ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(desogestrel)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
40% (25)
9% (6)
(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)
Ervaringen met Cerazette (minipil)
vorige
Pagina 1 van 2
volgende
12-5-2012
46 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Samen met mijn gyneacoloog gezocht naar een pil die niet afvlakt en waarvan je libido niet omlaag gaat. Ik slik deze pil, omdat ik voor mijn menstruatieperiode heel erg last had van stemmingswisselingen (erg emo, agressief enzv) Door deze pil is het weg.. Menstruatie breekt wel door de pil heen, maar op aanraden van de gynaecoloog stop ik dan een paar dagen met slikken..Het werkt prima!
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
9-5-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb cerazette voorgeschreven gekregen omdat ik borstvoeding gaf, nu blijkt dus dat op het moment dat je stopt met de borstvoeding deze pil dus NIET meer betrouwbaar is. En dat is mij van te voren dus niet verteld en kreeg dit dus van de week van een andere arts te horen. Ik schrok daar echt heel erg van. Voor mij dus geen cerazette meer.
7-5-2012
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb deze pil nu 2maanden ingenomen waarvan ik 1 maand constant bloed ben verloren. Zelfs naar gynaecoloog moeten terug gaan doordat de bloedingen te hevig waren, Begon door het grote bloedverlies draaierig te worden, kon niet meer intiem zijn met mijn vriend, de buikklachten bleven aanhouden... Ik was zeker niet tevreden over deze pil. Ben nu veranderd van pil, benieuwd wat dit zal geven!
7-5-2012
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
prima tegen zwangerschap. Begonnen voor de BV. Gehele periode niet ongesteld geweest. Dat is een voordeel. Nadelen: Ik krijg er alleen een onzettend droge mond van ook al staat het niet in de bijwerkingen. Daarnaast is libido ver te zoeken. Verder slaap ik er slecht door. Over maand wil ik stoppen kijk er nu al naar uit.
24-4-2012
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben zeer tevreden over deze pil! Geen maandstonden meer, zalig! Ik neem ze in op verschillende tijdstippen zonder bijwerkingen. Ik kan echt niets slechts zeggen over deze pil behalve dat je een beetje gewicht bijkomt...
20-4-2012
31 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ivm borstvoeding en geen wens om zwanger te worden ben ik aan Cerazette gegaan. Toen na 1 week 10 dagen heftige menstruatie sindsdien iedere dag of om de dag bloedverlies, meer spotting. Dit is nu dus al bijna 3 maanden. Ik word er niet goed van, ik wil geen sex meer want dat vind ik niet fris. Ben ontzettend moe, maar ja ben ook pas net moeder dus ik weet niet of het daar van komt. Heb heel veel buikpijn ben ook al onder behandeling van een arts, maar die blijft het allemaal gooien onder bijwerkingen van de cerazette. Geen idee of dit wil volblijven houden.
18-4-2012
Inname- / gebruiksgemak
Cerazette was niet de pil voor mij aangezien ik maar bleef vloeien Wel erg goed als je bv wilt blijven geven en je al weer ongesteld word maar voor de rest is het mij te licht
16-4-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik was altijd heel erg hevig ongesteld, maar omdat ik zwanger wilde worden, kon ik geen pil gebruiken. 22 December 2003 bevallen van mijn zoon en 4-6 weken later heb ik deze pil van de huisarts voorgeschreven gekregen omdat ik hem mocht gebruiken bij borstvoeding. Ik ben nog nooit zo blij geweest... Van elke maand een paar dagen erg veel bloedverlies, krampen en het gevoel echt ziek te zijn, ben ik terug naar niet meer ongesteld. Ik ben nog 2x licht ongesteld geweest toen ik Cerazette gebruikte en af en toe een doorbraakbloeding als ik de pil vergat, maar verder niets! Ik voel me goed en ik vind het zalig om niet meer ongesteld te zijn. Heb overigens, naar mijn weten, ook geen bijwerkingen.
19-3-2012
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
na de 3 de maand van mij bevalling krijg ik om de 15 dagen mijn regels maar ik geef alleen borstvoeding aan mijn baby.
11-3-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Na m'n tweede bevalling gebruikte ik als vanouds microgynon 30. De derde maand na m'n bevalling begon ik tijdens m'n menstruale week zware migrainaanvallen te krijgen. Eerst gestart met de microgynon door te nemen, migrainevrij. Totdat ik na 3 maanden nog eens "een pauze" inlastte: ik heb toen twee zware migraineaanvallen gehad op 4 dagen. Naar de gyneco: in afwachten van het plaatsen van een hormonale spiraal zette hij me op cerazette. Alles goed: geen migraine, geen bloedingen. Maar sinds oktober kreeg ik de indruk dat m'n borsten serieus in grootte toegenomen waren (en ze waren al niet klein), ook de rest van m'n lichaam wat uitgezet en in seks heb ik eigenlijk helemaal geen zin meer. En als ik enkele van de reacties hieronder lees... het is zeer herkenbaar.
