Gemiddelde ervaring met Seroquel (quetiapine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Psychose / schizofrenie - antipsychotica

Effectiviteit Algehele tevredenheid
51 meningen

Meningen over Seroquel

9-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het medicijn vanwege stemmingswisselingen die veroorzaakt worden door een borderlinepersoonlijkheidsstoornis.Het heeft mij goed geholpen, wel wat bijwerkingen: verstopte neus, onrustige benen vlak na inname ('s avonds) en moe. Voor het eerst in zeker 25 jaar kan ik weer goed slapen, geen enkel medicijn of ander middel heeft dat voor elkaar gekregen. Ik gebruik nu 75 mg per dag en zie het als ondersteuning voor het goed kunnen volgen van de therapie, zonder de medicijnen zou ik de grip makkelijk kunnen verliezen dmv de nogal snel wisselende stemmingen. Ik ben dus beter in staat helder beslissingen te nemen en een 'normaal' leven te leren leven. En wat ook heel belangrijk is, weer genieten!

7-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb het middel 3 jaar lang gebruikt. werkte beter dan een anti depressie middel. Dit na een zware depressie met zelfmoordpogingen. Rust in mijn hoofd, kreeg interesse in mijn omgeving. Leerde dat het leven ook leuk was. Ik begon met 400 mg per dag (2x dgs 200mg) Verschrikkelijke droge mond, uiteindelijk 10 kilo aangekomen en wat kon ik slapen, klokje rond en totaal niet wakker te krijgen. Nu ben ik gestopt sinds een halve week. Ben niet te genieten, kan niet slapen en ben zo verschrikkelijk moe. Ik weet dat dit over een week wegtrekt, dat was telkens zo als ik weer minderde. En het leukste is de kilo's gaan er weer af!!! Ondanks de bijwerkingen ben ik blij dat ik het gedaan heb, nu ben ik beter, slik geen pillen meer en mijn grootste wens is samen met mijn lief heel oud en gelukkig worden en hopelijk een kindje.

2-3-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik slik dit medicijn al dik een jaar...sinds ik dit slik is er een wereld voor me open gegaan...voel me goed...me omgeving zegt ook dat ik nu leuk ben om mee omtegaan enzo...ben in jaar tijd van 58 na 66 kilo...gegaan maargoed ken ik me niet al te druk overmaken..zolang je maar goed in je vel zit;)

21-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben zeker 13 kilo gegroeid maar stemmingen zijn stabieler en ik slaap goed. Heb soms ook last van acne en verkrampte spieren.

19-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
mijn psychose verdween en ik kon weer lekker slapen wat ik daarvoor helemaal niet deed het enige nadeel wat ik er van vond was dat ik de hele dag honger had en daar dus ook aan toegaf waardoor de kilo's eraan vlogen..uit eindelijk was dat voor mij ook de reden om met dit middel te stoppen

12-2-2010

Inname- / gebruiksgemak
Genomen in combinatie met lexapro. Nam Seroquel voor de nacht. Moest na een uur wel gaan slapen. Problemen met wakker worden. Maar daarna de rest van de dag prima. Ben nu aan het afbouwen sinds een kleine week en slaap inmiddels alweer normaal maar krijg laat in de middag jeuk, begint op mijn hoofd en eindigt bij de romp. Krabben tot aan bloedens toe.Nog even volhouden

1-2-2010
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn nu al 8 jaar,en het heeft me geholpen om mij psychoses te overwinnen.In het begin was het wel moeilijk,omdat je vanaf het moment van inname nog tot weinig in staat bent,en zeer duizelig bent.Migraine kreeg ik ook,voor het eerst in mijn leven.Mijn gewicht is ook toegenomen met zo'n 20 kilo.Maar het belangrijkste is toch de geestelijke rust,die ontstaan is!Dus,ik ben wel van plan,om dit mijn verdere leven vol te houden!

