• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Primolut N (norethisteron)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Hormonen - progestagenen

(matig effectief)
7% (2)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (2,8)

Primolut N - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Primolut N

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
21-5-2012
32  jr.

20-5-2012
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Of er een ander in mn lijf zat. Libido (zin in seks)verlagend, prikkelbaar, vorm van depressiviteit(somber), huilerig om 'niets'. Ben na 10 dagen gestopt.

25-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Pff toen ik deze reacties had gelezen durfde ik het al half niet meer te kopen.. Mensen hadden het over dat ze ziek werden en allemaal flitsen zagen? Nou ik heb der echt niks van gemerkt ! Gewoon een pilletje slikken en klaar. Top product!

6-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik primolut N, om mijn menstruatie te vertragen. Ik merkte de eerste drie dagen niks vreemds, behalve dat mijn buik een beetje opgezet was. De 4e dag werdt ik misselijk, maar ik heb niet hoeven overgeven. De dagen hierna heb ik niets meer gemerkt. Ook bleef mijn menstruatie inderdaad weg, en nadat ik stopte met slikken, kwam na een dag mijn menstruatie. Ik zou primolut zeker aanraden!

10-3-2012
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ben nu bijna 1 week met dit medicijn bezig. Het viel me gelijk op dat mijn buik een stuk dikker leek ( kunnen ook gedachten zijn) Ben namelijk erg bang om gewicht aan te komen, door middel van hormonen. ( een zwangere buik is een mooie buik) Heb erg veel last van buikkrampen gehad, had het gevoel dat mijn eirestokken langs onderen eruit worden getrokken. heb 2 dagen flink hoofdpijn gehad. Ik zal blij zijn als mijn kuur is afgelopen, ik hoop snel zwanger te worden, met niet al te veel toeters en bellen.

3-1-2012
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
kreeg huiduitslag, jeuk, bulten.

2-1-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik begon eergister met het medicijn om mijn menstruatie uit te stellen. Nou, dat heb ik ook wel gemerkt dat het iets deed. Ik heb tot nu toe elke ochtend moeten overgeven, kreeg het warm dan weer koud, had last van mij maag, moe, zag flitsen en vlekken voor mijn ogen en ik had buikkramp. En dat overgeven was het ergst, bleh. Nou, na al dit gedoe hopen dat ik geen bloedverlies krijg tijdens de tijd dat ik het wil uitstellen. En ik ga het medicijn absoluut niet nog een keer gebruiken!

24-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb Primolut N voorgeschreven gekregen door de huisarts, omdat ik de dag nadat ik zou beginnen met menstrueren, een slaapfeestje had. Ik ben drie dagen van te voren begonnen met slikken. In die drie dagen had ik wel een beetje buikkramp, maar dat was bijna niks. De avond na het slaapfeestje ben ik gestopt met slikken, en twee dagen later werd ik ongesteld. Ik vind het echt een topproduct en ik zou het iedereen aanraden. Ik kreeg een doosje met 30 tabletjes mee dus ik kan het een volgende keer ook nog gebruiken.

27-11-2011
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb deze medicijnen gekregen omdat ik bijna 4 maanden achter elkaar zonder een dag te stoppen ongesteld was ( terwijl ik de pil slik). Dag 1 begon al met problemen en dat is ook niet opgehouden . Heel veel overgeven,hoofdpijn,buikpijn. Ben heel erg moe. Ik had gehoopt dat ik dit allemaal niet kreeg. maar toch wel . Dokter gebeld en die zei dat ik moest doorgaan totdat het doosje leeg was . Ik heb net de laatste pil ingenomen en nu maar afwachten. Maar echt nooit meer deze medicijnen !!!.

23-11-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik begon de tweede dag al met hoofdpijn en elke dag werd het erger.Ik zag steeds flitsen en was steeds bang om weg te vallen omdat ik bepaalde flauwtes kreeg.De bloedingen hielden wel op maar de pijn onder in mijn buik bleef aan.Ik ben twee dagen eerder gestopt omdat ik het niet meer kon verdragen en toen merkte ik dat ik wat lichte snorharen doorkreeg.Al met al troep voor je lichaam.

13-11-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
8 jaar geleden gesteriliseerd, 7 jaar in de overgang, perioden van 6-7 maanden geen menstruatie, gevolgd door perioden van 7-? weken menstruatie. Verder totaal géén overgang klachten. Bloeding wel verminderd tot lichte bruine afscheiding, maar niet geheel verdwenen. Klachten van depressieve aard, huilbuien, irritatie, beginnende haargroei op bovenlip, lichtflitsen in het oog. Wilde heel graag van de menstruatie af, maar het middel is erger dan de kwaal. Ben voortijdig gestopt waarna een heftige onttrekking bloeding ontstond, welke nog aanwezig is. Wacht het nu weer een maand af, als de menstruatie dan nog niet gestopt is, ga ik verder zoeken naar een oplossing zonder hormonen. Het zal op een gegeven moment vast vanzelf ook wel ophouden, maar op dit moment ben ik wel even zat van de menstruatie.

13-10-2011
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
werkt super geen bijwerkingen gehad echt een aanrader als je op vakantie gaat

27-9-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nav diagnose myomen in baarmoeder veel last van buikpijn en bloedingen. Gynaecoloog schrijft anticonceptiepil voor om bloedingen te verminderen. Inmiddels 3 maanden bloedverlies. Opnieuw naar huisarts en toen moest ik stoppen met anticonceptiepil en kreeg ik primolut voorgeschreven. Ik heb 3 dagen hevige krampen en bloedverlies gehad in de vorm van veel baarmoeder slijm dat naar buiten kwam. Inmiddels nu pas op de 7 de dag minimaal bloedverlies. Wel heb ik sinds twee dagen een opgezette buik, alsof ik bijna ga bevallen en ben ik moe . Ik ben zeer ontevreden en zal blij zijn als ik klaar ben met dit medicijn. Nooit meer!

1 reactie
25-9-2011
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb de primolut gebruikt voor het uitstellen van mijn menstruatie op mijn trouwdag vorige week. Ik was 3 dagen van tevoren begonnen, en de derde dag was ik niet lekker, en een vol gevoel in mijn buik. Op mijn bruiloft veel buikpijn, hoofdpijn en niks gegeten. Ik had het nooit moeten nemen, het heeft mijn dag voor een groot deel verpest

2-9-2011
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het gebruikt om mijn menstruatie uit te stellen tijdens de vakantie, en ben er erg tevreden over! Heb tijdens het gebruik van Primolut geen bijwerkingen gehad en het werkte zoals aangegeven.

21-8-2011
53  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb primolut gekregen om het vloeien te verminderen,dit had geen enkel resultaat toch op advies van de arts 10 dagen blijven gebruiken.In de bijsluiter staat dat 2 a 3 dagen na het stoppen een lichte tot matige onttrekkingsbloeding volgt met de duur van een gemiddelde menstruatie.Bij mij was dit na een dag al het geval en geen lichte maar heftige menstruatie.kortom in plaats van de periode te beperken ben ik inmiddels al ruim 10 dagen ongesteld,geen aanrader deze medicijn wat mij betreft !!

2-7-2011
33  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit medicijn 1 keer per jaar i.v.m uitstellen menstruatie. Het gebruik bij mij is maximaal 14 dagen en de bijwerkingen minimaal. Menstruatie wordt uitgesteld,maar heb wel last van minimaal bloedverlies en een hele heftige menstruatie als ik stop. 3 maal daags in nemen is lastig en als je het vergeet begint het gelijk de rommelen van binnen. als ik een vervanging van dit medicijn zou weten met hetzelfde effect zou ik het waarschijnlijk nemen, maar helaas.

25-6-2011
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb dit medicijn gebruikt toen ik jonger was, toen hield ik alleen vocht vast. Nu ben ik al twee dagen ontzettend moe, af en toe duizelig, hoofdpijn en buikpijn. Ik ga maar gewoon ongesteld op vakantie, dit vind ik echt niet prettig. Zeker die vermoeidheid, pfffff!

22-6-2011
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik Primolut N al jaren om tijdens vakanties de menstruatie uit te stellen. Ik heb gelukkig nooit last van bijwerkingen. Het werkt zeer goed. A.s vakantie ga ik het weer slikken. Ik ben altijd een volledige week ongesteld en dat vind ik jammer van mijn vakantie. Een prima manier om er tijdens je vakantie geen last van te hebben.

29-3-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb de primolut gebruikt voor een maand. Tijdens gebruik heb ik veel bijwerkingen gehad die niet op de lijst stonden, o.a. ontstekingen in mijn buik (ben zelfs een keer opgenomen daarvoor) obstipatie ,witte vlekken op mn tong. Ben blij dat ik m niet meer gebruik.

6-3-2011
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na ongv 5 weken om de week mentruatie en de 5de week om de dag bloedingen door de huisarts voorgeschreven gekregen samen met staal tabletten. Heb last van erge hoofdpijn en hartkloppingen en hoestbuien sinds ik dit middel slik vind dit wel beangstigend daar ik nog maar 2 dagen 3x daags een tablet van 5mg heb ingenomen en het advies heb gekregen 10 dagen te slikken. Ik neem morgen weer kontact met mijn huisarts op .

12-1-2011
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik wilde heel graag zwanger worden dit lukte niet. Ik had veel buikpijn en een bol in mijn vagina ook stopte mijn menstruatie. Ik ging naar de naar de huisarts en na controle bleek dat ik een cyste had van 8 cm. Hierdoor werd ik verwezen naar de gynacoloog hier ging ik in oktober naar toe. Deze gaf mij een Primolut kuur in de hoop dat dit zou wegaan. Nadat ik het 10 dagen had gebruikt kreeg ik een ontrekkingsbloeding. Begin december ging ik op 8 december ging ik terug om te kijken als het weg was. Gelukkig was dit wel het geval. en had ik er een leuke verrassing bij. Ik was zwanger. Ik heb er een gezonde zoon bij dank God.

13-10-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu 4 dagen Primolut en kreeg vanmiddag buikpijn in onderbuik met steken en een opgezet gevoel. Omdat ik het niet op de bijsluiter staat vermeld, heb ik de apotheker gebeld. Hij meldde dat Primolut alléén de bloeding tegenhoudt en dat de andere menstruatieklachten, die je anders ook hebt, wel gewoon doorgaan... en vaak wel heftiger zijn dan zonder Primolut... Je cyclus gaat nl. gewoon door. Er is ook kans op tussentijdse bloedingen, maar daar heb en hoop ik geen last van te krijgen. Daar neem ik het niet voor in. En als ik dit geweten had, had ik het sowieso waarschijnlijk niet in genomen. Gelukkig mag je wel gewoon paracetamol of ibuprofen gebruiken tegen de pijn.

27-7-2010
30-40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Tijdens het gebruik ervaarde ik bijwerkingen die niet op de bijsluiter gemeld werden: - buikpijn (menstruatie-achtig) - obstipatie - vocht vast houden Ik was blij toen de 10 dagen voorbij waren. Daarna na 2 1/2 dag vreselijk heftig ongesteld geworden.

20-6-2010
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na een hartinfarct heb ik dus primolut gebruikt voor zware menstruatie .mijn bijwerking was dat ik 3 liter vocht achter de longen had in een half uur tijd.asthma cardiale en daardoor chronisch hartfalen.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1309) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia