ervaringen
Geef ook uw mening
Ervaringen van gebruikers
Gemiddelde ervaring met
(cyproteron / ethinylestradiol)
Vergelijk alle medicijnen in de categorie:
Hormonen - combinaties
Pagina 1 van 2
volgende
22-5-2012
Inname- / gebruiksgemak
ik kreeg zo'n beetje elke bijwerking die in de buisluiter staat, niet alleen van de Diane maar ook van andere merken/typen, blijk simpelweg niet tegen 'de pil' te kunnen. overgestapt naar spiraaltje en dat bevalt prima. (ps gebruiksdata en periode kloppen niet, zou ik zo niet meer weten)
U kunt alleen reacties geven als u ingelogd bent. Inloggen kunt u aan de bovenzijde van deze pagina of maak eerst een account aan als u dit nog niet heeft gedaan.
4-5-2012
Inname- / gebruiksgemak
Na het voor het eerst slikken van de Diane-35 kreeg ik last van psychoses. Hebben jullie ook last hier van of gehad? Na gebruik van de Diane-35...
15-4-2012
33 jr.
10-4-2012
Inname- / gebruiksgemak
Van mijn 15de tot mijn 25ste de diane 35 pil geslikt. Acne was wel een stuk minder geworden (daarvoor had ik ook de Diane) maar nooit echt weg geweest. Nu nadat ik gestopt ben met de pil is mijn acne nog niet erger geworden. Wel heb ik barstende koppijn in de avond sinds 2 weken. Na het stoppen met de pil mijn gewone ongesteldheid weer gehad maar dat was ook gelijk mijn laatste keer. Mijn lichaam moet na 10 jaar dus wel erg afkicken van de Diane 35. Ben ook eigenlijk nooit door mijn huisarts op de hoogte gesteld over de bijwerkingen na het stoppen met de pil maar alleen over de bijwerkingen van het pilgebruik zelf.
25-3-2012
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik wordt binnenkort 20 jaar oud. Ik gebruik de Diane pil al vanaf mijn 15e, dus ruim 4 jaar. Ik ben destijds begonnen met de pil omdat ik al vanaf mijn 10e relatief ernstige acne had. Intussen had ik alles wat de apotheek te bieden heeft aan zalfjes en lotions al geprobeerd, helaas zonder resultaat. Mijn acne is wel minder geworden, maar nooit weggeweest, ondanks strikte schoonmaakregimes. Het duurde bij mij ook een tijd voordat het effect had, circa 6 tot 9 maanden. De acne is nu wel zo goed als weg van mijn voorhoofd, rug, décolleté en armen! Het is daarentegen veel heftiger op mijn wangen. Ik weet niet zo goed wat de bijwerkingen zijn bij mij bij deze pil omdat ik er volwassen mee ben geworden. Wel is er een duidelijke gewichtstoename geweest en ik kom nog steeds snel aan als ik iets te vet eet, maar ik heb ook vrouwelijkere vormen gekregen (al dan niet door deze pil, het schijnt ook een mogelijke bijwerking te zijn). Op mijn 15e was ik nog van het type 'lineaal', inmiddels heb ik een cup 75 F (klinkt groter dan het is ;). Volgens mij heeft het ook zeker effect gehad op mijn emotionele (in)stabiliteit. Ik ben vrij onzeker en snel van mijn stuk terwijl ik me van dit van vroeger zeker niet herinner. Op mijn menstruatie heeft het een positief effect gehad. De eerste twee dagen van de menstruatie was ik er vaak echt ziek van. Ik moest overgeven en ik had zo'n buikpijn dat ik niet kon zitten of liggen, maar maar een beetje rond bleef scharrelen. Ik ben het nu heel regelmatig, ik kan er de klok op gelijk zetten en het is véél minder lang en heftig. Nu twijfel ik erover of ik zal stoppen met de pil en zal overstappen op de Mirena spiraal. Is er iemand die dit ook heeft gedaan? Wordt de acne echt weer zo erg en wordt het wel weer beter?
11-3-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb 10 jaar aan de diane pil gezeten, destijds omdat ik op 19 jarige leeftijd ineens last kreeg van heftige acne, terwijl ik eerder nog nooit een pukkel had gehad, Achteraf gezien kreeg ik de acne van de pil die ik voor de diane slikte, namelijk, microgynon [check de bijsluiter maar eens op bijwerkingen] Mijn arts heeft het daar nooit over gehad en schreef mij zonder moeite de diane pil voor. Na 4 maanden verdween de acne bij mij. Jarenlang heb ik deze pil geslikt en was nooit van plan om te stoppen, te bang dat de acne terug zou komen.. Tot ik de ene klacht na de andere kreeg, [maagklachten, darmklachten, hartkloppingen, angsten, depressief, PMS, pigmentvlekken, schimmelinfecties, exceem, geen libido, benauwd, het gevoel niet echt te leven] ben ik van dokter naar homeopaat gegaan maar niemand kon me helpen.. tot ik 8 maanden geleden als laatste nood bij een iriscopist terecht kwam.. het eerste wat hij mij adviseerde was direct te stoppen met de pil. [ik had nooit gedacht dat de klachten van de pil zouden kunnen komen..] Hoe eng ik het ook vond, ik ben gestopt. Na 3 maanden zat ik onder de acne, heel heftig maar heb doorgezet en na 4 maanden is alles weer weg. Het is niet de acne die terugkomt maar de hormoontroep die eruit komt omdat je lichaam moet ontgiften.. Ik ben sindsdien van al mijn klachten af!! Dus denk goed na voordat je aan deze pil begint!! Ik heb eindelijk het gevoel weer echt te leven en kan ook weer genieten!
2 reacties
man 0 jr.
Echt bizar. Ik ben 33, gebruik de diane35 nu zo'n 15 jaar en heb precies die klachten die jij opnoemt. Ik ben van oorsprong heel gedreven en netjes, maar de laastste pak 'm beet 10 jaar, ben ik moe en vlak. Daarbij alle klachten die je opnoemt en daarbij slechte concentratie. Ben nu ongeveer 2 weken gestopt, maar voel me continu alsof ik ongesteld moet worden. Ook geen pretje.
15 april 2012 | 18:49
man 0 jr.
Hallo, Ik heb met veel herkenning je verhaal gelezen! Ik ben ruim 5 jaar aan de diane geweest en heb vrijwel dezelfde klachten, depressie, angsten, het gevoel er niet echt te zijn enz. Deze klachten zijn opeens gekomen, was dat bij jou ook zo? Ik ben door mijn huisarts doorverwezen naar een psycholoog, hier ben ik nu bijna een half jaar, maar het hielp niet echt, nu sinds 3 maart 2012 gestopt met de pil, voel me wel wat beter maar nog niet helemaal, ik heb het gevoel dat de angsten er nog steeds zijn,b.v bang om het te warm te krijgen of niet prettig voelen in drukke ruimten enz. hoe lang heeft het geduurd bij jou voordat het echt over was? Ik hoop op een reactie! groetjes!
16 april 2012 | 17:10
7-3-2012
39 jr.
top
15-2-2012
19 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik was 19 jaar en kerngezond, ik gebruikte het tegen mij acne. Het koste mij bijna mijn leven. Ik heb namelijk een hersentrombose erdoor gehad. 6maanden ziekenhuis en1 jaar revalideren en dan heb ik nog erg veel geluk gahad. Iedereen die ik hiervan kan behoeden door mijn zegje te doen is er 1. Kans 1 op ja maar je zal het maar wezen
9-2-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 11 jaar geleden begonnen met de diane pil omdat ik veel last had van acné. Prima medicijn hiertegen! Alleen heb sinds een jaar of 4 pijn tijdens de seks en vermoed dat dit samenhangt met het Diane gebruik. Ben naar de gyneacoloog geweest. En om een antwoord op een aantal vragen te geven: het beinvloed je vruchtbaarheid niet. Trombose e.d. is vooral een risico bij overgewicht of als je ouder bent. En, meest verrassend, sommige vrouwen die de Diane slikken blijken PCO te hebben (klachten van acne hangt hiermee samen). Ik heb dit ook (en heb geen overgewicht) en dan is de Diane pil juist wel goed om te gebruiken bij kinderwens. Meteen als je stopt, die maand erna, is kans op zwangerschap het grootst.
7-2-2012
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Heb 10 jaar lang de Diane Pil geslikt ivm acne. Heb nauwelijks vervelende bijwerkingen gehad. Mijn acne werd stukken minder en ik was er heel tevreden mee. Ondanks deze positive ervaringen twee jaar geleden gestopt, omdat ik toch wat vervelende verhalen hier en daar hoorde over hormoon inname. Toen ik stopte kwam echter mijn acne weer terug. Vervolgens weer braaf aan de pil en acne smolt als sneeuw voor de zon weer weg. Twee maanden geleden kreeg ik echter wel heel erg last van droge huid en droge ogen. Mijn huisarts raadde aan om te stoppen met de pil. Nu twee maanden later is er niets aan de hand. Mijn huid ziet er fantastisch uit en zit lekkerder in mijn vel. Het enige wat ik merk is dat ik wat vetter haar heb.
