• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Moviprep (macrogol/elektrolyten)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Darmproblemen - verstopping

(matig effectief)
2% (1)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,6)

Moviprep - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
14% (5)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Moviprep

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
13-4-2012
60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
lekker is het niet,maar na bijna 1liter opgedronken te hebben kreeg ik een netelroos explosie,mijn hele lichaam begon op te zwellen vuurrood en jeuk. de arts heeft mij via een infuus medicatie gegeven,na een half uur ging het weer wat beter! wel wil ik weten van welke stof ik dit kreeg?

28-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Moviprep heeft als nadeel slapeloosheid en verhoogde bloeddruk door de enorme hoeveelheid natrium die erin zit. Als je smorgens 08:30 een scopie krijgt kun je beter aan de apotheek of arts een goed slaapmiddel voor erbij vragen, anders doe je geen oog dicht. Het middel werkt echter goed, smaakt goor en het beste kan je per bierglas om de 15 minuten een glas wegdrinken met iets anders tussendoor, het zijn dan 5 bierglazen in 1,5 uur tijd.Na drie uur neem je de volgende 5 glazen en je moet ook wat doen aan het vele WC zitten , na drie uur na het laatste glas ben je ongeveer klaar. Als je naar bed gaat is een luier ook een goed idee, want er kan nog wel eens wat weglopen snachts.

22-2-2012
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik zag er wekenlang tegenop om de moviprep te gaan drinken maar het is me enorm meegevallen! Ik vond het eigenlijk best wel lekker eigenlijk. Ook helemaal geen last van bijwerkingen gehad. Bij mij begon de werking precies na een uur en heb toen wel anderhalf uur aan een stuk door op de wc gezeten want het bleef lopen. Op een gegeven moment poep je dus alleen maar water. Maar na anderhalf uur was ik dus helemaal leeg. Klein nadeel vond ik wel dat ik 's ochtends om 6 uur weer een liter moest drinken en heb toen weer tot half 9 op de wc gezeten, terwijl ik om 9.15u in het ziekenhuis moest zijn voor het onderzoek. Misschien was de hoeveelheid voor mij toch wat teveel want ik ben maar een lichtgewichtje. Al met al is het mij 100 procent meegevallen en van de coloscopie heb ik helemaal niks gemerkt door het roesje. Heb het hele onderzoek vast geslapen.

19-12-2011
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb vanwege een scopie Moviprep moeten gebruiken. De gebruikelijke 2 liter, 's avonds vóór het onderzoek1 van 19.00 uur to 21.00, en de ochtend erna, van 8.00 uur tot 10.30 de andere. Ik had voor de tijd ook al verhalen gehoord over het innemen van de Moviprep, het zou verschrikkelijk zijn, braakwekkend en met de neus dicht achteroverslaan was het beste dat ik kon doen. Nu ging ik dan ook met een steen in mn maag aan de slag met het middel maar tot mijn verbazing vond ik het ontzettend meevallen..De citroenachtige smaak was niet smerig. Het drankje was wat ziltig, en ook weer wat zoet. Het hele idee dat dit een laxeermiddel is doet iets met je brein volgens mij. Ik heb bij mezelf de knop omgezet en 'wijsgemaakt' dat dit een nieuwe limonadesmaak was...gek genoeg werkt dat wel en ik heb zonder een enkel probleem Moviprep op gedronken. Ik keek tegen het laxeren op en niet tegen de scopie, nu weet ik dat ik er helemaal niet tegenaan had hoeven hikken. Weer gestressed geweest voor niks. Kortom, Valt reuze mee!

12-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ja, t werkt snel. Veel erbij drinken, zwarte koffie en bouillon. t Maakt de darm goed schoon, en daar gaat t om. Alleen doodzonde dat ook hier weer aspartaam in zit. Gelukkig is t dus maar eenmalig. Als je t aanlengt met 2 liter water is de smaak ook zachter. Ik heb al ergere dingen moeten innemen , dit valt echt mee. Daarna zwarte koffie, toilet in de buurt , en reinigen maar. Hoe meer je erbij drinkt hoe meer troep wordt afgevoerd. Is ook 'ns goed , 'n totaal lege darm. Of je nou wel of niet gezond eet, in de darm zijn altijd rottingsprocessen bezig.

