• mail to a friend
  • print this page

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie reuma

Tip: klik op de kopjes om te sorteren.

Naam

2 meningen
Cimzia0--
Epsipam0--
RoActemra0--

De laatste ervaringen in de categorie reuma

17-5-2012
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik dit medicijn al meer dan 25 jaar met een pauze na ongeveer 10 jaar van een jaar of 5. 2 x daags 2 tabletten. Al die tijd heeft dit medicijn prima zijn werk gedaan en heb ik maar zelden een opvlamming. Steeds weer moet ik MDL artsen vertellen dat ik niet wil veranderen. Ze willen steeds dat ik overstap naar wat anders. Ik wil dat niet want dit gaat prima zo en dat wil ik graag zo houden. Op de donkergele kleur van de urine na heb ik geen bijwerkingen.

11-5-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
sulfasalazine had bij mij zo weinig effect dat ik er eigenlijk niets mee op schoot.

10-5-2012
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik had last van diarree, bloed afgaan, mijn huisdokter dacht aan een darmontsteking en bestreed dat met antibiotica, daar had ik maaglast van, mijn huisdokter wist dat nochthans op voorhand, maar het hielp dan nog niet ook, later bleek dat ik ook divertikels had. Ik ging terug naar de dokter, het was een stagiaire, deze keek in haar boek en vond SALAZOPYRINE, op een paar dagen was ik verlost van een wekenlange bloedende stoelgang. Als nu iemand in de familie zich niet kan helpen met bvb instant imodium, tegen een hevige diarree, dan laat ik hen 3 x 2 Salazopyrine nemen voor een paar dagen, dan afbouwen en het is over. Het probleem is nu, als iemand zijn dokter vraagt om dit voor te schrijven dan wordt dit meestal geweigerd ?? ik begrijp niet waarom want het werkt perfect. Omdat ik las dat het ontstekingwerend is, en dus ook goed voor reuma blijf ik dagelijks 1 s'morgens en 1 s'avonds nemen. Als iemand een beter vervangend middel ken, graag advies, ik weet wel zeker dat Salazopyrine werkf, het heeft mij gered, ik moest steeds naar toilet, alleen om wat bloed te lossen, alles OK nu met antibiotica gingen mijn ingewanden nog meer kapot.

3-5-2012
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heeft enige tijd gewerkt maar naar mijn inziens een te verouderd medicijn met beperkte mogelijkheden.

21-11-2011
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb goede ervaringen met het middel Sulfasalazine 500mg. Gedurende 30 jaar heb ik met dit geneesmiddel de Colitus Ulcerosa goed onder controle kunnen houden. Was er sprake van een opvlamming, dan verhoogde ik de dosering en waren de klachten na een tijdje weer weg. Totaal geen last van hinderlijke bijwerkingen gehad. Echter sinds 2 maanden weer last van een ernstige ontsteking. Ook na het verhogen van de dosering verdwenen de klachten niet meer. Na een bezoek aan de specialist is er besloten te stoppen met de Sulfasalazine. Er is gekozen voor een nieuwe medicatie: een stootkuur van Prednisolon 20mg (1x 1,5) en als onderhoud (Azathioprine 50mg (1x3,5 tablet) en Salofalk (2x 1,5g) Ben erg benieuwd hoe deze medicatie gaat bevallen.

14-11-2011
41  jr.
Simponi
(golimumab)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik nu een jaar simponi en de ontstekingen zijn nagenoeg verdwenen. ontstekingsfactor : 14 !! ipv 47 voor gebruik. het heeft wel ruim een half jaar geduurd voor t optimaal werkte. Bovendien ging de pijn er niet van weg. Dus dat was wel nadelig. Voor de simponi heb ik vele andere medicijnen gebruikt maar hiervan had ik veel vervelende bijwerkingen. Van simponi gelukkig niet. Dus al met al ben ik erg tevreden over Simponi

7-11-2011
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
in het begin last van diverse bijwerkingen, maar verdwenen na enkele maanden.

