• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Cisordinol (zuclopentixol)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Psychose / schizofrenie - antipsychotica

EffectiviteitEffectiviteit

Cisordinol - Effectiviteit

33% (4)
(zeer effectief)
(effectief)
(matig effectief)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,3)

Cisordinol - Algehele tevredenheid

(enige gebruiksproblemen)
(veel gebruiksproblemen)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Cisordinol

«  vorige Pagina 1 van 1 volgende  »
1-4-2012
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In 2002 eerste keer dat ik een psychose kreeg. In de isoleer, psychiater heeft vele verschillende medicijnen geprobeerd; uiteindelijk was cisordinol het enige medicijn wat werkte voor mij. Helaas in 2008 weer psychose gekregen en weer heeft cisordinol mij toen gered. Enige bijwerken: lichtelijk stijve spieren. Ook andere medicijnen geprobeerd, maar cisordinol werkt voor mij het beste, van de rest kwam ik veel aan in korte tijd of had andere ernstige bijwerkingen zoals totaal afgevlakt, dit alles heb ik niet bij cisordinol Nu gaat het helaas weer minder goed door vele stress, morgen bel ik weer voor recept cisordinol. Ben erg blij dat dit medicijn bestaat.

12-4-2011
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In 1979 kreeg ik voor het eerst een psychose. Ik kreeg daarvoor een lage dosering Sordinol. Mijn ziektebeeld verbeterde spectaculair al was ik wel wat versuft. Later heb ik geprobeerd de Sordinol af te bouwen, waardoor een nieuwe psychose optrad, hoewel minder ernstig dan de eerste. Ik werd weer op een lage dosis Sordinol gezet en verbeterde weer spectaculair. In 1982 werd de Sordinol vervangen door de Cisordinol, waardoor ik minder versuft was en de therapie beter kon volhouden. Ik heb drie jaar later mijn doctoraal farmacie gehaald met vrij goede cijfers en weinig vertraging. Cisordinol was in mijn geval een reddend medicijn. Als het goed werkt, is het ook geschikt voor langdurig gebruik.

11-4-2011
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik wilden ook liever overstappen op het medicijn abilify, maar mijn psychiater zei dat dit middel minder werkte dan de cisordinol. Ik ben begonnen met 10mg maar dat deed niets iik had toen nog lithium , depakine en seroquel erbij, gewoon TE veel. Moest afbouwen met de seroquel en depakine omdat mijn hartferqentie afnam. Nu slik ik ook geen lithium meer omdat ik steeds lithiumvergiftiging erbij krijg al 3 keer gebeurd. Heb mu lamiictal erbij maar daar kreeg ik veel nachtmerries van dus van 200mg naar 50 maar dat doet nu niets meer dat is TE laag gedoseerd. Dus ik wil er liever bij Carbamazepine want daar staat bij blijkt ook effectief in het behandelen van de schizoaffectieve stoornis! Dus lijkt het voor de hand dat dit een beter middeel erbij is. Heb wel hele goede resultaten gelezen over abilify! Veel suc6 ermee!

10-4-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
22 jaar geleden heb ik een psychose gehad,omdat de verpleging dacht dat ik agressief was,kreeg ik allerlei,verschllende spuiten.Toen dat niet hielp,hebben ze sicordinol gespoten,dit hielp erg goed,en er viel weer met mij te praten,Ik moest toen nog wel een hele tijd in de isoleer blijven.Het was een moeilijke tijd,zeker ook voor mijn vrouw,omdat we net een baby hadden.De eerste jaren van ons eerste kind,lijken voor mij als overgeslagen.De spuiten sicordinol(0,5 cc per 4 weken)kreeg ik ongeveer 20 jaar.Toen kreeg ik een nieuwe psychiater die overschakelde op tabletten(,omdat ik van de spuit een week sliep)Later werd ik ook depressief,en kreeg daarvoor priadel samen met oxasepam,en themasepam.2 jaar geleden kreeg ik een hardinfarct,ik ben toen gedottert,en heb een stant gekregen,hiervoor gebruik ik lipitor en ascal.Ik ben aan het overwegen de sicordinol te stoppen en over te gaan op abilify,graag reacties hier op.

22-1-2011
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer moeilijk medicijn. Juiste dosering bijna onmogelijk. Ik dacht dat dit lapmiddel uit Denemarken al lang uit de handel was.

24-12-2010
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
cisordinol is een verschrikkelijk middel. (Red; de mening is ingekort tot enkel de persoonlijke ervaring van de gebruiker).

3-10-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit medicijn gebruikt van 1995 tot 2009 ik was altijd heel erg suf hiervan en samen met de andere medicijnen voelde ik mij een somby en kon ik weinig onderenemen ik heb wel afgebouwd toen dit weer mogelijk was tot eerst 10mg na een paar jaar weer 2mg vorig jaar had ik nog 6mg ik was hier erg suf en beroerd van mijn huiarts was met vakantie dus ging ik naar een andere arts ik mocht van hem afbouwen en stoppen een hele opluchting.

28-9-2010

12-8-2010

Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al jaren cisordinol en op zich werkt dat nu prima bij mij. Ik heb in het verleden hogere doseringen gehad . Bij inname van 8mg of meer was bij mij de kans groot dat mijn ogen werden gedwongen om omhoog te kijken.Dit was een heel vervelende nare bijwerking en kwam met momenten of misschien wel door spaningen.Had overigens wel het medicijn tremblex tegen deze bijwerking (dit middel is inmiddels uit de handel)Ook werd ik bij hoger dosering slaperiger en kon minder goed functioneren. Ik ben tot het uiterste gegaan om zonder cisordinol zwanger te worden dit is met zo min mogelijk cisordinol uiteindelijk gelukt welliswaar met alle controle van dien.

14-4-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Als ik psychotisch ben heeft mijn omgeving daar last van, maar als ik antipsychoticum gebruik, heb ik daar last van! Wat is belangrijker, ik of mijn omgeving?

15-2-2010
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Helaas is er bij mij op jonge leeftijd grijze staar (cataract) geconstateerd. Dit blijkt helaas ook een bekende bijwerking te zijn van Cisordinol. Ik kreeg de medicijnen onder dwang, mijn ogen gingen plotseling achteruit, de ooglens is troebel geworden. Ik ben op tijd gestopt, een troebele ooglens kan met een operatie worden verholpen. Deze bijwerking wordt weergegeven als zelden: donkergrijsgrauwe pigmentatie van de huid en neerslagen in lens en cornea na langdurig gebruik van hoge doses. Daarnaast kreeg ik aanvallen van akathisia, het lichamelijk lijden is dan zo ernstig dat je jezelf buiten bewustzijn moet brengen. Akathisia is een heel nare lichamelijke gebeurtenis veroorzaakt door met name klassieke antipsychotica. Zoals aangegeven verlies van gezichtsvermogen wordt gemeld als zelden. Ik kan eigenlijk dus niet bewijzen dat het door deze medicijnen komt, dat is alleen statistisch aan te tonen bij bv een onderzoek onder 1000 gebruikers van cisordinol. Ik heb nu andere dwangmedicatie, ook nu ben ik geschrokken van gemelde bijwerkingen in oa de bijsluiter. Ik geloof niet dat een patient opzichzelf ooit kan aantonen ziek geworden te zijn of een ziekte overhouden aan door/van een medicijn. Voormezelf geloof ik dat ik mijn gezichtsvermogen gedeeltelijk verloren ben door de cisordinol, het staat ook echt bij de bijwerkingen, de psychiater heeft gezegt 'bewijs jij maaar dat het door de medicijnen komt'.' En dat kan ik niet.

19-12-2009
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik krijg 1 x per 3 weken een injectie in de bilspier met 400mg. Je hoeft dus niet dagelijks te slikken en de spiegel is ook veel constanter omdat het geleidelijk wordt opgenomen in het bloed over die 3 weken. Het depot heeft ook het voordeel dat er geen bijwerkingen zijn. Ik kreeg eerst 500 mg en ik merkte dat ik er niet meer helemaal bij was, ps ik krijg wel efexor 75mg en 1400mg lithiumcarbonaat per dag daarnaast. Nu ik op 400 mg zit met de cisordinol gaat het eigenlijk helmaal toppie. Ik wil eigenlijk wel nog van de efexor af omdat the less drugs = the better toch??

«  vorige Pagina 1 van 1 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (270) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia