ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(fentanyl oromucosaal/transdermaal)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
(zeer effectief)
volgende
12-5-2012
58 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Al 6 jaar of langer fentanyl van Ratiopharm 100, 1 keer per 3 dagen op nieuw aanbrengen (pleister) - nu fentanyl van Centrafarm - eerste dag was ik kompleet stoned! trillingen van binnen & erg gezweet & het gevoel dat ik de griep had of kreeg & het gevoel alsof iemand mij in mijn nek met een stuk hout had geslagen - nu 2de dag is dat allemaal wat minder, maar mijn balans is helemaal weg...ik wil die andere merk terug , Ratiopharm - heb ook ooit Sandoz geprobeerd, maar die vielen er steeds af - als je veel zweet dan lieten ze los.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
2-5-2012
51 jr.
Inname- / gebruiksgemak
fentanyl pleister van de firma Sandoz vanaf 30 maart,ik krab me kapot van de jeuk de pleisters laten constant los en hebben dus dan geen werking meer. Gevolg,meer pleisters plakken,meer bijwerkingen jeuk dus. Helaas krijg ik niet de fentanyl pleister van een ander merk die ik hiervoor had,deze is namelijk duurder (hoe zou dat nou komen!) maar die laten niet los,heb ik geen jeuk van, werken dus beter. De kosten lopen voor mij dus op naar 143,00 euro per 3 maanden,deze kan ik niet betalen met een kleine uitkering. Dus ik zal noodgedwongen moeten stoppen met de pleisters. De neppers kosten ongeveer 20 euro per 3 maanden,ja dat is een groot verschil,maar aangezien de werking vind ik dit niet raar. Helaas is mijn zorgverzekeraar onverbiddelijk,de nepper of zelf betalen,en dat gaat dus niet. Mijn conclusie,dit is een rijkelui pijnpleister,en niet voor de gewone man/vrouw.
man 0 jr.
Fentanyl pleisters van Sandoz zijn waardeloos - plakken niet....iemand verdient hier veel geld aan. De verzekering heeft nooit een probleem gemaakt over welke pleister of pillen ik gebruik - de apotheek probeert volgens mij de duurste aan je te geven....Verander van zorgverzekering is mijn advies
12 mei 2012 | 15:48
3-4-2012
60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
De pleisters zijn makkelijk maar werken bij mij zeker niet voldoende. Meer plakken is geen optie omdat ik dan niet meer bewust op deze wereld ben. Gebruik daarnaast dus Instanyl (ook opiaat) neusspay. Met sterkte 100. Microgram en 200 microgram voor de doorbraakpijn. Het helpt snel en goed. Natuurlijk wel alle bijwerkingen die erbij horen. Licht in het hoofd kort na gebruik en langzame verhoging van de doseringen. Ben door alle facetten van de zorg heen geweest met de pijn maar de alternatieven zijn op helaas. Vorige week is er wel een galblaas, inclusief grote galsteen gevonden. De blaas was er volgens het operatieverslag al in 2009 uit genomen!!! Dus grote verrassing en hopelijk oorzaaak pijn. We gaan vrolijk verder ....
man 0 jr.
Fentanyl 100 van Ratiopharm hebben mijn voorkeur - net hetzelfde van Centrafarm uitgeprobeerd en ik was van de wereld - de truc is de juiste hoeveelheid fentanyl in combinatie met Lyrica .,,,of iets anders...blijf proberen...ik ben ook door alle facetten van de zorg geweest maar ik weet ook wel dat het te makkelijk is om op te geven - ook al heb ik ruzie met de huisarts of....heb besloten dat ik weer naar de pijnpoli ga - is een aantal jaar geleden, wie weet - en een nieuwe scan - want mijn nek pijn is veranderd sinds okt. verleden jaar - ik ben keihard op straat gevallen en ja....klak, er is iets veranderd....
