• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Humira (adalimumab)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Darmproblemen - ontsteking

3% (3)
(minimaal effectief)
2% (2)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (4,1)

Humira - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
1% (1)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Humira

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
11-5-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik het al jaren, heel positief.

11-5-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds een half jaar gebruik ik Humira en het werkt voor mij super goed! Alleen heb ik niet alleen Reuma maar ook de ziekte van Crohn. Nu wil ik heel graag zwanger gaan worden en de reumatoloog zegt dat ik moet stoppen met humira maar de internist raadt juist aan om ermee door te gaan. Wat moet ik doen?! Wie heeft hier ervaring mee?

2 reacties
6-5-2012
22  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu 1 jaar humira en dit is voor mij echt een wondermiddel. Na een verschrikkelijke periode met psoriasis (80% van het lichaam) heeft niets mij werkelijk kunnen helpen. Totdat ik de humira injecties kreeg. Ik was zoooooo bang omdat er nog niet veel bekend is over humira en omdat ik nog vrij jong ben (22 jaar). Ze geven dit niet zomaar het is heftig spul maar voor mij is het de moeite waard. Ik ben eindelijk van mijn depressie en schaamte af. Wat is psoriasis een verschrikkelijke ziekte, en wat heeft humira mijn leven veranderd. Ik heb zelf geen bijwerkingen, heel het jaar geen griep of verkouden geweest. Kortom ik ben helemaaaaaaaaaal tevredennn.. Ik maak mij soms wel zorgen over het verloop, dus hoelang ik hiermee door kan gaan want het is natuurlijk niet echt gezond voor je. Kans op kanker is met 3 keer verhoogd dat maakt mij wel bang ook omdat ik natuurlijk best jong bent nog.

5-5-2012
36  jr.

Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb reeds een tiental jaar last van reuma (spondylartropathie). Aanvankelijk hielp salazopyrine heel goed, maar na een tijdje deed ik enorme opstoten waarbij inspuitingen met cortisone e.d. noodzakelijk waren. UIteindelijk kreeg ik toelating om Enbrel te gebruiken wat in het begin heel doeltreffend was. Na een tijdje begonnen de ontstekingen terug op te vlammen en ben ik overgeschakeld naar Humira dat voor mij doeltreffender was. Zonder Humira zou het voor mij onmogelijk zijn om normaal te functioneren (ik zou niet kunnen stappen). Ik hoop dat deze medicatie nog lang goed blijft werken!

3-5-2012
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Neem reeds meer dan 1 jaar Humira. Na een 6-tal weken was er vermindering van symptomen en na 3 maanden volledig klachtenvrij tot op heden. Lichte bijwerkingen: droge huid en enkele kilo's verzwaard. Spuit is makkelijk zelf te zetten, beetje wennen in het begin maar wordt routine na een tijdje.

29-4-2012
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo iedereen, Dit is mijn eerste ervaring met het forum, maar wou toch graag jullie mening. Na jaren rug klachten en darmproblemen is er in Augustus de diagnose gesteld van de ziekte van bertherew en Chronn. Nu, dit was even een harde dobber om te slikken, maar de puzzel viel nu wel in elkaar. De therapie daarentegen komt moeilijk op gang. Wat nevenwerkingen gehad op de medicatie die ik nam. Uiteindelijk zijn we gestart met de spuitjes Humira. Ik heb nu mijn tweede spuit gezet , de nevenwerkingen zijn matig in vergelijking met de de vorige medicatie, ik heb wat hoofdpijn, soms duizeligheid, maar wat mij het wat lastig maakt is de dat ik sneller moe wordt. Heeft er iemand hier ook last van ? thanks en grts Sandra

2-4-2012
33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zon 10 jaar geleden werd er bij Bechterew vastgesteld en na jaren darmproblemen de ziekte van Crohn in 2007. Daarna gestart met Remicade, maar dit was iedere keer zo'n aanslag op mijn lichaam dat ik met mijn artsen besloten heb om het meer te doseren en dat kon met Humira. Ik vind het een uitkomst en ik ben blij dat ik weer normaal kan functioneren met mijn ziektes. Af en toe nog wel een terugval maar lijkt me normaal,

31-3-2012
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben mijn behandeling begin februari begonnen tegen de ziekte van Bechterew. Afgelopen donderdag had ik mijn laatste injectie en de dag er na had ik erg keelpijn. Bovendien had ik een grote geïrriteerde plek op de plaats van de injectie, mijn behandelend arts dacht dat ik een allergie had en dat ik misschien moet stoppen!! Ik hoop van niet, want ik heb geen rugpijn meer. Graag hoor ik of iemand ook deze bijwerkingen had en heeft moeten stoppen?

13-3-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn vriendin is Crohn patient vanaf haar 14e jaar. Vanaf juli 2011 maakte mijn vriendin gebruik van Cranio-Sacraal Therapie en is ze begonnen met het nemen van iedere dag 1 tabl. 1000 mg gebufferde vitamine C, 1 glas bosbessensapnectar, s ochtends biogarde yoghurt met crusly en 1 eetlepel 1e pers olijfolie er doorheen. Daarnaast 1x per week spuit humira in haar buikwand wat ze al vanaf juni 2010 gebruikte. Door de therapie zijn haar cellen geregenereerd en is haar eigen imuunsysteem zich gaan versterken (iets wat door humira om zeep wordt geholpen). Vanaf medio januari dit jaar kreeg mijn vriendin steeds meer last van druk op de borst/pijn in de hartstreek stokken adem nadat ze humira had toegediend. Eind januari werd na de inname het 's avonds zo erg dat de ambulance moest komen en symtonen waren hartinafarct. Bleek uiteindelijk een gigantisch pijn uit de maagstreek te komen die deze symptonen (druk op de borst, ademhalingsproblemen, en vanwege de pijn bewustzijnverlies) veroorzaakten. Mijn vriendin is direct gestopt met Humira (gebruikte verder geen andere medicijnen). Na bezoek Crohnspecialist in AMC onderzoek gedaan, resultaat compleet ontstekingsvrij en advies te stoppen met Humira. Nu vier weken verder, ze heeft geen last meer van haar Crohn, ontlasting is nog nooit zo goed geweest en is zo gezond als een vis (sinds haar 14e jaar nog nooit zo goed geweest). Diagnose van de complicaties: Het lichaam maakte een allergische reactie aan en gaf feitelijk aan humira te weren en niet meer te willen accepteren. Trek zelf uw conclusies uit onze ervaring. Groet D.W.

29-1-2012
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds enkele maanden Humira. Er was geen andere optie meer behalve remicade. En omdat dit toch eens tuk gebruiksvrindelijker is..heb ik gekozen voor Humira. Al vrij snel na gebruik is de hevige pijn in mijn buik verdwenen. Wat een opluchting zeg! Wel heb ik nog diaree maar dat kan niet anders na 3 darmoperatie's denk ik. Dan is he spijsvertering toch anders als normaal. Ik heb wel last van exeem.. vaak ook bij/in mijn ogen. Dat is lastig maar weegt niet op tegen de pijn van voorheen. Ook heb ik last van een droge huid..dat opgelost wordt door een creme via apotheek. Ik ben er zeer tevreden over. Maar nog een vraagje.Heeft er iemand ervaring of advies.. mijn zoon spuit sinds kort ook humira voor bechtrew..nu staat er niks vermeld over mannen..of die kindertjes mogen máken.. alleen wel van vrouwen en zwangerschap... Weet iemand hier misschien meer info over>???

25-1-2012
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al meer dan 15 jaar de ziekte van Bechterew. Na jaren NSAID's gebruikt te hebben en zweren, heb ik enbrel (zonder resultaat) genomen en nu HUMIRA. Het heeft 3 maanden geduurd voordat de resultaten merkbaar waren, maar sindsdien ben ik herboren. Ik loop weer normaal. De mensen dichtbij mij ontdekken een heel nieuw iemand, veel dynamischer. Ik ben blij met het resultaat. Het enige probleem blijft het reizen.

13-1-2012
25  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu een half jaar Humira, om en om in mijn been. Ik heb de laatste tijd veel last van mijn benen, het lijkt of ik constant een blauwe plek heb, er is niets te zien. Ik ben bang dat de zenuwen aangetast gaan worden, door dat zuur. Wie kan mij hier een antwoord op geven, of deelt mijn ervaring.

21-11-2011
59  jr.

7-11-2011
66  jr.

darmprobleem/diarree.

28-10-2011
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Humira bevalt mij zeer goed; mijn klachten zijn zo goed als verdwenen, en ook de psoriatica is helemaal weg. Ik gebruik elke 2 weken een prikpen, en hoewel dat nooit m'n hobby zal worden is dat prima te doen. Ik zet de spuit in m'n buik. Belangrijk is wel om de prikpen eerst op kamertemperatuur te brengen, dat scheelt in de pijn. Hoe dan ook, na 15 seconden is de pijn van de prik weg. Een aanrader wat mij betreft.

16-10-2011
68  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
in begin kreeg ik acute reuma handen en voeten en ook knobbels in longen ,div. medicatie gehad maar hielp niet ,toen uiteindelijk Humera voorgeschreven gekregen en dit hielp perfect , heb wel een strak gevoel nog in handen en kracht is minder maar de pijn is weg, onlangs voor bacterie in longen 14 dgn opgenomen geweest om met een antibioticakuur fia infuus, maar moest stoppen met humera want dit kon niet samen, na die 14 dagen zei reumatoloog om nog ff te wachten met Humera om te kijken of het nog terug zou komen , moest alleen paracetamol slikken en naproxen, maar na 2 mnd kwam het in alle hevig heid terug en moest gelijk weer h/umera gebruiken en nu is alles weer rustig, maar het is een moeilijke keus voor de reumatoloog, daar ik ook zwaar copd heb en al een longkwab kwijt ben , ik kan me maar 5 min inspannen dan is het echt op , dus is altijd risico voor meerdere ontstekingen met Humera maar er is dus weinig keus

7-9-2011
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geen ontstoken,gezollen knie niet meer,wel nog psoriasis vlekken,die zijn noit gemindert,soms wat vermoeid ,gewrichtspijn,maar valt al bij al voorlopig nog mee.

7-8-2011
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het zetten van de prikpen lijkt vervelend maar valt in de praktijk reuze mee. Het enige nadeel van dit medicijn is dat het in de koelkast bewaard moet worden wat lastig is wanneer je byv voor langere tijd wilt rondreizen in de tropen

18-7-2011
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
wel mensen, ik heb al meer als 35 jaar die vervelende huidziekte. Ongeveer 80%van mijn lichaam heb ik alles al genomen zonder veel resultaat. nu gebruik ik humira reeds 2 jaar en mag zeggen dat dit het enige midel is dat werkt. een echte aanrader, dank u aan de mensen die dit uitgevonden hebben, ik heb nu een heel ander leven.

16-7-2011
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na enige gezoek naar juiste behandeling en zh-opname i.v.m. ontstoken alvleesklier. thans 5 weken met humira bezig en het gaat super. normale ontlasting en geen bijwerkingen

18-6-2011
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na MTX, Furmaarzuur, prednison, tig lichtkuren, zalven, ziekenhuisopname etc etc begonnen met Humira. Binnen 1 week sterke verbetering, na twee weken stonden mensen versteld van mijn huid. Zat volledig onder van top tot teen. Plekken zijn nog wel zeer licht zichtbaar (zal altijd wel wat blijven) maar het gestaar en gevraag is helemaal verdwenen. Heb tot nu toe een beetje last van verkoudheden e.d. maar verder geen bijzondere bijwerkingen. Sopuiten is niet fijn , voel je een dagje. In verhouding van bijvoorbeeld MTX meer last na inname.

3-5-2011
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ziekte van Crohn: Na tal van andere medicatie waaronder Prednison gebruik ik nu Humira in combinatie met Lanvis. Dit omdat de onstekingen zich bleven uitbreiden. De Humira verdraag ik goed.Het injecteren (mijn voorkeur in de benen) met de prikpen valt mij niet tegen.Ook na de injectie geen pijnlijke plek. Wel heb ik enkele dagen na de prik tijdelijk last van obstipatie. Ik heb de symtomen van de ziekte nu beter onder controle en ook de vermoeidheid is minder dan voorheen,maar dit verschilt vaak van dag tot dag.Hoe het er in de darmen werkelijk voor staat zien we pas over een half jaar als ik weer een scopie mag ondergaan. Op dit moment ben ik zeker tevreden.

29-4-2011
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb er goede baat bij maar ik word wel iedere maand zwaarder van maat 34 na maat 44 en erg veel lucht in mijn buik Ik ben 42 keer per dag na de wc overgegaan naar 10 á 15 keer dus dat is erg goed zeer blij mee Dat zwaarder worden vind ik wel een probleem waar gaat dit eindigen? Maar mijn zelf een stuk beter voelen pijn is zo goed als helemaal weg soms nog Maar mijn leven is nu aangenaam hopelijk blijf dat nog heel lang zo

27-4-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik Humira gebruik (half jaar) zijn mijn bloedwaarden goed, maar ik heb last van hoge bloeddruk die met betablokkers niet zakt, en heb ik depressieve gevoelens. Ook ben ik 73 kg terwijl ik normaal rond de 60 zit? Ik zit absoluut niet goed in mn vel, maar een andere optie is er niet? Heb 11 jaar lang pentasa gebruikt zonder klachten. Zou ik daar weer naar terugkunnen? Wie heeft er tips voor me?

15-4-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Erg tevreden over humira (wel in combinatie met ontstekingsremmers en pijnstillers), voel me veel soepeler en fitter! Merkte vrijwel direct verschil na de eerste keer spuiten. Wel veel last van vervelende bijwerkingen, maar heb het er voor over. Ook omdat ik sinds gebruik van humira geen last meer heb gehad van regenboogvliesontsteking.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1308) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (353) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (199) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia