• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Temazepam (temazepam)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Slaap- en kalmeringsmiddelen

EffectiviteitEffectiviteit

(matig effectief)
7% (5)
(minimaal effectief)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,6)

Temazepam - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
1% (1)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Temazepam

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
14-5-2012
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik het nu al een tijdje de 10 mg maar dit werkt totaal niet en mag van de dokter ook niet hogere gebruiken zoals 20 mg. Erg jammer.

21-4-2012
47  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Kan met enige regelmaat niet in slaap vallen vanwege zorgen, piekeren, overbelasting overdag. Probeer eerst te lezen etc. Als het echt niet lukt neem ik een temezepam 10 mg. Dit werkt als een trein. Val snel in slaap en voel me de volgende dat toch beter dan na een nacht zonder slaap. Was eerst 1 keer per 3 weken, neem het de laatste tijd wel vaker, 1 keer per week. Ik hoop dat de verslavende effecten zo niet optreden.

24-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Heb geen problemen met het inslapen, maar ben na 3 à 4 uren weer wakker. Na inname bleef mijn slaappatroon exact zoals voorheen, viel na het herhaaldelijk wakker worden wel eerder weer in slaap dan zonder medicijn. Echter ik werd wakker met hoofdpijn (normaal geen hoofdpijnpatiënt) en de volgende dag had ik geen energie om ook maar iets te doen en voelde me veward/duf. Ik durf het niet meer te nemen.

15-3-2012
60  jr.

werkt erg goed val na 15 min in slaap slaap dan verder de nacht 7 uur

9-3-2012
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik temazepam nu alweer 2,5 jaar! Moet eerlijk zeggen, het werkt prima. Word er eerst lekker rustig van en val dan vrij direkt al in slaap. Kan ook gewoon gebruikt worden na een avondje drinken. De volgende dag alleen maar even de eerste 5 minuten een beetje duf wel, maar dat verdwijnt dan snel. Heb geen last van vermoeidheid gedurende de dag. Echter na 2,5 jaar ben ik gaan afbouwen naar om de dag en ben er nu wel achter dat het dan toch meer energie geeft en beter in je vel zit, wanneer ik nu ga stoppen. Is wel moeilijk om helemaal mee te stoppen, want na 3 dagen onthouding word ik helemaal psychisch en prikkelbaar. Maar het is zeker een aanrader zolang je maar 10 mg gebruikt.

8-3-2012
60  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik lijd aan slapeloosheid. Waar het vandaan komt is mij een raadsel. Hoewel (zwaar) behandeld voor kanker (leukemie) en ik nu lijd aan chronische nierinsufficiëntie, heb ik echt geen psychisch probleem dat die slapeloosheid verklaart (vind ik). Het moet dus een fysieke reden hebben. Zonder slaapmedicatie kan ik de hele nacht wakker liggen en naar het plafond staren. Met (dagelijks) temazepam slaap ik binnen ca. 10 minuten in en dan werkt het gemiddeld 3-4 uur. Vaak val ik daarna wel weer zo'n 2-3 uur zonder zo'n capsule in slaap. Ik ervaar geen bijwerkingen. Ik denk echter dat ik er intussen wel aan verslaafd ben geraakt. Ik zit daar niet zo heel erg mee, want ik moet ook "levenslang" andere medicijnen gebruiken. 't Kost me op dit moment wel ca. 7,50 euro per maand, want je moet ze zelf betalen. Dit suggereert dat dit een "luxe" medicijn is. Maar zo zie ik dat dus niet (helaas).

5-3-2012
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb bij de apotheek 5 cap van 20 mg gehaald moest 12 euro betalen 2 weken later nog eens 5 cap gehaald moest 6 euro betalen kan iemand mij uitleggen hoe dit zit

5-3-2012
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik de temazepam, als ik in de nachtdienst zit. Ik kan dan moeilijk in slaap komen en vooral ook moeilijk doorslapen! Dus als ik thuiskom, dan neem ik temazepam in en kijk nog even tv. Dan wordt ik slaperig en slaap zo de hele dag! Heerlijk! Soms ben ik 's avonds/'s nachts (in mijn nachtdienst) nog wat slaperig, maar niet heel erg.

2-3-2012
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Alle -zepams vallen onder de benzodiazepinen (valium ) . Het is te adviseren hier zo snel mogelijk mee te stoppen. dit omdat het oa. "geestelijk en lichamelijk" zeer verslavend is. dit zijn de (bij)werkingen van de temazepam : sufheid of zelfs slaperigheid overdag met als gevolg verminderd reactievermogen, geestelijke en lichamelijk verslaving, spierverslapping (gevaarlijk als je ’s nachts naar het toilet moet), problemen met de coördinatie, geheugenverlies, verwardheid, somberheid, vermoeidheid, geen zin in seks. dit zorgt er weer voor dat hogere doseringen worden voor geschreven. " koste baten plan?!, denk daar eens over na " . dit zijn de ontwenningsverschijnselen : slechter en onrustiger slapen, meer dromen en nachtmerries, angst en daarmee gepaard gaande paniek, hartkloppingen, zweten, trillen, maag-darmklachten, spierproblemen, zoals pijn, krampen en coördinatieproblemen, overgevoeligheid voor licht, geluid en aanraking. zelden: ernstige klachten zoals hallucinaties en epileptische aanval. Realiseer je dat deze verschijnselen tijdelijk zijn maar wel 4-6 weken aan kunnen houden. weer denk eens aan de koste baten plan. voor verdere info. raad in de website aan : ...... hier wordt op een goede en juiste manier weer geven wat deze " medicatie " nu eigenlijk ( met u ) doet. ik hoop dat dit u helpt en veel vragen beantwoord . Mvg Axel (Red; URL verwijderd ivm werkwijze van deze website; zie de disclaimer en veelgestelde vragen voor verdere uitleg)

26-2-2012
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door een verwerkingsproces van ernstige ziekte en overlijden van mijn vader ben ik overspannen geraakt.kreeg oxazepam,maar dat werkte niet meer,tijdelijk temazepam gehad,daarna melatonine,dit werkte een tijdje goed,helaas kwam ik erachter dat mijn zoon van 9 behoorlijk in een dip zat,gevolg zorgen om hem.Gesprekken op schoolgehad,waar ik vor mijn gevoel heel veel verwijten heb gekregen,dat ik mijn kinderen te veelbelast met mijn verdriet,ik moest het alleen doen en vrolijk doen tegen de kinderen,dus masker op.Gevolg is dat ik dus nu weer erg slecht slaap en daardoor in een negatieve spiraal belandde,terwijl ik juist opwaarts ging.nu dus helaas weer aan de temazepam,het slapen gaat verschillend,rommeliger en soms ieder uur wakker,ook heb ik nu 's ochtends hoofdpijn en ben ik duffer,wordt ik heel gespannen wakker,wat wel weer bijtrekt,maar knap lastig is.Wil eigenlijk weer stoppen met de temazepam (10 mg),mag het 2 weken achter elkaar slikken Ben het alleen alweer beu,maar ben aan de andere kant ook bang dat ik dan niet meer slaap,als ik resoluut stop,hoe kan ik het afbouwen?

1 reactie
24-2-2012
67  jr.

22-2-2012
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds 3 maanden problemen met inslapen. Als ik eenmaal slaap gaat het prima. Gisteravond een Temazepam genomen op advies arts. Na een uur idd in slaap gevallen maar de rest van de nacht, bij elke draai, wakker! Ik heb inslaap problemen maar met dit middel heb ik slaap problemen. Nu als een zombie op de bank. Voor mij niet meer...weggegooid geld.

14-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zeer depresief sinds ik deze slaap tabletten gebruik ben heel gauw gestopt

11-2-2012
15  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb op jonge leeftijd(15 jaar) last van slapeloosheid, van de huisarts heb ik als proef temazepam gekregen. De eerste nacht keurig geslapen op 10 mg, maar dat bleek al snel te weinig en zei de huisarts dat ik 20 mg mocht gebruiken. Ik mag het om de dag gebruiken en heb gister ervaren dat het niet altijd even effectief is. Ik heb sinds het gebruik best veel last van stemmingsmiddelen. Ik weet niet of dit een bekend probleem is? Ik gebruik verder nog een aantal medicijnen tegen onder meer een allergie, en urticalus. Alleen met deze medicijnen heb ik dit probleem niet. Is iemand bekend met dit probleem?

1 reactie
7-2-2012
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik dit middel nu 25 jaar, tot op 100 mg per nacht, om in slaap te kunnen komen "zwaar verslaafd dus" nu ik van mijn depressies af ben wil ik ook afkicken. dit haal ik tot 54 mg, voor een paar nachten en dan val ik om van de moeheid 'ja ik weet dat ik hier door zou moeten wil ik hier vanaf komen' desondanks kan ik geen week met 2 uur slaap per nacht door komen. wanneer de nachtmerries weer toe beginnen te nemen. ik wil wel eens weten wat de ontwenning verschijnselen zijn van dit opiaat als valium 'waar zepam voor staat. ik voel het 's avonds in mijn lichaam wanneer de valium echt uit begint te werken, pijn in mijn hoofd, irritatie, zenuwachtigheid enz. volgens mij zijn dit ontwenning verschijnselen van dit opiaat. misschien dat u mij de juiste info. hier over geven kan. het is en blijft een "zwaar"verslavend middel" dus er zijn ook "zoals bij alle verslavende middelen ontwenning verschijnselen WELKE Mvg Axel M.

6-2-2012
27  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
heb last van Hyperthyreoïdie (versnelde schildklier) ben dus te hyper om te slapen, vooral inslapen is een probleem, ik moet zeggen dat temazepam redelijk helpt, lig na het innemen toch wel zeker minstens anderhalf uur wakker.kan er wel lekker mee doorslapen.minpunt: wordt wel wakker met hoofdpijn en ben door de dag heen heel erg duizelig. het proberen waard.maar het werkt verslavend oppassen dus!

3-2-2012
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vannacht voor het eerst Temazepam gebruikt. Geweldig! Toen ik in bed lag voelde ik mijn spieren ontspannen en m ijn hoofd leeg worden. Het was even eng, maar toen heb ik me er toch aan toegegeven. De volgende dag veel moeite om uit bed te komen vanwege het ontspannen gevoel. Eenmaal op mijn werk bleek ik zo high te zijn als maar kon. Enorme doppen en de hele ochtend een grijns op m'n gezicht. Dit medicijn helpt dus erg goed om in slaap te komen, maar ik moet de volgende dag wel vrijplannen als ik het nog eens wil gebruiken.

1-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Inslapen lukt prima, maar doorslapen niet, wordt wakker na 2 uurtjes te hebben geslapen en kom dan niet meer in slaap. Heb erg last van artrose in mijn voeten, ben al vaak geopereerd aan mijn rug (vastgezet) en heb al lang een nekhernia. Gemiddeld 3-4 keer per week neem ik temazepam 10 mg. en die nachten slaap ik nu gewoon door. Ik neem het in nadat ik wakker ben geworden in de nacht en het nog geen 3 uur is. Anders neem ik het niet in. Geen vervelende bijwerkingen en ik kan anders zeker niet op mijn werk functioneren en met het gebruik van dit middel wel.

26-1-2012
21  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds het weekend Temazapam 20mg. Bij het innemen van 1 capsule heb ik hier geen baat bij. Gister 3 capsules gepakt en ik was totaal van de wereld. Ik kon niet meer praten, niet lopen, en ik heb maar 4 uurtjes vast geslapen. Na het wakker worden kon ik de slaap niet meer hervatten. Van de week terug naar h.a. voor andere medicatie!

25-1-2012
18  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Medicijn een tijdje gebruikt, hielp wel voor inslapen maar werd snel weer wakker. Vooral veel last van de bijwerkingen zoals duf de dag erna en 'dronken' gevoel als ik minder dan 9 uur had geslapen. Ook werd ik er erg depressief van overdag. snel weer mee gestopt.

18-1-2012
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Middel ingenomen, vervolgens voor vierde nacht wakker gelegen, doet helemaal niets. Wie weet beter middel

12-1-2012

9-1-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik vind dit een fijn slaapmiddel. Moet wel 20 mg nemen want 10 mg werkt niet bij mij. De volgende dag ben ik wel een beetje suf maar wat heerlijjk om goed te kunnen slapen. Mijn vader is na een slopende ziekte overleden, ik ben mn baan kwijt en mn huis is verkocht met een restschuld: ik heb een slaappil nodig af en toe. Ik neem het 3 keer per week om verslaving te voorkomen. Dat betekent dat ik 4 nachten per week heel slecht slaap. Dan ben ik heel down. Maar na een nachtje met Temazepam ben ik weer vrolijk. Dit middel valt niet te combineren met alcohol! Ook niet de volgende dag! Het is levensgevaarlijk, ik raakte bijna bewusteloos toen ik dat deed. Ik heb mezelf wakker gehouden uit angst om in coma te raken ofzo.

16-12-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb het probleem dat ik niet in slaap durf te vallen. Ik zie als ik opsta alweer op tegen het einde van de dag. en dit blijft de hele dag in mijn hoofd zitten. Met Temazepam lukt het slapen en doorslapen heel goed. Mijn moeder heeft met hart-problemen in het ziekenhuis een operatie moeten ondergaan en hier maakte ik mij ook op een gegeven moment zorgen om, en ik maakte me zorgen dat ik niet in kon slapen, en ik had mijn ritme omgegooid. Met Temazepam is dit in 1 week tijd weer terugveranderd. Een wondermiddel wat ik iedereen kan aanraden die een aantal dagen/weken slecht geslapen heeft of niet door kan slapen. 1 tip: Geef je over aan de medicijnen en vertrouw erop dat het gaat lukken. Ook al is er maar een klein beetje vertrouwen, gebruik dat om in slaap te komen. Na 1 nacht slapen kan de wereld er weer zoveel mooier uitzien dan hoe je er nu tegen aan kijkt. Als je 1 nacht goed hebt geslapen na een periode van slecht slapen, ben je het met me eens ;) slaap lekker xxx

13-12-2011
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik val moeilijk in slaap, heb dit medicijn gebruikt, het helpt goed, binnen 20 minuten was ik in slaapl gevallen. Waar ik me over zorgen maak, is de verslavend effect ervan. De h.arts heeft het voorgeschreven voor twee weken, maar wat daarna? Mijn zoon ( bijna farmacist) raadplegt om het in te nemen wanneer het echt niet anders kan. we zien het wel.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (270) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia