Vergelijk de ervaringen met medicijnen in de categorie depressie - antidepressiva ssri

Tip: klik op de kopjes om te sorteren.

Naam

27% (3)
27% (3)
Escitaburg0--
Escitafloc0--

De laatste ervaringen in de categorie depressie - antidepressiva ssri

59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nu, na 17 jaar ben ik bezig met het afbouwen. Ik slik nu 1 x 1/2 nadat ik op vaak op 30 mg. zat.Het afbouwen doe ik erg langzaam aangezien de afkickverschijnselen vreselijk kunnen zijn, net als bij het begin met de bijwerkingen. Ik kreeg dit middel ivm overspannen en somberheid in 1995. Ik voel me tegenwoordig sterk en goed waardoor ik het aandurf.

35  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn ervaring is heel goed. Vorig jaar ging het helemaal mis met mij. Het begon met oververmoeidheid en uitputtingsverschijnselen. Toen kreeg ik op één of andere dag last van hyperventilatie en paniekaanvallen! Was overal bang voor en durfde nergens meer naar toe en ik kon niet meer alleen zijn. Opeens kon ik nachten niet slapen en werd letterlijk en figuurlijk helemaal gek! Was alleen maar aan het piekeren. Daarvoor genoot ik altijd overal van en was het zonnetje in huis. Mijn huisarts waar ik bijna iedere week zat met mijn klachten heeft mijn klachten niet goed ingeschat en heb daardoor te lang met mijn klachten rondgelopen. Mijn huisarts adviseerde mij om een weekje er tussen uit te gaan met mijn gezin……….dat had ik beter niet kunnen doen het ging helemaal mis voelde mij echt vreselijk leeg en was totaal mijzelf niet………. Ben uiteindelijk via de huisarts terecht gekomen bij Altrecht en ben daar super goed geholpen en zij hebben mij Setraline 50 mg voorgeschreven en is later 100 mg geworden. Ik heb wel bijwerkingen gehad zoals misselijkheid, suf, droge mond en zware benen. Overigens ben niet dikker geworden of vlakker in emoties. Ik geniet meer van het leven zonder overal over te piekeren en voel me lekkerder en zekerder in mijn vel! Je moet wel heel veel geduld hebben voordat de antidepressiva iets doet en heb daarbij ook in therapie gezeten (eerstelijns psycholoog). Wat ik alleen een nadeel vind is dat ze zeggen dat het verslavend is en er dus moeilijk vanaf te komen is. Wat ik ook een rot idee vind is dat als je eenmaal een depressie heb gehad …..dat je er gevoelig voor bent en dat de kans groot is dat de depressie terugkomt!!!!! Dat is nu mijn enige ANGST, want verders gaat het goed met mij!!!!!

Fluoxetine

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in het verleden vanaf 2005 citalopram gebruikt. Echter nooit daarbij echt goed ingesteld geweest op de juiste dosering. Overgestapt naar prozac aangezien daar ook de bijwerkingen minder van zijn. Dit was een aanrader. Nooit hoeven te veranderen van dosering en langzaam aan afgebouwd daar ik nu 2 weken geen medicatie meer slik. Bij de citalopram meer bijwerkingen gehad dan bij de prozac dus ik zeg dan bij deze, als je een keuze moet maken, ga dan hiervoor. Tevens heeft mij erg geholpen anders te leren denken en hoop dat het goed blijft gaan!!!

24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een hele normale meid van 24 en ben sinds het gebruik anderhalf jaar geleden echt positief veranderd! Ik was niet depressief maar had last van OCD... vooral schoonmaken en alles moest op dezelfde plek staan.. MOEST! anders werd ik echt gek.. totdat het wel goed was, anders kon ik niet slapen. Het voelt gek om erover te praten, mijn vrienden hebben het zelden door gehad, vonden mij gewoon netjes, en ook mijn ouders niet. Ik studeerde en haalde goede cijfers dus het had gelukkig geen invloed op mijn leven. maar sinds ik lexapro gebruik is het super, ik hou nog van netjes maar als de afwas niet is gedaan dan kan ik gewoon slapen en doe ik het de volgende ochtend. Ik ben wel minder gevoelig, huilen kan ik bijna niet en ook toon ik minder emoties, opzich niet erg omdat ik zo een hyper persoon was is het nu gewoon meer in balans. Ik voel me al tijden hartstikke goed, alleen kan ik me niet voorstellen dat ik ooit moet afbouwen, daar zie ik nu alweer tegenop. Ik ben wel aangekomen, 5 kilo ongeveer en ik ben vaak moe, maar waar dit aan ligt weten ze niet (kan natuurlijk zo veel zijn). Naast slaappillen en iets voor mijn nachtmerries heb ik een hele periode ook beter geslapen, nu gebruik ik al zeker een half jaar niks meer om te slapen, dit heeft zichzelf allemaal opgelost. Dus kortom, erg tevreden hier mee.. ik kan mijn leven weer volledig leven zonder elke keer iets te moeten doen of willen schoonmaken

7-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ben gestart met 5 mg p/d voor 1 week. Daarna 1x 10mg p/d. Eerste 3 maanden erg moe. +/- 4 uur na inname ontzettend suf, gapen, Thuis aangekomen, eten, op de bank en slapen maar. Droge mond. Paar keer per dag misselijk, lamlendig voelen. Als een opkomend griepje. Trillen. Slecht slapen. 3:00 uur wakker, dan om 5:00 uur, 6 uur. Ontzettende trek in zoetigheden. Ben ook aangekomen :) Libido is minder als ik alleen ben ;) maar bij mijn vriendin heb ik geen problemen. Bijwerkingen: Droge mond, misselijk, moe, trillen heb ik niet meer. Bijwerkingen: Libido, eten, heb ik nog. Bijwerkingen: Slapen heb ik opgelost door melatonine in te nemen. Voordelen: Ben meer open naar mensen toe. Durf mijn mening meer te geven. (opkomen van jezelf) Vrolijker Zie dingen nuchter in. Durf meer met mensen te praten, ook van ander geslacht. Durf meer in het openbaar te spreken. Minder angstig. Dit ism therapie. Pillen alleen verhelpen je problemen niet. Samen met therapie kom je een eind.

6-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
slik al 7 jaar ben vorig jaar gestopt in november [afgebouwd]maar merk nu dat het niet goed gaat en ga daarom weer beginnen .hoop dat de misselijkheid meevalt want daar had ik het meest last van.

6-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben door het gebruik van Lexapro ruim 20 kg. aangekomen. Ben nu iets langer dan een maand gestopt en er is al 10 kilo af. :) Nu de rest nog..

5-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Paroxetine deed na jaren zijn werk niet meer, de huisarts belsoot te beginnen met Venlafaxine. In het begin geen resultaat. Vanwege de verhoging die nodig was , en de huisarts dit niet mocht/wilde doen ben ik doorgestuurd naar de psychologe en vandaaruit naar de psychiater..eigenlijk ook vanwege de dosis venlafaxine die uiteindelijk is verhoogd naar 1x dgs 375 MG.

3-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ernstig depressief. tegen opname aan. tegelijk met therapie dit middel gebruikt en na 6 mnd afgebouwd.

3-2-2012

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
een aantal keren op en afgebouwd.opbouwen geeft sneller resultaat dan starten.bij 10 mg geen bijwerkingen,bij 20 mg afname van intensitiviteit van orgasme. gewichtstoename

43  jr.

