ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(metronidazol)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Antibiotica - overig
volgende
15-5-2012
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Neem grote hoeveelheid, 3x daagse 750 mg, maar de bijwerkingen zijn niet mis: maag en darmklachten, duizelig, warrig, hoofdpijn, rillingen en doodmoe.
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
14-5-2012
43 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Vijf dagen dit middel genomen en moet 7 dagen in nemen ik hoop dan de parasiet uit mijn darmen verdwenen is Bijwerkingen zijn voor mij goed te doen ,Bijna nergens last van /Ik doe ook kalm aan deze week . lekker concerteren op de genezing en ga die parasieten in me darmen de genadeklap geven samen met Metronidazol want zonder lukt het mij lichaam niet om de parasiet te killen . Vr grt Richard
14-5-2012
30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik blij met de ze site, met veel herkennings punten want de bijschrijving bij het medicijn vind ik matig ja maagklachten en darmklachten ! Nou ik ben er goed beroerd van... lijkwit, duizelingen (tot flauwvallen)en behoorlijk misselijk, darmklachten, hoofdpijn. Eigenlijk hoort er zo`n gele sticker op !! Tot nu toe merk ik weinig van afnemen van klachten ja mijn koorts is weg. Helaas ik moet nog 3 dagen...als het dan maar niet voor niks is geweest.
26-4-2012
49 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Eerste dagen merkte ik weinig, sliep wel als een blok. Op dag 6 en 7 zware dufheid en hoofdpijn en totaal geen energie. Gelukkig zit het er bijna op, ik heb nog 1 pil voor vanavond en twijfel of ik die in zal nemen. Pas NU (7e dag) kijk ik op internet omdat ik me afvraag of deze zware koppijn en dufheid normaal zijn. Mijn indruk: bijwerkingen lopen langzaam op in intensiteit. Bas. Opmerking: gisteren de pil te vroeg genomen, na 4 uur ipv 8 uur.
14-4-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
(RED: de tekst is verwijderd vanwege respectloze inhoud)
12-4-2012
45 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb metaalsmaak in me mond al vanaf dag 3 en ik heb spierpijn de laatste 5 dagen tussen me schouderbladen en nek en heb niet gesport... Ook ben ik doodmoe en heb zweetaanvallen maar ik vind het toch als conclusie best meevallen normaal reageer ik 10x heftiger op deze middelen.
28-2-2012
35 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Wat een troep. alle bijwerkingen in heftige vorm gekregen. In elkaar gestort op werk. Thuis gebracht door collega. Onmiddelijk moest ik stoppen met dit middel. Heftig spul hoor, maar ik slik nog 7 andere soorten erbij
20-2-2012
56 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ben nu op de helft van de 10 dagen kuur. Wel de metaal smaak nu na 5 dagen. Alleen duizelingen in de sportschool. Ik kan gewoon werken, fietsen naar mijn werk. Waarschijnlijk hebben andere mensen tw weinig conditie .Effect op genezing is nog onbekend.
21-11-2011
35 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ook ik slik dit medicijn voor de 2 keer in een half jaar. In het begin zijn de bijwerkingen niet zo erg maar lopen op ten duur wel op,met name sufheid,duizelig en misselijkheid. Ik vind de bijsluiter inhoudelijk te kort komen,dit medicijn wordt onderschat.Ik werk zelf in het ziekenhuis en kan tijdens de kuur echt niet werken vanwege sufheid/duizelig. Er rest mij dan ook de vraag of dit medicijn effectief genoeg is tegen deze parasieten.
20-10-2011
24 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn eerder gebruikt voor een vaginale schimmel; ik kreeg toen eenmalig 4 tabletten voorgeschreven die ik in 1 keer moest innemen. Toen had ik al last van 1 dag misselijkheid, met name door de vieze metaalachtige smaak die je krijgt. Dit was overigens goed te doen voor 1 dag. Nu heb ik recent deze pillen voorgeschreven gekregen voor 10 dagen en dan 3 maals daags 1 tablet. Na 2 dagen ben ik gestopt, want ik voelde me echt beroerd; continu misselijk, geen eetlust, hoofdpijn en erg vermoeid; wilde niks anders dan naar m'n bed! Als ik alleen de pillen al zag liggen op m'n nachtkastje, kreeg ik al kotsneigingen. Dus ik ben in overleg met de huisarts gestopt met deze pillen, want zoveel bijwerkingen trek ik niet. Ik heb ook gewoon een fulltime baan. Nu schijnt die parasiet in mijn darmen ook vanzelf te kunnen verdwijnen, dus daar hoop ik dan maar op. Maar dit medicatie langer dan 1 dag; nooit meer!
6-10-2011
45 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na een paar dagen kon ik me niet meer concentreren, was verward en voelde alsof ik gedronken had. Daarna kreeg ik tintelingen in mijn gezicht en mijn linkerhand. Pijn tussen mijn schouderbladen, benauwd, Veel meer last van mijn darmen, misselijk, metaalsmaak. Ik had alle klachten die je als bijwerking ervan kon krijgen. Pas toen de klachten kwamen heb ik de bijsluiter gelezen omdat als je die meteen leest al de neiging zou kunnen hebben het niet in te nemen. Dus was niet daardoor beinvloed. Vervelend en veels te zwaar medicijn,
19-5-2011
10 jr.
Inname- / gebruiksgemak
meteen na 1e inname hartstikke beroerd, en na laatste inname is dit niet minder geworden maar meer. Herhaaldelijk braken (gal) moe, futloos en het gevoel er niet helemaal bij te zijn. Heb tevens diabetes type 1 en ben na dit medicijn behoorlijk ontregeld waardoor ik regelmatig verhoogde ketone uitslagen heb wat eveneens beroerdheid met zich meebrengt.
21-4-2011
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na 3 dagen gebruik, leken de symptomen te verergeren, nu dag 7 en er is nog geen verbetering heb last van concentratie problemen er erg veel last van mijn maag en darmen,futloos gevoel, en veel hoofdpijn
30-9-2010
60-70 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na de nodige experimenten (op eigen voorstel) aan de metoprolol.Bevalt al jaren lang goed.Enige klacht,dat hard lopen een drk op de borst geeft.Een afremmend effect, alsof de handrem er op zit. Er is mee te leven.
20-9-2010
30-40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ons gezin werd behandeld voor een besmetting met een giardia parasitaire infectie. Tijdens de laaatste week van de behandeling ben ik zwanger geraakt. Er stond verder niets ovrer de bijwerkingen. 6 maanden later ben ik bevallen van een kindje met weinig levensverwachting met een open rug. Destijds had ik een amerikaans artikel gevonden waarin stond dat er aanwijzingen waren dat metronidazol in het lichaam tekorten aan foliumzuur kunnen ontstaan. Een gebrek aan foliumzuur is een groot risico voor een open rug voor de ongeboren vrucht. Ik heb hier ind e bijsluiter niets over kunnen vinden en denk dat het voro de toekomst wel handig is dat hier meldibng van wordt gemaakt dat mensen die zwanger willen worden extra (bovenop de normaal aanbevolen dosis) foliumzuur moeten slikken.
22-3-2010
30-40 jr.
4-2-2009
50-60 jr.
27-8-2008
20-30 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na onveilig seksueel contact had ik Gardanella opgelopen, onschuldig, maar wel heel vies. Het werkte prima, maar mijn dokter had al gewaarschuwd dat het best zware medicijnen waren. Ik werd wel een beetje misselijk en kon me helemaal niet meer concentreren. Dit was na 4 dagen ook weer over.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (272)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (265)
Seroquel (217)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (416)
Tramadol (352)
Champix (340)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1943)
Anticonceptie - overig (1648)
Cholesterol (1228)