ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(cyproteron / ethinylestradiol)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Hormonen - combinaties
volgende
20-4-2012
34 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Aangezien ik al een poosje te maken heb met migraine aanvallen en het er op leek dat het verband hield met mijn cyclus ben ik op aanraden van de huisarts met deze pil begonnen....Hiervoor eerst de microgynon 50 (volgens mij is de ellende daarmee begonnen) en daarna de nuvaring. Die laatste beviel me echt heel goed, totaal geen stemmingswisselingen meer en geen last van pms, behalve dus die ondraagelijke hoofdpijn! Ben nu een paar dagen verder en heb vanaf dag 1 dat ik deze pil slik allerlei klachten... Vraag me af of dat zo snel ook al kan?! Ben depressief, heb stemmingen, erg misselijk.... Baal behoorlijk en heb de neiging om er meteen weer mee te stoppen maar weet niet of dat verstandig is....
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
25-6-2011
40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
het werkt effectief tegen acne. ik gebruik het al 15 jaren.een nadeel is dat dit pil hyperpigmentatie veroorzaakt.
15-6-2011
45 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Diane pil gedurende 10 jaar onregelmatig gebruikt, vanwege de bijwerkingen. Zeer effectief tegen acne en spier en gewrichtspijnen verdwijnen geheel, voelde me er verder erg fit bij, niet veel aangekomen, maar regelmatig fikse hoofdpijn en naarmate gebruik langer achter elkaar was, de dag voor de menstruatie echt vreselijke, vreselijke migraine. Daarom af en toe gestopt. Inmiddels bleek een aantal maanden geleden dat ik een bloeddruk had van 100/160. Moest om de twee weken laten meten want dit is veel te hoog voor iemand van 45 jaar en mijn gewicht (50 kilo) die veel sport. Eerst zoutloos gegeten. Hielp niet. Daarna gestopt met de pil. Bloeddruk zakte naar normaal 80/120. Dus gestopt. Helaas, de acne komt weer terug en de spier en gewrichtspijnen maken mijn kwaliteit van leven echt zoveel slechter... Ga nu overstappen op ethinylestradiol/levonorgestrel. Hopelijk helpt dit tegen de gewrichtspijn en gaat mijn bloeddruk niet omhoog. En de pukkeltjes neem ik dan maar voor lief...
27-4-2011
32 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruikte de pil (diane) in eerste plaats als anti conceptie en voor huidproblemen. Ik heb een probleemhuid. Eerst kreeg ik van de apotheek de diane pil. Die werkte heel goed, heb ik jaren gebruikt. zes maanden geleden kreeg ik dus deze goedkope variant en het is om te huilen., Heb weer een probleemhuid, heb haaruitval en ben een paar kilo aangekomen en heb stemmingswisselingen. Kortom ik stop eind van de maand met deze pil en stap over op een andere.
5-5-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de pil ook gekregen in verband met mijn acne. De pil heeft na een antibioticakuur van 2 maanden erg goed geholpen. Mijn huid is weer mooi en af en toe een klein pukkeltje. De bijwerkingen zijn bij mij wel erg storend. Heel veel stemmingswisselingen, depresiviteit, en veel aangekomen. Daarom ga ik weer terug naar mijn oude pil. Even afwachten hoe mijn huid daarop gaat reageren.
20-4-2010
30-40 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb dit medicijn meer dan een jaar gebruikt. Na een paar weken verdween de acne geleidelijk. Later af en toe een enkel pukkeltje, niets noemenswaardig. Qua bijwerkingen vind ik dit medicijn minder goed. Ben in totaal meer dan 10 kilo aangekomen sinds de start van dit medicijn. Vond deze bijwerking uiteindelijk zo hinderlijk dat ik gestopt ben met inname. Na een week begon de acne in volle hevigheid weer terug te keren. Over 3 dagen weer terug naar de dokter hiervoor...
23-3-2010
0-20 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Deze pil heeft echt mijn acne problemen opgelost. Ik kreeg pas resultaat na een jaar, merkte eerst dat ik wat kilo's aankwam, maar dat weegt niets op tegen het verdwijnen van mijn acne. Ben zes jaar aan deze pil geweest en ben hier nu vanaf, omdat ik nu 20 jaar ben en je na een tijdje beter kan stoppen met deze pil omdat als je echt NIET zwanger moet worden met deze pil, omdat je dan zeer grote kans hebt op 'misvormde' kinderen. Ben nu op de microgynon en merk meteen dat ik puistjes terug krijg, gelukkig niet zo erg als eerst. heb je echt een zeer groot probleem met acne? dan vind ik deze pil een aanrader, hij heeft mijn puberjaren in ieder geval een stuk gemakkelijker gemaakt.
15-1-2010
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben overgegaan op deze pil om mijn acné te verminderen. Na een paar weken merkte ik dat de huid in mijn gezicht al veel rustiger werd. Na ongeveer 2 maanden kwam er vrijwel geen nieuwe acnévorming bij en na 4 maanden was alle uitslag verdwenen. Heel af en toe komt er nog een kleine oneffenheid opzetten, dit zal komen omdat ik dit van nature erg snel krijg. Maar geen smeerseltje kan hier tegenop. Wel merk ik dat ik sneller stemmingswisselingen heb en last van hoofdpijn.
30-11-2009
Inname- / gebruiksgemak
Veel van de bijwerkingen die in de bijsluiter staan heb ik ook werkelijk erg last van gehad namelijk: -bijna dagelijks hoofdpijn/migraine -stemmingswisselingen -minder zin om te vrijen -irritatie van de ogen bij gebruik van contactlenzen -verandering in de afscheiding uit de schede -huidreacties (had allemaal plekken van uitslag in me gezicht, rond me ogen,neus en mond) -gewichtsverandering Na het stoppen met deze pil merkte ik erg veel verschil na ongeveer 3 weken was ik zo'n beetje van alle bijwerkingen af.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (354)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1953)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)