Gemiddelde ervaring met Nitrofurantoine (nitrofurantoine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Antibiotica - urineweginfectie

Effectiviteit Algehele tevredenheid
74 meningen

Ervaringen met Nitrofurantoine

20-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Gekregen bij blaasontsteking, een half uur na de eerste tablet ernstige allergische reactie gekregen, zo ernstig dat ik per ambulance afgevoerd werd , Dus voor mij never nooit meer....tip cranberry monarda van A.Vogel werkt ook preventief

19-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Zojuist een kuurtje gekregen voor 5 dagen (4x 50mg per dag). Een uur na de eerste inname rugpijn in mijn onderrug. Ik heb nog nooit rugpijn gehad dus wijdt het aan de pillen. Het wordt nu alleen maar erger. Na de tweede inname werd het nog iets erger en kreeg ik ook last van kippenvel zo nu en dan. Mag je besluiten tijdens de kuur zomaar te stoppen ofniet? Zo'n bijwerking van een medicijn nog nooit meegemaakt!

15-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
ergste pijn en irritatie meteen weg, maar bleef me ziek voelen, koorts, misselijk, geen eetlust, kortademig, buikpijn. Zelfde dus als ik hier las toen ik na een paar dagen begon te twijfelen of dit alles wel klopte. Ben meteen gestopt (weekend) zonder eerst huisarts te bellen. Wil dit middel nooit meer. De enige keer dat ik hiervoor een medicijn heb gebruikt voor een blaasontsteking was in het ziekenhuis na een operatie. Toen helemaal geen last.

8-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Dit middel 's avonds gekregen.Moest gelijk met 1 beginnen en voor het slapen gaan weer 1.'s ochtends werd ik wakker met hoofdpijn.Nu heb ik sinds de overgang migraine(dit heb ik ook de arts medegedeeld) dus apotheek gebeld of mijn medicijnen erbij konden.Geen probleem.Na de tweede die dag, begon ik met spugen, zelfs domperidon kon dat niet stoppen.Huisartesenpost gebeld, stoppen voor de dag en zware pijnstillers gekregen voor de migraine.Volgende morgen moest ik maar weer beginnen.Na de eerste capsule ging het al gauw weer mis.Huisarts gebeld en ik moest meteen stoppen.Ik kreeg een migraine aanval, die ik nog nooit gehad had en weer spugen...Mijn HA adviseerde mij gewoon bij de drogist cranbarry pillen te halen en die te nemen, want de klachten van de infectie waren na die 5 capsules veel minder geworden..Moet over een paar dagen mijn urine na laten kijken, maar dat zit wel goed.. Maar dit middel nooit meer.....

8-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
werkt meteen! alleen ontzettend veel jeuk na de kuur!! kreeg overal kleine bultjes en bleef de hele dag door krassen!

6-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Medicijn werkte snel. Echter de vermoeidheid nam met de dag toe. De laatste dagen was ik ontzettend moe en lusteloos. Ik kwam 's morgens doodmoe mn bed uit. Afleiding was de beste remedie, maar het viel me zwaar. Normaal ben ik actief en fit. Gelukkig was de moeiheid na een halve dag zonder medicatie weer weg. En de blaasontsteking gelukkig ook.

4-8-2010

Inname- / gebruiksgemak
Prima kuur, moest het 4x daags gedurende 5 dgn slikken. Alleen een beetje aan de dunne geraakt, verder helemaal geen problemen gehad met de tabletten. Was binnen anderhalve dag van de pijn af.

30-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Heb 5 dagen 2 x 1 tablet gebruikt. Ik ben er enorm beroerd van geweest. Koude koorts, misselijk tegen kokhalzen aanzitten, geen eetlust, constant doodmoe, obstipatie, slaperig, depressief, huilbuien, overal jeuk en me heel erg zwak voelen. Blaas werkte binnen 2 dagen weer redelijk normaal maar het middel is beslist erger dan de kwaal. Is hier niets beters voor te krijgen?

21-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
uitslag en vreselijke jeuk over mijn gehele lichaam.

17-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Best veel last gehad van de kuur. Vermoeidheid en geen eetlust in combinatie met duizeligheid!

16-7-2010
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Slik dit medicijn al een paar jaar als onderhoudskuur. Werkt uitstekend en geen bijwerkingen. Zelden nog een blaasontsteking. Komt het een enkele keer voor dat ik een blaasontsteking heb dan krijg ik een ander medicijn. Daarna ga ik weer over op de onderhoudskuur.

12-7-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ken dit medicijn (Nitrofurantoïne) niet, maar wil even een tip kwijt voor iedereen die gevoelig is voor blaasontsteking. Ik gebruik sinds 2 jaar op aanraden van mijn orthomoleculair arts D-Mannose. Dagelijks preventief 1 capsule. Maar ik heb er ook een paar keer een opkomende ontsteking de kop mee weten in te drukken, door deze dosis kortstondig op te voeren.

18-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit medicijn nu 3 dagen voor behandeling urineweginfectie. De klachten verdwenen na een dag, maar de bijwerkingen zijn niet fijn. Ik word er heel duizelig van, alsof ik op watten loop, zo onstabiel. Veel jeuk op mijn armen, inclusief uitslag. Ook mijn stemming lijdt eronder, neerslachtigheid en huilbuien. Wat mij betreft de laatste keer dat ik dit middel gebruik.

12-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Gebruikt samen met cranberrycapsules bij blaasontsteking. k was erg ziek, rugpijn, buikpijn, koorts. 5 dagen gebruikt, voel me nu misselijk, hoofdpijn, duf alsof ik niet meer echt wakker word. De blaasontsteking is weg. De cranberrietabletten uit Terschelling had ik al meer dan een jaar niet geslikt, daarna een paar keer te lang in de kou. Blijf nu weer de cranberriepillen nemen, ik had 8 jaar geen blaasontsteking eer gehad. Voor mij werkt het medicijn nu goed, blijft waarschijnlijk wel zo, hoop dat de bijverschijnselen snel verdwijnen

11-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
medicijn werkt doeltreffend zonder bijwerkingen

10-6-2010

10-6-2010

Inname- / gebruiksgemak
Reageerde vrij heftig op Nitrofurantoine, erg misselijk, hield niks meer binnen. De volgende keer daarom Trimethoprim gekregen, maar ook dit gaf zulke ernstige verkrampingen van de maag en darmen dat ook deze voor mij geen optie meer is. Mijn huisarts wenste mij 'veel succes, veel drinken en hopen dat t overgaat'

26-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
in sept 2009 in 2 maanden tijd 4x urineweginfectie gehad, 3x kreeg ik nitrofurantoine, 1x de 3e keer kreeg ik trimethoprim. Als enige bijwerking kreeg ik elke keer na start antibiotica een schimmelinfectie. Bij een blaasscopie was de blaas na 4 maanden nog geirriteerd en moest ik de nitrofurantoine 6 weken 1 capsule per dag nemen. Ook bij deze langere kuur had ik weer last van schimmelinfectie na het starten met de antibiotica. (dit heb ik ook bij andere antibiotica) Hiervoor heb ik voor een half jaar fluconazol capsules gekregen die ik 1x per maand moet innemen preventief.

24-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Voor de tweede keer in twee maanden tijd een blaasontsteking en net als de vorige keer weer een kuurtje nitrofurantoïne van 5 dagen. Erg fijn dat je gelijk na de eerste pil verbetering voelt. De bijwerkingen zijn minder fijn: misselijkheid, moeheid, lusteloosheid, maagklachten... Deze tweede keer heb ik ook meer last van de bijwerkingen dan een maand geleden. Tegen de maagpijn slik ik nu Ranitidine, dat helpt wel wat gelukkig. Maar goed, ik voel me liever even vijf dagen wat minder dan dat ik rond loop met een zeer pijnlijke blaasontsteking!

20-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
zeer slechte ervaring, doodziek, koorts, hoofdpijn ; in het weekend huisarts gebeld deze heeft mij gezegd meteen te stppen (na 3 dagen) apotheek ingelicht ernstig allergisch te zijn voor dit middel

11-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
hoge koorts na 1 capsule 39 graden, misselijkheid ,geen eetlust ,heftige spierpijn, braaknijgingen, koude rillingen hele lichaam trilt, heftig transpireren 2 maal daags het bed verschonen en pyjama's, hardlijvigheid, hoofdpijn, 3 dagen in bed gelegen te ziek om iets te doen pijn in lendenden alles ruikt sterk en vies , verschijnselen van zware griep, slapeloosheid, moe en duizelig. Na inname van 1 capsule was de pijn bij het urineren wel verdwenen.Na 3 dagen ben ik gestopt met dit middel (heb eerst de huisarts gebeld) en ik hoef het nooit meer. de bijwerkingen zijn 100 keer erger dan de kwaal!

6-5-2010

Inname- / gebruiksgemak
Al in 2009 het medicijn gebruikt. Kreeg toen uitslag en vreselijke jeuk over mijn gehele lichaam. Per ongeluk deze keer wederom het medicijn gekregen. Nu geen uitslag en jeuk, maar misselijkheid, slaperigheid, duizelig, koorts en warrig. Ik slik de medicijnen maar door omdat ik heel graag van de blaasontsteking af wil. Van de blaasontsteking word ik ook duizelig en krijg ik koorts. Maar zijn er ook andere medicijnen ??

26-4-2010
80 plus  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Wij willen mijn moeder hiermee graag helpen.Mogelijk is het de Nitrof.die haar de das lijkt om te doen. Ontzettend slaperig, eetlust verminderd en s óchtends erg kortademig bij het uit bed komen. Zou het op dit medicijn van invloed kunnen zijn. Zij slikt ook Ascal,Simvastatine en puf 2maal p/dg. De Nitro is in drankvorm i.v.m het moeilijk wegkrijgen van tbl.Slikt N. nu enkele maanden en lijkt ook hier nu doorheen te schieten. Wát is mogelijk een optie?De drank is eigenlijk dagelijks inmiddels ruim drie maanden...als "onderhoudskuur".

25-4-2010
geslacht:m
70-80  jr.

Inname- / gebruiksgemak
Een perfect middel ,snel en doeltreffend. De begeleiding door mijn apotheker was uitstekend. Ik denk dat een deel van de klachten ,die men heeft, te maken heeft met de blaasontsteking .

21-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit middel nu vijf dagen gebruikt en ben er vijf dagen lang compleet beroerd van geweest. Erg misselijk, moe en veel hoofdpijn en totaal geen eetlust. Bovendien heb ik het idee dat de blaastontsteking nog niet weg is. Ik heb dus vijf dagen voor niets geleden.

19-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
werkt goed, alleen erge last van hoofdpijn en draaierig gevoel.

18-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit medicijn gekregen voor blaasontsteking. na 1 dag naar innamen stond ik s'morgens op en voelde me beetje grieperig. toch gaan werken en na het 2de tabletje de 2de dag kreeg ik het erg benauwd en erge pijn op de bost kon haast niet meer bewegen. hevig zweten, ik was erg afwezig moe trillen ernstige hart kloppingen dus al met al erg ziek. huisartsenpost gebelt ik moest gelijk stoppen met het medicijn want ik had een allegische reactie. de verschijnselen hebben wel 7 uur aangehouden voor dat het iets afzakte. ik mag dit medicijn dan ook nooit meer hebben want dan kan mijn hart het begeven nou lekker dan!!!!!

12-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na inname 1 tablet werd ik al duizelig, misselijk en koortsig. ben naar de apotheek gegaan, adiviseerde door te gaan en het een dag aan te zien. De dag erop meer dan 39 gr koorts, duizelig, misselijk, ergste hoofdpijn ooit.....dag daarna weekenddienst gebeld, nog even aanzien....dag erna naar weekenddienst gegaan; kuur werd direct gestopt en kreeg stootkuur amoxicilline; alle verschijnselen verdwenen langzaam aan.....ik wil dit medicijn nooit meer; bijwerkingen zijn 100 keer erger dan de kwaal

11-4-2010

Inname- / gebruiksgemak
Na de eerste keer gebruik niet volledig effectief. Nu een tweede kuurtje. Blijven we zo bezig???

15-3-2010

Inname- / gebruiksgemak

Medicijnen met de meeste ervaringen:

Mirena spiraal (572) - Anticonceptie - overig
Thyrax Duotab (114) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Amoxicilline (93) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (89) - Antibiotica - penicillines breedspectrum