inloggen
Klik
hier
voor meer informatie.
(samenwerkingen)
Wilt u ook een plugin met informatie van mijnmedicijn.nl op uw website?
Voorbeeld:
Wij kunnen alles op maat maken speciaal voor uw website of doelgroep!
Meer informatie?
Astma / COPD - overig
Astma / COPD - sympathicomimetica
Bloed / stolling - bloedarmoede
Bloed / stolling - bloedingen
Bloed / stolling - thrombose (bloedstolsels)
Bloed / stolling- overig
Bloeddruk - ACE-remmers
Bloeddruk - angiotensine-antagonisten
Bloeddruk - antiadrenerg
Bloeddruk - betablokkers
Bloeddruk - betablokkers combinaties
Bloeddruk - calciumantagonisten
Bloeddruk - diuretica (plaspillen)
Bloeddruk - RAS combinaties
Oog - combinaties
Oog - corticosteroiden
Oog - decongestiva
Oog - droge ogen
Oog - glaucoom (verhoogde oogdruk)
Oog - overig
Pijn - morfine-achtigen
Psoriasis
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Reuma
Schildklier - hyperthyroidie (snelwerkend)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Schimmelinfecties - huid
Verslavingsziekten
Virale infecties
Vitamines
Wondbehandeling
Deel uw ervaring met medicijnen !
Wat is uw ervaring met medicijnen? Heeft u wel eens bijwerkingen of juist een positieve ervaring met medicijnen? Op mijnmedicijn.nl staat de patient centraal en kunt u de ervaringen van anderen lezen en de beoordelingen van medicijnen vergelijken.
Lees de ervaringen
49 jr.
Venlafaxine
venlafaxine
Inname- / gebruiksgemak
Vanwege een stress stoornis slik ik dit medicijn nu bijna 2 jaar. Heb ""gezeten" op 375 mg per dag en ben daarna afgebouwd tot 37.5. Ik heb geprobeerd er helemaal mee te stoppen maar kreeg toen last van hartkloppingen en slaapproblemen. Ik voel me nu goed dus blijf ik het maar slikken.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
55 jr.
Lormetazepam
lormetazepam
Inname- / gebruiksgemak
De eerste keer dat ik het middel innam, deed het helemaal niets. De daarop volgende keren werkte het soms redelijk, soms goed. Ik doseer de tabletten en gebruik ze 3x per week om niet afhankelijk te worden. Wel hou ik rekening met de tijd die ik die nacht heb om te slapen. Als ik minder dan 8 uur heb tussen het naar bed gaan en opstaan (i.v.m. werk), neem ik geen lormetazepam. Het viel we wel tegen dat ik de tabletten zelf moest betalen, omdat ze niet vergoed worden.
37 jr.
Mirtazapine
mirtazapine
Inname- / gebruiksgemak
Zeer slechte ervaring met dit medicijn, heel veel kwaadheid en woedeaanvallen door mirtazapine gekregen. Ben af en toe gewoon bang voor mezelf. Ook heel down en vijandig naar alles en iedereen, terwijl ik normaal gesproken het tegenovergestelde ben, ik kan heel veel hebben, wordt eigenlijk nooit boos en ben heel onzeker, door dit medicijn is dus mijn hele karakter verandert. Ik gebruik het nu 2 maanden, heb 15, 30 en 45 mg gehad, maar het effect is hetzelfde ivm woedeaanvallen. Het helpt wel tegen alle angsten. Ook ben ik heel veel kg aangenomen. Vroeger heb ik 8 jaar remeron gehad (mirtazapine is de
45 jr.
Mirena spiraal
levonorgestrel
Inname- / gebruiksgemak
ik heb in 2011 de hormoonspriraal laten plaatsen omdat ik in de overgang ben en ik er zelf 3 kinderen 22 /18 en 5 jaar dus kinderen hoef ik niet meer vandaar dat ik de spiraal ben gaan plaatsen maaar vloei nog steeds ik heb het in oktober2011 gezet
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik ben champix beginnen nemen omdat ik het karakter niet had om zonder hulpmiddel te stoppen met roken. ik moest echter na een 3 weken stoppen met die pillen van mijn arts omdat ik er ernstig ziek van was ik was misselijk, kon niet meer eten, langer als 20 min op mijn benen staan ging niet, overgeven ,draaien . hartklppingen, zweten , mijn ogen deden pijn ,mijn haar viel uit ,in die 3 weken 12 kg afgevallen, moe tijdens die kuur nam de zin naar een sigaret sterk af . ik ben dan ook op dag 6 gestopt en tot
41 jr.
Concerta
methylfenidaat
Inname- / gebruiksgemak
Op mijn 41e is eindelijk de diagnose ADD/ADHD gesteld twee maanden geleden. Ik startte met 1x27 mg. Wat een verschil: ik kon focussen, ik hoefde me niet druk te maken (zonder medicatie zoveel gedachten, vaak strenge / bestraffende ouder). Concerta werkt 9-10 uur, daarna krijg ik een griepgevoel. Slapen gaat zo-zo, dat ben in gewend als ADHD-er; een bad met etherische olie helpt beter dan melatonine. Na 2 wk heb ik een week 36 mg geprobeerd; eindelijk ben ik normaal assertief en tegelijk depressiever. 2x18 mg icm 10 mg ritalin hielp bij mij niet, de 1x27 mg waarnaar ik terugging
41 jr.
Mirtazapine
mirtazapine
Inname- / gebruiksgemak
Gebruik het nu ruim 6 weken.Heb in het begin paar keer overwogen te stoppen omdat ik me eigenlijk slechter ging voelen.Maar toch maar doorgegaan en na een week of 3 ging het echt werken! Ben nu veel energieker en het zware gevoel in mijn hoofd is helemaal weg.Het slechte slapen was al vanaf het eerste tablet verleden tijd.Kan het dus van harte aanbevelen bij slaapproblemen en depressie.Ook er over praten hielp bij mij en schaam je niet om hulp te zoeken,dit heeft mij ook enorm geholpen.Heel veel sterkte allemaal !
63 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na 3 stoppogingen zijn mijn man en ik 28 dec.begonnnen met champix we hadden 5 dec.onze stopdatum gepland ,ik had de eerste week wat last van misselijkheid en dromen mijn man sliep wat minder goed maar je moet er wat voor over hebben,de eerste week soms nog erg trek in een sigaret ,maar we zin bijna 2 maand verder en er zijn al heel wat dagen dat we niet meer aan een sigaret denken .we zijn erg blij dat we dank zij champix van die verslaving verlost zijn ,en ook nog veell mijn conditie vanmiddag heerlijk geschaats en veel
16 jr.
Ethinylestradiol / Levonorgestrel
ethinylestradiol/levonorgestrel
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb PDS en toch hebben ze mij deze pil gegeven, nou ik zie op deze forum dat dat dus eigenlijk geen goede combinatie is word ik er niet blij van. De apotheek raadde mij deze pil aan omdat deze goedkoper zou zijn maar wel net zo effectief. Nou ben ik vandaag na 2 jaar slikken voor het eerst door mijn pil heen ongesteld geworden. En heb ik erg last van buikpijn.. dat is natuurlijk wel in combinatie met PDS maar dan nog word ik niet erg vrolijk van de reacties. Ik denk dat ik maar snel naar een
55 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na 40 jaar gerookt te hebben volledig gestopt op de vijfde dag na inname van de champix.Nooit gedacht dat dat mij zou lukken. Voor mij een wondermiddel. Ik heb dan ook meerdere rokers dit middel aanbevolen en ook die mensen is het gelukt, geweldig.Wel last gehad van dromen, maar dat had ik er graag voor over.Volgende week 10-02-2012 ben ik een jaar rookvrij.
NIEUW !!!
Geswitched naar een ander medicijn voor dezelfde aandoening?
Wij onderzoeken de effecten van de verandering.
Geef hier uw ervaring!
VACATURE
Ben jij Arts of Apotheker?
Spreek jij Frans?
Dan zoeken wij jou!
Klik hier voor meer informatie
Medicijnen met de meeste ervaringen:
Mirena spiraal (1223)
Simvastatine (534)
Paroxetine (457)
Efexor (403)
Omeprazol (387)
Tramadol (301)
Citalopram (281)
Lyrica (271)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1768)
Anticonceptie - overig (1520)
Cholesterol (1104)
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.