28-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn bijna 2 weken nu, en zoals meerdere mensen het al beschrijven: het is een stuk rustiger in mijn hoofd. Geen rare gedachtes meer. Persoonlijkheid van mezelf is erg stabiel te noemen op dit moment. Niet meer snel van slag raken of boos worden, alles kun je beter rationaliseren. Slapen gaat goed soms zelfs wat te goed, maar daar heb ik geen problemen mee. wel soms een vreemd gevoel in mijn borstkast. Waarschijnlijk mijn hart dat nog moet wennen aan dit medicijn.

19-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Werkt goed. M'n hoofd is georganiseerder, minder last van vreemdsoortige gedachtes. Intrusieve gedachtes zijn ook verminderd. Ik verhoog de dosering om de zoveel tijd om de goede hoeveelheid te vinden. Ben na een verhoging altijd supermoe. Ik slaap dan zo 14 uur op een dag. Dit trekt langzaam weg als mn lichaam eraan went.

13-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb het zowel overdag als in de nacht gebruikt. Overdag werd ik er heel erg moe van en was ik tot niets meer instaat ( en dat met zo'n lage dosering). Voor de nacht was het wel prima maar echt heel veel baat had ik er niet bij. Mijn nachtmerries en angsten werden jammer genoeg niet minder.

10-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Wat een uitkomst! Een medicijn waar ik goed van slaap en waardoor ik rustiger ben overdag, dat was wat ik dacht... De eerste paar weken ging het goed, Ik mocht zelf de hoogte van de Seroquel bepalen, zolang het maar tussen de 0 en 100 mg bleef en het liefst zo constant mogelijk. Dit betekende dat ik de dosis omhoog bracht ten tijden van een manie of depressie. Dit ging even goed. Op een gegeven moment werd ik vermoeider, ik kon 's morgens niet meer wakker worden, viel op slaap op de meest vreemde plaatsen en kon niet meer helder denken. Ik heb de dosis toen teruggebracht naar 25 mg. Er wist echter toch een manie naar boven te komen dus toch de dosis maar weer opgehoogd. Na afloop van de manie, heb ik de dosis teruggebracht omdat ik zo ongelooflijk moe was. In een week tijd was ik helemaal van de Seroquel af en heb daar nog 2 weken van bij moeten komen. Ik voelde me op het laatst zo gedrogeerd dat normaal functioneren niet meer mogelijk was. Ik zou, wanneer mij weer wordt aangeraden Seroquel te gebruiken, dit niet meer aannemen. De bijwerkingen waar de meeste mensen last van hadden; veel eten, dorst, slap voelen, had ik totaal geen last van. Het enige waar ik last van had, was vermoeidheid, ik voelde me echt gedrogeerd!

8-1-2010

Inname- / gebruiksgemak
Goed middel heb 25 mg voor de nacht. Ik ben niet aangekomen en nu twee dagen gestopt. Omdat ik graag weer zonder medicatie wil leven heb daarom ook geen zware dosis. Tot zo ver voel ik me goed. Maar had wel last van die onrustige benen vooral in bed werd er gek van.

29-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb wel wat bijwerkingen waarvan ik 1 het ergste vind, een vertopte droge neus.

15-12-2009
0-20  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Ik ben wel er over te spreken van de werking maar de bijwerking is echt SLECHT je krijgt er een uur naar inname gebruik rooie ogen van alsof je STONEND bent en dat hou je 2 uur lang echt heel vervelend iedereen vraagt of het wel goed met je gaat. En ze kijken je raar aan tevens voel je je beetje druk op je ogen.

15-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Seroquel heeft mij veel meer rust gegeven. Ik heb veel minder last van heftige emoties. In plaats van overal op te moeten reageren, kan ik ook dingen laten gaan. Niet elke emotie (ook van andere) komt nu meer hard aan. Ik heb een schildje gekregen die eerst filtert zeg maar. Ik ben zeer zeer tevreden over dit medicijn, het heeft mijn leven echt beter gemaakt. Ik voel me beter, kan beter met dingen omgaan, ben minder snel boos of verdrietig, kan beter redeneren en rustig dingen afwegen. Nadeel is in het begin de slaperigheid. Dat duurt een paar weken voordat je eraan gewend bent. Ik neem daarom de tabletten na het avondeten in, zo slaap is 's nachts goed, maar ben ik overdag wel wakker. Ik ben wel wat kilo's aangekomen, dat is een wat vervelende bijwerking, maar is wel onder controle te houden.

14-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb bijna alle anti-psychotica wel een keer gehad. Met name de seroquel beviel heel goed. Voelde me eindelijk zoals ik wilde zijn. Krachtiger, sneller, veel minder angst, blijer. Ik heb dit middel 2 jaar gebruikt maar toen moest ik er van de cardioloog mee stoppen. Wat gebeurde er na verloop van tijd? Ik kreeg er hartkloppingen van, hele snelle pols, hoge bloeddruk en enorm zweten! Ik ben ermee gestopt en gebruik sindsdien medicijnen tegen verhoogde bloeddruk. Voor je geest werkt dit middel goed maar lichamelijk is het voor mij echt een trigger op (gevaarlijke) lichamelijke aandoeningen.

12-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
mijn ervaringen zijn goed ik pak het 1x daags savonds en word en rustig van in mijn hoofd waardoor ik een goede nachtrust heb..

1-12-2009

Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu bijna 3 jaar Seroquel, na 20 jaar van alles en nog wat, waardonder Haldol, Tegretol, 10 jaar Buspar, en allerlei soorten antidepressieva. Dit door de complexheid van mijn aandoening, en de vele verschillende behandelaars. Seroquel ben ik erg tevreden over. Het begin was echt week afzien (start met 100mg) pd. Verschrikkelijk hoofdpijn (soort migraine), en praten met dubbele tong. Maar na week werd dit minder. Zit nu al die tijd om 150/175mg per dag, en mijn hoofd is rustiger. Dat was grootste ontdekking toen ik er mee begon, de stilte in me hoofd, niet die eeuwige drukte. Kwaliteit van leven is erg verbeterd, ga weer met vakantie, zelfs met vliegtuig. Depressies zijn er soms nog wel, maar gaan sneller over. Gewichtstoename niet, buiten het gewone tgv leeftijd. Wel moet ik binnen 3 kwartier na in name gaan slapen, anders praten met dubbele tong en hoofdpijn. Middel werkt ongeveer van 22.00 tot 08.00, daarna kan ik gewoon functioneren.

30-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu reeds meerdere jaren de seroquel. Ik ben van dit medicijn 25mg. niet aangekomen. In het begin kon ik hiermee geweldig slapen. Ik was rustiger en piekerde niet zo veel meer. Maar nu jaren later wordt het steeds erger. Ik krijg last van suiker. Ook al eet ik heel weinig suiker en ik merk met de samenwerking met de anafranil krijg ik een enorme gasvorming. Ook helemaal niet zo leuk. Met suikers eten wordt dit nog erger. Zelfs al zijn het vruchtensuikers zoals een appel. Verder kan ik al helemaal geen melkprodukten meer eten want dan krijg ik met dit medicijn een veel te hoge bloeddruk en enorme hartkloppingen. Ik voel me dan ook behoorlijk beroerd. Zelfs al na drie dagen een kleine hoeveelheid melk in bevoorbeeld koffie. Of een blokje chocolade is al te veel. In het begin wist ik nog niet waar dat dit alles van af kwam maar na een tijdje goed opletten wist ik dat het met voedsel en de medicijnen samen te maken had. Jammer ik was zo blij met deze wondermedicijnen en dacht dat ik nu eindelijk van mijn zorgen af was. Nu krijg ik er lichammelijk nog meer klachten bij. En ik merk dat het afbouwen inderdaad moeilijk valt. Zeer vreemd omdat ik toch een erg lage dosis heb. Dus toch wat giftiger spul als ik gedacht had. Wanneer komt er wat positievers op de ;markt. En waarom gooien ze goede medicijnen uit de handel?

27-11-2009
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Prima middel na 8 jaar tussen 3 en 10 mg!(Dubbel de normale dosis)Halperadol gebruikt te hebben.Haldol versuft de hele dag en je bent altijd moe!Ook erg stil en Parkinsonachtig word je hiervan.150 tot 175 mg seroquel en 2 mg lorazepam per dag is perfect!Ik voel me sinds drie jaar als herboren!

27-11-2009

Inname- / gebruiksgemak
ben rustiger envoel me minder opgefokt

9-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Vreselijk vergeetachtig ben ik er van geworden ik lijk wel aan het dementeren zo nu en dan.. Verder ben ik veel afwezig en suf kan niet helder denken en kom tot niets!

7-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Rustig in mijn hoofd. So far, so good. Maar veel last van bijwerkingen, vooral mijn spieren en een sterk verhoogde bewegingsdrang. Ben ook minder schrikachtig en slaap fantastisch!

6-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
verschrikkelijke hoofdpijnaanvallen met dezelfde symptomen als clusterhoofdpijn! effectiviteit is echter zeer goed...

4-10-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik lees hier veel over gewichtstoename, terwijl ik dit medicijn van mijn psychiater kreeg omdat ik hier niet van zou aankomen. Ik ben in anderhalf jaar tijd van 70 kilo naar 90 gegaan. Vreselijk! Het gaat goed in mijn hoofd dus ben aan het afbouwen, heel langzaam, zodat ik kan blijven slapen. Ik zit nu 2 weken op 75 mg dat gaat wel, ik voel me wat wiebelig maar ik red me. Ik hoop dus dat op den duur de kilo's ook verdwijnen en ik meer puf heb en niet hele dagen moe ben.

25-9-2009

19-9-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ook ik heb last van bijwerkingen. Met name aankomen in gewicht, zo'n 10 kg: HEEL ERG VERVELEND! Maar ja, schommelen in stemming is ook niet alles.

18-9-2009

Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruyik nu tijdelijk Seroquel 200 mg. De bijwerkingen zijn eigenlijk minimaal maar wel raar! Ik heb deze medicatie voorgeschreven gekregen voor een aantal weken, mede omdat ik ingestort ben, en meer slaap nodig heb. Bijwerkingen die ik ondervind: ernstige spierpijn in de onderrug s'morgens bij het opstaan. Word ook eerder wakker dan normaal. Wat ik er wel bij moet vermelden is dat ik 3x500mg Depakine Chrono en 25 mg lamotrigine gebruik tegen epilepsie.

30-8-2009

Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ben zelf geen gebruiker maar vind het nodig om deze ervaring te delen .Mijn broer welke schizofreen, chronisch psychotisch in ernstige mate.Kreeg dit medicijn na jaren lang stabiel te zijn geweest op leponex.Door de lichamelijke bijwerkingen van dit medicijn besloot psych. seroquel te geven wat 1 groot drama is geworden.Hij werd heel ernstig psychotisch zelfs bij dosis opgevoerd tot wel 1200 mg XR. per dag .Hij moest veel tabletten per dag slikken wat ook niet practisch is.Hij heeft zelf geen ziekte besef .Erg slechte ervaring met dit medicijn,ben ook erg boos op fabricant.In bijsluiter zou gewaarschuwd moeten worden dat dit voor mensen met ernstige chronische psychosen totaal niet geschikt kan zijn.En patient in ernstig gevaar brengt.Dus werkzaamheid nul komma nul gedurende gebruik van een jaar!

16-8-2009

Inname- / gebruiksgemak
Bijwerken is veel slapen. Op zich prettig, want zonder slaap ik niet. NU slaap ik klokje rond. Verder een heel fijn medicijn

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (378) - Anticonceptie - overig
Efexor (128) - Depressie - antidepressiva overig
Simvastatine (121) - Cholesterol
Paroxetine (99) - Depressie - antidepressiva SSRI
Omeprazol (91) - Maagzuur - protonpompremmers
Lyrica (73) - Epilepsie
Citalopram (72) - Depressie - antidepressiva SSRI
Tramadol (70) - Pijn - morfine-achtigen
Thyrax Duotab (67) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Seroxat (55) - Depressie - antidepressiva SSRI
Ritalin (52) - ADHD - psychostimulantia