• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Celebrex (celecoxib)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Pijn

EffectiviteitEffectiviteit

11% (4)
(minimaal effectief)
5% (2)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,1)

Celebrex - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Celebrex

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
8-12-2011
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruikt het alleen indien nodig. Samen met paracetemol en soms met Colchicine. Nog nooit bijwerkingen gehad. Eerst Vioxx gebruikt. Hielp ook uitstekend. Ook geen bijwerkingen gehad.

16-11-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds 1,5 jaar is het bekend dat ik de ziekte van Bechterew (spondylitis arthritis) heb. Ik heb diclofenac en celebrex 100mg geprobeerd. Deze dosering was te licht (misschien omdat ik nogal een groot/lang lichaam heb) om mijn bezinking en klachten doen verminderen. Sinds 2 maanden ben ik over gestapt naar een zwaardere dosering,, wat bij mij zeer goed aansloeg. Ik ben heel tevreden over het medicijn, tevens omdat ik geen maagbeschermers er bij hoef te gebruiken. Echter omdat ik een pittige dosering tot mij neem ben ik gaan kijken wat de mogelijke bijwerkingen kunnen zijn. Ik heb geleerd (vanuit wetenschappelijke artikelen) dat er een mogelijk verband bestaat tussen celebrex (COX 2) en mogelijke hartkwalen, dit baart mij dan ook zorgen. Ik ben benieuwd of dit bij mijn volgende consult besproken wordt.... Ik ben wel van plan om mijn hart ed regelmatig te controleren!

2-11-2011
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
kon rechterknie niet meer buigen, veel pijn en daardoor nauwelijks meer kunnen lopen - knie zal op den duur vervangen moeten worden door kunstknie, maar nu nog niet - fysio en training van bovenbeenspieren moeten de knie weer een beetje in beweging krijgen - doordat celebrex bij mij de pijn aanzienliijk vermindert kan ik de oefeningen goed uitvoeren - enige lichte bijwerking die ik merk is dat ik een beetje suffig word - ben erg blij met dit medicijn

27-10-2011
60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
5 jaar lang werd ik door mijn huisarts niet serieus genomen bij reumatische klachten en had erg veel pijn in mijn nek, mijn voeten en mijn handen. Hij zei dat het gewoon slijtage was en dat hoorde bij het ouder worden. Na al die jaren "mocht" ik eindelijk naar een reumatoloog en hij was geweldig. Hij zei dat ik een soort reumatoide psoriasis in mijn handen had (de rest was artrose). Hij heeft me eerst voor de ergste pijnen een spuit in mijn handen gegeven en daarna per dag 200 mg celebrex. Sindsdien kan ik bijna alles weer. Ik ben deze medicijn zeer dankbaar. Ik gebruik dit nu al 3 jaren. Sinds 1 jaar heb ik problemen met mijn huid (droog, jeuk). Komt dit door mijn leeftijd (vrouw van 60), door de onderdrukking van de reuma-psoriasis of is dit een bijwerking van de celebrex op langere termijn? Heeft iemand anders hier ook last van? bedankt.

18-10-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Voor operatie 2 celebrex ingenomen met 2 paracetamol,op advies arts.. Werd er ook erg rustig, moe van... De dagen na operatie erg moe en suf, nu 1 celebrex 200 mg. tweede nacht opeens soort van aanval; vreselijke buikpijn, vreselijk zweten, (geen koorts, geen opvliegers) hoofd en rugpijn. Meteen gestopt met de selerex en nu zonodig paracetamol..echt een vreselijke ervaring!!

16-10-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
droge ogen en erg rode ogen (bij mij vooral rechts) gevoel alsof je oog vol zit met zand. Zou 12 uur per capsule moeten weken maar als ik de 6 uur red mag ik tevreden zijn.

5-10-2011
41  jr.