31-1-2012
46 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 46 jaar, ik ken de pil, het spiraaltje, de ring en als gevolg van een hoge bloeddruk heeft mijn arts me cerazette aangeraden. Een pilletje meer of minder 's ochtends, dat verandert niets. Tussen augustus en kerst ben ik twee keer ongesteld geweest. Ik dacht dat ze gingen stoppen zoals ze me gezegd hadden. FOUT, sinds kerst heb ik elke dag bloedingen gehad. Ik heb mijn arts gebeld die zei dat ik geduld moest hebben.... hoelang... dat wist ze niet.. ik had er genoeg van dus ik ben in februari naar de gynaecoloog gegaan en toen nog steeds bloedingen, ik dacht dat mijn lief de anticonceptie wel van me over zou nemen nadat ik er bijna 25jaar voor gezorgd heb!!! Hij houdt niet van condooms, ik, ik hou niet van bloedingen elke dag!!!
30-1-2012
39 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Cerazette nu al 15 maanden i.v.m. borstvoeding. Ik heb sinds kort last van doorbraakbloedingen (al drie weken lang) Ben dus 14 maanden niet ongesteld geweest met de pil. Heb vaak honger en ben ook enorm aangekomen, humeurig en last van jeukende bultjes. Ik zit erover te denken om met borstvoeding te stoppen en over te stappen naar mijn oude pil.
9-1-2012
36 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben redelijk tevreden over het gebruik van cerazette. Ik ben hiermee begonnen tijdens geven van borstvoeding. Even terug gegaan op microgenon omdat ik ast had van doorbraakbloedingen wat ik heel vervelend vond. Maar die andere pil had ik erg veel last van stemming wisselingen de arts gaf aan dat deze pil voor mij daarom beter was omdat er geen oestrogenen in zitten. Ik heb idd een hele tijd daar bijna geen last van gehad ( minder frequent). Maar nu weer wel na 2 jaar. En ik herken uit de andere verhalen het aankomen! Ik had nog even niet de link gelegd, maar heb veel meer hongergevoel en ben ook flink aangekomen. En minder energie. Dus misschien toch weer over naar een andere pil
7-1-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze pil nu een jaar en ben er tevreden over. In het begin, wel 4 maanden allemaal kleine bloedingen, maar dit gaat over, heb geduld.. Hebnu nooit meer iets! Ik heb wel pijnlijke borsten altijd..en m'n ostheopaat had het idee dat ik door de pil vitaminen mis waardoor mijn eierstokken niet helemaal goed zijn op het mment, vond dat wel even schrikken.. Dus ik moet volgende keer de pil van hem meenemen, dan test hij het ofzo.
5-1-2012
5-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
van de drie zwschappen ben ik 2x met cerazet begonnen. Een lichte pil naast borstvoeding. Het voordeel vond ik: weinig hormoon en geen bloeding. Zowel nadeel als voordeel, ik ben een levendig, temperamentvol type, dat werd vlakker. Emoties beleefde ik minder heftig. Nadeel was dat libido naar nul gezakt was. Het ook echt niet fijn vond en doordat er geen cyclus aanwezig was, was dat geen natuurlijke vorm van onthouding. Nu ben ik 5 weken geleden gestopt en ben benieuwd wanneer mijn cyclus weer op gang is. Tussen mijn 1e pilstop en zwangerschap zat een jaar. Nu heb ik de Stediril 30 (andere benaming inmiddels) aangevraagd. kijken wat dat met zich meebrengt.
27-12-2011
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Doordat mijn bloed zeer snel dikt en klontert kon ik als pil enkel deze nemen, Nooit bij stil gestaan, maar heb deze heel lang genomen en heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan dat ze tegen alle natuur in ging. Tot ik in 2008 huwde en onze kinderwens immens groot was, ik stopte met de pil, resultaat, het heeft mij 2jaar en 10 maanden gekost om terug regelmatig te zijn en 4 jaar om zwanger te geraken. Dus denk er goed over na, ik ben er zeker van dat deze pil Niet gezond is, ik ben ook maar liefst 20 kilo op 1 jaar tijd terug afgevallen toen ik stopte met dit medicijn. Ik zal nooit nog de pil nemen
14-12-2011
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb soms last van Migraine en de dokter stelde voor om van Microgynon 30 over te stappen op cerazette dat minder kans geeft op bloedstollingen en propjes. Ik ben er nu net een maand mee bezig en tot nu toe ben ik er niet happy mee. Ik was twee keer zo lang ongesteld als normaal (bijna 13 dagen) en een week na mijn menstruatie begonnen de kleine tussen bloedingen, tot nu toe elke dag! Neemt dit nog af naarmate je cerazette langer gebruikt? Anders ga ik er echt mee stoppen. Groetjes!
14-12-2011
20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik deze pil nu 2 jaar. Ben van deze pil aangekomen en ik hou heel veel vocht vast. Ook ben ik erg moe en heb veel hoofdpijn. Verder heb ik allemaal bultjes op mijn lichaam gekregen die erg jeuken. Ben er sinds een paar dagen mee gestopt en laat binnenkort de mirena spiraal zetten.
23-11-2011
38 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik kreeg deze pil voorgeschreven vanwege de borstvoeding, maar ik ben er mee gestopt. Ik had gehoopt dat vanwege het feit dat er maar een lage dosering van slechts 1 hormoon geen pil-gerelateerde bijwerkingen zouden zijn, maar helaas. Het sluipt er langzaam toch weer in, de stemmingswisseling, de afname van het libido. Voor mij reden genoeg om maar weer even over te gaan op condooms. Voor mij nu nooit meer hormonale anticonceptie!
15-11-2011
Inname- / gebruiksgemak
Ben nu ruim een maand aan Cerazette en heb opvallend veel last van stemmingswisselingen. Ben erg chagerijnig en kan weinig hebben. Ik voel me absoluut niet happy terwijl ik 2 maanden geleden ben gestopt met werken en me juist beter voelde dan ooit! Ik ga ermee stoppen want dit doet mij, mijn man en kinderen geen goed.
6-11-2011
26 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu onderhalf jaar Cerazette aan het nemen wegens factor V leiden(mijn bloed stolt veel sneller dan iemand anders) en ik mag dus geen combinatiepil meer nemen dus had men cerazette aangeraden. Nu in het begin ging alles prima. Geen bijwerkingen of geen tussenbloedingen MAAR een jaar later nu is het héél anders! Elke maand tussenbloedingen! Hebben nog mensen hier last van? Ik dacht altijd hoe langer je deze pil neemt hoe minder tussenbloedingen??? Graag jullie mening hierover. Groetjes
5-10-2011
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben ook niet tevreden over deze pil. Ik vloei om de week en dan heel heftig. Veel hoofdpijn en ook duizelig. Sinds ik gestopt ben geen hoofdpijn en duizelingen meer. Het protocol is dat je minimaal drie maanden een pil moet slikken voordat je lijf daaraan gewend is, maar daar had ik bij mijn vorige pil geen last mee. Ik was naar deze overgestapt omdat ik met mijn oude pil 1 dag flinke hoofdpijn had. Maar deze pil is geen goed alternatief. Heb op de site van cerazette de duizelingen gemeld. Dit is voor hun een onbekende bijwerkingen. Geef het dus door. Mijn libido was ook hoger, maar ja als je als je steeds ongesteld bent, schiet dat ook niet op. En waren er meerdere die zo'n honger hadden? Ik had geen stemmingswisselingen. Ik ga dus weer terug naar Microginon. Dat was 1 dag hevige hoofdpijn. In ieder geval tot mijn man lid is van de Ossenclub (gesteriliseerd), want dan slik ik niks meer en heb ik nergens meer last van.
15-9-2011
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hallo allemaal, ik gebruik deze pil nu 3 maand en ben NIET tevreden. heb veel bloedingen, erg veel en erg lang! om de week komt er weer een nieuwe bloeding en dat had ik voorheen nooit!! vind het echt verschrikkelijk. na 3 maanden dus nog steeds niet gewent. heb ook sinds de pil veel hoofdpijn en een raar gevoel in mijn buik. libido wel wat omhoog en geen last stemmingswisselingen.
8-9-2011
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
door mijn ervaring(2w van de 4 ziek, en wanneer men menstruatie moest doorkomen, kwam ik de nacht voordien wakker met barstende koppijn en moest ik overgeven,genoeg veranderd van pil waardoor ik uiteindelijk na mijn bevalling toch wel zeer lang heb gewacht met de minipil)met de "gewone" de pil heeft de gyneacoloog mij aangeraden om een minipil te gaan gebruiken. nu heb ik de laatste tijd altijd maar zo'n raar buikgevoel soms ook echt misselijk en blijf ik echt moe hebben nog mensen dit??
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (272)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Sertraline (265)
Seroquel (217)
Psychose / schizofrenie - antipsychotica
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (199)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (416)
Tramadol (352)
Champix (340)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1943)
Anticonceptie - overig (1648)
Cholesterol (1228)