• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Zopiclon (zopiclon)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Slaap- en kalmeringsmiddelen

EffectiviteitEffectiviteit

(matig effectief)
(minimaal effectief)
2% (1)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (4)

Zopiclon - Algehele tevredenheid

2% (1)
(veel gebruiksproblemen)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Zopiclon

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
16-4-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Het midde werkt super, maar bij veel stress krijg je rebound als het middel geleidelijk aan minder afgeeft en drenpel wegvalt voor dromen (die onderdrukt middEl) dan kun te vroeg ontwaken zonde. Is normaal niet. Af en toe eens nemen gaat goed. Je moet dan meteen gaan slapen. Ik naam ze kwart boor 12 met melatonine zoals je ziet aan warrigheid, door elkaar denken dus rommelig hoofd wetkt zoplocon, de melatonine nog niet (was te laat mee) . Dus ben niet moe maar chaos, vind wel hrappige ervaring. Als sederende komt knal ik wel in slaap maar dit hiudt walker. Nu voek ik dr melatonine. Ga nu slape. Zoplicon ook zederend mmaat dat duur nog wat langer dan de melatonine.

5-4-2012
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Goed werkend slaapmiddel. Bij teveel /tevaak gebruik loopt effectiviteit snel terug. Gebruik indien nodig. Halfje. Nooit meerdere dagen achter elkaar, tenminste twee dagen interval. Begint na plm 1 uur te werken. Neem het niet meer na 04.00 uur. Om bittere smaak te vermijden stop ik het halve pilletje in een lege capsule.

21-2-2012
50  jr.

14-2-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik neem nu 1 pil per avond en bi mij wertkt het binnen 10 minute,dit is wel anders geweest,2 jaar terug was ik zo verslaafd omdat ze niet meer zo werkte,nam ik er steeds meer op een dag.Ik was zo ver heen en heb me laten opnemen in de brijder stichting om af te kickn zeg maar.Heb er 2 weken gezeten en was er vanaf.Nu zijn 2 jaar verder en heb me aldoor in kunnen houden,maar op het moment veel stress en slapeloosheid,dus u raard het al,ja ik ben er weer aan begonnen maar nu met beleid,gewoon 1 op een dag en niet meer,en tot nu toe gaat dat heel goed.Het enigste waar ik mee zit is,dat als ze op zijn dat ik in paniek raak omdat ik denk ik krijg ze niet meer van de dokter.Daarom vraag ik..wie weet waar ik ze zonder recept kan krijgen en zonder vragen.want daar wordt ik dood ziek van.

3-2-2012
67  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik sinds 2 jaar Zopiclon, een half tabletje per nacht, ( 3.75 mg ) waar ik 4 tot 5 uur op slaap. Maar soms werkt het niet voldoende zodat nog een half tabletje moet innemen. Tot ca 10 maanden geleden had ik geen bijverschijnselen ( voor zover ik kon beoordelen ) Maar sinds die tijd heb ik een een huid allergie gekregen in de vorm van een brandend gevoel op de benen. Het lijkt net als een stevige verbranding van de zon. Ik kan het wat onderdrukken door de huid met koud water te behandelen. Heeft iemand ervaring met deze vorm van bijwerking?

18-1-2012
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik had van andere slaapmiddelen (temazepam, flurazepam e.v.a.) al na korte tijd steeds meer nodig voor hetzelfde effect, er trad gewenning op. Ik gebruik Zopiclon nu zo'n twaalf jaar in dezelfde dosis (2 per nacht) en ik slaap er nog steeds prima op, zonder noemenswaardige bijwerkingen.

27-11-2011
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zopiclon is een zeer slecht middel om voor slapeloosheid te slikken en heel erg verslavend. Ik heb eerder 2 jaar Nitrazepan geslikt, was er even vanaf maar door opnieuw stress viel ik weer terug mer slapeloze nachten. Ik las met name deze forum en wat nederlandse artikelen en dacht dat dit middel het beste was maar dat is dus niet zo!! Je raakt binnen een paar maanden resistent voor dit middel, en je gaat al snel meer slikken omdat je na 3 of 4 uur wakker wordt. De dosis heb ik door mij er tegen te verzetten op 1 tablet kunnen houden (7.5 mg) maar dat gaat gepaard met erg veel problemen. Ik probeerde ook een aantal keren te stoppen en dat lukte niet. Lees eerst de artikelen en ervaring op amerikaanse websites!! Daar staan de echte verhalen op vermeld als je je dosis niet neemt of ophoogt; hartkloppingen, paniek, angst, zweten, trillen. Ik herken ze allemaal. Dit middel vind ik puur vergif en na verloop van tijd zit je al heel snel op een hele hoge dosis als je niet uitkijkt. Ik probeer nu af te bouwen van 7.5 mg naar 3.75 mg, en afgelopen 7 dagen sliep ik 8 uur in totaal. HET WAS VERSCHRIKKELIJK!!

14-11-2011
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Goed middel. Ik gebruik het incidenteel (zeg 1 keer per 3 dagen). Om gewenning tegen te gaan, neem ik een half pilletje. Meestal is dat al genoeg. Zoniet, dan neem ik de tweede helft een uur later. 'k Probeer minstens 7 uur te houden tussen het innemen en het (de volgende dag) het huis uit gaan. Als je moet rijden, neem dan nog een uurtje extra. Enige bijwerking: erg bittere nasmaak. Oplossing: voor het tandenpoetsen innemen!

13-11-2011
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Als inslaper kreeg ik Zoplicon 7,5 mg 14 jaar geleden voorgeschreven. Werkt uitstekend. Bij duurt het wel een uur voordat de slaap komt. Soms, als dat uur door omstandigheden gerekt wordt, neem ik anderhalve pil. Vaak geprobeerd, maar zonder Zoplicon val ik niet in slaap. Bijwerkingen zijn er wel: ik onthou weinig van wat ik doe of zeg na inname. In geschreven tekst komen veel rare spelfouten voor, maar na geslapen te hebben is alles weer in orde. Bovendien is het een spierverslapper. Maar ben er uitermate tevreden over, al meer dan een decennium.

27-10-2011
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Werkt maar kort en meer innemen is voor mij geen optie om gewenning te voorkomen. Gebruik meestal maar een half tablet, maar slaap dan hoogstens 3 a 4 uren

16-9-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
het werkt goed heb lang moeten zoeken met me doketer maa kjik heb wat ik wil en het werkt

22-8-2011
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na jarenlang geëxperimenteer van mijn arts met verschillende soorten medicatie om mijn chronische slapeloosheid te behandelen heb ik eindelijk een pil gekregen die niet bedoeld is voor mensen die niet deugen. Elke avond een uur voor ik wil slapen neem ik 1 pil in. In de bijsluiter staat dat het begint te werken in 15-30 minuten, dat is bij mij niet zo, het werkt na een uur. Het brengt me goed in slaap en ik slaap er 10 uur op als ik geen wekker zet. Ik zit beter in mijn vel en mijn dromen zijn ook beter geworden.

6-8-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik was een week van de drank af maar kon niet slapen heb bijna toen 4dagen niet geslapen toen heeft mn huisarts mij zopliclon voor geschreven ik heb het de eerst dag niet gebruikt wij kijken of het zonder lukte maar nee hoor weer de hele nacht voor de buis toen de volgende avond,ik dacht wordt van zelf moe maar nee hoor toen maar een zopliclon genomen en ja hoor binnen een half uurtje was ik vertrokken morgens was ik in mn nopjes eindelijk geslapen maar voel me nog wel een beetje moe erdoor maar dat geeft niet hoef toch nergens heen ik,ik vind wel maak geen misbruik van deze medicijn ze werken super daar niet van m.v.g hendrik uit groningen

5-8-2011
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik zopiclon nu een jaar en heb geen nachtmerries meer en slaap er goed op. Nu heb ik mijn dosis verdubbeld naar 15 mg maar daar ga ik niet mee verder want ik heb ernstige geheugenproblemen. Ik weet nog niet meer wat ik een uur geleden gedaan heb en ook kom ik nergens meer toe overdag, ik ben erg lui ervan geworden.

24-7-2011
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik dit middel sinds 3 weken. Af en toe slaap ik er een paar uur op. Ik heb een vieze smaak in mijn mond en heb veel last van nachtmerries, voor mij dus niet het goede middel. Probeer het nu met de Temazepam en 10 mg melatonine.

21-7-2011
34  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb al jaren last van slaapproblemen. Vroeger kreeg ik (zonder zopiclon) nog wel eens vlekken voor mijn ogen als ik een hele tijd nauwelijks had geslapen. Ik was als de dood voor slaappillen, maar moest er op een gegeven moment toch aan geloven. Nu slaap ik regelmatig met een half pilletje, wat redelijk goed gaat. Soms slaap ik een hele nacht, soms een paar uur. Maar mijn probleem is er niet mee opgelost. Heb een slaaponderzoek gehad en daar kwam niks uit. Erfelijk belast misschien? Ik weet het niet. Feit blijft dat ik zonder helemaal niet meer functioneer. Ben door mijn slaapprobleem al 2x mijn baan kwijtgeraakt. Maar ik heb gelukkig helemaal geen bijwerkingen, dus blijf het gewoon gebruiken!!

18-7-2011
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Zo nu en dan gebruikt. Werkt op zich prima, je slaapt er goed op. Maar ik krijg de volgende dag altijd een angstaanval of paranoïde gevoelens. Alsof alles wat geremd is in mijn slaap opeens in een keer terugveert. Ik heb nog een doos vol liggen thuis, maar durf ze niet goed meer te nemen.

9-6-2011
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik al jaren iedere dag een slaappil en ook de zopiclon werkt niet altijd goed bij mij nu heb ik iedere dag 1 tablet melatonine van 5mg erbij en slaap een heel stuk beter dus wat mij betreft van alle slaapmiddelen die ik heb geprobeerd heb ik t meeste aan deze.als bijwerking heb ik de vieze smaak in mijn hond een half uur na t innemen van de tablet maar dat wordt na weken wel minder

2-5-2011
56  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
werkt geweldig in het begin, slaapt heerlijk 8 a 9 uur, maar dat wordt minder...gebruik nu 2 a 3 tabletten per dag en als ik me onrustig voel, niet lekker in m'n vel neem ik een halve tot een hele en dat doet het goed...tijdelijk. Is vrij snel uitgewerkt. Slapen op een tablet gaat goed, echter max. 3 a 4 uur. Sta dan op en neem er nog een. Neem ik er 2 voor het slapen gaan dan heeft dat geen extra toevoeging, ik slaap net zo lang ( kort) als met een. Het lijkt of m'n lichaam resistent wordt voor dit middel en dat is jammer. Als ik vraag aan m'n arts of dit middel slecht is voor m'n gezondheid is hij hier niet erg duidelijk over, wel dat het verslavend is. Voor mij heeft het verder weinig bijwerkingen, wel regelmatig moe en lusteloos als ik het NIET gebruik, en voel me snel weer goed als ik het wel gebruik. Ik vind het beter werken als een antiedepresieva, daar wordt ik echt impotent en super lusteloos van. Zou graag zonder pillen leven, maar het maakt me angstig bij het idee om dit middel niet meer te kunnen gebruiken.

21-4-2011
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
het helpt goed, maar als, je een weg kent zonder tabletten. ik betal me blauuw aan deze tabletten. maa zonder gaat echt niet voor mij.

7-4-2011
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb Zoplicon een keer voorgeschreven gekregen,en ben er allergisch voor. Het slikken is al niet prettig gezien de bittere smaak maar bij mij werd her nog vervelender na enkele sec.werd mijn keel dichtgeknepen mijn tong en lippen werden dik en ik moest vreselijk overgeven en kreeg spontaan diaree. Mijn huisarts vertelde mij dat ik een allergische reactie had gehad,maar hij kon mij niet vertellen voor welk bestandsdeel ik dan allergisch ben. Dus al met al niet zo'n prettige ervaring.

23-1-2011
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
dit middel werkt goed en ik heb geen bijwerkingen

20-2-2011
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik al jaren dezelfde dosering van een kwart van het tabletje. Helpt genoeg om ca. 6 a 7 uur te slapen. Wordt soms tamelijk duf wakker (vooral na een avond met alcohol), heb dan wat tijd (en koffie!) nodig om "wakker" te worden. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik ben bang dat het slapen zonder Zopiclon niet makkelijk meer zal lukken.

5-2-2011
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
deze medicijn gekregen tegen slaaploosheid,onrust (door de anti depressiva?). moet zeggen; neem deze 2x per week om door te slapen, het werkt bij mij prima ! wil dit niet vaker nemen i.v.m ontwenningsverschijnselen .

18-11-2010
40-50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
slik zopiclon voor bijna 6 jaar. zeer tevreden de eerste paar jaar. na 5 jaar minder werkzaam. Ik slaap met 15 mg zopiclon nog maar gemiddeld 4-5 uurtjes. Ben nu aan het afbouwen met mirtazapine 30 mg voor het slapen icm met zopiclon voor 1 a 2 weken.. Ben benieuwd of dit gaat helpen. Ben tevreden over dit medicijn en kan het aanraden voor een korte tijd. Is erg verslavend...

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1310) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (355) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (270) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (200) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia