Gemiddelde ervaring met Pantozol (pantoprazol)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Maagzuur - protonpompremmers

Effectiviteit Algehele tevredenheid
49 meningen

Ervaringen met Pantozol

14-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg elke 3 maanden een herhalingsrecept, heb vorig jaar een bloedtest gekregen ivm met werking lever. Alles was prima, maar ik vraag me toch af of er door langdurig gebruik minder opname van vitaminen, mineralen o.i.d. is. Is dit wel eens onderzocht?

16-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
pantoprazol werkt niet; pantozol wel. Hoe is dit mogelijk?

9-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Als ik onderstaande reacties lees, komt me dit ontzettend bekend voor. Nadat de huisarts mij omeprazol had voorgeschreven, waar ik helaas geen baat bij had, kreeg ik een maagonderzoek. Hier werd een lichte ontsteking gevonden. De maagspecialist schreef vervolgens pantozol voor. Ik weet niet of ik toen pantozol of pantoprazol heb gekregen, maar ik merkte direct dat mijn klachten verdwenen. Nu heb ik echter een vervolgrecept gekregen en deze (pantoprazol) werken absoluut niet. Ik heb helaas het doosje van de eerder verkregen tabletten niet bewaard. Het pilletje was qua vorm hetzelfde, maar eerder bruin dan geel zoals de huidige tabletten. Kan iemand me vertellen of dit dan pantazol geweest is?? Ook andere tips zijn natuurlijk welkom.

1 reactie
1-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik al jaren Pantozol; moest overschakelen op Pantoprazol. Dit generiek medicijn werkte na korte tijd geheel niet. Moest dosering verhogen - geen effect. Nu weer terug bij Pantozol: werkt goed. Ik heb graag reacties van mensen die ook slechte of juist goede ervaringen hebben met Pantoprazol. Waarschijnlijk is de doelgroep met slecht effect de mensen met ernstige slokdarm/maagklachten.

30-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik slik al jaren pantozol 20 2x daags Pantorc als merknaam met fabrikant Nycomed... helpt zeer goed...heden al maanden met huisarts/apotheker overhoop omdat ik niet kan tegen andere medicijnen tegen reflux! heb nu Nexium merk oorsuizen toeneemt ernstig....iemand een tip hoe ik pantozol weer kan krijgen?

27-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
met pantozol heb ik hele goede ervaring,maar met pantoprazol krijg ik weer dezelfde klachten terug dus het kan niet waar zijn dat het precies hetzelfde is ,ik vind het geen goede zaak dat een patient een goedkoper middel moet slikken wat niet werkt . uiteindelijk is het vele malen duurder als je weer naar de huisarts moet en weer opnieuw naar de apotheek

25-4-2010

20-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Is heel lang goed gegaan, maar laatste tijd veel last. Zuurbranden, opgeblazen gevoel, pijn in de bovenbuik. Volgens mijn huisarts zou ik in het geheel geen last moeten hebben van zuurbranden. Had altijd Pantozol, ben er sinds kort achter gekomen dat ik nu pantoprazol slik. Moet even achterhalen per wanneer dit gewijzigd is, maar pantoprazol werkt bij mij dus nauwelijks en veroorzaakt veel klachten. Was echt in de veronderstelling dat ik nog steeds hetzelfde medicijn gebruikte, pilletje ziet ook precies hetzelfde uit, maar ga nu toch ernstig twijfelen over de effectiviteit van dit merkloze product. Ben eigenlijk zeer verontwaardigd dat ik zonder erg een goedkoper product in mijn maag gesplitst heb gekregen, waardoor ik opnieuw klachten heb gekregen.

7-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
werd er ziek van en verward en geen puf meer.

18-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na omeprazol ranitidine, nexium en nu pantozol vind ik dat mijn bijwerkingen voornamelijk w.b.darmklachten zoals winderigheid en af en toe zomaar diarrhee nog steeds blijven.Moet slikken wegens steeds pijn op de borst.Weinig last van maagzuur reflux.Jaren NSAID gebruikt.

15-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Als sinds een jaar of 7-8 gebruik ik pantozol ( van het merk Nycomed ) toen bij mij refluxziekte werd geconstateerd.( maagzuur stroomde weer terug in mijn slokdarm , met veel pijn tot gevolg ) . Vanaf de eerste keer dat ik het slikte , had ik geen klachten meer. Tot afgelopen jaar. Toen vond mijn huisarts het kennelijk nodig , om een goedkoper alternatief ( Het merkloze Pantoprazol ) voor te schrijven. Mijn maag en slokdarmklachten kwamen terug , en ik heb heel wat onaangename momenten moeten meemaken . Dat merkloze middel hielp mij helemaal niks ! Dat komt ook , omdat er in verhouding minder werkend medicijn en meer en ook andere ( slechtere ? ) vulstoffen in zitten. In eerste instantie weigerde mijn huisarts mij het originele middel terug te geven , de klachten werden dus met de dag erger. Op het laatst hing ik bijna dagelijks aan de telefoon en toen mijn dokter helemaal gek werd van mijn "gezeur" , kreeg ik mijn Pantozol 40 Nycomed weer terug ! Meteen al v.a de eerste keer dat ik het weer gebruikte , geen centje last meer gehad !

1-3-2010

pijnlijk

21-2-2010

12-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik slikte altijd Pariet 20 mg, voor reflux. Prima medicijn. Na veelvuldig medicijngebruik ( tramadol en morfine) zo'n maagpijn dat ik pantoprazol heb gekregen. Pijn was gezakt, zuur bleef maar krijg er nu wederom pijn in maag, slokdarm, en keel door. Moeite met slikken en voedsel zakt slecht. Het verschil tussen pantozol en pantoprazol weet ik niet meer ( heb in het verleden ooit pantozol gehad) maar weet wel.....ik ga terug naar de Pariet

2-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben het niet eens met dat er gezegd word dat Pantroprazol hetzelfde is als Pantozol omdat dit alleen maar de merknaam zou zijn. Ook ik had klachten en de huisarts begreep ook niet hoe dit kon, maar doordat er meer mensen met dezelfde klachten zijn wil hij toch ook graag weten hoe dit kan. Blijkbaar is er toch wel verschil.

31-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Het stelt mij gerust dat ik niet de enige ben die Pantazol al voor langere tijd gebruikt. Ik had een jaar of 6 geleden ernstig last van zuurbranden en heb toen een gastroscopie laten doen. Gelukkig bleken er geen afwijkingen maar hadden de zuurbranden de slokdarm licht beschadigd. Sindsdien gebruik ik Pantazol en kan ik ook eigenlijk niet meer zonder. Ik probeer soms een dag of 2 zonder maar dan komen mijn klachten meteen terug. Nu krijg is sinds een half jaar de vervanger Pantoprazol mee en heb ik nu toch wel eens last van zuurbranden en steken in de buurt van mijn maag. Ik lees nu hieronder dat ik niet de enige ben die twijfelt aan de werking van deze goedkopere variant. Ik ga nu zeker weten van mijn apotheker/dokter eisen dat ik de Pantazol weer krijg.

18-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Pantozol is een merknaam, pantoprazol is het medicijn. Je apotheker heeft gelijk.

16-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik heb eerst Pantozol gebruikt, daarna gaf mijn apotheker pantoprazol. Nu heb ik last met eten vaak maagpijn, met Pantozol geen last en pantoprazol wel. Mijn apohteker wil beweren dat deze medizijnen het zelfde zijn. Wie heeftdaar ook last van, graag reactie. ik gebruik 20 mg.

15-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
In het begin had ik last van bovenbuikpijn, maar dat ging snel over. Ik had het medicijn voor beperking gevolgen gebruik ibuprofen. Het helpt ook tegen voedingsallergie omdat het histamine opname blokkeert. Kwam goed uit ivm migraine door verkeerde voeding. Heb ook dieet daarvoor (geen biogene aminen nemen). Kortom goed middel. Andere middelen gaven borstvorming. Pijnlijk.

30-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu sinds een week pantoprazol na ze in het verleden ook al eens geslikt te hebben voor maagklachten. Heb al een middenrifbreuk waardoor reflux onstaat en al een aantal maal de helicobacter bacterie gehad. Ik slikte hier preventief pariet 20 mg voor. Nu na het gebruik van tramadol en morfine erge last van maagpijn. Arts heeft mij 2x daags 20 mg pantozol voor geschreven. Zoals al eerder vermeld...een uur voor het ontbijt innemen is waanzin natuurlijk maar wat ik mij afvraag is wanneer ik die tweede dan in moet nemen. Neem hem nu maar een uur voor de avondmaaltijd in, maar daar schrijven ze niets over in de blijsluiter. Ik moet zeggen dat ik tot op heden totaal geen verbetering merk. Heb nog meer pijn in mijn maag eerlijk gezegd. Iemand hier ervaring mee?

15-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ook ik had geen goede ervaring met het goedkopere medicijn heb dit ook aan de huisarts gemeld en nu krijg ik weer Pantozol. Volgens de huisarts hadden meer mensen klachten over het goedkopere medicijn.

14-12-2009

13-12-2009

28-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Krijg tegenwoordig het vervangende merk, omdat oorspronkelijke merk te duur is. Werking is echter minder landurig. Heeft nog iemand hier ervaring mee. Een andere gebruiker die ik ken heeft dezelfde ervaring.

27-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Zo klein als de pilletjes zijn, zo effectief zijn ze. Grote aanrader als je veel last hebt van brandend maagzuur. Naast het grote ongemak, onderschat de schade aan uw maagwand en slokdarm niet! Wat mij betreft is Pantozol een life saver!

19-11-2009

15-11-2009
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak
ik het begin was ik erg tevreden over pantozol tot dat ik steeds meer maagpijn kreeg dit kwam doordat ik een vitamine b12 tekort had door de pantozol 3 maanden te gebruiken zijn de klachten erger geworden en heb ik er bloedarmoede bij gekregen. wees hier alert op als je pantozol lang gebruikt en je vegetarier bent en weinig producten met ijzer eet. ik ben nu sinds een aantal weken gestopt met pantozol en heb ferrofumuraat gekregen van mijn arts het gaat nu gelukkig weer iets beter met me.

12-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Jaren(15+) een zeer tevreden gebruiker geweest, zonder (merkbare) bijwerkingen. Ik vond het een wondermedicijn. Bij mij is echter nu een leverontsteking geconstateerd en heb ik daarbij ook een huiduitslag gekregen die op een zonneallergie lijkt, maar niet jeukt. De leverontsteking is ten gevolge van het Pantozol gebruik en de huidallergie zeer waarschijnlijk ook. Ben nu een maand gestopt met het slikken van Pantozol en beide zaken gaan nu een stuk beter. Ben nu weer aan de Gaviscon of aan de Rennies om het maagzuur te onderdrukken. Begrijp ook waarom ik zo blij was met Pantozol, toen ik er mee begon, maar nu met de bijwerkingen ben ik er toch maar definitief mee gestopt.

11-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Pantozol is voor mij een goed medicijn, maar het laatste jaar is er "artrose" bij mij geconstateerd in polsen en schouders. In de bijsluiter zie ik geen enkele aanwijzing. Heeft iemand dezelfde klachten in combinatie met Pantozol ? Als ik het alleen ben, dat is het waarschijnlijk toeval en het verschijnsel "ouder worden".

8-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al jaren pantoprazol van Sandoz; kreeg nu pantoprazol 20 A met de onmogelijke toevoeging innmenen 1 uur voor het ontbijt. Blijkt inderdaad slecht te werken bij ander tijd innemen. Gebruik al jaren maagzuurremmers tot volle tevredenheid zonder daar voor gedwongen 1 uur eerder opstaan. Is inmogelijke eis. Volgens leverancier kan het niet anders. Wat mij betreft is het dus geen vervanger van Pantoprazol 20 van Sandoz. Voorbeeld de wekker staat nu op 5.uur om voor het ontbijt tablet te gebruiken. Wat mij betreft niet marktconform in vergelijking met eerder medicijnen.

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (570) - Anticonceptie - overig
Paroxetine (246) - Depressie - antidepressiva SSRI
Simvastatine (223) - Cholesterol
Efexor (214) - Depressie - antidepressiva overig
Omeprazol (174) - Maagzuur - protonpompremmers
Citalopram (145) - Depressie - antidepressiva SSRI
Lyrica (138) - Epilepsie
Tramadol (121) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (114) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (98) - Depressie - antidepressiva SSRI
Seroquel (97) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica