar mer verdrag ik nit, tot mijn oplucgting gaven de sachets veel minder bijwerking, ook minder plasproblemen en duizeligheid etc. Nu neem ik per dag 3 ZAKJES (SACHETS) 1 maal 2 en 1 maal 1 per 1 en ik red het hiermee en ben niet meer wanhopig. Omdat de huisarts met vacantie is heb ik nog geen overleg gehad. Ik vermoed dat de ernstige bijwerkingen te mken hadden met de vulstoffen in de nexium 20mgr.

18-6-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte eerst omeprazol (lichtere variant) toen ik pijnstillers als diclofenac gebruikte. Later stelde men bij mij een middenrifbreuk vast (klep tussen maag en slokdarm werkt niet, dus maagzuur komt snel omhoog). Ik gebruik sindsdien esomeprazol of nexium tot volle tevredenheid voor deze klacht. Maagzuur komt nog maar zelden voor (en dan neem ik een 2e nexium en die helpt dan altijd). Maar ik heb wel een kriebelhoest ontwikkeld die, zo heb ik gehoord, door de nexium kan komen. Wie is daarmee bekend? Als dit een bijwerking van de nexium is vind ik die wel ernstig (ik moet een "pufje"gebruiken om mijn luchtweginfecties tegen te gaan (flutide). De vatbaarheid voor infecties heeft vast ook te maken met de diabetes (vermidnerde weerstand) maar als de kriebelhoest door de nexium komt/kan komen hoor ik dat graag.

18-5-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het voor barett-slijmvlies met begin van carcinoom. Tot nu toe geen klachten.

10-4-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben van het ongemak van maagzuur af. Maar de bijwerkingen vind ik heel vervevend . Deze lijken steeds erger te worden. Vermoeid, maagkramp. duizelig, uitslag windetrg en een vreselijk opgeblazen gevoel. Van de arts mag ik niet minderen. Maar ik wil toch heel graag een lagere dosering of een alternatief als dit kan.

7-4-2009

Inname- / gebruiksgemak
in het begin, tot grote schrik van de apotheker, 80mg voorgeschreven gekregen maar was gelijk van de zuurbrandingen af, daarna vrij snel afgebouwd en gebruik nu 20mg per dag (en er zijn dagen dat 10mg misschien wel genoeg zou zijn). Soms neem ik er 's avonds een extra in als ik voel dat er wat zuur oprispt.

12-2-2009

Inname- / gebruiksgemak
Toen de klachten te erg werden ben ik begonnen met laprozol, later mesaprozol. Deze middelen hadden veel bijwerkingen bij mij. Met name mijn ogen werden slechter; ik ging dubbelzien en had een wazig beeld. Dat was blijvend en ik draag nu ook een bril. Verder had ik veel hoofdpijn, buikpijn, duizeligheid en last van flatulentie (winden laten). Ook hield ik veel vocht vast en kwam daardoor veel aan. Toen ben ik overgesapt op ranitidine, wat geen echte remmer is. Dit hielp niet goed, dus moest ik toch weer iets anders proberen. Ben toen begonnen met Nexium 40 mg. De bijwerkingen waren weer vreselijk. Toen ben ik in overleg met de huisarts overgegaan op een lagere doserering, nl. 1x daags 20 mg. Dat hielp wel iets tegen de klachten. Toen ik echter een aantal maanden Nexium gebruikte, merkte ik dat mijn ogen er weer op reageerden (zie weer wazig), had ik veel hoofdpijn, een zeer opgeblazen gevoel, nog drie kilo extra gewicht erbij, veel last van oedeem, veel last van flatulentie en ook een zeer stinkende ontlasting. Wat erger is dat ik ook last van mijn gewrichten kreeg. Ik ben toen op advies 1x per twee dagen Nexium gaan gebruiken, als dat kon. Ik kreeg wel meteen weer meer last van mijn slokdarm en maag. Via het alternatieve circuit heb ik nu sinds twee weken tabletten van biorganic (Gastrazyme) voor mijn maag en darmen. Deze neem ik nu in en als het echt nodig is vanwege pijn combineer ik het met een Nexium 20mg tablet. Deze week heb ik dat pas op de vierde dag nodig gehad. Wellicht dat het eens helemaal zonder kan. De tijd zal het leren. Volgens de apotheker ben ik allergisch voor een stof in Nexium, die ook in de andere vergelijkbare middelen zit. Jammer dat er niets bestaat wat hetzelfde werkt en de klachten wegneemt zonder die stof erin.

8-2-2009

Inname- / gebruiksgemak
Na 1 keer een maagzweer te hebben gehad en twee keer een heliobacter infectie nu blijvend aan de nexium eerst zantac gehad maar dat hielp niet en met nexium gaat het goed.

27-1-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nexium al een aantal jaren. Ik gebruik het, omdat mijn maagopening niet goed sluit en schaafwonden in de slokdarm heb door het maagzuur, wat gevolgt word door veel overgeven. Dit heb ik al vanaf mijn geboorte, naar mate ik ouder werd begon het steeds erger te worden. Ben een keer goed ziek geweest en ruim 10 kilo afgevallen hierdoor. Nu slik nexium 20 mg per dag. Ik neem het een half uur van te voren ( 's ochtends) voor het ontbijt in. Hier heb ik de hele dag profeit van. Meer slikken is ook niet aan te raden, wel als er nog meer overtollig maagzuur op speelt, kunt u overwegen een halve te nemen voor het avond eten ( dit met beleid en niet te vaak ivm bijwerkingen). Ik ben nu soms nog misselijk, maar gelukkig niet meer ondragelijk. Nexium word ook oorspronkelijk voor geschreven als je zware medicijnen slikt die de maag erg kunnen beschadiggen. Als ik er volledig van af wil is er aangeraden door de huisarts voor een eventuele kijk operatie en de maagopening te verkleinen. Zolang de medicatie hun werk doen hoef ik niet over een operatie na te denken.

28-12-2008

Inname- / gebruiksgemak
Na een gastroscopie is gebleken dat ik als bijwerking van de nexium cysticylande polype in mijn maag heb gekregen. Deze bijwerking is niet in de bijsluiter vermeld en schijnt, volgens de MDL specialist, bij alle maagzuurremmers voor te komen.Ik vraag mij af wat dit voor de toekomst inhoudt ook voor het hele maagdarmstelsel?????

3-12-2008

Inname- / gebruiksgemak
In eerste jaar zonder problemen nexium gebruikt. Toch bleken mijn klachten voort te komen van de bijwerkingen. Erg veel last van zware hoofdpijnen, duizeligheid en vooral driaaiduizelingen en zweetaanvallen. Verder gingen mijn gewrichten zeer doen. Vooral van de knieƫn. Na het stoppen van dit medicijn gingen de klachten over. Maar het maagzuur kwam nog erger terug. Gebruik nu allerlei middelen die vrij te verkrijgen zijn bij de drogist. Maar het is niet prettig zonder.

24-11-2008

Inname- / gebruiksgemak
's Ochtends werd ik wakker en moest ik overgeven. Ik raadpleegde mijn internist, die een gastroscopie uitvoerde.De conclusie was, dat de portier van mijn maag niet goed werkte en hij zag dit als een leeftijdsprobleem. Sinds ik nexium (20mg) gebruik, zijn deze onaangenaamheden over.

29-10-2008

Inname- / gebruiksgemak
vanaf mijn 12 jaar problemen met de maag veel overgeven eerst losec later na veel onderzoek,kan ik met nexium mijn werk weer naar behoren uitvoeren zonder bijwerkingen ben nog wel onder conrtole ieder half jaar

16-9-2008

20-6-2008

Inname- / gebruiksgemak
Sinds begin 90-er jaren gebruikte ik Losec en was ik van mijn klachten af. Later heb ik van de apotheek omeprazol gekregen ipv Losec. Het zou precies hetzelfde zijn, zei de apotheekassistente niets was minder waar de klachten kwamen terug vooral in de nacht. Opnieuw naar de specialist, endoscopie gehad en nu sinds een jaar Nexium 40 en wederom niets aan de hand. Alles probleemloos

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (380) - Anticonceptie - overig
Efexor (128) - Depressie - antidepressiva overig
Simvastatine (121) - Cholesterol
Paroxetine (101) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (92) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (74) - Epilepsie
Citalopram (73) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (70) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (67) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Seroxat (55) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ritalin (52) - ADHD - psychostimulantia