21-8-2011
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dinsdag 16-8-2011 voor het eerst bij de dokter geweest omdat ik krampeerde van de pijn in me schouderblad, ik had tintelingen in me vingers,ik kon mijn arm niet meer bewegen, elke beweging dat ik maakte met me lichaam waar ook maar 1 ding bewoog van mijn arm verging ik van de pijn, ik na de huisarts die zag toen ik in de wachtkamer zat al dat het foute boel was omdat ik altijd zoiets heb voor een klein pijntje ga ik de huisarts niet lastig vallen.. Maar ja nu was het te lang gewacht en ik kon niet meer verder dan alleen de tranen laten lopen.. Na een paar testjes kreeg ik eerst 5 spuiten in mijn schouderblad want de brede spier waarop mijn schouderblad rust zat dus een slijmbeurs in.. Vervolgens kreeg ik Zaldiar, hele fijne tablet alleen ik werdt er letterlijk stoned van.. En met een kindje van 7 jaar is dat niet echt plezierig.. Donderdag weer naar de dokter terug gegaan omdat er niet heel veel verbetering inzat.. En omdat ik veel paracetamol slikte kreeg ik dus Celebrex icm maagbescherming vanwege me maagverkleining.. Ik moet zeggen nu een aantal dagen met Celebrex kan ik me dagelijkse dingen in huis weer een beetje normaal doen, maar als ik daarmee klaar ben dan is het voor de rest van de dag ook afgelopen met werkzaamheden. Dan kan ik niet meer.. Ik mag maar 2 Celebrex icm savonds Zaldiar maar helaas werkt Celebrex bij mij niet zo heel lang dus dan ben ik genoodzaakt eerder te grijpen naar de Zaldiar. Het enige wat ik op Celebrex heb aan te merken is dat ik uren wakker ben wat ik normaal hoor te slapen, mijn slaapritme is totaal verstoord, als ik snachts 3 uurtjes kan slapen icm mijn anti epileptica dan is het heel veel, wel een beetje jammer want met een kind in huis rennend heb je toch wel je rust nodig..

8-8-2011
66  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Onderstaand verslag heb ik geschreven op 4 augustus 2011: Mijn chronische osteomyelitis (beenmergontsteking) is een grillig proces met pijnpieken en dalen. In de piektijd weet ik me geen raad gezien mijn verplicht hoge gebruik van pijnstillers. Vanwege m'n vijftien jaar durende inname van diclofenaczetpillen zijn mijn darmen het niet eens met een hoge dosering en alle gevolgen van dien maar om mijn levensvreugd niet te vergallen, als levensgenieter bij uitstek, ben ik gedwongen zoveel medicatie te nemen om niet met m'n kop tegen de muur te lopen van de pijn. Als de pijn wat minder is, probeer ik overdag met kunst en vliegwerk 'uit te houden'. Inmiddels zit ik alweer tien dagen in een piekpijn. Als alternatief kreeg ik celebrex, een ontstekingsremmer en pijnstiller, voorgeschreven voor overdag. Al na drie dagen inname kreeg ik een 'branderig' gevoel van binnen, mijn eetlust verminderde, ik begon me niet lekker te voelen en ik sliep slecht. Dacht aanvankelijk aan een opkomende griep. Twee dagen geleden werd ik vanuit een diepe slaap beroerd wakker in het begin van de nacht: benauwd, druk op de borst, misselijk, aandrang tot poepen, zweet breekt uit, band om m'n maag, droge bek, extreem veel plassen, m'n hart klopt als een razende en alles gonst. Na wat rustgevende yogaoefeningen zakte het enigszins af om daarna herhaaldelijk in ongelooflijke hevigheid aanvalsgewijs terug te keren. Ik was doodsbang en vreesde de ochtend niet te halen. Niet mijn gewoonte maar na anderhalf uur belde ik 112 en de ambulance was er binnen vijf minuten. Ik werd aan slangen gelegd en de bloeddruk was om en nabij 195 - 115. Verder werden er geen onregelmatigheden geconstateerd op het hartfilmpje. Kreeg ik gisteren in de vooravond, ik wilde vroeg naar bed gaan, dezelfde verschijnselen als de nacht daarvoor. Plotseling kwam ik op het lumineuze idee om eens de bijsluiter van de celebrex te lezen. Zie ik daar een aantal bijwerkingen, identiek aan datgene wat mij overkomt. Natuurlijk had ik het zelf eerder kunnen bedenken maar had expres de bijsluiter niet gelezen want als je die van de diclofenac tot je neemt, ga je liever gewoon dood. Al jaren eerder had ik vioxx gebruikt en was na enige weken daarmee gestopt wegens hartritmestoornissen en migraines. Blij was ik achteraf met mijn reactie op dit middel aangezien er destijds vele dodelijke slachtoffers zijn gevallen en vioxx uit de handel is genomen. Ook celebrex behoort bij die groep van COX-2-remmers‎. Mijn symptomen verminderden gisteravond echter niet. Ik had er vreselijke opvliegers bij gekregen, ondanks dat mijn overgang al jaren achter me ligt, lichte verhoging en weer kortademig. Daarbij was ik zeer angstig om naar bed te gaan, wetende dat de voor mij giftige stoffen op dat moment in m'n bloed zaten, en ik vannacht weer 'overvallen' zou kunnen worden. Ik belde de doktersdienst, vertelde mijn verhaal en zij adviseerde mij een oxazepam te nemen. Een bezoekje vandaag aan de arts vertelde mij dat m'n bloeddruk nog steeds fors verhoogd is. Geen enkele celebrex zal ik meer tot mij nemen en het wachten is op een spontane afname van pijn.

