• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Cymbalta (duloxetine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Depressie - antidepressiva overig

8% (12)
(minimaal effectief)
12% (18)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,2)

Cymbalta - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
4% (6)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Cymbalta

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
9-5-2012
53  jr.

Nauwelijks effect.

7-5-2012
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik neem een tablet cymbalta elke ochtend sinds 1 jaar, daarvoor nam ik 2 jaar sipralexia. Het effect was zo, zo, in een periode van mijn leven waar ik een burn-out heb gekregen, dus mijn arts heeft me cymbalta voorgeschreven en me goed uitgelegd dat dit pilletje mijn emoties in bedwang houdt en werkt op mijn hele zenuwstelsel, waar andere antidepressiva geen effect hebben. IK BEN HELEMAAL TEVREDEN MET CYMBALTA. Het zorgt er voor dat mijn emoties in bedwang blijven en mijn huilbuien. Ik wil wel zeggen dat het een anti-depressiva is en geen anti-pijn, zoals ik wat eerder heb kunnen lezen. Het is aan u, om voor uzelf te zorgen ;-)

28-4-2012
48  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
cymbalta ben ik beginnen innemen 2 maanden na mijn verkeersongeluk waarbij ik bekken + staart en heiligbeen had gebroken. Ook een hersenschudding met de nodige hoofdpijn. Van 9 december tot 21 april geen problemen. Totaal geen nevenwerkingen. Op 22 april heb ik na een uitzichtloze periode een teveel aan tamadol ingenomen. Zeer goed ziek geweest. Hevig braken, zeer draaierig, echt zeer misselijk. Heeft ongeveer een week geduurt. Ondertussen geen medicijnen kunnen nemen, dus een week geen cymbalta. Ben toen hevig beginnen zweten met direct erop volgend koud en hevige rillingen. Ik ben toen cymbalta terug beginnen nemen. Regelmatig zweten en daarop de koude rillingen is niet meer over gegaan. Huisdokter laten komen en die zegt dat cymbalta zo'n nevenwerkingen kan geven. Weet nu niet wat te doen. Waarom vroeger niets en nu na een stomme zet deze nevenwerking. Kan echt die zweetaanvallen niet meer hebben maar anderzijds als ik het niet neem, krijg ik terug pijn in been en voet en hoofdpijn. Weet nu niet wat te doen. Van dokter zou ik dit moeten verder nemen, maar begin al te zweten als ik naar het pilletje kijk.

26-4-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Als gevolg van chemo heb ik zenuwpijn in voeten en handen. Ik heb van alles geprobeerd tot mijn neuroloog met cymbalta kwam. Ik ben begonnen met 30mg per dag. Er zou ophoging volgen, maar door omstandigheden is dat blijven hangen. De afgelopen 6 maanden kreeg ik heel veel spontane krampen in armen, benen, handen en voeten, vingers en tenen. Weer medicijnen erbij. Toen was het voor mij genoeg. Ik wilde van alle medicijnen af om eens te kijken wat mijn lichaam zelf deed. Samen met de huisarts, de neuroloog en de apotheker is er een afbouwschema afgesproken. Op dit moment moet ik nog 5 dagen 15 mg cymbalta slikken en dan is het afgebouwd. Ik heb geen last van afbouwen trouwens. Maar ik weet nu al dat ik terug ga naar de 30 mg. Ik kan nu nauwelijks lopen of iets vast houden. Toch ben ik zo eigenwijs dat ik eerst zonder wil.

23-4-2012
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
7 weken lang geslikt, maar geen baat bij gehad. Alleen de bijwerking maagpijn meer niet.

10-4-2012
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Vanwege zeer vervelende neuropathische pijn in benen heb ik dit middel geprobeerd. Langzaam opgebouwd. Vanaf begin ernstige slaapproblemen en wazig zien als bijwerkingen. Opgebouwd tot ik 60 mg per dag gebruikte. Het werkte totaal niet en de bijwerkingen gingen niet over. Daarom recent gestopt. Hele opluchting.

4-4-2012
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
na 2 weken was mijn depressie duidelijk afgenomen, na 4 weken voelde ik me goed, na 8 weken uitstekend. ik blijf dit innemen. niet stoppen en weer terugvallen. Cymbalta werkt perfect.

2-4-2012
62  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik ben tevreden over de werking ! maar ik zou er heel graag mee stoppen en dat is grote mizerie !!! zou er nooit meer mee beginnen !ben er eens mee begonnen over andere dag ene te nemen maar kreeg al ontwenningsverschijnselen !zweven op straat beven,en eleck.schokken door mijn hoofd bangelijk ! en mijn libido op nul ! heeft er iemand doeltreffende raad voor mij ???

27-3-2012
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Door een toenemende poly-neuropathische pijn aan mijn beide voeten was ik de laatste tijd helemaal radeloos. Ik heb er al jaren last van maar nu kon ik nauwelijks meer slapen, had alleen maar doorlopend last van zeer pijnlijke om de 5 seconden terugkerende pijnscheuten. Zou zelfs mijn voeten eraf willen snijden...(figuurlijk gesproken). Was een verschrikkelijke ervaring. Oorzaak onbekend. Allerlei onderzoeken gehad. Resultaat : aangetaste gevoelszenuwen aan de perifere zenuwen aan uw voeten. Na 1 dag slikken was de pijn acceptabel geworden. Ongelooflijk wat een heerlijk medicijn. In het begin misselijk geweest als ik deze pil voor het slapen innam. Heb soms een zeer droge mond en moet soms vaak geeuwen. Maar dat is het enige. Nu hoop ik alleen maar dat deze polyneuropathie zich niet verder uitbreidt naar mijn handen of vingers. Maar ik ben zo vreselijk blij met dit medicijn .......

26-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben al een jaar thuis door een burn out en depressie en angstaanvallen . Na verschillende AD'S te slikken( waar ik heel slecht op heb gereageerd. Zeer slechte lever testen enz...) neem ik nu al sinds 7mnd cymbalta 60mg in combinatie met trazolan 's avonds en natuurlijk ga ik elke week naar psychologe en om de 2 weken naar psychiater. Want uiteindelijk is de medicatie een ruggensteuntje maar de bovenkamer moet ook opgeruimd worden. Tot hiertoe voel ik mij niet slecht maar ben er wel van bewust dat ik er nog niet ben. Als ik 's morgens cymbalta ben vergeten in te nemen heb ik veel last van draaiingen en angstaanvallen. Sinds deze 7 mnd heb ik ook last van uitermate zweten, opvliegers zoals het wordt genoemd en een slechte smaak in mijn mond. Af en toe heb ik ook veel jeuk, maar dat komt niet veel voor. Welk voor mij wel positief is, is dat ik veel minder rugklachten heb.. Uiteindelijk voel ik me al iets beter en dan neem ik die bijwerkingen er wel bij. Voor mij helpt cymbalta me, maar dat wil niet zeggen dat het voor iedereen goed is. Het belangrijkste is dat je er voor open staat om medicatie te nemen en zeker niet denken dat het een wondermiddel is. Je moet ook aan jezelf werken . Als ze tegen mij hadden gezegd dat ik bewijzen van spreken gras had moeten eten dan had ik het ook gedaan, want ik denk dat iedereen die in een depressie zit alles zou doen om ervan af te geraken. Ik wil alleen maar zeggen, je geraakt er wel maar geloof erin en dat is de beste medicatie.............

26-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben er zins vrijdag mee bezig omdat ik zware rugpijn heb merk geen verbetering maar wel veel bijwerkingen,zoals het is net of me ogen door waterheen kijken ik kn niet scherp kijken dus auto rijden kan zo niet verder voel ik me opgejaagd en heel moe kan hele dag wel slapen. ik moet 60 mg gebruiken maar ga snel weer afbouwen dan liever pijn als deze bijwerkingen.

20-3-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in 2006 ineens te kampen gehad met een zeer ernstige depressie met paniekaanvallen e.d. Psychiaters liepen allemaal te gissen, me vol te stouwen met Oxazepam tot wel 80mg per dag. na een hoop gerommel kwam mijn eigen huisarts met het idee om een cymbalta te proberen. Ik slikte1x daags 2x30mg, de eerste weken leek het wel of ik zweefde misselijk, niet meer kunnen slapen en de eerste weken geen normale erectie kunnen krijgen e.d. Maaaaaaaaaaaar na een aantal weken voelde ik me super, mijn depressiegevoelens helemaal weg, mijn angsten helemaal weg, zelfs de dingen waar ik voor de depressie bang voor was waren ook zelfs verdwenen. Ik kreeg toen in 2008 een zware buikgriep en kon een week mijn cymbalta niet binnen houden, de huisarts vroeg of ik last had van afkickverschijnselen of bijwerkingen, nou nee. toen maar met de arts besloten om er mee te stoppen en klaar!! cymbalta heeft in die periode mijn leven verbeterd. oohja ben wel flink aangekomen

18-3-2012
55  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Waarschijnlijk werkte het medicijn. Midner last van bijwerkingen dan bij eerdere medicatie. Bij beëindiging: heel veel last van duizeligheid en misselijkheid gehad.

12-3-2012
36  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Helaas geen tot weinig effect gemerk van dit middel, ik slukte het voor GAS.

12-3-2012
66  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ben 2 jaar depressief, dit na een hartoperatie 4 omleidingen , gebruik hiervoor ook medicatie --------------------------------- gebruik het nu 1 maand , bijwerking -spanning en slecht slapen !!! ben motorisch wel actiever! hoop dat het over 1 maand beter aanslaat? groet R.M.

9-3-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Aanvankelijk had ik het idee dat Cymbalta een vrij onschadelijk middel was. Het werd door mijn psychiater een beetje opgedrongen en hij beweerde dat ik er een veel beter sexleven door zou krijgen... Twee weken 30mg, daarna overgegaan op 60 mg. Voelde me redelijk stabiel en optimistisch, de trillerigheid 's nachts verdween (had denk ik soms een te lage bloedsuikerspiegel, met name na drinken van alcohol) Na ongeveer een jaar heb ik zelf, zonder overleg, afgebouwd van 60 naar 30 naar 0 mg. omdat ik dacht er erg veel jeuk van kreeg. Anderen merkten op dat ik meer prikkelbaar was. Echte ontwenningsverschijnselen heriner ik me niet van deze eerste stop, die overigens niet lang duurde. Toen toch voor een gesprek terug naar de psychiater, die boos was dat ik hem niet bij het stoppen betrokken had en vond dat ik er wel direct weer mee door moest gaan. Ben vanaf toen 30 mg gaan slikken. Ik werd geinformeerd dat de jeuk er wel mee te maken had en ben daarvoor toen antihistaminetabletjes gaan slikken. Zodra de jeuk kwam nam ik een tabletje, meestal 1 tablet per 2 dagen. Voelde me toch niet helemaal lekker in mijn vel, beetje last van depersonalisatiegevoel. Een week of twee geleden stond het me opeens ontzettend tegen mezelf nog langer te "vergiftigen" met dit middel en ben van de ene dag op de andere gestopt. Sinds ik gestopt ben heb ik erg veel rugpijn, nekpijn, buikpijn, veel last van heftige opvliegers en zo nu en dan duizelighieid. Weet nu eigenlijk niet meer wat ik moet doen, voel me een beetje radeloos. En boos dat ik niet ben voorgelicht over de bijverschijnselen. Als ik lees dat sommige mensen al heel lang last heben van dit soort klachten nadat ze gestopt zijn, overweeg ik weer te beginnen. Of zal ik 15 mg slikken en de andere helft van deze dure capsule weggooien... (mag het van mijn vriend niet bewaren tot de vogende dag omdat de maagbeschermer er dan af is...) Wat te doen? En inderdaad vreemd dat je 60mg of meer krjigt voorgeschreven, waarvan dan maar 30 mg vergoed wordt... En vreemd dat er geen 15 mg capsules op de markt zijn! Cymbalta lijkt mij een middel waar nog veel onderzoek op gedaan kan worden.

6-3-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
5 jaar geleden voor geschreven omdat ik door een depressie niet meer kon functioneren,wel iets op geknapt, sindsdien toename van maag en darmklachten ontzettende vieze smaak in mijn mond. sinds 3maanden nu aan het afbouwen van 90 mg nu op 30 mg. trillen hartritme stoornissen electrische stootjes in het hoofd. ik probeer dat de baas te blijven door 50 mg oxazepam te gebruiken , een middel wat voor mij wat makkelijker af te bouwen is. het gekke is dat mijn doen gevoelens weggaan door de afbouwing en ik langzaam aan mezelf weer een beetje terug vind. maar die schokjes in het hoofd zijn verschrikkelijk,HEEFT IEMAND ENIG IDEE HOE LANG DIT KAN DUREN ? bij die schokken lijkt het of alles beweegt, ik zie tegen de laatste 30 mg op om die te moeten laten staan. al met al geen fijn middel om te slikken en vreselijk om af te bouwen. Oxazepam is verslavend maar met eerdere ervaringen is dit middel voor mij makkelijker af te bouwen dan de Cymbalta. het gaat in elk geval erg lang duren dat weet ik wel. HEEL GRAAG WAT REACTIES, IK KIJK ER NAAR UIT . groetjes jeannette

4-3-2012
44  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Opstarten ging moeilijk met zeer veel bijwerkingen. Afbouwen is een HEL! Heb afgebouwd in 3 weken: van 120 mg naar 60 mg naar 30 mg naar 0. Ben al drie weken doodziek en functioneer totaal niet meer: extreme (vooral nachtelijke) hoofpijn, braken, misselijk, oorsuizingen, zeeziek,...

1 reactie
28-2-2012
35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Al vanaf mijn 16de ben ik chronisch depressief met daarbij dubbele depressies op het moment van tegenslag. Af en aan fluoxetine (prozac) gekregen, maar daar reageerde ik helemaal niet goed op. Dit wil niet zeggen dat fluoxetine niet goed is, maar voor mij is het niet het goede middel. Gestopt met medicatie; elke psychiater schreef me steeds weer hetzelfde middel voor. Uiteindelijk in september bij een heel goede psychiater terecht gekomen die echt keek naar mijn persoon en naar mijn verhaal luisterde. Met haar begonnen aan Cymbalta. Niks dan lof over dit middel, voor mij dan. Zoals ik eerder schreef: het is een zoektocht welk middel bij wie past. In de eerste twee maanden een paar bijwerkingen zoals: nog meer slapeloosheid, extra onrustig. De bijwerkingen in het begin waren vooral van 0 naar 30 mg, van 30 naar 60 mg amper meer wat gemerkt. Belangrijk is dat je goed wordt begeleid als je met ad begint: met name in het begin door de bijwerkingen. Voor mij na twee maanden waren alle bijwerkingen voorbij. Sowieso nam ik de eerste bijwerkingen voor lief: slapeloosheid en onrust had ik sowieso al. Ik merkte direct dat ik in het begin van Cymbalta niet meer zo down was. De grijze sluier ging snel weg. Nadat de depressie was bestreden en ik mijzelf heb neergelegd bij het feit dat ik altijd ad moet gebruiken, net zoals een suikerpatient insuline moet spuiten, diagnoseerde de psychiater bij mij ADD. Eindelijk na jaren ploeteren vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Ik gebruik nu cymbalta waar ik na jarenlang zoektocht heel positief over ben. Geen bijwerkingen. Daarnaast gebruik ik Equasym. Die combinatie maakt het leven voor mij opeens een stuk dragelijker.

24-2-2012
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb zelf meer dan een jaar Cymbalta gebruikt om mijn hoofd rust te gunnen tijdens mijn depressie en herstel. Ik heb ontzettend veel bijwerkingen gehad, waaronder hevig trillende handen en knieën. Ik ben inmiddels 8 maanden afgekickt van dit medicijn en gebruik sinds dien geen medicatie meer. Maar het trillen is gebleven. Ik raad mensen aan om dit middel niet op lange termijn te gebruiken.

19-2-2012
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik heb advies nodig van mensen die al lange tijd Cymbalta nemen of hebben genomen. Ik zelf neem het sinds 2 jaar en het heeft me veel geholpen. Klein probleempje, ik ben 5 kilo aangekomen in 2 jaar en toen in een maand 6 kilo. Ik wil graag weten of er mensen zijn die dit ook hebben of dezelfde dingen doorgaan als ik. Bedankt voor uw antwoord.

5-2-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Kreeg dit middel voorgeschreven i.v.m. zenuwpijn.....wat daarna gebeurde was nog veel erger en heel erg eng! Automutulatie! De meest verschrikkelijke verwondingen heb ik mijzelf toegebracht zonder dat ik dat bij volle bewustzijn deed. Pas in het ziekenhuis kwam ik weer bij. Verschrikkelijk medicijn! Ik had echter de link nooit gelegd totdat ik erover las. Nadat ik ben gestopt met dit medicijn en over ben gegaan op de Lyrica was het direct over met het zelfbeschadigen. PAS DUS OP MET DIT MIDDEL!

2-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik was altijd vermoeid, depressie! Ik heb deze behandeling geaccepteerd, maar na drie maanden nog steeds geen resultaat qua mijn vermoeidheid!! Die is vooral erger geworden, bijna altijd misselijk aan het einde van de dag (zeer goed tegen misselijkheid: gember, in grote hoeveelheden...). Ontregeling van mijn spijsvertering, vaak ontzettend rare dromen, kortom, niet een positief effect gezien ik aan het begin alleen maar last had van vermoeidheid (bloed was perfect, geen stress, en genoeg tijd om uit te rusten, dus onverklaarbare vermoeidheid sinds 6 maanden. Dus, ik heb donderdag besloten te stoppen, het is genoeg geweest! Het ontwennen trekt me niet echt aan: ik ben 10kg!!! aangekomen in 3 maanden !!!! niet makkelijk om te stoppen! duizeling, onrustige benen, slapeloosheid!! hoofdpijn, buikpijn, feestje dus !!! Wat een spijt dat ik dit geaccepteerd heb.

10-1-2012
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Cymbalta voorgeschreven gekregen na eerst een ander AD te hebben gekregen. Hevig transpireren en obstipatie waren mijn bijwerkingen. Sinds 31-12-2011 ben ik gestopt, goed afgebouwd, maar ik voel me echt ontzettend "ziek". Ik heb elke ochtend hoofdpijn en vaak als ik wakker wordt voel ik al dat ik hoofdpijn heb. Ik word ook erg moe wakker, terwijl ik de nodige uurtjes slaap heb. Kortom, het stoppen met Cymbalta valt mij erg tegen. Vandaag me er bijna ziek door moeten melden, ik hoop dat dit niet meer te lang duurt op deze manier, dit is moeilijk volhouden in je dagelijkse leven! Wie heeft ook zulke ervaring?

2 reacties
29-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik leef nu in een hel van afkicken na slechts 2 weken gebruik - heel penibel om in te leven - ontzettende maagpijn vanaf de eerste inname, forse migraine, opvliegers, huilbuien, zenuwtrekken, gewelddadige buien en depressieve gedachten, aanpassingsproblemen, oorsuizen, kortom, ik wacht met ongeduld op het einde van deze vreselijke chemische ervaring!!!

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1308) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (353) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (199) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia