Gemiddelde ervaring met Melatonine (melatonine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Slaap- en kalmeringsmiddelen

EffectiviteitEffectiviteit

(effectief)
(matig effectief)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,8)

Melatonine - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (0)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Melatonine

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
26-1-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Makkelijk in gebruik. Matig effect. Beetje duf sochtends. Handig om te weten: vooruitlopend op de nieuwe wetgeving is Melatonine 1,5 mg nu vrij verkrijgbaar zonder recept bij drogisterijen: Sleepzzs melatonine forte 1,5 mg.

25-1-2012
8  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
mijn dochter van 8 gebruikt melatonine ik ben zeer tevreden.ze kon nooit in slaap komen s´avonds om 11 uur lag ze vaak nog wakker in bed .op school was ze altijd moe en snel boos. en s´ ochtends kon ik haar moeilijk wakker krijgen.nu slaapt ze na een uur in als ze een tabletje heeft genomen .en is uit gerust wakker ik heb hier door een heel lief meisje gekregen

24-1-2012
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
IK heb al een paar weken last van slapeloosheid, en kreeg daarom melatonine voorgeschreven, ik merk geen verschil, en slaap nog steeds slecht. Ik heb last van de bijwerkingen als maagzuur en stoelgang problemen. Ik ben dus zeer ontevreden over dit medicijn.

18-1-2012
12  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoontje kon nooit in slaap vallen,maar met het gebruik van 0,2 of 0,3 mg melatonine gaat het prima!!

18-1-2012
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanaf me geboorte heb ik al een slaapprobleem. Ik viel vaak pas rond 5 uur 'sochtends in slaap, na de hele nacht in me bed te draaien. En werd dan ook pas rond 4 uur 'smiddags wakker. Mijn ritme was totaal verstoord. Heb altijd al moeite gehad met slapen en wakker worden. Daardoor ook heel wat baantjes en school verprutst met te laat komen etc. Had al eens slaappillen gekregen van de dokter maar viel ik ook niet van in slaap. Mijn arts schreef me Melatonine voor. Ik heb het nu net 2 dagen gebruikt maar ben nu al overtuigd. De eerste nacht sliep ik alsnog erg laat maar werd toch om 10 uur wakker. En omdat ik zo vroeg wakker was kon ik diezelfde nacht gelijk wat eerder in slaap vallen en werd ik vanochtend alweer om 9 uur wakker! Dat is voor mij heel speciaal, ben in tijden niet zo vroeg wakker geworden uitmezelf. Al zette ik 4 wekkers neer dan sliep ik er nog doorheen. Durfde ook geen baan meer te nemen of afspraken te maken waar ik om 9 uur moest zijn. Ik zat vaak te piekeren over hoe ik dat moest doen als ik een kind zou hebben. Dankzij Melotine zie ik de toekomst weer zonnig in! Een aanrader voor een beter dag-nacht ritme!

1-1-2012
58  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na een jaar slaaproblemen door mijn huisarts doorgestuurd naar het slaapcentrum De gelderse Vallei waaruit onderzoek bleek dat mijn melatonine gehalte veel te laag was. Gebruik nu melatonine. Ben begonnen met 5mg. Gebruik nu sinds ongeveer 1 jaar 7,5mg. Slaap nu snel in en als ik 's nachts wakker word slaap ik weer snel in.

13-12-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb sinds mijn pubertijd een moeilijk instelbare epilepsie en heb zo goed als alle medicijnen geprobeerd, zonder succes, ook heb ik de nvs geprobeerd. Operatie is niet mogelijk. Door toeval begonnen met melatonine, omdat volgens mij, mijn slaap niet siep genoeg is en ik dus niet uitrust en mijn lichaam niet de kans krijgt ' s nachts te herstellen. Va het moment dat ik melatonine slik heb ik geen aanvallen meer gehad

9-12-2011
11  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Onze dochter kon slecht inslapen, maar dit medicijn gaf niet de rust die we verlangde. Omdat we geen andere optie hadden toch lang gebruikt. Enkele weken geleden werden de angstige dromen toch echt te veel. Extreem angstig dromen, jeuk, buikpijn, pijnlijke armen en benen en hoofdpijn. Niet uitgerust wakker worden. we moeten op zoek naar iets anders

17-11-2011
18  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanaf baby af aan heb ik al een slaapstoornis. Ik heb vanalles geprobeerd; kruide; oefeningen; allerlei pilletjes; ander bed; andere slaap omgeving; andere kussens etc etc. Niks hielp. Ik heb dus al vanaf baby af aan een chronisch slaap te kort. In de puberteit ging dit fout en ben ik begonnen met allerlei pilletjes op advies van mn huisarts, gewoon standaard dingetjes van hema etc. Dit werkte dan een maand of 3 - maximaal 6 en dan werkte het niet meer bij mij. Inmiddels slik ik al bijna 3 jaar melatonine. Ik ben begonne met 2 mg maar dat bleek binnen een week al veels te weinig te zijn heb nog een tijd 3 mg geprobeerd en zit nu al bijna ander half jaar op 5 mg. Ik slaap nog steeds niet geweldig en mag inmiddels op advies en in overleg met de huisarts een 2e pilletje nemen 's nachts. In het algemeen heb ik er geen probleme van als ik 2 pilletjes gebruik per nacht, er zijn echter nachten dat ik 's morgens wakker word met het gevoel alsof ik net uit een coma kom. (Niet altijd even fijn maar is zeker mee te leven) Een tijdje terug ben ik weer naar de huisarts geweest omdat er periodes zijn waar ik nog steeds vreselijk slaap en de melatonine geen effect heeft; zelfs als ik er 2 neem. We wilden toen gaan switchen naar 1x 10 mg per avond eventueel 2x 10 mg per nacht. Hij heeft toen overlegd met wat andere mensen en ze hebben toen beslote dit niet te doen; het probleem lag niet bij de melatonine maar waarschijnlijk bij iets in mijn hersenen. Als het probleem aanhoud word ik naar een slaapcentrum gestuurd voor onderzoek. Kortom; het is een geweldig medicijn maar de werking verschilt per persoon. Ik heb ook ADHD maar mijn slaap problemen worden hier niet door veroorzaakt *daar ben ik al op onderzocht*. Ik heb in feite geen bijwerkingen behalve dat ik veel sneller nachtmerries krijg als ik een horrorfilm heb gezien of wat engs heb meegemaakt. Ik krijg ze niet alleen sneller maar ze lijker ook veel intenser/realistischer.

15-11-2011
11  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn zoon had bijna een jaar slaap te kort voordat we er achter kwamen dat hij zelf het inslaaphormoon niet aanmaakte. Hij had daar door veel slaap te kort kon niets meer van anndere mensen hebben. Kon geen goede contacten meer krijgen zat niet lekker meer in zijn vel. Nu is het een heel ander kind. Neemt zelf om 19.00 de pillen in zonder dat wij dat moet aan geven omdat hij weet hoe goed het hem doet om te slapen. Klasgenootjes zeggen zelf dat het een leuke, andere jongen is geworden.

14-11-2011
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na een zeer ernstig verkeersongeval kwam mijn melatonine-aanmaak tot stilstand. Toen ik een artikel van Dr, Smits (arts in Gelderse Vallei ziekenhuis Ede) las dat door een whiplash de melatonone productie stil kan komen te staan maakte ik de link met mijn eigen situatie. Sindsdien slaap ik veel beter. Mijn ervaring met melatonine: werkt goed op voorwaarde dat de melatonine "vers" is: ik heb de indruk dat dit hormoon oxydeert en zo de werking verliest. Tegenwoordig bewaar ik de melatonine in de diepvries. Aanduidingen op de verpakking dat melatonine een jaar bruikbaar zou zijn doe ik af als onzin

27-10-2011
59  jr.

10-10-2011
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Voor mij is deze medicijn geen oplossing, na 10 dagen gestaakt, totaal geen effect ook niet bij 5mg. wel heel veel bijwerkingen zoals verstopping, bloed bij stoelgang, opgezette maag , maagzuur veel boeren en braakneigingen maar geen slaap. wel overdag suf tot middag. ook had ik geen trek meer om te eten. ik heb mijn arts ook in kennis gesteld.

7-10-2011
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik deze medicijn vanwege doorslaap problemen die ik nu al waarchijnlijk een jaar heb. maak niet uit hoe laat ik slaap pas na 4 uu s'nachts val ik in slaap. als ik melatonine inneem merk ik nauwelijks verschil ook met 5mg merk ik geen verschil. wel heb ik als bijwerking tintelingen rond mijn mond. verder heb ik geen enkele baat bij deze medijn. ik kijk net nog even 1 week aan en staak er dan mee. want ik doe alles om een keer lekker te slapen.

25-9-2011
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik val goed in slaap, maar word na enkele uren wakker en kan dan urenlang niet meer slapen. Melatonine helpt me om 's nachts weer sneller in slaap te vallen, als ik wakker ben geworden. Ik merk wel dat ik ook nu nog moet zorgen dat ik 's avonds tot rust kom voor ik ga slapen, dat ik op tijd naar bed ga en dat ik niet te veel pieker. Anders werkt het niet, het is geen wondermiddel. Nadeel is wel dat ik nu 's morgens moeilijker wakker word.

19-9-2011
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik af en toe medicijnen en experimenteer met de dosis melatonine omdat ik moeilijk inslaap en doorslaap. Ik kan er makkelijker door slapen vanaf wat hogere doses (1-2 mg) maar ook een hele lage dosis (0,3mg) lijkt al wat te werken, maar dan alleen als ik toch al een wat betere slaapperiode heb. Ik heb zelden last van bijwerkingen bij medicijnen en ik moet er in het algemeen veel van nemen eer ik therapeutisch effect bemerk. Maar al bij 0,3mg melatonine (minder neem ik nooit)krijg ik een droge mond gedurende een groot deel van de nacht. Hoe meer melatonine, deste meer dit is.

1-7-2011
28  jr.

Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb een hele goede ervaring met melatonine, ik heb veel last van slapeloze nachten en melatonine laat me doorslapen. Het is niet verslavend en voel me de volgende dag niet moe. Ik maak zelf bijna geenmelatonine aan vandaar dat ik het gebruik.

21-6-2011
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door het draaien van onregelmatige diensten en stress heb ik vaak periodes waarin ik zeer slecht slaap. Op aanraden van een collega heb ik een tijdje melatonine gebruikt, maar ben zeer ontevreden. Ik sliep erg onrustig, nachtmerries en werd somber overdag. Hoewel het inslapen met de melatonine wel erg goed ging. Ik ben er mee gestopt en voel me nu weer een stuk beter.

19-6-2011
16  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Werkt erg goed. Ik sliep door het gebruik het medicijn dexamfetamine (voor bij adhd) erg slecht, en sliep erg laat in. Met het gebruik van melatonine is dat probleem opgelost.

5-6-2011
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu langer dan 1 jaar melatonine 5 mg. Je word snel moe, geen bijwerkingen. Alleen als je pijnstiller heb geslikt samen met melatonine word je vaak 's nachts wakker en kom je moeilijk inslaap

19-4-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hetzou de oplossing zijn voor mensen met wisseldiensten via de huisdokter dit medicijn gekregn moest zelf maar ff uitdokteren hoe veel ik zou nemen als bijwerking heb ik verstopping ,nachtmerrie`s en gewichtstoename deze bij werkingen had ik al langer maar nooit de link gelegd bij dit medicijnen per toeval las ik op me werk een bijsluiter heb besloten om er vanaf vandaag mee te stoppen dan maar wat minder slaap maar de bijwerkingen zijn ook niet prettig

12-4-2011
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik ben niet te spreken over melatonine ik slik het nu ongeveer een maand omdat ik adhd heb. ik sliep heel weinig en als ik sliep was het onrustig. nu ik melatonine slik kom i kwel eerder in slaap maar word minimaal 3 keer per nacht wakker badend in het zweet en ik blijf me verslapen omdat ik constant door me wekker heen slaap ik ga vanaf nu ook geen melatonine meer slikken omdat ik er meer last van heb als ik dit wel doe . ik hoop dat het bij andere mensen wel goed helpt

23-1-2011
44  jr.

15-3-2011
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Werkt uitstekend voor het reguleren van de biologische klok. Wordt niet vergoed, merkwaardig genoeg.

23-1-2011
65  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik maak zelf geen/ te weinig melatonine aan.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1223) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (271) - Epilepsie
listimage Champix (271) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (261) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (247) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (235) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (233) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (232) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (202) - Cholesterol
listimage Seroquel (199) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (194) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (186) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (159) - Depressie - antidepressiva SSRI