12 mei 2012 | 15:52
14-3-2012
46 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben chronisch pijnpatient (ernstige bekkenpijn). Begon jaren terug met tramadol maar doordat pijn te hevig werd overgegaan op pillen, oxycontin. Die hielpen totaal niet, zelfs niet bij zeer hoge dosering. Sinds 4 en 1/2 jaar fentanylpleister; in begin 50ug en later verminderd naar 25ug. Dit werkt heel goed, maar 3 dagen red ik niet (moet echt na 2 dagen pleister vervangen). Sinds kort doet de apotheek erg moeilijk; in opdracht van de zorgverzekeraar. Pharmachemie is te duur en moet nu over op Sandoz. Krijg daar echter jeuk en irritatie van en ze werken minder goed omdat ze slechter plakken. Plus de letters zijn in een felblauwe kleur, erg opvallend. Pharmachemie gebruikt rode letters en dat valt weg tegen de huidskleur. Hebben anderen ook ervaring met verzekeraar die moeilijk doet? Ik gebruik verder nog symoron 2x 5 mg (een opiaat), 2x lyrica 75 mg en 1x diclofenac 75 mg. Heb paracetamol weggelaten hoewel ze dat meestal als basismedicatie aanraden. Vond het zo echter wel genoeg. VU geeft pijnblokkades met wisselend effect: zenuwen kunnen zo moeilijk verdoofd worden en vindt maar eens de juiste plek! Fentanyl geeft weinig last alleen obstipatie, snurken en heel soms beetje suf of slaperig.
man 0 jr.
Ik gebruik al jaren fentanyl van Ratiopharm, 100 - eerste dag ok, daarna volgens mij minder werkzaam - nu, opeens pleisters van Centrafarm 100 - eerste dag was ik echt kompleet van de wereld - erg gezweet & onzeker op mijn benen, gevoel als of ik griep had of kreeg & het gevoel als of iemand mij in mijn nek had geslagen met een stuk hout , en trillingen van binnen - 2de dag is dat allemaal wat minder - ik gebruik ook Lyrica, 2 x 150 per dag & 2 x Lormetazepam van 2 mg sávonds & 1 x per dag savonds Oxazepam van 50 mg ook omdat ik niet kan liggen en slapen.....bijwerkingen zijn enorm, constipatie, zweten, duiziligheid, geen balans droge mond..etc. etc...2 x pijnblokkade gehad - eerste keer werkte het, 2de keer was een ramp - heb besloten 6 jaar geleden dat niet meer te doen - voelde als of ik een uitprobeersel was voor hun Ook naar de VU geweest - zij zien op de scan dat ze me niet kunnen hepen, arts stond alleen zijn hoofd te schudden toen ik eindelijk aan de buurt was. Ook naar een osteopaat geweest in amsterdam met een nieuwe scan - zelfde verhaal - mevrouw zei hij...ik kan u niet helpen...... net naar de huisarts geweest om iets anders te proberen - stond binnen 5 minuten op straat - dit is een nieuwe huisarts, wij zijn onlangs verhuisd en alles liep uit, 50 minuten in een zeer koude wachtruimte op vreselijke stoelen gezeten - armoede....wat nu. ? ga naar de apotheek volgende week met mijn fentanyl verhaal
12 mei 2012 | 15:45
9-3-2012
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na percocet, elavil, decadron, lyrica, neurontin en tenslotte dilaudid 4mg 4 keer per dag en zelfs meer, geprobeerd te hebben... leve fentanyl. Maar de bijwerkingen, dat is een ander verhaal. Zwakheid, slapeloosheid, verschrikkelijke misselijkheid met vermindering van eetlust, daarna zweten met tussenpauzen en als slagroom op de taart: hoofdpijn!!! Maar de conclusie van mijn verhaal is... ik kan desondanks een volledige nacht slapen en proberen te functioneren gedurende de dag... Mijn beroep is ironisch genoeg: verpleegster
man 0 jr.