6-6-2011
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nu zo'n 2 jaar voor een ontsteking in mijn knie. Langzaam opgebouwd naar 5 pillen per dag, met een kleine onderbreking bij 4 pillen, omdat mijn bloedwaarden niet goed waren. Ik had te weinig leukocyten. Dat is nu echter niet meer het geval. Verder geen bijwerkingen. Hiervoor heb ik enkele injecties in de knie gehad met kenacort en yttrium. Dit werkte niet of tijdelijk. Met de Sulfasalazine is het echter behoorlijk onder controle. De knie is nog steeds wat gezwollen, maar het hindert nauwelijks.

21-4-2011
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit is eigenlijk het laatste medicijn wat ik geloof ik nog kan gebruiken voor mijn reuma. Tegen de pijn helpt het redelijk goed enige nadeel is dat ik om de zoveel tijd bloed moet laten prikken om te kijken wat het met mijn lever (of nieren?) doet. Dacht eigenlijk geen bijwerkingen te hebben, behalve "lichtgevende" urine, maar nu ik hier lees over de ernstige jeuk begin ik zwaar te twijfelen. Heb altijd huiduitslag gehad ook voor dit medicijn. Moet zeggen nu ik erover nadenk is het erger geworden en doet m'n lichaam pijn van het krabben en wondjes. Volgende week een afspraak bij mn reumatoloog, ga het toch even voorleggen.

7-4-2011
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In november 2010 slikte ik een paar weken Sulfasalazine voor Colitus Ulscerosa. Binnen een paar weken kreeg ik een ernstige huidreactie hierop. Het begon met een soort van uitslag en daarna zweren en ontstekingen over mijn hele lichaam, van top tot teen. Ik heb 2 weken in het ziekenhuis gelegen. Met 140 gram prednison werd het onderdrukt. Ik ben inmiddels al 4 keer gestopt met de prednison maar de huiduitslag met heel veel jeuk komt steeds terug. De artsen weten hier geen raad mee en het enige wat ze voorschrijven is prednison, maar daar word ik veel te dik van en krijg ik andere bijwerkingen van. Wie heeft er zo'n dergelijke tox reaction meegemaakt?

28-3-2011
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb bijna twee weken sulfasalazine gebruikt. na een week werd ik misselijk en kreeg ik een onregelmatige hartslag. heb nu 5 dagen niet meer geslikt, maar ben nog steeds misselijk. mijn hart is wel weer rustig. Weet iemand hoe lang je misselijk kunt blijven na gebruik van sulfasalazine 500mg?

2-3-2011
33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik moest de salazopyrine nemen voor mijn bechterew. Aangezien ik makkelijk last heb van bijwerkingen moest ik al langzaam opbouwen, te beginnen met 2x daags 1 tablet. na 3 dagen al last met mijn darmen en maag,2 dagen later hevige darmkrampen,diarree,braken,koorts en hartkloppingen. Ik moest meteen stoppen met het middel. Nu2 dagen later nog steeds ziek ervan, het duurt even voor het uit je lijf is

27-2-2011
32  jr.

23-1-2011
55  jr.

geen mening gegeven

4-1-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dit middel heb ik gekregen ter vervanging van MTX (Methotrexaat), waarvan ik veel bijwerkingen kreeg.

3-12-2010
40-50  jr.
Simponi
(golimumab)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik simponi nu 6 maanden en merk wel enig verschil ken weer beter lopen en heb minder pijn.

16-11-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na 6 wk het medicijn te hebben gebruikt voel ik me zeer beroerd. Kan slecht zien, hevige hoofdpijn, duizelig, misselijk , uitslag over mijn hele lichaam, bultjes op mijn tong, donkere urine, gewrichtspijnen, hartkloppingen, kortademig, darmen van streek, na 4 happen eten vol gevoel,ontzettend moe en voel me depri. Heb door een eerdere ziekte chemo kuren gehad en dit is een beetje vergelijkbaar. Heled ag uitgeput en ziek gevoel. Moet nu stoppen en weer langzaam aan beginnen als ik me weer helemaal beter voel.Eigenlijk wil ik niet meer beginnen met dit medicijn. De prednison prik die ik eerst kreeg had ik het meeste baat bij.

29-9-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
De eerste zes weken ging het goed bloedwaardes verbeterde. Maar met een week of acht kreeg ik maagklachten duizeligheid moe misselijk. Op[ een gegeven ogenblik was ik zelfs depri en kon ik niet meer functioneren was zo duizelig. Weer gestopt om de bijwerkingen. ook al methotrexaat geprobeert was ook geen succes

27-9-2010
0-20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een meisje van 16 en ik gebruik dit medicijn nu al ongeveer een half jaar. Ik heb een zeldzame aandoening genaamd Juveniele Ideopatische Artritis. Dit komt voor bij kinderen vanaf 14 jaar. Ik heb deze ziekte al sinds mijn 14e. Helaas ken ik geen lotgenoten, maar Sulfasalazine helpt wel om de pijn te verlichten. De zwellingen worden niet minder, hierover overleg ik nog met mijn arts. Wie weet moet ik er nog een medicijn bij hebben of zo. We zullen het zien. :)

18-9-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit medicijn ongeveer 4 maanden. Begon met 2 x per dag 2 tabletten sinds 2 maand 2 x per dag 3 tabletten. Merk niets van het medicijn. geen bijwerkingen, geen effect. De Atritus verminderd niet. Krijg er nu Methotrexaat bij. Is nog te kort om hier wat van van te zeggen.

8-9-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na 1,5 maand nog geen verbetering elke dag hoofdpijn , donkergele urine. af en toe jeuk op armen en benen.

14-7-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het sinds 4 weken en ben helemaal niet meer mezelf. Misselijk, hoofdpijn, somber, mat en neerslachtig. Medicijn heeft nog geen effect verder.

16-6-2010

5-5-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
sulfa gebruik ik voor reuma, sochtends en savonds 2 pilletjes.je moet dit innemen met eten, want het is slecht voor je maag.makkelijk weg te slikken.heb er geen bijwerkingen van, wel af en toe oranje urine als ik te weinig drink.maar dat is niet ernstig.ik gebruik dit in combi met methotrexaat/foliumzuur.

26-4-2010
30-40  jr.

27-1-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
geen bijwerkingen, wel is het zo dat de opstoten van de ziekte niet geheel verdwijnen. Wel heel effectief tegen de gewrichtspijn, een nevenwerking van colitis ulcerosa. Een aan te raden medicament daarvoor!

9-1-2010

Gebruikt tijdens zwangerschap
Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door het gebruik van Salazopyrine had ik 2 bijwerkingen: verkleurde urine, maar daar had ik geen last van, en depressie. Ik had helemaal niet door dat de depressie door de medicatie kwam, ik heb zowiezo wel een aanleg, maar het was wel heel hevig. Nu ben ik een kleine week gestopt met Salazopyrine en ik voel me uitgelaten, dat is lang geleden! Bovendien heeft de Salazopyrine geen enkel positief effect op mijn ziekteverloop gehad. De reumatoloog had me gewaarschuwd dat ik niet teveel moest verwachten voor mijn rug (ik neem ook dagelijks Brexine, dat houdt de rug-ontstekingen een beetje in bedwang), maar de perifere gewrichten zouden er wel op vooruit gaan. Uiteindelijk heb ik in die drie maand dat ik Salazopyrine nam een heel zware opstoot gehad, die ik psychologisch ook niet aan kon, hoe meer pijn hoe minder ik het leven zag zitten en ook omgekeerd (ik geloof dat pijn en psychische kracht in twee richtingen op elkaar inwerken). Naast schouders, nek en knieën, zijn nu ook een pols en een ellenboog ontstoken (slijmbeurzen). Ik heb drie maand die rommel geslikt en het heeft me alleen maar kwaad gedaan. Van Brexine daarentegen ben ik wel tevreden. Ik heb veel pijn, ook al neem ik het elke dag, maar als ik het niet neem, dan kan ik niet meer stappen, dus het werkt wel degelijk! maar hier dus mijn raad: heb je een aanleg tot depressie, neem dan zeker geen salazopyrine!

15-12-2009

12-12-2009
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ben drie jaar geleden begonnen met vier capsules per dag. Gaat nu met twee erg goed. Ben ook gezonder gaan eten. Zoals geen varkensvlees veel groenten en fruit soja enz.

11-12-2009