ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(alprazolam)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Angststoornissen
volgende
3-5-2012
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik slik dit medicijn alleen als ik met het vliegtuig ga ivm opgesloten ruimte. maar heb ook last van paniekaanvallen daar gebruik ik niets voor kan daar mee omgaan. nu vraag ik me af of er ook mensen zijn die ze gebruiken voor de tandarts, ik moet nl een verdoving en ik ben zo bang voor het verdoofde gevoel dat ik niet kan slikken dat je geen controle er over heb. heeft iemand hier ervaring mee?
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
30-4-2012
Inname- / gebruiksgemak
Zoals jullie zien gebruik ik Alprozalam nu ruim 6 jaar. Het medicijn kreeg ik voorgeschreven omdat ik last had van hartritmestoornis en onrust in mijn lichaam. Het medicijn werkt goed maar ik merk ook duidelijk dat het helaas verslavend is. Ik kan niet zonder en merk dat ik soms tekort heb aan 3 pillen (0,5 mg) per dag waar ik dus niet blij van wordt. Ik voel namelijk met deze dosering ook de onrust nog. Dus zeker verslavend na zo een tijd!!!
15-4-2012
5-4-2012
52 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Prima middel wat niet slaperig maakt en je tot ontspanning brengt. Ik heb geen last van vreemde aanvallen of manische toestanden en ga nu ook naar buiten; iets wat ik niet deed toen ik Oxazepam slikte. Mijn dokter vroeg me om over te stappen op een antidepressivum, maar dat wil ik niet omdat die je dik maken door te veel eten en ook erectieproblemen geven. Ik neem nu per dag 2 x 0.25 mg in en dit bevalt me goed.
3-4-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu bijna een week alprazolam. Drie tabletten van 0,5 mg. Na instorting durfde ikniet meer alleen naar buiten of auto te rijden. Maar voel me niet zo prettig. Kan wel weer rustig aan autorijden. Maar ben overdag vrij onrustig. Heb het idee dat de dosering misschien te sterk is. Ik mag het nog niet verspreiden over dag, zodat ik bv zes keer een halve neem. Dan heb ik het idd dat ik het misschien kan minderen, maar dat mag nog niet. Ik heb jarenlang (en achteraf blijkbaar voor niets, want dan werkt het niet meer, maar ben je alleen nog maar verslaafd) bromazepam geslikt. 1,5 pillen per dag van 3 mg. Maar die moest ik nu gelijk laten staan vorige week en beginnen met alprazolam 0,5. Kan iemand mij vertellen of ik gewoon nog te kort bezig ben met deze medicijnen. En dat ik die bromazepam gelijk moest latenstaan zonder af te bouwen, heb ik daar misschien dan ook extra last van. Groeten.
28-3-2012
45 jr.
Inname- / gebruiksgemak
prachtig hulpmiddel. Neem het alleen wanneer die verschrikkelijke onrust in mn lichaam is. Ik was vanwege een fobie voor het onbekende (erfelijke vorm) stillaan mijn hele leven aan het verliezen. Kwam nog zelden buiten en vermeed onbekende plaatsen en situaties. Mijn wereldje werd steeds kleiner, net zoals destijds dat van mijn oma. Ik herkende het maar was machteloos. Dankzij alprazolan en veel geduld en goede vrienden heb ik terug een leven. Het zal steeds beperkingen hebben, ik zal nooit een wereldreizeiger worden maar kan terug functioneren, genieten van een uitstapje met de kinderen, een bioscoop een etentje. Dingen wat ik allemaal had geschrapt in mn jonge leven. Nu neem ik 1 a 2 alprazolan van 0.25 mg als ik ergens heen moet en ik geniet. Dank U Alprazolan.
12-3-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Benzo's zijn zeer verslavend en hebben bij mij eigenlijk maar een aantal maanden gewerkt. Op lange termijn wordt je er alleen maar zieker van, google maar eens op "Ashton Manual" Ik wil iedereen adviseren om te stoppen (langzaam afbouwen!) met deze medicatie, ik heb het geprobeerd maar het is me niet gelukt...