Leve fentanyl - nou nou - de bijwerkingen zijn wel soms erger dan wat het oplevert. Ik ben nu van mening dat ik het zolang gebruik dat het eigenlijk niet meer werkt - net een andere merk gekregen en de eerste dag was ik kompleet van de wereld - maar nu 2de dag zijn de meest vreselijke bijwerkingen wat minder - maar ik snap niet hoe dit kan - het zweten heeft mij minder sociaal gemaakt - hoe moet je aan tafel in een restaurant zitten terwijl je hoofdhaar helemaal nat is en druipt op je schouders, achter je bril.....ik hoop dat er een andere pijn stiller is of een combi onstaat waardoor de bijwerkingen minder zijn. Ik voel me opgeblazen maar ik heb al 2 dagen niet gegeten......huisartsen snappen niet hoe erg het is.......anti depressiva wil ik niet meer slikken maar zin in het leven heb ik niet.....
12 mei 2012 | 16:20
3-3-2012
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hoi allemaal, Nov 2011 Ik heb erstige last van me nek, en de pijn wordt erger... Na 3 weken werd ik eindelijk door gestuurd na een neuroloog. En een week later volgde de mri-scan, weer 3 dagen later kreeg ik de uitslag een kleine nekhernia en versleten nekwervel. Ik moest het gaan proberen met Mckenzi- therapie, zo gezegd zo gedaan maar helaas hielp ook dit niet. Na 3 mnd inmiddels zat ik op de 62mg fentanyl pleisters 3x per dag dicalfonac en de nodige paracetamol. Door al deze medicatie deed ik niks anders dan slapen, me gezin had niks meer aan me. Afgelopen 23 Februari ben ik geopereerd aan me nekhernia en heb titanium stukjes in me nekwervels gekregen. De operatie is zeer goed geslaagd en ben eindelijk van de pijn af. Ik ben gelijk gaan afbouwen met de pleisters van de 62mg na de 24mg per 3 dagen. Maar pfff dit is echt heftig.... De eerste 4 dagen kon ik niet slapen, koude rillingen of juist zweten... Als ik in bed lig ben ik kletsnat. Eten gaat helemaal niet meer. Maar ik persoonlijk vind die innerlijke onrust niet te dragen... Het gevoel alsof er iets heel erg gaat gebeuren. Ben bang alleen, omdat ik dan blijf piekeren... Eindig zo nog depressief.. Wie heeft dit ook gehad, en kan mij een tijd geven hoelang dit gaat aanhouden??? Ik heb vandaag 12mg geplakt en volgende week nog keer helft verminderen en dan ben ik er van af maar hoop niet dat ik zolang deze afkickverschijnselen blijf houden... Liefs ivanca
2 reacties
man 0 jr.
Jij bent werg jong om zoveel pijn te hebben - ik was 48 toen het begon. Wat is Mckenzi therapie - >???ik zoek het daarna op? Je bent volgens mij te snel gegaan met afbouwen van fentanyl - te snel.....zweten en rillingen en geen geur van eten, niet kunnen eten en bang zijn, een soort spoken in je hoofd ken ik wel.....ik kon opeens het niet meer aan, om af te bouwen en ben weer begonnen met fentanyl, nu 100 per 3 dagen + 300 mg Lyrica en andere dingen - ze kunnen mijn nek niet opereren - je hebt mazzel dat je geopereerd ben maar te snel met afbouwen - je huisarts heeft dit niet goed gedaan.......hoop dat dit inmiddels achter de rug is
12 mei 2012 | 15:57
man 0 jr.
Jaaa ben gelukkig geheel opgeknapt en van alle medicijnen af... Maar het was een hel, idd te snel afgebouwd ben van de 12mg weer terug na 25 gegaan en toen wekelijks 6mg eraf geknipt! Heeft een maand geduurd en was nog niet echt makkelijk maar tis me wel gelukt. Ik heb idd geluk gehad dat me hernia operabel was en heb nu ook krammetjes tussen me nekwervels gekregen zodat de ruimte ertussen blijft wat het nu is. Heel veel sterkte...