20-7-2011
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
was bijna dood door dit medicijn. De huisarts was zelf ook hiervan geschrokken

23-1-2011
60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het helpt mij gewoon goed.

6-12-2010

20-11-2010

11-10-2010
60-70  jr.

6-10-2010

22-9-2010

21-9-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
bij matige last helpt het redelijk, bij accute pijnschiet het tekort...

17-9-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
vandaag naar de huisarts i.v.m. extreme hoge bloeddruk,onregelmatige hartslag,hoofdpijn al 4 maanden,nieuwe medicijnen bij gekregen om mijn bloeddruk te laten zakken ,zegt de apotheker mevrouw de celebrex is een gevaarlijk medcijn en vooral met u klachten,deze kunnen u hart schade toebrengen,dus ga ik in nijmegen vragen of dit echt zo is ,maak mij wel zorgen omdat ik van de bijwerkingen,die staan vermeld 13 bijwerkingen heb,verders is de pijn wel iets minder.

17-8-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Eindelijk een NSAID met bijna geen bijwerkingen. Van andere erg veel last van darmbloedingen maar met celebrex slechts af en toe. Helaas heb ik ook nog regelmatig een cortico-injectie nodig om de ontstekingen de baas te kunnen zijn.

5-8-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
De eerste 2 weken werkte het middel goed en zonder bijwerkingen. Daarna begonnen de bijwerkingen de kop op te steken en deze verergerden elke dag. Ik werd er versuft, verward, emotioneel onstabiel en kreeg er onrustig/ paniek gevoel van. Bovendien mijn slaapritme was 180 graden omgedraaid. Ben bekend met exzeem deze verergerden en kreeg ik niet meer onder controle. Ik ben er direct mee gestaakt en ben overgegaan op de diclofenac/paracetamol

21-6-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu sinds 3 weken celebrex omdat brexine uit de handel is. Ben er nog lang niet tevreden over maar heb ook een aantal andere medicijnen gebruikt maar dat ging niet ivm maagklachten. Ben sinds een week van 200mg naar 100mg overgegaan omdat ik zeer moe en slap werd van 200mg. Ik ben nu nog steeds erg moe en tegen het eind van de middag neemt de pijn weer behoorlijk toe en heb giga dorst. Weet niet wat ik hier mee moet....kijk het nog een paar weken aan en anders maar weer iets anders proberen. Iemand suggesties?

5-6-2010
20-30  jr.

11-5-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
dit medicijn helpt geweldig bij mijn gewrichtsontstekingen.

23-3-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Kreeg medicijn van huisarts na klacht onsteking in voet. Eerst 2 x per dag daarna 1 x per dag. Heb het medicijn 1 week gebruikt kreeg erg veel last van bijwerkingen, hield vocht vast, last van drukkend gevoel op borst, kortademigheid, slecht zien. Ben er gelijk mee gestopt en wil het nooit meer gebruiken ondanks dat de pijn in de voet minder werd.. bijwerkingen vond ik erger.

16-3-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik kreeg dit middel voorgeschreven als pijnstiller/ontsteking remmend na operatie maar ik ging na een week erg veel vocht vasthouden, ben er mee gestopt na een week.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (270) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia