ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(miconazol)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Schimmelinfecties - vaginaal
Pagina 1 van 2
volgende
2-5-2012
Inname- / gebruiksgemak
ik heb vannacht de gyno gebruikt. Vreselijke jeuk zoals bij iedreeen hier staat omhescreven. Volgens de huisarts zou 1 capsule genoeg zijn om de schimmelinfectie te doden. ik zou er dan de volgende dag geen last meer van hebben. Ik schrijf dit nu op 'de volgende dag' en heb hele erge jeuk. Ik zie ook dat veel mensen 3 capsules meek rijgen. Zou 1 capsule wel genoeg zijn, maar 1 nacht? Ik heb nou nog erge jeuk dus het is iig niet over grrr
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
18-4-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Eens in de zoveel tijd komt bij mij de schimmelinfectie weer langs en ik vraag de huisarts altijd om mij de 3 eieren van Gyno Daktarin-3 voor te schrijven. Dit omdat dit het enige is wat goed werkt en snel de klachten van de infectie bestrijdt. De eerste keer dat ik het gebruikte lag ik ook wakker van de jeuk, maar dit woog niet op tegen de verlichting van de klachten van de infectie. Deze symptomen verschijnen als je al vrij lang rond loopt met de infectie. Ik ben er nu altijd tijdig bij waardoor ik geen last heb van bijwerkingen. Het enige nadeel is, wat al in eerder commentaren beschreven is, is dat je moet zorgen dat je 's nachts maandverband draagt en overdag een inlegkruisje. Verder raad ik dit product iedereen aan!
19-3-2012
22 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
17-3-2012
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Nou, ik sluit me ook wel aan bij de negatieve verhalen hier. Ik heb ook 3 avonden achter elkaar het ei ingebracht; de eerste nacht werd ik na een paar uur wakker van vreselijke jeuk en branderig gevoel, 3x zo erg als de hele schimmelinfectie op zich. Nacht 2 en 3 hetzelfde verhaal, maar dan met alleen maar jeuk. Het loopt er overdag wel wat uit maar daar zat ik niet mee, gewoon inlegkruisje gebruiken. Maar bijna vervelender dan de nachten vind ik de effecten dagen na het laatste gebruik: twee dagen later zit dat spul nog op de buitenste schaamlippen en bij de clitoris. En toen had ik al meerdere keren gedoucht en daar beneden goed gewassen!! Ik kreeg het er gewoon nauwelijks af! Nu, na 3 dagen, 3x douchen en een hoop washandjes gebruiken, is het eindelijk weg, Het werkt wel, maar wat een rotspul. Vroeger kreeg ik gewoon vloeistof die je in moest spuiten; nooit problemen mee gehad. Dit doe ik echt nooit meer! TIP; voor zowel de schimmelinfectie als de jeuk en pijn na inbrengen: een washandje goed koud maken; 3/4 ijsblokjes erin en dit erop leggen.
12-3-2012
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na het lezen van de horrorverhalen op deze site laat ik ook even mijn ervaring achter.. Na een beetje onverantwoord seksueel gedrag met mijn partner toch bang voor een schimmelinfectie, en even naar de dokter gegaan. Deze zag inderdaad tekenen van een infectie en heeft me 3 eitjes van 400mg voorgeschreven, Omdat ik de volgende nacht niet zou slapen en nog geen last had van klachten, ben ik er gisteravond pas mee begonnen. Me voorbereidend op intense pijn en jeuk.. Gelukkig kwam deze niet!! Ik heb gewoon kunnen slapen en nergens last van gehad. Op een doorweekt inlegkruisje de volgende ochtend na dan, maar daar kom je niet onderuit.. Voor mij dus geen negatieve bijwerkingen!! Nog 2 te gaan, hoop dat dit net zo zal verlopen..
8-3-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
afgelopen zondag heb ik de huisartsenpost gebeld, want ja ook ik had na een antibioticakuur een schimmelinfectie! sávonds voor het slapen het beroemde paaseitje ingebracht en toen begon het drama! Ik had wel op de bijsluiter gelezen dat het kon branden en jeuken, maar als ik dit had geweten had ik het nooit gebruikt! ik heb een allergische reactie gekregen en je wilt niet weten door wat voor een hel ik ben gegaan en nog ga! ik ben helemaal kapot van onder oftewel heb de brandblaren erop staan! na de huisarts geweest, die gooide het gelijk op een SOA, bloed geprikt; geen SOA! Heb nu verdovende gel gekregen die ik op de wondjes moet aanbrengen en samen met ibrufen is het uit te houden, maar ga nog steeds plassen onder de douche , fijn als je op je werk moet plassen, je gaat kapot op de plee, zo erg dat ik zowat de deur eruit trap, het zweet brak me uit! ik gebruik nooit meer gyno daktarin! zijn er toevallig ook dames die dit hebben gehad? en hoe snel is het dan bij diegene genezen? ben nu 4 dagen aan het kwakkelen en vindt het nu wel genoeg!
6-3-2012
Inname- / gebruiksgemak
Voor het eerst een antibiotica en ja hoor...schimmel infectie huisarts gebeld en kreeg 3 van die paaseieren. Elke nacht 1... heb hem 23.00 ingenomen het is nu 00.48 rn word gek kon wel huilen,gillen etc wat een brandend gevoel wat een jeuk.. ik wil gewoon slapen!!! Wat een troep morgen huisarts bellen ik MOET wat anders word zo gek tot donderdag !!!
5-3-2012
geslacht: m
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
wat veel vrouwen al aangeven over gyno daktarin dat het s'nachts een jeukend en branderig gevoel geeft dat is juist, maar als je ijsblokjes in een theedoek wikkelt en die zodra het pijn doet tussen je benen legt verzacht het de pijn.
29-2-2012
32 jr.
Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak
Al vele malen eerder last gehad van vaginale schimmelinfectie (standaard na antibioticakuur). Voorheen altijd canesten voorgeschreven gekregen met direct resultaat en 0 bijwerkingen. Nu echter andere huisarts die gyno-daktarin voorschreef. Wat een verschrikkelijke ervaring. Jeuk verergert en huid labia brand, jeukt en doet zeet. Dit nooit meer!!
21-2-2012
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Wat een hel! dit doe ik dus nooit meer! dit is de eerste dag dat ik die capsule moes in nemen,het is nu 0:44 ben wakker geworden van de jeuk en weet nu dus ook echt niet hoe ik moet liggen/zitten het brand door het krabbendit is serieus een hel! ik hoop dat het allemaal zo snel voorbij is want dit is echt niet meer normaal wat een f*ck zooi!
24-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
wat een verschrikking dit middel, ik liep al een beetje tegen het einde aan maar had nog last van jeuk(had eerst flucozanol oid, en zalfje) maar arts adviseerde me na 3dagen toch zo'n gyno daktarin, wie kan me invredes naam zo gauw mogelijk vertellen hoe snel deze bijwerkingen minder worden, want die jeuk is niet te harden!!! heb er zoveel mogelijk uitgevist van die paasei, alleen die jeuk niet te geloven dit moet gauw stoppen, doe het ook NOOIT meer
24-1-2012
33 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb vanacht de capsule ingebracht maar heb tegenover de andere meningen heel goed geslapen heb nergens geen last van gehad alleen vanmorgen toen ik voor de eerste keer naar de toilet ging kwam er een beetje van dat spul uit en dat jeukt nu wel ontiegelijk je weet dan idd niet hoe je moet gaan zitten en je wilt alleen maar krabben maar als dat het enige is vind ik het nog mee vallen nu hoop is alleen dat de schimmelinfectie gedood gaat worden maar dat kan je pas na 3 dagen zeggen hoef er ook maar 1 te gebruiken
23-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
Na het lezen van alle ervaringen wil ik ter geruststelling ook die van mij ertussen zetten. Voor de derde keer in 3 jaar (helaas, dit blijft nou eenmaal terugkomen als je pech hebt) ga ik aan een kuurtje Gyno Daktarin beginnen. De afgelopen twee keer had ik al enorme jeuk van de schimmelinfectie. Tijdens de eerste nacht met zo'n eitje werd dat erger, maar vrijwel direct daarna werd het minder. Beide keren was ik met een weekje miconazolnitraat smeren en die kuur van alle klachten af.
14-12-2011
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Nu bijna 2 uur 's nachts en ik ben blij om te lezen dat ik niet de enige ben met bijwerkingen. Net wakker geworden met een brandende en jeukende pijn in mijn vagina, vanavond begonnen met de kuur. Verschrikkelijk!!! Wel heb ik ook zo een pil gehad die ik heb ingenomen. kan ik nu beter stoppen met de daktarin??? Ik word echt helemaal gek op dit moment
10-12-2011
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb voor het eerst last van een schimmelinfectie en heb van mijn arts 3 daktarin kapsules gehad. Eergister heb ik de laatste gebruikt, maar heb nog steeds last van branderigheid en jeuk. Ben nu maar Daktarin creme gaan smeren maar het lijkt niet minder te worden. Is dit normaal of moet ik weer een nieuwe kuur vragen aan de dokter?
8-12-2011
geslacht: m
29 jr.
Inname- / gebruiksgemak
In 1 woord verschrikkelijk. Er staat op de beschrijving voor de nacht innemen, dus dat doen we dan maar. Inbrengen gaat makkelijk, maar na een uurtje ongeveer begint de ellende. Vreselijke jeuk, irritatie en branderigheid. Pure wanhoop, het is nou 1.30 uur in de nacht en zit van ellende maar dit stukje te schrijven. Ik stop er ook direct mee en ga uitwendig smeren met Daktarin.
6-12-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
alleen last van een erg branderig gevoel na het inbrengen.
22-11-2011
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Eerste nacht wakker geworden van de pijn in mijn buik. Misselijk. Tweede nacht echt steken in mijn buik, zere maag, pijnlijke bekken. Kon werkelijk niet staan, zitten of lopen. Derde nacht (toch maar gedaan want ik dacht, ik moet van die schimmelinfectie af..) werd ik weer wakker met buikpijn, Later ook nog enorme hoodfpijn gekregen. Ik heb nu het idee dat mijn hele lichaam van slag is. Afgelopen nacht was dus de derde nacht en nog heb ik pijn aan mijn bekken en steken in mijn buik. Ik hoop echt heel erg dat dir morgen allemaal beter is. Ik neem dit nooit meer! Was werkelijk enorm beroerd.
27-10-2011
Inname- / gebruiksgemak
heb een schimmelinfectie aan de schaamstreek, vulva en schaamlippen. Heb van de dokter een 3daagse behandeling gekregen. 1 vaginale capsule inbrengen net voor het slapen. Er werd mij verteld dat de jeuk eerst erger wordt maar daarna zal verdwijnen. de eerste nacht inderdaad meer jeuk en branderig gevoel, de dag erna voelde het al een stuk rustiger. Gisteren de 2e capsule gebruikt en kreeg erge last van steken in mijn buik. heb meerdere malen overgegeven die nacht. Sochtends de huisarts gebeld en ze gaven mij het advies te stoppen met de capsules en creme te gebruiken. heb overdag nog veel last van mijn buik gehad, dus waarschijnlijk kan ik niet tegen een van de bestandsdelen.
20-10-2011
Inname- / gebruiksgemak
Ik ervaar de paasei als prettig. Inbrengen gaat makkelijk en daarna is het wat ongemakkelijk maar daarna niet zoals die dames hier beschrijven huilend in bed gelegen. In tegendeel, vervelend is wel dat er wat van die capsule uitkomt, en ik nu wat last heb van bloedverlies. Verder kan ik nog niet zeggen dat het over is omdat dat pas kenbaar is na 3 dagen zegggen ze, Ik ben nu 2 dagen verder. Succes.
16-10-2011
44 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ging met vreselijke buikpijn bij baarmoeder, nacht 1 ging leuk, Wat plots opviel, Bloeddruk en polsslag heerlijk laag, Nacht 2, vloog ondersteboven van de buikpijn en overdag plots menstruatie, maar nu moet ik de laatste capsule zetten, maar rode pijnlijke tong, loop gillend en krom van de builpijn, hoofdpijn en raar, een hele lage bloeddruk en polsslag, en het is Zondag, dus we denken een allergische reactie, want ook de misselijkheid slaat toe, En we zoeken nu, waarom plots menstruatie en mag dan die laatste en is het verstandig dit te doen, bel morgen huisarts, en kom van de pijn op handen en knieeen binnen, ja zo'n pijn bij de ingang van mijn baarmoeder. Dus hier komen we er niet uit, en nooit weer !!! Was al allergisch voor de antibiotica, en volgens mij is dit iets van hetzelfde, Moest ik 4 pillen in 1 maal nemen,
6-10-2011
50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Inbrengen ging gemakkelijk, en totaal geen last van bijwerkingen gehad. Ik kreeg eenmalige dossis van 1200 Mg.....dus 1 capsule,jeuk is al veel minder,branderigheid is weg.
25-9-2011
25 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vorige week heb ik deze 3-daagse kuur ook afgemaakt. Ik was bang geworden van de reacties hier, dus ik laat mijn review ook maar even achter. Ik heb gelukkig geen last gehad van bijwerkingen. De klachten zijn weg. Dit spul werkt beter dan het poederige medicijn dat ik eerder ooit heb gebruikt. Het vloeit er wel uit, maar ik droeg gewoon inlegkruisjes. Ik heb ook eens 1 pil fluconazol gekregen tegen een schimmelinfectie en dit werkte perfect, maar dit wou de arts me nu niet voorschrijven.
13-9-2011
Inname- / gebruiksgemak
voor het eerts in mijn leven, de antibiotica wel genomen ( normaal deed ik het nooit ) en gelijk vaginale schimmelinfectie gekregen.. en gyno-daktarine maakt het alleen maar erger... kan gewoon niet slapen het brand, jeuk irriteert..het stroomt eruit gewoon vies
12-9-2011
33 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik schrik van alle heftige bijwerkingen. Ik heb deze ook vaak gehad. De twee weekse kuur geeft minder heftige bijwerkingen dan de 3-daagse kuur. Ik denk omdat deze minder agressief hoeft te werken. TIP: voordat je start met de Gyno Daktarin --> eerst een week 3/4 keer daags spoelen met vaginaal douche (bijv. van Lactacyd of Etos merk) met een afgekookt watermengsel met knoflook en azijn. (3 teentjes knoflook en flinke scheuten azijn op 1,5 liter water.) Dit is een veel minder pijnlijke manier om van je schimmel af te komen. De schimmelvlokken veranderen in kleine uitgedroogde korrels. Zo min mogelijk suiker nemen en zin min mogelijk wit- meel producten. Je kan ook nog Cranberry tabletten nemen. Helpt extra. (Ook daarna preventief te gebruiken, net als bij beginnende jeuk alleen met water en azijn spoelen....) Let op: Wanneer het na een week niet werkt, geen risico nemen en wel het vaak 'pijnlijke' GYNO -Daktarin toepassen. Dan maar even doorbijten. Candida is schadelijker dan gezegd wordt!! Sterkte in de strijd!!
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (270)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (355)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1955)
Anticonceptie - overig (1657)
Cholesterol (1229)