15 mei 2012 | 19:21
1-3-2012
59 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb gruwelijke pijnen, als gevolg van reuma, ME, CVS, fibromyalgie en artrose oa, ben 2 jaar aan de morfine geweest 90mg per dag, vorm van spuiten,6x per dag, flesjes 10ml inname,(oramorph)2tot 3x. Door mijn man die mij steeds dwazer zag worden (huwelijk bijna kapot)zijn we naar de neuroloog gegaan, en had ik gekregen trans dermaal fentanyl pleisters. Hij had een inschatting gemaakt van 37,5 maar dat werd al gauw 50 ug aan 1 pleister in de 2dagen. Ondanks de fentanyl nog steeds vreselijke pijnen, kreeg er ATIQ lolly's bij van 200, hielp allemaal niet veel. Ik lag, als de pleister er net op zat, heel veel te slapen. Erg slecht voor de ziektes want beweging moet er zijn, kan niet naar buiten, niet een eind gaan lopen, maar in huis een beetje bewegen,moet,anders wordt je steeds stijver. Je weet op een gegeven moment zelf wat je moet hebben aan pijnstilling, ik ga dit weer neerleggen bij de neuroloog in de hoop dat hij wil luisteren. De pleister maakt me wel veel helderder dan de morfine, dat is de enige winst, maar ik wordt er wel emotioneel van nu ik wat helderder ben. Omdat ik besef dat ik de laatste 2 jaar niet bewust heb meegemaakt, veel gemist, en als je 59 jaar bent, is dit veel erger die 2 jaar dan als je bv 24 jaar bent, nu heb je niet zo lang meer om te gaan. Als de pijn nu dragelijk zou zijn had ik die winst, maar helaas nog steeds niet te harden, ik heb nu een combinatie zelf gevonden van, 50pleister fentanyl,oramorpf flesje 10ml, 2paracodeine,1diazepam,1 ibuprufen. verder wil ik graag in huis hebben, voor de doorbraakpijn, morfinespuit van 10ml. Verder heb ik door de ziektes aanvallen van totale verkramping, soort spasme, en daar heb ik de pijnstilling ook voor nodig. De hoeveelheid van 90 mg morfine wil ik niet meer hebben, omdat je dan een wattenlaag om je heen hebt, en er niet bewust bij bent. Zo zal ik verder moeten, de ziektes gaan nooit meer over, en zijn in de loop van de jaren veel erger geworden. heb ook in de jaren veel antidepressiva geslikt, alle soorten zo'n beetje, heb de laatste afgebouwd; cipramil . vrolijk wordt je er toch niet van, wat afleid is iets gaan doen, momenteel kan ik niet alleen naar buiten, kan geen autorijden totdat ik zeker weet dat het reactievermogen oke is; dat kon ik wel met 90mg morfine.
man 0 jr.
Ik dacht dat ik pijn heb, maar jou verhaal is erg. Mijn nek is stuk....kan niet ge-opereerd worden dus overgeleverd op fentanyl en andere opiaten. Heb inmiddels alles geprobeerd en 2 keer afgekikt en cold turkey gegaan - maar toch terug op fentanyl & lyrica..100 fentanyl en 300 lyrica per dag + slaap pillen etc. de bijwerkingen zijn erg, vooral constipatie en het niet kunnen eten ...ik ben 58 en heb dit nu 10 jaar. Het alle ergste is in de auto zitten en een rotonde....dan wil ik uitstappen - hierdoor ga ik bijna nergens heen - een rit naar de supermarkt is fataal - dan moet ik de volgende dag in bed blijven - het moet donker zijn, geen geluiden - geen bezoek ...helemaal niks - de dag daarna maak ik dat ik uit bed kom, onder de douche ga etc....ik denk, als ik geen man had dat ik in bed zou blijven liggen en de telefoon ook niet meer oppak....ik denk dat ik 10 jaar of iets korter een depressie heb - een trauma zei een arts tegen mij - ik heb ook allelei soorten van anti depressiva geprobeerd - maar ik werd alleen maar dikker ervan, niet gelukkiger en ik was mezelf niet....de pijn maak je ook anders - sneller geirriteerd, sneller klaar met mensen - niet geinteresseerd in anderen ...jammer - ik was zo bezig....eigen zaak etc. alles is verkocht - hoe moet dat in de toekomst denk ik.....