31-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik raad deze pil ten zeerste af! Als je zwanger wilt worden en je hebt deze pil langere tijd gebruikt dan is de kans groot dat je heel moeilijk zwanger wordt. En stoppen met deze pil gaat haast niet omdat je puistjes in veel ergere mate terugkeren. Het best is om deze pil max 1 jaar te gebruiken en daarna te stoppen, dan is het effect het beste. Ik heb het geluk gehad dat een half jaar nadat ik gestopt ben met deze pil (ik gebruikte hem 6 jaar lang) mijn puistjes vanzelf weer weggingen. Maar het lijkt allemaal leuk en aardig dat je puistjes weggaan met deze pil, maar de bijwerkingen zijn niet te overzien.
21-1-2012
Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik al meer dan 15 jaar de Diana pil en ben er heel tevreden over. De twee keren dat ik wilde stoppen om mijn lichaam een beetje rust te geven, kwam de acne gewoon meteen terug. Nu zou ik graag stoppen omdat ik zwanger wil worden, maar ik zie er als een berg tegenop omdat ik op mijn 31ste niet weer vol puisten wil staan, en ik zou me doodschamen om zo op mijn werk te komen. En in mijn geval is de acne altijd heel erg geweest, ik heb er ook enorm veel littekens aan overgehouden. Heeft iemand hier ervaring mee? Kan iemand een acnemiddel aanraden dat ik in de plaats kan nemen, om het effect van de diana-pil na te bootsen? Of raden dokters meestal aan om gewoon niets te slikken als je zwanger wil worden? Ik woon momenteel in een derdewereldland en er zijn helaas geen goede dermatologen in de buurt...
17-1-2012
39 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Zo'n dubbel gevoel van deze pil... Ik heb het helaas om de zoveel tijd nodig omdat ik 2 jaar na de geboorte van mijn zoon geweldige puiten kreeg; hele huid verminkt, puisten waren pijnlijk, niet uit te nijpen en langdurig. Daarnaast ook grotere talgklier-ontstekingen in de lies. Als oplossing Diane-pil gaan slikken. resultaat: geweldig voor mijn huid en de talgklierontstekingen; huid herstelde zich weer en geen ontstekingen tijdens gebruik pil! Eindelijk een oplossing. maar helaas teveel (voor mijn gevoel) bijwerkingen dat ik na een aantal maanden weer stop om 'bij te komen'. helaas, dan acné weer terug en na max. 3 maanden weer aan de pil. De nare bijwerkingen zijn voor mij gewichtstoename (vooral een dikke maag/buik ineens) terwijl ik elke dag sport, meer trek, stemmingswisselingen (afgevlaktere emoties) en algeheel niet lekker in m'n vel zitten. Ik merk het gelijk als ik weer stop, dat ik me weer geweldig voel, de wereld weer aan kan... Het is voor mij dus elke keer afwisselen en ik zie op korte termijn geen oplossing; ik blijft dus wel/niet slikken.
4-1-2012
15 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik Gebruik de pil nu 2 maanden, en ik merk nog niet bepaald verschil maar dat is vast logish.. Bijwerkingen: snachts heel misselijk wakker worden af en toe / vreetbuien. Het begint me nu wel op te vallen dat de lichte acne en mee-eters de ene keer meer afnemen en de andere keer in een vlaag er weer bijkomen.. het wisselt dus,, ik ben echt Super blij als mn huisd weer mooi egaal is :) ik heb nu al sinds mn 12e last van een onzuivere huid.
2-1-2012
37 jr.
Inname- / gebruiksgemak
net met diane 35 gestop,,,is er iemand die weet als deze medicijn verstoort kans baby krijgen.>> ik wou graag gauw zwanger worden.
14-12-2011
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu ruim 2 jaar de diana pil. Ik heb deze voor geschreven gekregen omdat ik een erge onrustige huid had. Mijn huid is nu ruim 1 jaar helemaal glad en puist vrij, het hielp niet vanaf het begin daar ging echt een jaar overheen. Ik ben niet heel tevreden over deze pil. Ik had het in het begin niet zo heel erg door, maar iedereen vond me maar chagrijnig niet meer spontaan, ik huilde ook om elke scheet en dan niet te vergeten die zware hoofdpijn die ik 3 keer had in de maand. Ik ben er zelf op gaan letten, en ik ben inderdaad heel ander persoon geworden door die pil, veel depressieve gedachten en gevoelens. Als ik in mijn stop week zat voelde ik me gewoon weer hoe ik me altijd voelde had zit in een feestje en ging er op los, maar zodra ik weer begon zat ik liever op de bank dan dat ik wat deed. Ik zit in de stop week en ik ga morgen naar de dokter omdat ik toch graag over wil naar een lichtere pil, ik wil niet zo dat ik heel me leven zo chagrijnig ben terwijl ik dat helemaal nooit was. En ik zie wel of me huid er weer slechter door word ja of nee maar ik vind belangrijker dat ik goed in me vel zit.
5-12-2011
Inname- / gebruiksgemak
Diane-35 vijf jaar geslikt voor acne. (18 tot 23 jaar) Na aantal maanden goed resultaat. Ben iets aangekomen in gewicht, weet niet of dit door Diane-35 komt, wat hetzelfde geld voor het afnemen van mijn libido. Nu gestopt omdat sommige specialisten zeggen dat je 2 jaar voordat je zwanger wilt worden moet stoppen met Diana-35 om miskraam of moeilijk zwanger worden te voorkomen. Een maand na het stoppen van Diane-35 acne weer erg terug, wat een grote teleurstelling is omdat ik gehoopt had dat acne voorgoed over zou zijn.... Nu op advies van dermatoloog gestart met Minocyline (= antibiotica om bacteriegroei tegen te gaan) gebruik dit nu een week, hoop dat dit goed ga werken!
23-11-2011
Inname- / gebruiksgemak
veel aangekomen door diane35!!
14-11-2011
16 jr.
Inname- / gebruiksgemak
En vriendin van mij slikt hem ook en zij had hetzelfde figuur als ik ( vrij mager) en nu heeft ze echt en mooie vrouwen figuur wat best wel mooi is. Ze is van cup B naar E gegaan, Kan het kloppen dat je breeder bij de heupen word en grote borsten krijgt?
14-11-2011
28 jr.
Inname- / gebruiksgemak
12 jaar lang Diane 35 gebruikt. In begin inderdaad aangekomen. Maar is dat niet met elke pil en hormonale veranderingen? En lager libido kan maar niet direct gerelateerd aan de pil. Hing wel af van de week. Zeer goed effect op mijn acne. Zoals ik bij sommige anderen lees idd minimale last van pukkels en alleen net voordat ik ongesteld werd. Door verhalen over meer kans op hersenbloedingen ben ik gestopt. En mijn acne is weer terug. Vooral op mijn rug. Ik baal er enorm van! 28 jaar dan verwacht je dat t over is. Helaas niet.
26-10-2011
27 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik heb de Diane pil ongeveer 10 jaar gebruikt. 6 maanden geleden ben ik gestopt ivm een onderzoek van de gynaecoloog. Helaas kreeg ik door het stoppen erg veel bijwerkingen - vet haar (eerste paar maanden kreeg ik het niet schoon) - emotioneel - haaruitval - kleinere slappe borsten - veeeeel puistjes, wist niet dat je daar op je 27e nog zoveel last van kon hebben. Ik ben nu gisteren weer begonnen. Hoop dat ik me snel weer beter ga voelen en dat de puistjes afnemen. Over drie kwart jaar wil ik dan weer stoppen ivm onze kinderwens, maar zie nu al op tegen alle bijwerkingen. Tijdens de pil had ik nergens last van. Voelde me goed en geen nare bijwerkingen als gewichttoename, depressiviteit (eerder toen ik stopte) etc. Heb alleen pigmentatievlekken, die door pilgebruik zouden kunnen zijn ontstaan. Ga dus niet met je hoofd in de zon!
25-10-2011
22 jr.
Inname- / gebruiksgemak
De Diane-35 heeft mij jarenlang geholpen als anticonceptiemiddel. Na flink wat verschillende pillen te hebben gebruikt en niet te kunnen verdragen, bleek de Diane de enige pil te zijn die ik binnen kon houden. Voordeel: Je huid wordt soepel en egaal van deze pil. Ik had in de puberteit last van puistjes, maar die verdwenen na 3 maanden gebruik van deze pil. Nadelen: Ik kwam aan van deze pil, omdat ik er een enorme eetlust van kreeg. Ik werd neerslachtig van deze pil en heb de afgelopen jaren veel last gehad van hoofdpijn en migraine, wat volgens de HA te wijten is aan de pil. Ook was ik de eerste 3 dagen van de strip echt verschrikkelijk misselijk, waardoor ik goed moest nadenken wanneer ik m innam (meestal 8 uur na inname werd ik beroerd). Omdat ik veel last heb van hoofdpijnen en migraine wilde ik er vanaf. Ook omdat ik nu ga reizen en niet wil denken aan elke dag een pil innemen. Ik ben daarom overgestapt op de Mirena-spiraal.
