• mail to a friend
  • print this page

Gemiddelde ervaring met Fluoxetine (fluoxetine)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Depressie - antidepressiva SSRI

6% (7)
(minimaal effectief)
6% (7)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,9)

Fluoxetine - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (1)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Fluoxetine

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
20-5-2012
64  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Prozac hielp uitstekend. voelde me - pas ná enkele jaren - langzamerhand 'beter'' , minder agressief en depressief, maar ging gebukt onder het feit, dat ik van iedereen om me heen hoorde, dat je evan Prozac hartaandoeningen kon krijgen. De 'angst' daarvoor kreeg de overhand, zodat de psychiater waar ik 10 jaar in behandeling ben geweest, overging tot 'n andere anti-depressiva. eerst Seroxat, maar dat beviel me niet, waarom weet ik niet meer, toen werd het Sertraline, wat ik nog steeds slik en me in ieder geval op één lijn houdt van positief zijn en staan in het leven. Denk erover dit af te bouwen omdat de gedachte dat ik niet zónder anti-depressiva zou kunnen, me weer boos maakt (agressief).

15-5-2012
43  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik al ongeveer 18 jaar fluoxetine 20. Dit nav een slechte relatie met heel veel spanning, waarna angstklachten begonnen. Door de fluoxetine werden klachten minder en kwam ik weer in evenwicht. Enkelejaren gelden gepoogd af tebouwen, echter toen kwamen de klachten weer terug. Weer gestart en ca 6 weken later was de boel weer stabiel. Ergo: ik blijf het levenslang gebruiken. Voor de gebruikers met bijwerkingenheb ik wel een tip: als je fluoxetine van een fabrikant hebt, dan kan het zomaar zijn dat fluoxetine van een andere fabrikant beter voor je werkt omdat ze andere hulpstoffen toevoegen. Zelf ben ik hier (helaas) door schade en schande achtergekomen. Voor mij dus enkel pillen van de oorspronkelijke fabrikant. (verzekeringen schrijven ivm kosten besparing af en toe andere fabrikant voor, maar viahuisarts recept met fabrikant laten opmaken...) Ik hoop dat jullie erwat aan hebben. In ieder geval heel veelsuc6!!!

4-5-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Na 4weken fluoxetine geslikt te hebben, werd mijn depressie weer erger. Op aanrade van de huisarts van 20mg naar 40mg gegaan. De bijwerkingen zijn echt niet leuk! zo misselijk en overgeven dat ik er domperidom zetpillen bij heb gekregen voor het overgeven. De huisarts zegt je moet er weer even door heen, door de bijwerkingen, want de medicijnen werken wel want je hebt al goede dagen gehad! Alleen is de dosis te laag voor jou. Heb er ook hoofdpijn bij, moe wil wel slapen maar omdat ik zo nerveus ben kan ik niet slapen. Lig in bed. Hebben hier meer mensen last van?! En willen jullie reagerwn hier op. Please....

18-4-2012
17  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hoi allemaaal, ik neem fluoxetine in wegens nare gebeurtenissen van vroeger wat nog vaak naar boven komt. ik moet erbij zeggen dat ik veranderd ben, ik bedoel ik voel me heel anders opeens. ik ben heel moe al heb ik goed geslapen, ik voel me duizelig in me hoofd overdag, me ogen werken niet echt goed en het ergste is: ik voel me heel afwezig in me hoofd. alsof ik in droom ofzo, ik weet niet echt een enge nare gevoel. en ik denk dat het door die fluoxetine komt want zo heb ik me ook eerder gevoelt toen ik fluoxetine innam. graag alstublieft als iemand zich iets herkent van de bijwerkingen van fluxotine met het afwezigheid zijn zeg het me dan! dankjewel alvast! groetjes,

16-4-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit nu een tijd voor angstklachten en het helpt prima. Hiervoor paroxetine en venlafaxine gebruikt maar hiervan had ik veel bijwerkingen. Dit middel heeft als enige bijwerking voor mij wat libidoverlies.

15-4-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik nu bijna 2weken fluoxetine 20 mg s ochtens. Ik merk nu al dat ik vrolijker ben en meer zin heb om dingen te ondernemen. Daar ben ik erg tevreden over. De bijwerkingen zijn wel misselijk, overgeven, ben 4kg afgevallen. Af en toe trillen in heel mijn lijf, vermoeidheid. Nogsteeds wel paniek en angstaanvallen, maar deze zijn niet toegenomen, ik merk dat deze ook aan het afnemen zijn. S nachts wel een paar keer wakker geworden met een paniek/angstaanval. Wel heb ik ook 1keer in de week een gesprek bij de psycholoog.

9-4-2012
28  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
slik het nu bijna 5 weken en merk dat het beter gaat ! nog niet zoals het hoort te zijn , ben nog onrustig maar eerst had ik echte paniekaanvallen en voelde ik me doodongelukkig vaak , veel huilen en nergens zin in , dat is nu zoveel minder , huil niet meer , doe weer leuke dingen , voel me weer mezelf worden ! ik heb het een lange tijd niet gewild om aan de medicijnen te gaan .. maar was op en dit geeft gewoon een soort steun om toch door die periode te komen .. heb veel gelezen voordat ik het ging gebruiken maar dat is ook niet alles want mensen (ik ook!) vergeten vaak dat er op internet vaak alleen de negatieve dingen staan ,... als het weer een stuk beter met je gaat , ga je niet meer op forums lezen hoe het werkt enz.. dus ik had me voor genomen dat ik dat wel zou doen als het met mij beter ging omdat ik weet hoe blij ik was toen ik een positief stukje had gevonden erover ... dus bijdeze :D was heel bang voor de bijwerkingen maar ben het savonds gaan slikken voordat ik ging slapen want je wordt er echt wel suf van de eerste 2 weken maar trelt daarna wel weg ! het nadeel nu nog is dat ik rond 6 uur wakker wordt en moeilijk terug in slaap kom .. dus adviseerde de dokter me het smorgens te gaan slikken maar dat zie ik nog wel .. durf het niet gauw te veranderen ... nou hoop dat jullie wat aan mijn info hebben , in ieder geval heel veel succes met jullie probleem en hoop dat er gauw een lichtpuntje is zodat je er boven op kan klimmen , groetjes

6-4-2012
50  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik gebruik fluoxetine 20 pch nu sinds 26 maart. Mijn eetlust is afgenomen (wat ik niet zo erg vindt). Waar ik nu wel heel erg veel last van ervaar is dat ik het zo ontzettend koud heb. Ik ben niet warm te krijgen. Ik loop met een kruik rond en slaap slecht. Ook heb ik hoofdpijn. Mijn lichaam zal moeten wennen aan het medicijn. Ik hoop alleen dat mijn lichaam snel gewend is aan het medicijn. Ik ben al iets minder neerslachtig maar zo ontzettend moe. ik lig al om 9 uur in mijn bed. ook al kan ik niet slapen. Maar omdat ik het koud heb, zo ontzettend koud. wie heeft hier ervaring mee? Gaat het over? en die bepaalde druk of warmte op je ogen.. dat kan ik niet bechrijven. ik lees graag een reactie.

5-4-2012
49  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik fluoxetine nu bijna een week en heb 's nachts nu een aantal keren gehad dat ik niet goed kon inslapen en erg angstig/nerveus was en vannacht had ik het heel erg koud en lag helemaal te rillen en had ik last van tintelingen door mijn hele lichaam!! (paniekaanval! nog nooit gehad en nu ineens?) wel heb ik het idee dat ik al veel positiever ben in de dagelijkse dingen en dat ik mijn snoepbuien wat meer onder controle heb! ik hoop dat ik me steeds beter ga voelen maar ik slik het nog geen week dus even afwachten maar..

31-3-2012
19  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds een week of 6 gebruik ik fluoxetine. Tot ruim een week geleden merkte ik er niet zo veel van. Ik was wel bij vlagen behoorlijk misselijk en had een onrustig en nerveus gevoel. Maar ik merkte niet heel duidelijk dat mijn stemming verbeterde. Tot dus ruim een week geleden. Ik ben de hele tijd ontzettend opgewekt, hyperactief. Geen suïcide gedachten meer, ik praat heel veel, maak veel grapjes. Ik slaap in plaats van 10 uur of langer per nacht nog maar zo'n 5 a 6 uurtjes,. Ik heb geen rust in mijn lijf om te gaan zitten om wat te eten, ik eet minder dan de helft ofzo van wat ik eerst deed. Ik voel me constant gespannen alsof ik een presentatie moet gaan geven voor een volle zaal. Tussendoor voel ik vaak vlagen van gelukzaligheid wat leidt tot jankbuien van geluk. Ik wil dolgraag deze blijheid behouden, maar ik ben wel bang dat ik op dit moment mijn lichaam aan het uitputten ben en dat ik weer in depressiviteit terug schiet. Heeft iemand dit ook gehad door fluoxetine?

21-3-2012
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
hallo ik gebruik nu sinds 2 weken fluoxetine 20 mg voor het slapen gaan maar de bijwerkingen overdag vind ik echt heftig misselijk,angstig duizelig slap op de benen staan. heeft er iemand ervring met dit middel gaat dit over

18-2-2012
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Al enige tijd vecht ik met depressieve klachten en angstklachten bij de verwerking van zeer nare gebeurtenissen uit het verleden. Ik kreeg als aanrader om dit medicament te gebruiken, de bijwerkingen waren in de eerste 3 weken heftig, maar daar werd ik door de arts op voorbereid. Nu heb ik alleen dat ik was suf kan zijn en dat ik niet geheel scherp zie. Maar ik voel me ontspannen, ben minder snel getriggert door situaties of geluiden die lijken op dingen van vroeger EN ik kan weer genieten van mijn gezinnetje en kom er nu echt eraan toe om te herstellen van mijn heftige geschiedenis.

8-2-2012
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik heb in het verleden vanaf 2005 citalopram gebruikt. Echter nooit daarbij echt goed ingesteld geweest op de juiste dosering. Overgestapt naar prozac aangezien daar ook de bijwerkingen minder van zijn. Dit was een aanrader. Nooit hoeven te veranderen van dosering en langzaam aan afgebouwd daar ik nu 2 weken geen medicatie meer slik. Bij de citalopram meer bijwerkingen gehad dan bij de prozac dus ik zeg dan bij deze, als je een keuze moet maken, ga dan hiervoor. Tevens heeft mij erg geholpen anders te leren denken en hoop dat het goed blijft gaan!!!

27-1-2012
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Geen ernstige bijwerkingen gelukkig, alleen 4 kilo afgevallen wat wel weer goed uitkomt. Effectiviteit merk ik nog nauwelijks, maar zit nog op 20 / 30 mg per dag en slik het pas 2 weken.

6-1-2012
45  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Goed middel voor mij. lange periode te veel stress... ons lichaam liegt nooit...zeker niet als je ms hebt met een brunout. Toen ik begon met Fluoxetine voelde ik er nix van alleen maar spanning, angst en oververmoeidheid. Wilde alleen een winterslaap houden. haha rust! Na weken begon het te werken. Minder spanning en duizelingen. Kon zelfs boodschappen doen met veel mensen om me heen wat ik voorheen vermeed die drukte. Dit middel is bij nader onderzoek goed middel voor ms! Ben niet een typ van middelen slikken maar ow wat was ik verrast van de positieve uitwerken zowel geestelijk als lichaamelijk.

21-12-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Uitvalverschijnselen(duizeligheid) dacht ik dat deze van de medicatie waren. Deze komen door jarenlange stress factoren. Moeilijk om te bepalen welke klachten nu van de medicatie of van de burn-out komen.

13-12-2011
15  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Na een tijd Sertraline gebruikt te hebben ben in overgestapt of Fluoxetine. Sertraline gaf mij echt een verschrikkelijk ''zombie-gevoel''. Fluoxetine haalt de randjes er af, en ik voel me zoals ik me voel, niet oppervlakkig ofzo.

12-12-2011
32  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Goed middel tegen depressie, geen wondermiddel.

7-12-2011
30  jr.

Gebruikt tijdens zwangerschap
Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ben dit medicijn gaan gebruiken toen ik zwanger bleek te zijn slikte eerst iets anders.heb echt geen bijwerking gehad en het is ook niet schadelijk voor t kind.heb 2 gezonde kinderen gekregen toen ik t gebruikte.merk wel dat t naar 4jaar wel minder gaa werken en krijg nu weer aanvallen.slik ook maar 20mg dus denk dat t n u wel verhoogd mag worden.

1-12-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik dit middel vanaf 2004. Heb het in eerste instantie als dagelijkse dosis van 40 mg gekregen voor een dwangstoornis. Hier hielp het fantastisch voor. Mijn dwangstoornis verdween als sneeuw voor de zon. In 2007 ben ik abrupt gestopt met dit middel en als gevolg daarvan vreselijk depressief geworden. Sindsdien gebruik ik het weer non-stop. Ik vind het bijwerkingenprofiel meevallen. Ik heb al aardig wat middelen gebruikt door de jaren heen, en dit middel vind ik vrij mild. Na een lange periode op 60 mg/dag gezeten te hebben, nu in enkele weken afgebouwd naar 20 mg/dag omdat ik mirtazapine ernaast kreeg. Want de antidepressieve werking is na al die jaren wel wat afgenomen en niet meer afdoende.

21-11-2011
61  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Weinig tot geen bijwerking gehad en gebruik het al bijna 10 jaar. De laatste 2 maanden gebruik naar 3 x per dag voorlopig voor 6 maanden met andere anti-dep moeten stoppen vooral omdat het gebruik wat hoger is dan gebruikelijk. Weet niet of het vlakke gevoel in alles groter is geworden maar dromen ja kunnen heel heftig zijn vooral over juist DIE mensen waar ik dit alles aan heb te danken gehad. Zou willen weten of ook andere gebruikers/sters hier last van hebben.

9-11-2011
59  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds ik Prozac (orgineel)ben gaan slikken is mijn leven veranderd. Na een week had ik al het gevoel van ondersteuning. Sinds februari was er enige verstoring ontstaan door allerlei spanning van buitenaf en was mij geadviseerd om met 30 mg te starten. Dit heb ik gedaan en moest toen over op tabletvorm ipc capsules. Deze tabletten waren heel erg bitter van smaak van het merk Mylan. Ik raakte ontzettend aan de diaree. Niets vermoedend dat dit weleens door de verhoogde dosis zou kunnen ontstaan zijn. Ik ben na 4 maanden helemaal buitenstebinnen gekeerd. Colonscopie, Gastrocopie en bloedonderzoek en ontlasting nagekeken etc. niets gevonden. Gelukkig geen kanker want daar was ik heel erg bang voor op den duur. Ook omdat dranken zo bitter gingen smaken. De diaree werd steed erger. 's Nachts moest ik er wel 3 keer uit en overdag was ik de tel kwijt van de loop naar het toilet. Uiteindelijk ben ik zelf op de gedachten gekomen dat het weleens aan die verhoging van de medicatie zou kunnen liggen. Dit is dus ook werkelijk zo. Sinds 3 weken ben ik weer terug op 20 mg en slik weer capsules. De diaree is langzaam minder geworden en is nu over en de bitter smaak ben ik ook kwijt

7-11-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ga er vanaf morgen mee beginnen,, Maar heb ook een kinderwens. Is er iemand die medicijnen slikt en er een kindje mee heeft gekregen. Alvast bedankt

6-11-2011
51  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn hele leven had ik onzekerheid, spanning vaak bij me, na scheiding bijna 3 jaar terug ben ik Fluoxetine 20 mg gaan slikken daar ik bang was in een dip terecht te komen, wilde zelf dus, (achteraf had ik al veel eerder ervoor naar de arts moeten gaan, maar durfde niet in mn relatie, schaamte denk. Sinds het begin van fluoxetine heb ik de eerste weken wat bijverschijnseltjes gehad, daarna nooit meer die spanning , somberheid, stressgevoel, SUPER , totaal 100% positief veranderd sinds die scheiding , en die fluoxetine, heerlijk, Ik doe volop mee in de maatschappij door te werken,, vrijheid, blijheid..... noem maar op. Ik zou nu 3 jaar na die scheiding wel willen stoppen ermee maar heb ik dan geen terugval????? Daar pas ik voor namelijk. Ben zoooo happy namelijk, geniet overal van, prima voor mij dus.

31-10-2011
31  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik fluoxetine 20 mg 1 x per dag nu al 10 dagen. Ik word er tot nu toe nog maar alleen somberder door. De dokter heeft aangegeven dat de depressie in het begin heftiger zal worden en dat het 4 tot 6 weken zal duren voordat het medicijn evt aanslaat. Ik ga het gewoon proberen tot die tijd en als het niet aanslaat ga ik in overleg met de dokter wat anders proberen. Ik hoop dat het zal helpen tegen de depressie en dat ik mijn levenslust weer terug zal krijgen. Ik hoop ook voor iedereen die depressief is de medicatie helpt om erboven op te komen en weer een leuk leven te mogen ervaren! Veel geluk gewenst aan iedereen!

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1308) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (353) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Champix (343) - Verslavingsziekten
listimage Citalopram (313) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (293) - Epilepsie
listimage Thyrax Duotab (274) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Venlafaxine (269) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Lipitor (230) - Cholesterol
listimage Seroquel (218) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (217) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline (206) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (199) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Concerta (197) - ADHD - psychostimulantia
listimage Ritalin (183) - ADHD - psychostimulantia