12 mei 2012 | 16:05
11-1-2012
50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Pleisters zijn 12ug/uur Met een nekhernia is nu de pijn over de dag goed te dragen. gebruik er ook paracetamol en dyclofenac bij + amytriptyline (75 mg) voor het slapengaan. Zonodig ook nog wat oxycondon erbij als de pijn te heftig wordt. Met Fentanyl blijf ik verder helder(!) terwijl oxycondon een wattig laagje om me heen lijkt te trekken. Laxeermiddel gebruiken !!
man 0 jr.
Oxycontin is vreselijk spul....was knockuit ervan - helemaal van de wereld....michael jackson is hieraan, samen met andere spul dood gegaan. Pleisters van 12 werken niet bij mij, ik zit nu op 100 en dan nog verga ik van de pijn in mijn nek....straalt ook uit. Je moet een laxeer middel gebruiken en wees blij dat je met 12 ug/uur het onder controle hebt. Rust is ook belangrijk....even liggen in de middag....
12 mei 2012 | 16:08
11-1-2012
50 jr.
9-11-2011
63 jr.
Inname- / gebruiksgemak
cancer geconstateerd en operatie gevolgd. Obstipatie niet bij fentanyl eerst( 50)15 mg.ook draaierig, smaak is minder en meer slapen ook in combinatie met oxazepam en paracetamol. Wel depressief aan het worden, de pijn gaat de baas spelen. Wat nu te nemen ,ik weet het niet .Lyrica en amitriptyline is niets.
4-10-2011
47 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Fentanylpleisters zijn v verschillende fabrikanten, v jansen en sandoz. Sandoz is de beste plakt ok en laat niet los de andere allemaal wel en heb er erge uitslag van,
13-8-2011
33 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Snelle opname ( applicator actiq 600 ), na 5 minuten begin werking, binnen 1 uur op max werking, werkt ongeveer 2 a 3 uur. Beter dan oramorph, snellere werking en uitwerking. Went snel, niet super constiperend in gebruikt met bijvoorbeel forelax.
16-7-2011
47 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu al anderhalf jaar fentanylpleisters (morfine) voor zeer ernstige pijn. Naast de pleister gebruik ik ook 6 x daags oxynorm 10 mg. en dan nog zit de pijn boven een score van 6. Het ziet er niet naar uit dat de klachten verholpen kunnen worden dus leg ik me neer bij het gebruik omdat ik dan in elk geval nog een beetje erop uit kan en kan genieten. ik realiseer me dat deze medicatie mijn leven zal verkorten. Ik heb last van onrustige dromen die psychotische kenmerken hebben waardoor ik nu ook een anti psychotica slik pipamperon en een slaapmiddel. Ik heb laxeermiddelen nodig tegen de obstipatie en heb daardoor ook minder trek. De kg vliegen eraf. Kan geen kwaad voor mijn rug. Ik vind mijn gevoelsbeleving wel vlak geworden en het verergert de problemen die ik heb bij het plassen. Zenuwen zijn beklemd door tumor en de meds hebben ook nog een nadelig invloed. Maar als we de chronische pijn op een score van rond de 6 kunnen houden dan is de winst groot genoeg omtegen de nadelen op te wegen.
man 0 jr.
Lees u verhaal...wat is oxynorm ? ga ik op zoeken....Mijn pijn score is elke dag een 10 - al een aantal jaren....is nooit onder de 10. Altijd het gevoel dat mijn hoofd eraf kan vallen! antidepressiva hebben mij niet geholpen, eigenlijk alleen zoals je schrijf afgevlakt....zo ben ik niet...en ik werd dik. Gevoelsbeleving bij het plassen klopt - heb ik ook....het komt en gaat. Je bent te jong om zo'n pijn te moeten ervaren....er zijn ook andere pijn pillen...het gaat om de juiste combinatie (cocktail) van fentanyl & ? lyrica of andere medicijnen - er zijn andere dingen maar ik kon ze niet aan ivm eten - ik kon niet koken, niet eten - de lucht van eten niet dragen en sliep niet, of hele nare dromen en psychotische kenmerken zoals je schrijft.....ik ben anti sociaal geworden - ga bijna nergens heen en weinig bezoek aan huis. Jammer voor mijn man want ik was wel erg sociaal en begaan met van alles en nog wat.
12 mei 2012 | 16:15
23-1-2011
40 jr.
17-1-2011
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik de Fentanyl pleisters nu 2,5 jaar na onvoldoende werking van Morfinedrank en pillen. Ik moet zeggen dat de pleisters zeker hun werk doen. De pijn is minder, in die mate dat ik overdag een paar uurtjes actief bezig kan zijn en in rust gewoon een boek kan lezen, zonder dat de pijn alles onmogleijk maakt. In de eerste dagen van het gebruik ontzettend beroerd geweest omdat het lichaam aan het middel moet wennen.Veel overgegeven,koorts, migraine. Ook bij het vergeten van een pleisterwisseling treden deze bijwerkingen op als gevolg van omtwenningsverschijnselen.Na een aantal dagen trekt dit weg.Bijwerkingen als sufheid, slaperigheid,vergeetachtigheid en obstipatie zijn bij mij blijvend.Maar die neem ik er maar bij de koop toe.Als chronisch pijnpatient is een verlichting van pijn allles waard. Ik heb overigens in de afgelopen 2 jaar wel mijn dosis moeten verdubbelen van 25ug naar 50ug.Mijn lichaam went snel aan de doses en daardoor verergert de pijn na 1 tot 1,5 jaar na de start van het medicijn.
30-9-2010
40-50 jr.
26-9-2010
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik de fentanyl 5.0ml soms wel 8x per dag, ik doe er 6 dagen mee,ik heb ook een flinke voor raad van mijn huis arts. ik moet zeggen bij mij helpt het perfect ik gebruik eigenlijk geen pillen meer,ik had voor heen morfine pillen maar die hielpen niet meer,vandaar dit medicijn.ik word er nog wel steeds licht van in mijn hoofd,op het moment dat ik de neus spry gebruik ,vreselijke hoofdpijn maar dat trekt snel weg na 10 minuten, en ja in het beggin was ik vreselijk stoned, maar dat is nu niet meer. zolang ze niets kunnen vinden wat de oorzaak is zou ik dit medicijn moeten blijven gebruiken,ik ben overal al geweest vu ziekenhuis,almere ziekenhuis,sint-jansdal harderwijk,en daar moet ik binnen kort weer heen, 30 september krijg ik voor de 5e keer een endoscopi onderzoek, en daar na willen ze toch operatief gaan onderzoeken wat het probleem zou kunnen zijn,een heel vrhaal maar ik moest het even kwijt. Gr Peter uit Zeewolde.
8-6-2010
50-60 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Bij mij ging de pijn dwars door de pileisters van 50 mg heen en ik slikte daarbij nog meloxicam. ik ben nu na bij de pijnbestrijding in Rotterdam te zijn geweest waar ze de zenuwen hebben doodgeprikt (8 prikken) pijnvrij en klaar met het afbouwen van de pijnsltillers en vooral de ontwenningsverschijnselen van de Fentanyl, vond ik heel erg: de hele dag gejaagd, angstaanvallen, niet meer warm kunnen worden hoofdpijn, misselijk, totaal geen eetlust, nachtmerrries, kortom, ik zal het nooit meer gebruiken.
26-4-2010
30-40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Met name in de eerste week licht misselijk, suf en wat gedesorienteerd. Daarna ging het goed; wel goed rekening houden met vertraagd reactie vermogen tijdens b.v. autorijden. 1 keer vergeten de pleister na 72 uur te vervangen en toen last van ontwenningsverschijnselen gekregen: misselijk, hoofdpijn, duizelig, verhoogde pijn van de hernia.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (270)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (355)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1955)
Anticonceptie - overig (1656)
Cholesterol (1229)