43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik neem al 7 jaar cipramil. De generische versie Citalopram EG. Normale dosis 20mg maar nu bouw ik weer af en zou er alsnog mee willen stoppen. Zit nu op 10mg na een 3-tal maanden op 15mg. Binnenkort dus op 5 mg en dan hopen dat ik er mee kan stoppen. Stoppen is wel lastig : je bent weer kwetsbaarder en de realiteit van het leven dringt weer tot je door. Je wordt weer jezelf. Bij mij sloeg het destijds in al een bom. Ik voel me gewoon goed met dit medicijn. Enige nadeel voor mij was gewichtstoename (een 15 tal kilo's) en vertraagd orgasme. Ik ben al 2 maal gestopt, maar na een aantal weken "clean" moest ik terug beginnen wegens terug depressieve gevoelens. Ik probeer nu te stoppen om ook wat gewicht te verliezen, maar ben niet zeker dat de aangekomen kilo's zomaar zullen verdwijnen. ik heb ooit Cymbalta en daarna Sertraline genomen , allebei voor mij niks : heel ziek en zelfs na weken geen verbetering van de depressie. Het super aan Citalopram is dat je helemaal kunt blijven functioneren in je dagelijks beroepsleven. Je loopt wel een beetje als een zombie, maar het maakt je niet slaperig. Het duurt wel 3 à 6 weken eer het product echt begint te werken, dus aan diegenen die er maar net begonnen zijn (en niets merken) : heb wat geduld ! Ook dat nog, ik drink alcohol samen met cipramil, nooit last van gehad. Ze versterken mekaar waarschijnlijk, maar ze zijn niet "gevaarlijk" in combinatie.

1-2-2012
57  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na depressieve periode en dreigende herhaling heb ik besloten het medicijn met een halve tablet per dag te blijven gebruiken. Het bevalt uitstekend. Ik reageer niet zo heftig op allerlei zaken, en mijn goede kwaliteiten blijven behouden. Slaap uitstekend, en in balans en ook het wat minder snel klaarkomen is een prettige bijkomstigheid. Schaam me er niet voor. Er ontbreekt een stof in mijn hersenen.

1-2-2012
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik seroxat nou 2,5 maand. De eerste paar weken heel veel en ook vervelende bijwerkingen gehad zoals flauwvallen, hartkloppingen, heel veel zweten, droge mond, opvliegers, gevoel dat mijn hoofd vol watten zat. Maar ik heb doorgezet omdat ik ook al meteen verbeteringen voelde... ik werd rustiger, hoefde niet meer zoveel te huilen, en soms was ik wel heel helder in mijn hoofd. Na 3 weken waren de bijwerkingen voorbij. Ik voel me er erg goed bij. Ik kan de dingen nou beter aan, ga niet zo snel overal op in, en laat me niet meeslepen in de emoties van andere en bijkomstig voordeel dat mijn angsten voor kleine ruimtes en grote mensenmassa's ook voorbij zijn. Ik slaap heel goed. Nadeel is dat mijn reactievermogen wat minder is, en dat ik bijna geen orgasme meer kan krijgen, maar kan er wel nog heerlijk van genieten dus dat is orgasme is niet het belangrijkste. Na 6 weken kreeg ik bij de apotheek paroxetine. Zou hetzelfde zijn. Niet dus !!! Ik werd meteen heel angstig. Ook veel onrustige gedachten in mijn hoofd Rare dromen, heel erg zweten, en ook zweetaanvallen. Ik dacht wat is er met mij aan de hand? Na 3 dagen weer terug op seroxat en het ging weer uitstekend met mij !

30-1-2012
49  jr.
Prozac

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
door de prozac gebeurde hele rare dingen, ik liep b.v. met mijn honden in een buurt waar ik al 15 jaar woonde, ik was kompleet de weg kwijt en moest de weg vragen, mensen keken mij aan alsof ik rondom dronken was!!! een hele nare ervaring!

30-1-2012
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben ruim een half jaar aan de citalopram geweest, 20 mg per dag. Nu had ik zo veel bijwerkingen die ook zeer ernstig waren dat ik nu binnen 2 weken moet afbouwen. Ik merk dat het afbouwen erg lastig is. Qua rust in mijn gedachten gaat het wel goed maar lichamelijk is het niet makkelijk. De bijwerkingen die ik er van had worden minder maar maken tegelijk ook plaats voor nieuwe. Zoals ernstig zweten en erg last van erg koud zijn en even later het weer veel te warm hebben. Afgezien van de bijwerkingen heb ik toch erg veel aan dit medicijn gehad! Ik heb er wat voor over moeten hebben maar ben blij dat ik de stap heb gemaakt om er toch aan te beginnen!

29-1-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
6 weken geleden begonnen met het slikken van citolapram 20 mg. Ik heb me sinds tijden niet zo goed gevoeld, ontspannen, alles in mijn hoofd op de rit, en veel minder piekeren. Ik ben anders tegen de wereld aan gaan kijken, in positieve zin van het woord :-) Sinds vorige week merk ik dat het gepieker etc. weer begon, en vanmorgen weer vroeg wakker. Ben dus op eigen initiatief begonnen met 30 mg. Ik hoop dat ik het gevoel weer terugkrijg als in het begin van de citolapram! Ik ben niet aangekomen, wel creatiever, kan dingen beter afmaken, ben liever en zorgzamer voor anderen, minder snel geiiriteerd en ik heb het gevoel gekregen dat ik aan het ontwikkelen ben ! Superpilletje voor mij. (RED: verander niet zelf de dosering zonder daar met de behandelend arts over te spreken. Het is belangrijk bij een behandeling dat de arts weet wat er gebeurt om zo mogelijke problemen te kunnen inschatten of helpen voorkomen).

29-1-2012
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Slik sinds 1 jaar lexapro. Ik heb relatief weinig klachten w.b. bijwerkingen; geen gewichtstoename, geen afvlakking emoties. De eerste weken wel misselijk en veel trillingen en zweten. Dit zweten was zo erg dat ik vaak een reserve t-shirt in de tas had. Nu is dit minder maar met periodes wat meer. Sinds en aantal weken merk ik dat ik erg moe ben; kan zo de klok rond slapen en zelfs een middag slaap van 2 uur is niet ongewoon. Dit had ik dus in de eerste periode van gebruik niet. Mijn dromen zijn zeer levendig en intens maar niet vervelend. Ik hoop dat deze vermoeidheid weer verdwijnt; misschien heeft het ook te maken met het grauwe winterweer en mijn dynamisch privéleven ( veel verlieservaringen en ernstig zieke familieleden.) Ik blijf dit middel in ieder geval nog zeker een jaar gebruiken, ondanks de vermoeidheid van dit moment.

28-1-2012
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb al jaren last van paniek en angst sroornis, heb toen annafraniel gehad, zonder verdere therapie , tot 2 maanden geleden heb ik ze laten staan omdat het goed ging, totdat alles weer begon, ben naar een spycholoog gegaan door het praten is er uit gekomen dat het in het verleden zit, heb ook een persoonlijksheids test gehad daar uit kwam dat ik hypochondies ben, komt ook voort uit het verleden, ze adviseerde om citalopram te gaan nemen samen met als het nodig is alprozalam en cognitieve gedrags therapie. alleen pillen is nooit voldoende je moet ook aan het probleem werken. zit nu 2 dagen op 10 mg citalopram, pfff merk het nu al misselijk, hoofdpijn, koud, moe, kan niet slapen,droge mond ,duizelig,het gevoel alsof iemand mijn stuurd, gevoel dat je er niet bent, alsof je van de wereld bent , dat je je zelf niet kent echt eng gevoel ,en meer angsten, worden je klachten in het begin veel ergger,wie herkent dit alles. grt anita

27-1-2012
70  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geweldig medicijn,gebruikte eerst paroxetine maar had heel veel moeite met de sex. Na 1 jaar paroxetine overgestapt op sertraline 100 mg,het is niet zo dat de sex nu probleemloos verloopt, maar het is wel wat verbeterd,en gezien de leeftijd is dit ook geen enkel probleem.Kan mij niet voorstellen dat ik zou moeten leven zonder dit medicijn.Eigenlijk voor het eerst in mijn leven kan ik wat luchtiger de problemen aan in mijn leven. Echt ben zeer tevreden, een zegen dit medicijn.

27-1-2012
38  jr.
Fluoxetine

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geen ernstige bijwerkingen gelukkig, alleen 4 kilo afgevallen wat wel weer goed uitkomt. Effectiviteit merk ik nog nauwelijks, maar zit nog op 20 / 30 mg per dag en slik het pas 2 weken.

25-1-2012
42  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik nu sinds een aantal maanden citalopram, voorgeschreven voor mijn gevoelens van depressie, verminderde energie en levenslust, het op zien tegen de dag, het piekeren en het me alles aantrekken. Problemen in privesfeer en werk en een posttraumatische stressstoornis hebben me zover gebracht. Zit op de bank en wil er niet af, voel me gevangen in mijn eigen lichaam omdat ik wel iets wil doen maar gewoon de kracht niet kan vinden. Dat geeft een machteloos gevoel. Eerst 20 mg geslikt, ging goed de eerste paar weken maar voelde daarna weer dezelfde gevoelens terugkomen. Last van een hele droge mond, duizeligheid, vermoeidheid en toch slecht slapen. Wel een heerlijk gevoel omdat ik me niet meer druk maakte, blij was, vrolijk, een gevoel van euforie. Helaas zakte dit dus na een aantal weken af waardoor bleek dat de dosis te laag was. Heb nu 40 mg. Heb een periode van grote vrolijkheid achter me, trek me nog steeds weinig aan van dingen die me in het verleden veel kopzorgen gaven en had bij het verhogen van de dosis weer dezelfde bijwerkingen. Ook vermindering van zin in sex, op zich wel zin maar het gaat gewoon niet, alsof ook dat gevoel dood is. Heb net een depressieve week achter de rug. Na een gesprek daarover tot de conclusie gekomen dat dit wel degelijk een reden had. Verder ben ik doodmoe. Echt vreselijk. Ik sta al moe op, sleep me door de morgen en over de middag moeten we het helemaal niet hebben. Slapen wil ik, maar dat gaat niet als je moet werken. Het middel op zich: zeer positief. De bijwerkingen zijn lastig maar dat is geen reden om er mee te stoppen.

25-1-2012
52  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Seroxat gekregen na de geboorte van mijn jongste dochter die nu 14 jaar is. Ik had al bij het eerste kind een post natale depressie gehad maar nu bij de 4de was het veel erger. De eerste keer geen medicatie gebruikt. Bij de 4de wel namelijk seroxat Nooit meer dan 30 gram gebruikt en nu alweer vele jaren maar 10 gram een halve tablet. In het begin vreselijke bijwerkingen gehad zeker 6 maanden lang maar daarna super opgeknapt...later diverse keren geprobeerd te stoppen..steeds kwamen er paniekaanvallen terug..dus nu blijf ik het maar gewoon gebruiken..want het is zo weinig maar werkt nog steeds.. zelden of nooit terugvallen gehad libido is wel verminderd vreselijke hoofdpijn in het begin later niet meer Veel minder emotioneel en kan de dingen heel goed aan die gebeuren in mijn leven. ik heb er baat bij gehad en heb dat nog steeds

23-1-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben nu sinds 2,5 week begonnen met citalopram, 10 mg per dag. Moet zeggen dat het zeker de rust in het hoofd weet terug te brengen (voor nu nog althans, ik merk dat de gedachten die ik altijd had zo nu en dan toch weer even weten door de dringen). Maar de bijwerkingen... Wat een hel zeg. De eerste 5 dagen niets aan de hand, nergens last van. De volgende ochtend stond ik op en kon ik erg slecht lopen door zere onderkant van de voeten, en ook mijn handen voelden 'raar'. De ochtend daarop ook nog zere polsen en ellebogen erbij. Die dag gewoon gewerkt tot savonds laat, tot ik echt ziek werd van de pijn met flauwvalneigingen daarbij. Een korte samenvatting van het vervolg daarna: ondertussen heeft alles al pijn gedaan, en doen bepaalde lichaamsdelen nog steeds dagelijks erg veel pijn. Elke dag is het weer een verrassing hoe ik wakker word. Ik heb 5 dagen volledig lamgeslagen op de bank gelegen door alle pijn, en daarbij continu hartkloppingen, veel migraine-aanvallen, volledig ziek-zwak-misselijk en echt tot niets in staat. Nu 2,5 week verder kan ik zo nu en dan weer een beetje functioneren, maar de pijn is zeker nog niet te doen en nog niet weg. Na een rits pijnstillers kan ik soms prima lopen, maar vooral savonds is het weer een ramp. Maar we gaan maar door he, je schijnt er doorheen te moeten...

23-1-2012
39  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ruim een jaar heb ik paradoxine gebruikt, wat mij eigenlijk goed beviel. Ik werd hier alleen erg vlak van, kon weinig emotie meer tonen en mijn libodo ging naar een dieptepunt. In overleg met de arts overgestapt naar Sertraline. De eerst 2 a 3 weken ging dit prima. Geen nare bijwerkingen, ik voelde me goed en het leek zelfs of mijn libido weer steeg. Helaas werd de zenuwpijn in mijn gezicht steeds erger en heb ik het niet vol kunnen houden. Sinds afgelopen vrijdag de keuze gemaakt naar duloxetine. Proberen of dit medicijn wel de juiste is voor mij. Zo niet, snel weer terug naar de paroxetine. Beter vlak zijn, dan pijn!

22-1-2012
45  jr.
Fevarin
(fluvoxamine)

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik heb dit wondermiddel meer dan tien jaar.100 mg per dag tegen depressie en dwang. werkt uitstekend.geen depressie meer.voor dit middel gebruik ik seroxat.cipramil en prozak .maar fevarin is een wonder.-dus arzel niet en met naam van god)allah) begin en alles wordt verleden tijd.

21-1-2012
37  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Dag lotgenoten! Fijn dat dit bestaat! Voor mij!! (bij ieder individu anders) werkte sertraline niet genoeg op mijn angststoornis, wel op de depressie. Ik bleef last houden van die enge depersonalisatie, en nog vaak het gevoel mijzelf niet te zijn. Eerst jaren paroxetine gebruikt (seroxat), werkte goed tegen angsten en depersonalisatie: het gevoel dat de wereld en jezelf in onwezenlijk perspectief staan, dat je er buiten staat, heel eng. Tijdens therapie afgebouwd, maar na een jaar een terugval. Gestart met sertraline, eerst 50 mg daarna 100mg. Werkte goed op de depressieve klachten, ik kon weer dingen leuk vinden, weer zin om dingen te ondernemen maar de depersonalisatie bleef. Aangezien ik als ik dat heb, bang ben gek te worden, toch weer besloten om over te gaan op mijn oude medicatie paroxetine. Direkte overstap doe ik vandaag. Er bestaat een overstapkaart, vraag bij je psychiater. Wel een beetje eng....zo in 1 keer overstappen maar wel logisch,ze behoren tot dezelfde groep en dan heb je minder last van bijwerkingen. Mijn advies voor op en afbouw uit ervaring is::::: doe het zo langzaam mogelijk als je van niets naar iets gaat of van iets naar niets!!!! Echt waar, dan vallen alle spookverhalen reuze mee!!!!! Ook bij paroxetine! Gewoon per 2,5mg afbouwen in 3 of 4 maanden tijd!!!!! Echt, wees niet bang, neem er gewoon veel tijd voor!!!! Grtz

21-1-2012
41  jr.
Prozac

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Naast de beginners-bijwerkingen: misselijkheid, bleef ik last houden van een droge mond, transpireren en nervositeit. Verder merkte ik niet dat mijn depressiviteit beter werd en ben ik overgestapt naar Venlafaxine. Toch heb ik bij algehele tevredenheid voor neutraal gekozen, aangezien er wel mensen zijn die baat hebben bij Prozac. Ik vind het dan te ver gaan om ontevreden in te vullen.

20-1-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds enige jaren gebruik ik nu citalopram 40 mg, nadat ik alle ellende in mijn hoofd niet meer op een rijtje kon krijgen.Man en zwager verloren bij een vliegtuigcrash, schoonvader een half jaar daarna, tien jaar knokken, ouders die slecht worden en binnen een half jaar na elkaar overlijden, en waarvoor ik alles moest regelen voor en na. Nieuwe partner die voor zijn werk naar een andere provincie moest verhuizen, en ik dus nog maar eens per maand zie. De rust is in mijn hoofd teruggekeerd. Of het aan het medicijn ligt weet ik niet, ik ben alleen heel vaak heel moe. Ben vergeetachtiger. Mijn gevoelsleven is erg afgevlakt. En heb af en toe maagklachten na gebruik van het medicijn.