• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Avonex (interferon beta-1a)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Immuunsysteem - immunostimulantia

38% (10)
(matig effectief)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (2,9)

Avonex - Algehele tevredenheid

23% (6)
(veel gebruiksproblemen)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Avonex

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
22-5-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Omdat ik begin 2011 wat moeilijker ging lopen en ik nog nooit medicijnen tegen MS had gebruikt, raadde mijn neuroloog aan om Avonex te gaan gebruiken. Gebruik sinds oktober 2011 de Avonex prikpen. Af en toe is het moeilijk om de prikpen ingedrukt te krijgen, roep de hulp van mijn man daarbij in. De bijwerkingen vallen me erg mee.Beetje grieperig gevoel af en toe en wat vermoeider. Gebruik Paracetamol gedurende 2 dagen om één en ander te onderdrukken. Pas wel mijn aktiviteiten aan en doe niet te veel op zo'n dag. Ik weet je wordt er niet echt beter van, maar als het de klachten wat kan tegenhouden en je zo lang mogelijk mobiel weet te blijven is dat meegenomen, vind ik.Voor lange afstanden ben ik toch al afhankelijk van mijn scootmobiel.

20-5-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na 1 injectie nog steeds na 10 weken zeer zware uitslag lijkt op gordelroos en netelroos en branden en jukken word er niet goed van en koortsig dus conclusie het is troep voor haar. ook nog een prednison kuur gehad heeft niet geholpen weer onder de uitslag

6-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na de eerste injectie na twee dagen hele erge uitslag lijkt op wondroos en gordelroos ,het jeukt en brand en daarna bloeduitstortingen na 4 weken wordt het wat minder zat over mijn hele lijf. mag het nu niet meer gebruiken . dus een injectie en gelijk problemen

28-3-2012
38  jr.

Gebruikt tijdens zwangerschap
Gebruikt tijdens het geven van borstvoeding
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik neem nu sinds enkele maanden avonex. In het begin kwam er een verpleegster om me te prikken, wat geen pijn deed. Sinds halfseptember gebruik ik een prikpen. Het voordeel is dat ik meer zelfstandigheid heb gekregen (in vergelijking met de uren van de verpleegster) maar de prikken doen meer pijn. Op het gebied van bijwerkingen: hoofdpijn, ontzettend vermoeid, allergisch tegen het medicijn (onderdrukt door 3 keer per week een anti allergiemiddel), depressie, pijn in mijn benen.... Ik blijf sceptisch voor het moment over hoe goed dit medicijn werkt. Ik heb het idee dat ik me slechter voel sinds in avonex neem.... maar ik houd toch maar vol.

11-12-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu sinds een jaar Avonex daar voor zeven jaar Betaferon was daar alergisch voor. Nu merk ik geen verbetering alleen verslechtering en het injecteren doet nog steeds pijn. Wil eigenlijk stoppen maar wat dan?

25-11-2011
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Met consulente van Medithuis is het me gelukt wekelijks de spuit zelf te zetten. Zij was van mening gewoon zelf de prik zetten met beleid dan met de pen erin te laten schieten. Het spuiten zelf voel je bijna niet. Soms een ader geraakt maar dat gebeurt gelukkig zelden. Ik neem zelf 2 paracetamol ongeveer 1 tot 1.5 uur voor het spuiten. Ik spuit meestal rond de klok van 20.30uur. Na het spuiten relaxen en tv kijken en rond 22uur een aleve intense en dan naar bed. Slaap gelukkig supergoed dan en heb dus eigenlijk geen last van bijwerkingen. Moet wel zeggen dat ik 1x de aleve intense vergeten ben en dat heb ik geweten. De welbekende griepverschijnselen etc. Het enige wat ik nu merk is dat ik het begin van de week iets warmer heb dan later in de week. Dus je hoort mij niet klagen. De effectiviteit kan ik eigenlijk niet beoordelen omdat ik pas een jaar de diagnose MS heb en dus ook net geen jaar het medicijn gebruik. Tot nu toe gelukkig ook geen aanval gehad.

17-11-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik nu 10 jaar Avonex, en nog steeds de 'ouderwetse' BIO-set. Deze kun je buiten de koelkast bewaren, handig als je 3 weken wilt kamperen of in ieder geval niet afhankelijk wilt zijn van een koelkast. De volgende dag voel ik me licht-grieperig, hoewel ik het sommige dagen nauwelijks merk - vooral als ik druk ben op het werk. Dat leidt af, dus zo plan ik het meestal. Met twee paracetamol 's avonds bij het prikken en soms overdag nog eens red ik het wel. Hoewel de Ibuprofen die ik sinds kort neem veel beter de klachten onderdrukt! Maar ivm vroegere maagklachten ben ik daarmee voorzichtig. Begeleiding Medithuis is op zich goed, maar ik heb niet meer nodig dan een vraagbaak en een plek waar ik af en toe nieuw materiaal kan bestellen. Vervelend vind ik dat ze op dit moment zo aandringen dat ze mijn medicijnen voor me willen bestellen en bezorgen. Als ik dat zelf kan en wil doen, waarom zou ik? Wie betaalt deze service... ik ben bang dat de ontwikkeling van dergelijke services de huidige groei van zorgkosten in Nederland (en daardoor hogere zorgpremies) in de hand werkt. Laat het mogelijk zijn voor mensen die het nodig hebben bv slecht ter been zijn, maar voor mij??

29-10-2011
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik 't ongeveer zeven jaar. Bijna die gehele periode aanvalsvrij, en heel behoorlijk stabiel. Bijwerkingen - inderdaad de 'griepachtige verschijnselen' - zijn niet helemaal weg, maar met een paar keer per week twee paracetamol heel goed te bestrijden. Ontevreden over medithuis, die allerlei diensten aanbiedt, en zelfs opdringt die ik niet wil hebben met de - onterechte - claim dat 't verplicht is om die af te nemen, en nauwelijks te porren was toen ik zelf contact met ze opnam omdat ik wat materialen nodig had.

28-10-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu een maand Avonex en heb totaal geen last van bijwerkingen tot nu toe. Ook het spuiten valt me 300% mee.

20-10-2011
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu ong 4 jaar avonex en nog elke week griepverschijnselen met koorts voor de prik moet ik een para-cod 1000-20 mg zetpil gebruiken en na de prik naproxen 50 zetpil. Ik heb u de avonexpen en merk met prikken geen verschil, even blauw en ook even rode rare plekken en griepverschijnselen. zijn er nog meer mensen die ook al zo lang prikken en dezelfde klachten hebben groet Sandra

7-9-2011
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds kort gebruik ik de avonexpen 30 micro,Daar voor gebruikte ik de gewone injectiespuit.Ik heb de avonexpen 2x gebruikt en 2x erg ziek geworden, met de gewone spuit geen last gehad.Mijn vraag is zijn er meer mensen die het zelfde probleem hebben gehad

10-8-2011
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu bijna 4 jaar avonex, vooral de eerste paar keer vrij heftige bijwerkingen, met wat advil voor en na de injectie gaat het mij nu redelijk goed af. Meestal de volgende dag moe gevoel, en zware benen. Ik heb een personal injector, binnenkort schijnt er een nieuwe injector te komen die alles voor je doet, en tevens een kortere naald heeft (scheelt de helft!)

6-7-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
griepverschijnselen, rilllingen, transpiratie, vermoeidheid (ook mede door de ziekte MS) maar deze injecties vreet veel energie. Het was pas na de tweede dag dat mijn lichaam ervan gerecupereerd was. De verschijnselen minderde wel met de tijd, maar die heeft erg lang geduurd. Ik nam dafalgan en deed de injectie voor het slapen gaan (om de ergste symptomen tijdens de nacht te hebben). Sommige mensen ervaren minder lang last en helpt het produkt, maar ik heb vier jaar voor niets gespoten. Had ik dat geweten dat dit niet voor mij hielp, dan had ik al veel eerder met tysabri kunnen starten. Hier voel ik me beter bij !

1-3-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu bijna vier maanden Avonex. Qua bijwerkingen is het me enorm meegevallen. De eerste keer leek het op een fikse griep, maar dat was bij de 2e keer spuiten al een stuk minder. Met een Aleve Intense 575 mg sliep ik door de bijwerkingen heen! Nu heb ik nergens last van, alleen dat ik de volgende dag een beetje een onrustig gevoel in mijn maag heb, maar dat is echt verwaarloosbaar. Het spuiten is me echt meegevallen, alleen omdat ik door het vele sporten behoorlijk ontwikkelde beenspieren heb, moet ik echt zorgen dat mijn spier ontspannen is (anders is het net een plank). Dit doe ik door eerst een warme douche te nemen of een kruik op mijn benen te leggen voor het prikken. De Avonex-verpleegkundige adviseerde dat. De laatste 3x kon ik het niet en toen heeft mijn vriend de spuit in mijn been gezet. Zo is het niet beladen geworden voor mij. Ik heb zelf de vloeistof erin gespoten en de naald eruit gehaald. Teamwork :) Wees niet bang voor pijn, want echt, je zult merken dat je er bijna niets van voelt als je prikt. Voor de rest wens ik iedereen hier op dit forum het allerbeste toe!!

16-2-2011
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na 5 jaar nog altijd last van bijwerkingen en die zijn ook niet minder geworden. Echter neem 2 uur naar de injectie 600mg Brufen en eventueel 's nachts nog eens 1000 mg paracetamol, de volgende morgen uitslapen en dan ben ik weer boven jan. Wel heb ik bij tijd en wijle weken een pijnlijke spier na het prikken en moet dan meerdere keren aan de andere kant spuiten. Heb een tijd geen desinfectans gebruikt maar na een nare ontsteking op de spuitplek ontsmet ik toch weer trouw. Begeleiding van Medithuis vind ik heel prettig.

29-12-2010
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het sinds een kleine 2 maanden. Heb nu 8x gespoten. Bijwerkingen verschillen per keer in heftigheid. Moeheid en koortsverschijnselen hoofdpijn en spierpijn maar niet in de mate dat ik niets meer kan doen. Verschijnselen komen ongeveer na 4 tot 6 uur en blijft een beetje 24 uur hangen maar verminderd naar mate de tijd verstrijkt Verder een aantal dagen spierpijn in mijn been waarin ik heb gespoten. Tip was een beetje masseren op de spuitplek en dat verschilt wel vind ik. Laat het spuiten nu door mijn vriend doen en dat neemt een hoop stress weg. Moet zeggen hoe vaker ik het doe hoe makkelijker het word. Het zal nooit een pretje worden maar kijk er al minder tegenop. Ik kan nog niet zeggen of het helpt of niet, dat zal tijd moeten uitwijzen. Succes voor een ieder die er net mee start of overweegd.

7-6-2010
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
in het begin wel eens koortsaanvallen en rillen, dat is nu eens in de 2 maanden?. vind het wel heel vervelend dat ik de dag erna altijd hoofdpijn het het eerste uur. het spuiten doet mijn man want dat durf ik voor geen goud en het enigste wat ik daar vervelend van vind is het schoonmaakdoekje met alcohol omdat dat stinkt en dat en dat assoceer ik dan met de spuit en daar heb ik nu een reukloze voor in gebruik. voor de rest gaat het perfect .

22-4-2010
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Weinig bijwerkingen gehad, alleen een beetje last van koude rillingen ongeveer 5 uur na inname die ongeveer 2 uur duren en af en toe een beetje spierpijn, vooral in het prikbeen..

12-4-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
nog maar net begonnen, maar merk nu al dat de griepverschijnselen steeds minder erg zijn. het zelf injecteren is even wennen maar is wel te doen.

8-4-2010

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
het zelf injecteren is ontzettend wennen, zal ook nooit een hobby worden, maar het is wel goed te doen. na elke toediening grieperig, maar lijkt al van week tot week minder te worden.

21-3-2010
20-30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik het nu 3 jaar en de bijwerkingen worden steeds minder. ik heb nog wel traag en zwaar gevoel in mijn benen. voor mij valt er prima mee te werken. alleen het injecteren gaat me steeds meer tegen staan. 1 op 4 keer is zeer pijnlijk.

20-3-2010

9-2-2010
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het medicijn was bij mij erger dan de klacht. voor het injecteren op zaterdag avond rond 22.00 uur 2 aspirine tegen de koorts. Om 22.00 uur zelf spuiten en naar bed om 23.00 uur om 24.00 uur wakker met een temp. van 39.6 dus nog maar aspirine tegen de koorts morgens 06.00 weer uit bed gedreven vanwege de koorts, nog maal 2 aspirine. om 0.900 uur uit bed even douchen eten, en om 10.00 uur maar weer naar bed. Gammel en stijf. Om 15.00 uur weer even op om 17.00 uur eten en om 18.00 uur weer naar bed met hoge koorts en weer aspirine. ma morgen om 8.00 uur op, de koorts is gezakt tot 38.00 graden en ik ben erg stijf. Om 13.00 uur aan het werk, en gedurende de dag zakt de koorts en gaat het beter. Ik miste elke week 2 dagen vanwege de bijwerking van avonex Frans

25-1-2010

25-12-2009
50-60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Aantal aanvallen na 1 jaar iets afgenomen. Wel veel last van bijwerkingen, die men eenvoudig afdoet met griepachtige verschijnselen, maar die mij behoorlijk beperken door de heftigheid. Daarnaat vind ik de manier van injecteren erg onplezierig en pijnlijk door de lange naald die in een spier moet worden ingebracht

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia