• mail to a friend
  • print this page

Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie schimmelinfecties - systemisch

Tip: klik op de kopjes om te sorteren.

Naam

Ecalta0--
Fungizone ad perfusionem0--
Nizoral0--
Trisporal0--

De laatste ervaringen in de categorie schimmelinfecties - systemisch

21-5-2012
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
werkt onzettend goed maar moest verder met kuur omdat de kalk nagel nog niet over was.

13-5-2012
61  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb terbinafine medicatie jaren geleden een vol jaar geslikt,ik ben toen gestopt omdat na een jaar mijn smaak wegviel. na 4 dgn smaak weer terug. nu weer opnieuw ad terbinafine wegens vieze nagels.nu wel bijwerking van zere spieren,en bovenbuikklachtem

12-5-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn zes weken gebruikt en vóór het gebruik de ervaringen op deze website gelezen. In mijn optimisme keek ik vooral naar de positieve reacties, maar voor mij heeft dit middel geen effect gehad. En dat terwijl je bij een infectie van de huid al na twee tot vier weken resultaat zou moeten zien. Het is zwaar frustrerend... Wat de bijwerkingen betreft, had ik het idee dat het wel mee zou vallen. Enerzijds weer vanuit een optimistisch gevoel dat ik eindelijk een oplossing had gevonden voor mijn klachten, en aan de andere kant vallen de bijwerkingen van medicijnen die ik eerder heb gebruikt altijd mee. Het is vijf weken goed gegaan met alleen af en toe lichte buikkrampen, maar sinds de zesde week heb ik een intens zware vermoeidheid die ik voor dit medicijngebruik niet had. Zodanig dat ik na een nacht van negen uur slaap een half uur later alweer zit te gapen alsof ik ernstig slaap tekort kom. Dit sleept dan voort gedurende de dag met pieken en dalen. Al met al heb ik het er niet voor over om mijn kuur met zes weken voort te zetten. Wie weet hoeveel erger de bijwerkingen tegen die tijd wel niet zullen zijn. De pillen die ik kreeg gaan dus rechtstreeks de prullenbak in. Ik ben nooit echt een voorstander geweest van reguliere medicijnen (behalve als het niet anders kan) en dit motiveert me om met volle overtuiging een alternatieve route te nemen om van mijn klachten af te komen. Het kost dan wel wat meer moeite, maar ik heb dat liever dan elke dag bij de minste inspanning uitgeput te zijn.

2-5-2012
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een gezond mens. Mijn klacht was lelijke scimmelnagels. Mijn arts schreef Terbinafine voor. Hij waarschuwde voor leverproblemen als bijwerking. Na een week slikken had ik geen eetlust meer. Na twee maanden was ik 5 kilo afgevallen! Ik kreeg krampen in mijn darmen en last van mijn maag. Ik had totaal geen eetlust meer. Ik was continu moe, had van van oorsuizing en buikpijn. Na overleg met de huisarts ben ik gestopt met deze medicatie. Had ik maar geluisterd naar de huisarts. Ik begrijp niet dat deze medicatie op de markt mag!

26-4-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb na het gebruik van 8 weken geen smaak meer in mijn mond. nu ik hier alle verhalen lees baal ik ervan dat ik er ooit mee begonnen ben. Het eten smaakt me niet meer en ik eet dingen omdat ik weet dat ik het lekker vond, maar het smaakt nergens meer naar. Wijze les om me de volgende keer eerst beter in de medicijnen te verdiepen voordat ik nog iets in mijn mond stopt. En 1 op 1000 geloof ik ook niet, als ik de frequentie van klachten hier lees.

12-4-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al zeer lang van een hardnekkige, steeds terugkerende voetschimmelinfectie. Alleen mijn rechtervoet, ik heb links nooit last gehad. Op een gegeven moment raakten drie teennagels aangetast, onder andere van mijn dikke teen. Zeer lelijk! Op advies van mijn pedicure vanalles gesmeerd (Myk1, nailer) maar dit hielp niks. Toch maar om een verwijsbrief voor de dermatoloog gevraagd. Volgens hem moet een schimmel van binnenuit aangepakt worden en helpt niks wat je er aan de buitenkant opsmeert. Na bijna 3 maanden Itroconazol zie ik een flinke verbetering. De lelijke schimmelnagels zijn aan het uitgroeien en volgens mij komt het uiteindelijk wel goed. De dermatoloog zei wel dat Itraconazol bij slechts 50% van de gebruikers aanslaat, en dat het daarna bij 25% weer terugkomt.

10-4-2012
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na 2 jaar dichte schoenen te hebben gedragen vond ik het genoeg. Alle cremes en hulpmiddelen heb ik gebruikt, heel de DA heb ik leeggekocht, helaas mocht niets baten. Nu ben ik dan eindelijk echt van mijn schimmelnagels af! Eindelijk weer open schoenen dragen, je sokken uit durven trekken in de winkel en weer jagen op die mooie sandaaltjes die ik anders niet aan zou doen. Ik ben naar de huisarts gegaan en heb een 3 maanden kuur gekregen. Dit duurde erg lang maar het was het zeker waard. Ik heb welgeteld 0 bijwerkingen gehad van de pillen. Uiteindelijk moest ik wel oppasen met de pil (die werkt niet tot één maand NA de kuur) dus wel even extra voorbehoedsmiddelen moeten gebruiken. Je wilde echt niet weten hoe mijn voetjes eruit zagen, ik vond het verschrikkelijk. Er waren maar 2 nageltjes aan iedere voet gespaard gebleven. Gelukkig heb ik dit gedaan, ik raad het iedereen aan!!

10-4-2012
40  jr.
Diflucan

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Veel verhalen hier over een schimmelinfectie, maar niemand noemt het beestje bij de naam. Een schimmel is een candida. En om 'm goed te bestrijden moet je weten welke soort candida het is. Waarom weet niemand dat? Waarom zijn er hier vrouwen die 30 jaar met een zgn schimmel rondlopen, zonder dit ooit achterhaald te hebben? Zijn NL echt zo berestom, of worden we niet goed voorgelicht door artsen? Een candida albicans is aardig te bestrijden met Diflucan. Heb je een andere candida dat kan je beter een ander medicijn gebruiken zoals nystatine. Je komt niet van een candida af met een candidadieet. Het is bewezen dat sommige mensen er genetisch bepaald gevoelig voor zijn. Het is gewoon een kwestie van goed bijhouden en tijdig onderdrukken en verder gezond leven, het ga u goed, en hopelijk heeft u hier iets van geleerd.

4-4-2012
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte Terbinafine voor een hardnekkige kalknagel, smeerseltjes werkten niet. Na 10 dagen gebruik zag ik echt wel verbetering aan de nagel. Had milde bijwerkingen zoals; rommelende darmen, droge mond en maar een halve nacht kunnen slapen. Op dag 10 stond ik op en merkte dat ik uitslag had op mijn romp, allemaal rode bultjes. Jeuk. Ik dacht als het daar maar bij blijft... Niet dus, de volgende dag (zondag) was het heftiger. Op maandag de huisarts geraadpleegd en advies gekregen direct te stoppen, helaas is er geen ander middel te verkrijgen. Het ligt niet aan de werkzame stof maar aan de toevoegingen die de fabrikant erbij doet. Nu is het woensdag en de uitslag heeft zich verergerd. Alleen mijn gezicht is (gelukkig) nog normaal, voor de rest lijkt het alsof ik onder de waterpokken zit.

27-3-2012
48  jr.
Fluconazol

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Fluconazol gebruik ik al jaren. Schimmelinfectie komt vaak terug door mijn verminderde weerstand. Ik gebruik 1 capsule van 150 mg per week. Soms is het met een week weg, soms heb ik drie capsules nodig. Hoe meer capsules ik inneem hoe meer bijwerkingen ik krijg. Veel buikpijn en diarree.

16-3-2012
69  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds 1959 Heb ik last van Kalknagels en huidschimmel. Na elke kuur waren de problemen enkele jaren weg en langzaam kwamen de Kalknagels en schimmen tussen de tenen weer terug. In 2006 eindige de een kuur mat Capsules. Na een jaar weer last van Kalknagels en overal groeiende rode jeuk randen op o.a de onderbuik - bovenbenen - linkere arm - onder de hals en in de nek....gebuik in nu5 dagen elke dag een terbafine tablet van 250 Mg. De meeste hinderlijk jeukranden zijn al weg, en wellicht gaan de kalknagels ook weg als de kuur van 30 tabellen voorbij is. Jeuk was het ergste!

10-3-2012
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het is alweer een jaar geleden dat ik dit middel heb gebruikt en nog steeds heb ik weinig smaak in mijn mond. Alles wat ik eet en drink smaakt vreemd. Als ik dat van tevoren had geweten had ik dit middel nooit gebruikt. Wees gewaarschuwd!

13-2-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben na 2 weken gestopt op advies van de dokter. Het is alsof ik de hele dag koorts heb doodmoe ben en keelpijn en alsof ik 80 ben zo sleep ik me voort. Ik heb totaal geen smaak meer en ik val af. Pijn in me buik, soms zelf spugen en moe moe moe. Snachts zwetend wakker worden ik vind dit echt een te heftig middel voor 1 nageltje.

9-2-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik voel de behoefte hier een verhaaltje te schrijven, omdat het probleem best wel hopeloos kan lijken, en ik nu blij ben dat ik eindelijk resultaat boek. Ik ben een man van 28 jaar en heb 5 jaar last gehad van voetschimmel en schimmelnagel. 4,5 jaar vanalles geprobeerd: vloeistof (Nailner en 3 andere merken), Lamicil Once tegen voetschimmel, poeder (miconazol), spray (op kruidenbasis), en combinaties daarvan. 1 jaar in combinatie met een pedicurebehandeling, waarbij de nagels kort werden gevijld alvorens ik middeltjes eropdeed. RESULTAAT: Nooit enig resultaat gemerkt Toen toch naar dokter gestapt. Ik heb hem pas na 2 afspraken kunnen overtuigen dat ik het potentieel gevaarlijke middel Itraconazole wilde gaan gebruiken. Ik koos voor de pulsbehandeling (3 capsules per dag, 1 week slikken, 3 weken niet slikken). De eerste maand heb ik bloedonderzoek laten doen, om te zien of het een schadelijk effect op mijn lever had, dat bleek gelukkig niet zo te zijn. Wel had ik de eerste weken last van een borrelende maag en wat zachte onlasting. RESULTAAT na 4 maanden: van 8 schimmelnagels en 2 voeten met voetschimmel terug naar 2 schimmelnagels en geen voetschimmel. Opvallend is dat volgens mij de huid om de nagels die nog geinfecteerd zijn ook besmet is, die vijl ik nu eraf, en verder ga denk ik voor nog een sessie itraconazole.

31-1-2012
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na ongeveer 1 maand Terminafine 250 gebruikt te hebben kreeg ik 's nachts ernstige maag/darm klachten. Na een paar uur werd het minder en kon ik weer slapen. Na een paar dagen zag ik dat mijn urine donkerder en mijn ontlasting lichter van kleur was. Toen ging mij een lichtje branden en ben ik de bijsluiter eens goed gaan lezen en ja hoor al mijn klachten als maag/darm problemen, een opgeblazen gevoel, vieze smaak in de mond, de donkere urine en lichtere ontlasting staan daar als mogelijke bijwerkingen genoemd. Ik ben dus meteen gestop en naar mijn huisarts gegaan. In zijn jarenlange praktijk had hij dit nog nooit meegemaakt maar ik heb besloten nooit meer Terbinafine te slikken. Het is puur vergif (terbinafinehydrochloride). En nou maar hopen dat mijn lever niet te veel is beschadigd.

22-1-2012
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb drie maanden terbinafine geslikt, en toen mijn kuur klaar was dacht ik echt dat het allemaal voor niets was. Er was nauwelijks een verandering zichtbaar aan mijn kalknagel. Nu, twee maanden na het einde van mijn kuur is er al wel verandering zichtbaar: de nagel begint uit te groeien, en kan dus over enkele maanden hopelijk helemaal weggeknipt worden. Eerst zat het kalkgedeelte ook helemaal in de rechteronderhoek, maar dat is nu dus weg en daar zit al weer gezonde nagel. Behalve moeiheid (wat ik mezelf wellicht heb aangepraat na het lezen van de bijsluiter) en wat veranderingen van de stoelgang heb ik tijdens het gebruik weinig last gehad van bijwerkingen. Nu mijn kuur over is komt er wel een ander kwaaltje: Last van mijn gewrichten. Mijn knieën en heupen voelen aan alsof ik over de 50 jaar ben, en ik ben pas 20. Er schiet bij het fietsen een spier heen en weer over m'n knie, en zowel m'n knieën als m'n heupen lijken regelmatig 'ergens achter te hangen'. Geen prettig gevoel. Geen idee of het door de kuur komt, maar ik ga er wel mee naar de dokter...

4-1-2012
52  jr.
Ketoconazol
(ketoconazol)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
werkt .. voortreffelijk zeer effectief ! in 3 dagen was schimmel vrij in mijn gezicht en borst helemaal verdwijnen heb een tube 20 mg veel beter dat 15 jaren gebruiken van de te sterk betamethason die allen de klachten maskeren meer niet

29-12-2011
63  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer heftige reactie op deze medicijnen (alsof ik in een pan kokend water was gegooid), heftig rood en vol galbulten over mijn hele lichaam en heel veel jeuk, zeer branderig gevoel. Wat een smerig middel. Heb nog steeds een gevoelige huid, maar vooral rondom de ogen een zeer droge, rode huid. Droge smaak in de mond, als een leren lap.Wil dit middel nooit meer! Na predinisolonkuur en ireus gign het beter, maar tot op de dag van vandaag voel ik me nog steeds niet de oude. Had eerst de kalknagel laten verwijderen, en zit nu nog steeds met de ellende.

28-12-2011
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
10 jaar geleden een antischimmelkuur gehad voor schimmelnagels aan de tenen. Dat werkte prima, maar na een jaar of 3-4 was het weer terug. Dit keer op aanraden van de huisarts Terbinafine gekregen. Nu, na bijna een maand gebruik merk ik de eerste verbeteringen aan mijn nagels. De bijwerkingen beperken zich momenteel tot vermoeidheid aan het einde van de dag. Kan natuurlijk ook verband houden met de tijd van het jaar (eind december).

27-12-2011
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn 6 weken gebruikt en ben een week geleden gestopt, vanwege smaakstoornis. Niks is meer te drinken en te eten. Volgens huisarts moet dit met een week weg zijn. Nou niet dus! Fijne kerst gehad maar niet heus, lekker gourmetten met de kinderen! Dat dit medicijn uberhaupt nog verstrekt word en dat er gezegd wordt dat het maar een op de 1000 treft.

24-12-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb Terbinafine gebruikt voor ongeveer 5 weken en heb nog steeds schimmelnagels door gebruik van deze medecijnen al 3 weken geen smaak meer. totaal niet meer. Leuk met de kerst, ik heb totaal geen zin om te eten, alles wat ik proef is smerig, ik moet eten om geen honger te hebben, maar sommige dingen smaken gewoon bedorven en toch eten. Blehhhh ik baal ontzettend van die Terbinafine

22-12-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Help!! 4 weken heb ik geen smaak van wat ik eet of drink, k proef echt niks! hoe lang duurt dit voordat me smaak weer terug is, ik word er hellemaal depresief van, en geen zin meer om te eten Ik heb 6weken Terbinafine geslikt voor een klein schimmelplekje op mijn teen nagel. ben gelijk gestopt toen me smaak weg bleef, nu drie en halve week geleden, en niemand kan mij zeggen hoe lang het gaat duren. het middel is al na 5dagen uit je bloed. begrijp niet dat dit medicijn nog gegeven word!, voor mij dit jaar met kerst dus niet lekker eten :(

1 reactie
20-12-2011
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik had vrijwel geen bijwerkingen. echt super. k had wel t idee dat mn oren dicht gingen zitten maar kon ook door t weer komen. wat voor mij wel naar was, is dat k meteen na de kuur menstruele bloedingen kreeg terwijl dat eigenlijk nog lang niet kon, pas over 3 weken zou ik ongesteld moeten worden ( was ook veel minder dan normaal). zou ook aan iets anders kunnen liggen, maar aangezien k n kinderwens heb, had ik beter dit medicijn nog niet moeten gebruiken

13-12-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
heb al zeker 5jaar ernstige kalknagel waarbij de nagel van de grote teen telkens loslaat en pijnlijk is, geen enkel smeerseltje helpt. voel me nu ellendig, heb branderige ogen en een constante druk in vooral mijn achterhoofd. ben ook wel misselijk maar vind dat niet erg maar weet nu dat ik dit niet vol ga houden. heb sinds gister ook spierpijn in mijn schouders en armen, voel me rot alsof ik een dag in het chloorwater van een zwembad heb gelegen!

11-12-2011
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
loop constant met een zoute smaak in mijn mond en proef niets meer van mijn eten daaroor ook gewichts verlies zou graag weten hoe lang het duurt voor dat je smaak weer terug is heb deze rotzooi 4 weken geslikt voor degene die ze nog in moeten gaan nemen doe het niet want het is echt grote troep

9-12-2011
44  jr.
Diflucan

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik neem diflucan in een dosering van 200mg 's avonds na het eten, en gedurende 3 weken tegen een schimmelaandoening in mijn keel als gevolg van bestralingen tegen een KNO kanker, pas op, de huisartsen kennen dit product niet, dus ze geven je een dosering van 50mg (maar dat is niet genoeg om een schimmelinfectie als gevolg van bestralingen te behandelen). Zeer goed product, smaakt naar sinaasappels bij het doorslikken, niet meteen effectief, je moet 5 dagen wachten en doorgaan dit medicijn goed te nemen 3 weken lang. SUCCES GEGARANDEERD DOOR EEN ONCOLOOG. SUCCES

26-11-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik wilde graag van de kalknagels af, maar de bijwerkingen van het medicijn heb ik er niet voor over. Ik ben m'n smaak verloren. Nu na het stoppen is m'n smaak nog niet terug. Ik werd in de avond helemaal hyper en kon 's nachts niet slapen. Als ik wel sliep, was dat een hele lichte slaap. Ook dat is nog niet voorbij na het stoppen. Heel vervelend was dat ik hele erge honger kreeg. Ik was de hele dag aan het eten. Ik at wel een brood per dag zonder dat ik gevuld raakte. 's nachts moest ik het bed uit om te eten. Ik was de hele dag steenkoud en had regelmatig last van hartkloppingen. M'n weerstand was weg waardoor ik heftige griep kreeg die lang aan hield. Voor mij genoeg redenen om te stoppen.

17-11-2011
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Positief effeckt al snel merkbaar. Groeide al snel mooi roze nagelbed onder afgevallen groteteennagel. Eerste tijd weinig bijwerkingen. Voornamelijk minder stevige ontlasting. Op het eind van de 90 dagen kuur last van duizeligheid en evenwichtstoornissen. In overleg met de huisarts gestopt met het medicijn. Kuur wordt verder afgemaakt met MYK 1 LOTION 10MG/ML, uitwendig.

16-11-2011
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na bijna 25 jaar kalknagels kom ik er nu eindelijk af. Duurt echter wel 8 maanden voordat alles weg is, maar nagenoeg geen bijwerkingen bemerkt. Hoewel ik snel moe ben, dus ik hoop dat dat misschien wel vermindert na het stoppen met medicijn.

7-11-2011
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het medicijn heeft niet gewerkt. Ook geen bijwerkingen.