24-10-2011
23 jr.
12-10-2011
21 jr.
Inname- / gebruiksgemak
Ik ben in maart 2010 begonnen met de Diane pil. In het begin merkte ik niet veel, maar langzaamaan voelde ik dat mijn acne minder werdt. Ik had vooral last van acne die van binnenuit kwam, dus ik wist van tevoren dat cremes etc waarschijnlijk toch niet zouden helpen. Ik ben nu anderhalf jaar verder, en ik merk dat mijn acne een stuk minder is, maar het is er wel nogsteeds. Het komt een beetje bij vlagen, de ene week wat meer, de andere week helemaal niks. Ook merk ik dat als ik een puistje krijg, deze minder snel weggaan dan voorheen. Ik weet niet of dit een bijeffect kan zijn van deze pil. Wat ik ook erg typisch vind, is dat sinds ik begonnen ben met de Diane pil, ik 10 kilo ben afgevallen. En dit terwijl ik ENORM veel eet op een dag. Ik denk dat mijn spijsvertering misschien is veranderd door de pil, maar dat kan ik natuurlijk niet zeker weten. Ik heb verder niks in het ritme van mijn leven veranderd, dus het moet de pil eigenlijk wel zijn. Overal ben ik erg tevreden over deze pil. Ik heb naast de bovengenoemde punten verder totaal geen last van deze pil. Ik heb geen moodswings of depressieve periodes (ik heb gelezen dat dit mogelijke side effects zijn) maar dat verschilt per persoon, denk ik. Ik zou deze pil zeker aanraden voor mensen die van hun acne af willen komen. En die wel een beetje stevig in hun schoenen staan, aangezien dit wel een zware pil is met veel hormonen erin.
15-9-2011
23 jr.
Inname- / gebruiksgemak
TROEP! Begin er nooit aan! Mijn gebruik was van 16 tm 18 jaar. Mijn acné ging wel helemaal weg maar dat is ook het enige. Om te beginnen kwam ik in 2 maanden 8 kilo aan en na een jaar was ik al 15kg zwaarder. Ik hield erorm vocht vast en had meer eetlust dus die 2 dingen zorgen er natuurlijk voor dat je snel aankomt. Mja mijn acné was weg en harder sporten zou een optie zijn. NOT.. ik werd namelijk doodvermoeid en voelde mijn benen haast niet meer. concentratie ging achteruit en ik ging steeds slecht horen. Ik had ook elke dag buikpijn en 7 keer per dag kleverige ontlasting. Ik zat nog op school en het leren ging zo moeilijk ineens. Mijn huisarts liet mij bloedprikken en er bleek een enorm vitamine b12 tekort. Ik ben ook meteen gestopt met de pil. Mijn klachten werden heel langzaam minder. Inmiddels ben ik werkzaam als doktersassistente en ik kom vaker meiden-vrouwen tegen met vage klachten sinds Dianepil gebruik. Als zij worden geprikt blijkt dan ook vaak vitamine b12 tekort of gewoon op een laag pitje. Ik raad het echt NIEMAND aan!!! Ik denk dat het bij sommige mensen o.a. je darmwand aantast waardoor je slecht voedingsstoffen opneemt. En de ene persoon is daar ook gevoeliger voor dan de ander natuurlijk.
vorige
Citalopram (313)
Lyrica (293)
Epilepsie
Thyrax Duotab (274)
Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
Venlafaxine (269)
Amitriptyline (217)
Depressie - antidepressiva TCA
Amoxicilline (206)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Amoxicilline / Clavulaanzuur (200)
Antibiotica - penicillines breedspectrum
Crestor (173)
Inloggen
Nog geen account?
Veelgestelde vragen
Ervaringen zijn persoonlijk en de werking van medicijnen verschilt per persoon. Raadpleeg altijd uw arts en/of apotheker voor passend advies. Zie ook bij
‘veelgestelde vragen’
het doel van mijnmedicijn.nl.
Meer informatie over de werking van medicijnen?
www.apotheek.nl
Omeprazol (417)
Tramadol (354)
Champix (343)
Citalopram (313)
Categorie met de meeste ervaringen:
Depressie - antidepressiva SSRI (1953)
Anticonceptie - overig (1655)
Cholesterol (1229)