1-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
gisteren en vandaag moviprep gebruikt. Verstand op nul zetten en doordrinken. gelukkig is het binnen gebleven. Ik vind wel dat er duidelijker mag worden vermeld dat het verstandig is om vaseline te gebruiken. Deed op een bepaald moment behoorlijk pijn.Het is wel effectief. Bij de tweede keer merkte ik dat het verstandig is om goed te bewegen. Dan werkt deze rommel veel sneller

15-10-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik kon kiezen moviprep orange of citroen Heb citroen gekozen, viel wel mee ik hou wel van zurig maar er bestaat dus ook orange

13-10-2011
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben heel tevreden, beseffende dat het niet bedoeld is om lekker te zijn maar om te laxeren. Het werkt, en daar gaat het om. De smaak valt alles mee.

21-9-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb sinds vanmorgen de medicatie met citroen smaak. Eergister de naturel smaak geprobeerd maar het kwam er net zo hard weer uit als het erin ging van boven. Vandaag met citroen en heb het nu geprobeerd te mengen met ranja maar krijg er kokhals neigingen van en het komt er bijna gewoon weer uit. Ik moest met 1 zakje beginnen van me huisarts mocht dat niet baten dan 2 per dag maar ben bang dat ik het niet weg ga krijgen ook al blijft het bij 1 zakje. Ik heb vandaag om 12:00 uur het zakje ingenomen nu is het 15:15 en nog geen resultaat van het medicijn weet niet hoelang het duurt voordat het moet gaan werken.

12-8-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Smaak : doenbaar in vergelijking met de vieze rommel die ik de vorige maal moest drinken. Eerste tekenen van werking : na meer dan twee uur (zoals het andere product). Uitgewerkt : na ongeveer drie uur (veel sneller dan het andere spul). Veel minder hevige buikloop dan van het andere product. Denk ook dat het minder effectief is. Bij de laatste stoelgang (na de tweede dosis vanmorgen) komen nog altijd voedingsresten mee. Ben veel te laat beginnen smeren met vaseline. Dus doet de zone rond mijn aars pijn. Dit is dus wat men noemt "gloeiend anaal". Had wel oprispingen na het drinken, maar gelukkig met citroensmaak...

7-7-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb het al veel vaker gebruikt, en dat ging altijd goed...tot gister pfff had het na 1 uur op en nog veel water er achteraan, maar er gebeurde niks.....alleen een hele opgezette buik, en last van mijn maag en ik kreeg verschrikkelijke hoofdpijn, maar goed vanochtend maar weer...helaas heb overgegeven kon het niet meer binnen houden na het laatste glas weer heel veel moeten spugen (gal) het werkte dit keer omgekeerd!! ok de ontlasting kwam wel wat op gang, maar niet genoeg......waardoor het onderzoek helaas ook niet door kon gaan, tis nu avond, en heb nog steeds een opgezwollen buik en een heel vol gevoel..... Mag van mijn internist ook nooit meer moviprep gebruiken, ws ben ik er in 1 keer allergisch voor.........

20-6-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
3 weken geleden ook zelfde actie moeten ondergaan, dus wist al wat het was. Helaas had de huisarts mij alleen voor endeldarm onderzoek aangemeld. Gelukkig heeft men wel de hele dikke darm bekeken (zonder narcose/roesje). Nu dus voor een 2e maal Moviprep en als het goed gaat morgen de eerder geconstateerde poliep eruit. Ik moet zeggen Moviprep valt wel mee en werkt snel, geen braakneigingen.

27-5-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
vreselijk vies dit spul. het is bijna niet weg te drinken.. direct een glas zoete dran k als siroop erna drinken om de vreslijke smaak van de moviprep weg te krijgen als je de liter bijna op hebt krijg je braakneigingen bah bah bah

29-4-2011
22  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Voordat ik dit van het ziekenhuis mee kreeg, had ik er al verhalen over gehoort. Ik hield dan ook mijn hart vast toen ik het ging gebruiken. Het eerste glas viel me 100% mee. maar na een paar glazen was ik behoorlijk misselijk en zat te kokhalzen. toch maar stug door drinken want ja, het moet op! Na ongeveer 3 uur begon het wat te rommelen van binnen, ik had ook een enorm op gezette buik!!! en ja eindelijk naar de wc. Ik was ook erg blij met mijn vochtig wc papier:D De volgende dag nog een liter. ik zag er wel tegen op maar ging voor de tv zitten en probeerde zo wat afleiding te zoeken. pfffffff wat was ik blij dat ik die rommel binnen had. het werkt wel...