8-2-2012
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb goede ervaringen met Alprazolam. Kan gedoseerd gebruiken. Wordt niet duf of vervelend vermoeid. Dit in tegenstelling tot oxazepam. Gebruik ik af en toe nog. Is soms een "wondermiddel". Maar had dagen dat ik er heel duf en vermoeid van werd. Dan nog liever (lichte) depri en paniek gevoelens.
7-2-2012
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Sinds September 2011 zit ik thuis met een pittige burn out. In de aanloop van mijn onderuit gaan had ik veel paniekaanvallen en voornamelijk piekeren en veel lichamelijke spanningsklachten. Voor mijn burn out oxazepam geslikt maar merkte dat je hier bij snel de dosis op moest voeren om hetzelfde resultaat te krijgen. Alprazolam daaren tegen werkt voor mij een stuk beter. Ik kan indien nodig een half tabletje innemen. Merk wel dat als ik een tijdje niet heb genomen ik erg slaperig ben na de eerste inname maar wel rustig. Ik probeer ze alleen overdag te slikken op slaap problemen zonder te voorkomen. In combinatie met haptotheraphie en een diëtist werkt dit tot nu toe het beste.
14-11-2011
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben sinds kort begonnen met alprazolam omdat ik al anderhalfjaar last van zware paniekaanvallen heb gehad, nu gebruik ik het samen met citalopram.. en binnenkort krijg ik ook nog eens ritalin of concerta voor me ADHD als ik dit allemaal lees van jullie vind ik het best wel eng ik was sowieso heel erg bang om aan de medicatie te gaan maar heb ook een lage dosering... en me begleiders zeggen dat het echte effect pas over een week te merken valt.. ik moet het elke avond om half 10 nemen ik merk nu al dat ik er erg onrustig van word als ik het niet in neem is dat normaal? en ik vind dit echt niet grappig als ik er verslaafd aan raak.. ik ga er toch niet raar van doen als het echte effect pas begint kan iemand mij hier wat meer informatie over geven... groetjes
1 reactie
man 0 jr.
Hallo ik wil graag reageren op je vraag, Ik gebruik al 10 jaar alprazolam in combinatie met citalopram, Ik ben er heel tevreden over, geen nare bijwerkingen. 10 jaar is natuurlijk lang, en meerdere malen gevraagd aan de dokter om af te bouwen, dit steeds geprobeerd maar dan ging het weer mis!! gesprekken bij psycholoog, psychiater, heb alles geprobeerd!! Uiteindelijk besloten dat ik het blijf gebruiken, het hoort bij me om ontspannen te functioneren. Dokter zei,'' jij hebt dit stofje nodig wat in deze medicijnen zit, een ander heeft suikerziekte of iets dergelijks, die moeten ook medicijnen nemen of wat anders. Ik heb me erbij neergelegd, en functioneer prima, groetjes Eerder heb ik andere gehad, maar die hadden geen werking bij me.
29 februari 2012 | 09:33
12-11-2011
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Deze medicatie gekregen vanwege een zeer geagiteerde depressie met agorafobie en paniekaanvallen. Ter ondersteuning tijdens het opbouwen van de antidepressiva. Na 2 maanden elke dag 2 tot 2.5 tabletten van 0.5 mg te hebben gebruikt, ben ik nu zover afgebouwd dat ik het alleen incidenteel gebruik bij zeer lastige dingen. Prima medicatie, helpt enorm goed. Afbouwen ging ook prima omdat de antidepressiva nu zijn werk doet.
24-10-2011
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit medcijn gekregen tegen mijn faal angst. ik word er niet moe van ofzo en blijf helder zien enzo eigelijk niks vreemds alleen voel ik me hard heel hard kloppen. ik heb dit gekregen voor rij lessen tijdens een examen breekt overal het zweet uit hoge hardkloppingen en braak neigingen zwaar beroerd gevoel en kots misselijk echt heel naar. ik zit heel erg te twijfelen of ik eht met mijn examen wel of niet moet gebruiken.aangezien ik al 4 x ben gezakt door de angst en vrees. iemand tips ? of het wel of ik het wel of niet moet gebruiken ps het gaat hier om een half tabletje 0.25 pch staat er op en daar de helft van. zodra het examen is geweest heb ik ze niet meer nodig.
3-8-2011
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik wil er vandaag mee starten omdat ik heel erg veel last van zenuwen in mijn lijf heb maar vind het aan de andere kant ook eng om te gaan gebruiken ben bang er verslaafd aan te raken .Loop ook bij een psycholoog en die zegt dat ik mijn gedachten niet zo op mijn lijf moet focussen maar als je dan van alles voelt dan lukt het me niet om mijn gedachten er vanaf te krijgen en word daardoor super zenuwachtig mijn hele lijf zit nu al twee weken vol met stess heb soms het gevoel gek te worden. Wie heeft er ook deze klachten en gebruikt Alprazolam Groet Marjon
1 reactie
man 0 jr.
Hallo Marjon, Ook ik heb jarenlang met angsten en zenuwen in mijn lijf rondgelopen. Veel verschillende therapieën geprobeerd, en ook Seroxat gekregen. Dit hielp bij mij allemaal niet afdoende. Wat wel hielp was de Alprazolam, maar omdat ik dat niet continu wilde slikken, heb ik nogmaals een behandeling gezocht. Bij in-balanz kwam ik in contact met Sonja. Zij heeft zelf ook last gehad van angsten en is daarna een opleiding gaan volgen om anderen te helpen. Ik vond haar geweldig! Ik kreeg ademtherapie en het anti-depressivum Citalopram. Samen met haar heb ik de Alprazolam afgebouwd, wat prima ging. Ik heb geen last gehad van ontwenningsverschijnselen en mijn paniek is weggegaan, wat ik voorheen de hele dag door mijn lijf voelde gieren. Sonja weet hoe het voelt en de meeste andere therapeuten niet. Juist dat heeft erg goed geholpen! Ik zie dat je je vraag al een poosje geleden hebt gesteld, maar ik hoop dat je toch nog wat aan mijn antwoord hebt. Vraag gerust meer, ik ben blij als ik anderen kan helpen met die rottige angsten, paniek en zenuwen! Groetjes Miriam
15 oktober 2011 | 11:29
25-5-2011
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik had op het zakelijke vlak nogal last van mijn gegeneraliseerde sociale fobie. Vooral spreken voor en presteren in een groep ervaar ik als erg lastig en ik probeerde deze situaties dan ook te vermijden. Dankzij Alprazolam (voor presentaties of lastige meetings gebruik ik 0,5 tot 1 mg.) functioneer ik ook op die momenten volledig naar behoren en kan ik eigenlijk alles aan. Alprazolam neemt bij mij dus erg goed mijn angsten weg. Ik gebruik het incidenteel, dus alleen bij spannende aangelegenheden. Bijwerkingen heb ik niet. Daarentegen wel veel meer zelfvertrouwen en plezier in het leven.
24-5-2011
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Geweldige medicatie!! Heeft mij het geholpen om langzaam aan weer uit die hele hele diepe put te mogen kruipen! Ik heb het langer gebruikt dan dat het officieel mag, maar als je het nodig hebt, waarom zou je er dan mee moeten stoppen? Natuurlijk wist ik in mijn achterhoofd dat ik er een x mee moest gaan stoppen en dat is gelukt! Afbouwen was moeilijk. Slikte 3 mini pilletjes per dag en heb deze per 1/4 van 1 pilletje moeten afbouwen, maar het is gelukt!!
5-5-2011
53 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Fantastisch medicijn 2 soms 3 x per dag 0,5 mg. Functioneer hier prima op. Heb totaal geen behoefte hoger te doseren. Wordt erg geirriteerd over alle horror verhalen. Ja ik ben verslaafd aan twee van deze pilletjes per dag. Maar ik voel me er goed bij. Als je Suikersziekte hebt moet je toch ook elke dag medicatie? Door alle negatieve berichtgeving ga je je bijna schuldig voelen dat je dit medicijn gebruikt !
11-4-2011
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik zou graag in contact willen komen met lotsgenoten die ook ervaring hebben met een naaste familielid die schiezofrenie heeft m.n grootheidswaanzin en overdreven veel slapen
13-12-2010
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het middel nu 1 maand en gebruik 3xpd een half dus anderhalf totaal. ik kan weer aardig met de maatschappij mee en durf weer zelf naar de winkel. En als ik duizelig ben, ben ik niet meer bang om flauw te vallen. Enige wat ik wel eens heb is dat ik me everwicht even verlies maar dat is eigenlijk het enige, een goed middel dus.
5-12-2010
Inname- / gebruiksgemak
werkt erg verslavend kan niet zonder zou echt moeten stoppen maar kan het niet.
13-11-2010
30-40 jr.
ik gebruik het al sins 1991 werkt wel goed maar wel verslafend
14-10-2010
Inname- / gebruiksgemak
inname van dit medicament geeft me de kans om normaal sociaal te functioneren.Het maakt het verschil tussen thuis gespannen thuis zitten en een vlot soaiaal en werkzaam leven.Als alprazolam alleen maar inneemt als je zelf voelt dat je te gespannen wordt , en niet uit gewoonte, is het een heel goed hulpmiddel.Geen enkel van de vermeldde bijwerkingen! Ik werk snachts en moet s avonds rijden!
29-9-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel op en af gedurende 7 jaar en het is voor mij zeer effectief tegen mijn angststoornissen. Ik heb nooit het gevoel gehad om de dosis te verhogen; eerder het tegendeel. Na plm. gedurende 30 jaar bij diverse therapeuten te zijn geweest, zijn we tot de conclusie gekomen dat mijn stoornis therapeutisch onbehandelbaar is en ik aangewezen ben op medicatie om nog enigszins normaal te kunnen functioneren. Anti-depressieva werken bij mij averechts, maar op de Alprazolam doe ik het goed. Verslavend? Vast wel, (en persoonlijk vind ik dat wel meevallen) maar ik vraag me af waarom iedereen daar zo'n probleem van maakt. Overigens geven anti-depressieva ook verschrikkelijke ontwenningsverschijnselen als je daar acuut mee stopt.
27-9-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het niet gekregen als slaapmiddel ,maar kreeg het omdat ik snachts heel veel wakker was en gestresst en s'morgens dood moe uit bed ging ,en ik gebruik het een uur ongeveer voor ik na bed ga en slaap tenminste weer wat beter zonder wakker te liggen
21-9-2010
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit alleen in gevallen waarin ik grote kans heb om een paniekaanval te krijgen. Dan slik ik 0,50 mg, Tussen een half uur en een uur merk ik dat ik een heel stuk rustiger wordt, maar ook krijg ik het gevoel dat alles een beetje langs me heen gaat. Opzich is dat geen probleem, maar i.c.m. rijden is dat wat minder handig...
10-9-2010
40-50 jr.
Inname- / gebruiksgemak
neem ze allen in voor en tijdens we op vakantie gaan.hierdoor vermijd ik het weggaan maar dat lukt niet altijd.mag nu van arts 6 pilletjes per dag innemen zonoddig.wordt er wel suf van maar geeft meer rust in mijn lijf.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (272)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (265)
Seroquel (217)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (416)
Tramadol (352)
Champix (340)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1943)
Anticonceptie - overig (1648)
Cholesterol (1228)