19-4-2011
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb voor een dikkedarm onderzoek (coloscopie) als laxeermiddel Moviprep gekregen. Alle verhalen hierover waren nogal beangstigend. Maar het is me erg mee gevallen. Ik heb de Moviprep met Roosvicee gemengd en dan is het met je neus dicht goed te drinken! Goed koud drinken valt het best mee. In ieder geval geen kotshals neigingen. En na elk glas Moviprep een glas met iets lekkers drinken.

18-4-2011
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Laxeren met Moviprep vind ik niet prettig. Ik vind de smaak echt walgelijkheid. Maar het is ook maar 2 liter ;) De eerste liter ging nog wel, de 2e liter vond ik wel lastig om het binnen te houden. Wat helpt is verstand op nul en drinken maar, zo snel mogelijk. Niet bij nadenken en je er niet te druk om maken.

20-2-2011
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zojuist de eerste liter naar binnen gewerkt. Hoewel het allemaal wel aardig ging, was de gedachte richting het moeten braken toch wel erg aanwezig ;). Het goedje is opzich wel te drinken, maar lekker is anders. Gewoon doorbijten en doorslikken die handel.. Niet te druk dr over maken.. ;-) Morgen de 2e liter fixen.. Het zal me benieuwen hoe dat dan gaat :p

4-2-2011
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik zag er erg tegenop om het spul te drinken. ooit in 2002 ook spul moeten drinken; dat was een ramp. ik was "verrast" van de smaak (citroen) en de bijwerkingen ( geen, geen kramp, niets!). het spul werkte na 1 uur. heb wel alle twee de liters min of meer achter elkaar uit gedronken ( met tussen pauze van een half uur). echt een aanrader om dit achter elkaar te doen. dan hik je er niet tegenaan om het de volgende dag nog eens te doen. als je er in de na middag mee moet/mag beginnen, eet dan die dag zo min mogelijk ( ook dat moet eruit).

24-1-2011
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Lekker is anders, maar goed te doen. 1 Liter Moviprep drinken en dan nog een liter water erachteraan is wel veel om in 2 uur te drinken, Normaliter doe je dit nooit. Morgen ochtend om 6 uur nog een liter van die Moviprep drinken, Dit lijkt me lastiger omdat dat op nuchtere maag gebeurt. Verder is de werking goed.

30-12-2010
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Moviprep is prima te doen wanneer je het door vruchtensap doet i.p.v. water,het enige nadeel voor mij als slechte drinker was dat het zoveel is in korte tijd.

20-12-2010
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
5 jaar geleden ook een onderzoek gehad en toen een ander middel moeten drinken wat niet weg te krijgen was. Nu Moviprep, blij dat het andere middel vervangen was maar de blijdschap was van korte duur. Het eerste glas kreeg ik nog wel weg, maar de laaste 2 glazen is een ware marteling, wat is dit smerig, kokhalzen en nog een kokhalzen. Morgen ochtend nog een liter, wat een ramp

9-12-2010
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na alle berichten die ik had gelezen was ik, bij wijze van spreken, al ziek voordat ik een slok van de Moviprep genomen had. Met veel tegenzin maakte ik de eerste liter dan ook klaar. De lucht veel mij heel erg mee. Rook naar citroen. Dan maar eens een slok nemen. Dit veel mij 100% mee. Het smaakt naar strepsils. Heb in zijn geheel geen kokhalsneigigingen gehad. Wel een vol gevoel natuurlijk, maar het hele innemen van dit middal is me heel erg meegevallen en vindt het dan ook jammer dat ik er zo tegen op gezien heb. De coloscopie heb ik verder helemaal weing van meegekregen. Van mijn kant dus geen vervelende ervaring.

22-11-2010
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vreselijk!! Bij het 3e glas van de 1e liter heb ik na 3 slokken mijn hele maag leeg staan kotsen. Geprobeerd om het 4e glas er in te persen zelfde verhaal. Scopie gaat hierdoor niet door.

18-11-2010
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 8 jaar geleden ook een scopie gehad en moest dus ook eerst spoelen. Toen binnen 24 uur 4 liter drinken (een vreselijke smaak). De moviprep is een uitkomst vergeleken bij toen. De smaak is niet echt geweldig, maar zeker een stuk beter dan toen.

13-10-2010
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het goedje drinken valt reuze mee. Ik heb het gewoon met water aangemaakt, alleen het smaakt een beetje zoutig. Het begon bij pas te werken na 2 uurtjes. Voordeel is dat ik wel een paar kilo lichter ben. Alleen zorg wel dat ze de wc vrij houden voor jou.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1308) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (353) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (199) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia