Gemiddelde ervaring met Lexapro (escitalopram)

Vergelijk alle medicijnen in de categorie: Depressie - antidepressiva SSRI

10% (25)
(minimaal effectief)
7% (17)
(geen effect)
Algehele tevredenheid Algehele tevredenheid (3,6)

Lexapro - Algehele tevredenheid

(veel gebruiksproblemen)
0% (2)
(onbruikbaar)

Ervaringen met Lexapro

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »
8-2-2012
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben een hele normale meid van 24 en ben sinds het gebruik anderhalf jaar geleden echt positief veranderd! Ik was niet depressief maar had last van OCD... vooral schoonmaken en alles moest op dezelfde plek staan.. MOEST! anders werd ik echt gek.. totdat het wel goed was, anders kon ik niet slapen. Het voelt gek om erover te praten, mijn vrienden hebben het zelden door gehad, vonden mij gewoon netjes, en ook mijn ouders niet. Ik studeerde en haalde goede cijfers dus het had gelukkig geen invloed op mijn leven. maar sinds ik lexapro gebruik is het super, ik hou nog van netjes maar als de afwas niet is gedaan dan kan ik gewoon slapen en doe ik het de volgende ochtend. Ik ben wel minder gevoelig, huilen kan ik bijna niet en ook toon ik minder emoties, opzich niet erg omdat ik zo een hyper persoon was is het nu gewoon meer in balans. Ik voel me al tijden hartstikke goed, alleen kan ik me niet voorstellen dat ik ooit moet afbouwen, daar zie ik nu alweer tegenop. Ik ben wel aangekomen, 5 kilo ongeveer en ik ben vaak moe, maar waar dit aan ligt weten ze niet (kan natuurlijk zo veel zijn). Naast slaappillen en iets voor mijn nachtmerries heb ik een hele periode ook beter geslapen, nu gebruik ik al zeker een half jaar niks meer om te slapen, dit heeft zichzelf allemaal opgelost. Dus kortom, erg tevreden hier mee.. ik kan mijn leven weer volledig leven zonder elke keer iets te moeten doen of willen schoonmaken

7-2-2012
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ben gestart met 5 mg p/d voor 1 week. Daarna 1x 10mg p/d. Eerste 3 maanden erg moe. +/- 4 uur na inname ontzettend suf, gapen, Thuis aangekomen, eten, op de bank en slapen maar. Droge mond. Paar keer per dag misselijk, lamlendig voelen. Als een opkomend griepje. Trillen. Slecht slapen. 3:00 uur wakker, dan om 5:00 uur, 6 uur. Ontzettende trek in zoetigheden. Ben ook aangekomen :) Libido is minder als ik alleen ben ;) maar bij mijn vriendin heb ik geen problemen. Bijwerkingen: Droge mond, misselijk, moe, trillen heb ik niet meer. Bijwerkingen: Libido, eten, heb ik nog. Bijwerkingen: Slapen heb ik opgelost door melatonine in te nemen. Voordelen: Ben meer open naar mensen toe. Durf mijn mening meer te geven. (opkomen van jezelf) Vrolijker Zie dingen nuchter in. Durf meer met mensen te praten, ook van ander geslacht. Durf meer in het openbaar te spreken. Minder angstig. Dit ism therapie. Pillen alleen verhelpen je problemen niet. Samen met therapie kom je een eind.

6-2-2012
29  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben door het gebruik van Lexapro ruim 20 kg. aangekomen. Ben nu iets langer dan een maand gestopt en er is al 10 kilo af. :) Nu de rest nog..

29-1-2012
40  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Slik sinds 1 jaar lexapro. Ik heb relatief weinig klachten w.b. bijwerkingen; geen gewichtstoename, geen afvlakking emoties. De eerste weken wel misselijk en veel trillingen en zweten. Dit zweten was zo erg dat ik vaak een reserve t-shirt in de tas had. Nu is dit minder maar met periodes wat meer. Sinds en aantal weken merk ik dat ik erg moe ben; kan zo de klok rond slapen en zelfs een middag slaap van 2 uur is niet ongewoon. Dit had ik dus in de eerste periode van gebruik niet. Mijn dromen zijn zeer levendig en intens maar niet vervelend. Ik hoop dat deze vermoeidheid weer verdwijnt; misschien heeft het ook te maken met het grauwe winterweer en mijn dynamisch privéleven ( veel verlieservaringen en ernstig zieke familieleden.) Ik blijf dit middel in ieder geval nog zeker een jaar gebruiken, ondanks de vermoeidheid van dit moment.

17-1-2012
54  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, ik ben dit gaan gebruiken een half jaar nadat mijn man is overleden omdat ik zeer ernstige angsten onwikkelde. Ik durfde de straat bijna niet meer op en wilde ook niemand meer zien. Na veel bezoek aan spychiaters etc eerst xanax gebruikt wat heel goed werkte maar mocht niet omdat het "verslavend"is, Welke anti depresiva is dat nu niet? Daarna iets anders gebruikt weet niet meer wat maar daarvan dacht ik dat ik in tussen de sterren zat zo'n lichtflitsen zag ik en nu dan Lexapro. Werkt goed, alhoewel heel afvlakkend en daarom ben ik sinds 3 wk van 20mg zelf teruggegaan naar 10mg maar heb nu wel bijwerkingen. Diaree, nerveus, zweten. Kijken hoe het verder gaat nu.

12-1-2012
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds 5 jaar Lexapro. Heb al meerdere AD's gehad en deze blijft het goed doen. Soms word ik helemaal bezweet nat maar dit kan ook komen door mijn schildklier die niet helemaal te handelen is met medicatie. Door de Lexapro doe ik dingen die ik eerst echt niet durfde en daardoor zijn mijn zelfbeeld en zelfvertrouwen erg gegroeid. Ik lees dat veel mensen aankomen van de Lexapro. Zelf ben ik geen gram aangekomen en vraag mij af of er niet meer gegeten, gesnoept wordt naar mate een persoon zich beter gaat voelen.

9-1-2012
38  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik ruim 2 jaar Lexapro, eerst 10mg. toen 30 en nu 20mg. Eerste 4 weken heftige bijwerkingen, paniek aanvallen, angststoornissen, overmatig zweten en veel slapen. Het sloeg na ong. 3 weken aan en er ging een wereld voor me open. Helaas bleef ik groeien, na een aantal maanden was ik al bijna 20kg aangekomen. Daarom gestopt en overgegaan op andere medicijnen, deze hielpen echter niet dus sinds half jaar weer aan de Lexapro, eerst 30mg maar na waarschuwing huisarts dosis naar 20mg gebracht. Er schijnt een waarschuwing van de fabricant te zijn dat dosis van meer dan 20mg. hartklachten kan veroorzaken. Raar dat mijn psychiater hier niets over wist... Inmiddels ruim 30kg aangekomen en geen libido meer. Ik blijf het slikken omdat het helpt en hoop dat er niet nog meer kilo's bijkomen.

2-1-2012
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Slik het nu 2 weken tegen dwang/piekeren/angst. Begonnen met 5 mg de eerste week en de tweede week 10 mg. Heb nauwelijks bijwerkingen gehad. De eerste 3 dagen voelde ik me beetje gammel/niet helemaal fit en het leek of ik niet in een diepe slaap kon komen snachts. Verder geen bijwerkingen.. (ja last van mijn maag, maar dat had ik daarvoor ook al wel). Verder voel ik nog niet dat het begint te werken dus ben benieuwd. Over algehele tevredenheid en werking kan ik dus nog niks zeggen.

28-12-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
ik slik nu 11/2 jaar lexepro mijn ervaring hiermee is prima wel heb ik veel last van nachtmerrie`s en dromen en die gaan gepaart met nachtelijks behoorlijk zweten. dit is echt een lastig iets en als je het een keer vergeet heb ik zelf snel last van licht zijn in het hoofd en buikpijn, ik ben nu aan het afbouwen naar 20mg ook dit valt me zwaar veel misselijk moe en hoofdpijn licht in het hoofd zijn en duiselig, hopenlijk zijn er meer mensen die dit herkennen.

25-12-2011
46  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben 46 en heb een zwaar traumatisch verleden al vanaf mijn jeugd. Slik al zeker 12 jaar valium diazepam met enige onderbrekingen van korte periode. Daarbij Zo'n 8 jaar Prozac. Loop nu al anderhalf jaar bij een goede therapeut en psychiater . Heb nu eindelijk wat rust gevonden in mijn leven en de juiste partner,mijn derde huwelijk. Wilde heel graag de valium 25 mg per dag afbouwen en was gestopt met de prozac. Ging even goed tot ik te snel afbouwde wilde er zo graag vanaf van de valium maar toen ik na afbouw stopte ben ik een week lang totaal de weg kwijt geweest,heftige paniekaanvallen. De psychiater vertelde mij dat en gestopt zijn met de prozac en dan ook nog de valium de laatste loodjes schijnen het zwaarst te zijn. dat betrefd te valium. Dit anders moest dus 10 mg lexapro en terug naar 25Mg valium per dag ook gezien spanningen die voort kwamen door familie omstandigheden en verwerking. 2 maanden later na 15 mg lexapro maar al snel terug naar 10 mg,want ik was de hele dag suf. Nu ben ik heel voorzichtig de valium eerst aan het afbouwen,daar heb ik de lexapro voor als ondersteuning,met begeleiding van mijn therapeut,psychiater. Bijwerkingen van de lexapro zijn in het begin overal jeuk,onrust,onregelmatig slaapritme,em wat ik het vervelend vind is mijn libido daar is niet veel meer van over. Denk nog zeker een half jaar zo wie zo nodig te hebben om eraf te komen van de medicatie en dat kan zegt mijn therapeut,psychiater. Staat mij daarbij ook een groot verlies te verwachten mijn lieve mamma is nog maar een korte tijd bij ons ernstig ziek. Dus volg het advies van de therapheut en psychiater op het is nodig.

18-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Een dik jaar slik ik Lexapro en ben er heel blij mee. Ben begonnen toen ik door oorsuizen/tinnitus helemaal het spoor bijster was geraakt en in een depressie/burnout belandde. Wilde eigenlijk niet aan die pillen, maar kon niet anders meer. De eerste 5 weken waren hels. ik dacht dat het slecht ging, maar toen ging het nog veel slechter. Totaal gespannen, deed geen oog dicht, bloednerveus, heel angstig en volkomen de weg kwijt. Maar daarna ging het snel veel beter. Voelde me steviger, en dacht 'wow als andere mensen zich altijd zo voelen, dan heb ik heel wat gemist mijn hele leven'. Zo lekker stevig en solide, niet meer zo snel geraakt. Wel jammer dat ik er wat kilo's bij heb gekregen, sneller dronken ben en weinig libido heb. Ik ben ook zo laconiek geworden dat ik zelfs (na 12 jaar) weer een beetje ben gaan roken, al blijft het binnen de perken. Ik wil wel ooit gaan stoppen, maar ben nog zo geschrokken van wat me is overkomen dat ik daar nog even mee wacht. Nog even 'genieten' van de rust.

18-12-2011
20  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Effectief medicijn. Ik ben het gaan nemen omdat ik last heb van terugkerende depressies en sociale fobie en mirtazapine niet genoeg hielp hierbij. Echter had ik de hele periode dat ik de lexapro (escitalopram) nam geen zin meer in seks en ik kon geen orgasmes meer krijgen. Ook had ik dagelijks ernstige misselijkheid. Uiteindelijk gestopt vanwege de bijwerkingen.

17-12-2011
23  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Hallo, Ik heb bijna geen last van bijwerkingen gehad, op een droge mond na, maar dat werd na een maand ook weer minder. Af en toe heb ik er nog last van en gebruik dat speciale tandpaste en gel. Het effect van lexpro begin ik langzamerhand steeds meer te merken. Ik ben rustiger, waardoor ook weer energieker (in positieve zin), begin me zelfverzekerder te voelen en begin minder last van (faal)angsten te krijgen, zonder dat ik het idee heb dat ik mezelf niet meer ken. Ik zit lekkerder in m'n vel en heb weer zin om dingen te ondernemen. Daarnaast heb ik elke week anderhalf uur groepstherapie, waarbij ik intensief aan mezelf werk. Ik wil mn gedachten en gedrag graag veranderen, en hoop dat ik over een jaartje weer van de medicatie af kan. Door lexapro heb ik de rust en daardoor weer de (positieve) energie gevonden om aan mezelf te werken. Ik stond eerst heel erg sceptisch en angstig tegenover medicatie, maar ben erg blij dat ik het een kans gegeven heb! Ik heb voordat ik tot medicatie overging al vele therapieën & cursussen gehad en de nodige boeken gelezen, maar helaas zonder resultaat. De combinatie van therapie en Lexapro maakt dat ik de rust en energie heb om goed aan mezelf te kunnen werken. Tot nu toe ben ik dan ook zeer positief over het medicijn.

16-12-2011
41  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Gebruik lexapro 10 mg sinds 1 jaar. Gekregen omdat ik overspannen was. Heb n zoon van 10 jaar met adhd en weet eigenlijk mij hele leven al dat ik zelf ook adhd heb. Heb me eigen laten testen vorig jaar op adhd..en heb dus lexapro 10 mg voorgeschreven. Ik kan niet echt zeggen of t me eigelijk heb geholpen. Ben nog steeds gestrest..alles moet bij mij snel en perfect.. maar ik heb echte vreetbuien en ben in 1 jaar tijd 15 kg aangekomen...ga toch vragen om n ander medicijn...msschien is dit niet t goeie medicijn voor mij. zou graag willen weten of er meer mensen zijn die ook zoveel zijn aangekomen sinds ze dit medicijn zijn gaan gebruiken.

16-12-2011
72  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Mijn moeder gebruikt lexapro in druppelvorm. Het is per dag met 1 druppel opgebouwd, eerst van 1 tot 10 en daarna mocht ze er nog 5 dr. ( ook met een opbouw van 1 dr. per dag) bij en ze zit nu 2 weken op de dosering van 15 dr. Zij heeft behalve inactiviteit/passiviteit, geen last van bijwerkingen. Maar dat kan ook heel goed van het andere middel komen, want daarnaast had ze 3 dd zn. hydroxizine. Dat heeft ze gisteren in 1x afgebouwd.

15-12-2011
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Nu een maand of zes aan het tobben. Van cardioloog naar manueel arts. Ik had al vanaf het begin paniekaanvallen maar wist gewoonweg niet wat het was. Hyperventilatie? Hartstoornis? Uiteindelijk via de huisarts bij GGZ instelling terecht gekomen waar de diagnose werd gesteld: paniekstoornis met agorafobie. Door al het moeizame gedoe er ook een depressie bovenop gekregen. Ik kan nu wel stellen na zes maanden dat ik het helemaal gehad heb. Het besef dat me dit is overkomen heeft me helemaal onderuit gehaald. Vandaar dat ik nu sinds twee weken Lexapro slik. Heb dit van mijn psychiater gekregen omdat ik het niet langer aankon om mijn paniek te bestrijden. Ik vul dit nu hier in omdat ik op zoek was naar nuttige informatie over mensen die Lexapro al langer gebruiken. Ik vind vrijwel alleen negatieve verhalen over afkicken of bijwerkingen. Omdat ik net pas begonnen ben kan ik alleen praten over de eerste bijwerkingen die maar drie dagen heftig waren (erg gejaagd zijn, duizelig) maar nu gaat het al een dikke week best goed. Ik slaap in ieder geval heel vast en heb het gevoel dat ik wat rustiger ben, alsof ik het allemaal meer over mezelf heen laat komen. Wat ik wel ervaar is dat ik me wat onwerkelijk voel, alsof ik iemand mijn leven zie leiden, maar dat ben ik gewoon zelf. Gelukkig heb ik dit maar af en toe, zo twee drie keer op een dag en het duurt maar een minuut of twee. Verder laat ik het gewoon over mezelf heenkomen, meer kan ik ook niet helaas... Ik kan nu nog niet invullen of het effectief is en of ik tevreden ben. Maar wel dat ik nauwelijks bijwerkingen had.

14-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
In mijn eerste week is het alsof alles langs me heen gaat. Waar ik eerst lichte paniekaanvallen had (5 min), gebeurd het nu dat ik half uur durende heel intense aanvallen heb. Ik kan me nergens op concentreren, ik slaap slecht ik zweet me kapot, ben moe, ik heb een droge mond, geen eetlust, ben verward, duizelig en mijn huid word er ook niet mooier op.. De momenten dat ik de paniek voel opkomen ebt het meestal wel sneller weg maar ik vraag me af of dat opweegt tegen het feit dat al mijn emoties bijna weg zijn en als ik nu iets voel is het verdriet. Het voelt alsof ik mezelf helemaal kwijtraak door dit middel.

14-12-2011

12-12-2011
24  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Jarenlang last gehad van paniekaanvallen en een lichte depressie. Beide varieerden in frequentie en sterkte over de loop van de jaren. Tot ik op een gegeven moment eerder dit jaar zo sterk last kreeg van de paniekaanvallen dat ik het huis niet meer uitkon om ook maar iets te doen. Van een psychiater lexapro voorgeschreven gekregen. Ben toen begonnen met 10mg, en na 2 weken nare bijwerkingen (duizelig, onregelmatig slapen, trillerig, spierzwakte) begon de lexapro zijn effect te tonen, de paniekaanvallen namen drastisch af en ik kon weer ondernemen. Een korte tijd daarna echter kreeg ik last van vreemde en beangstigende aanvallen waarbij mijn tong en ledematen hevig begonnen te tintelen, en ik een metaalsmaak in mijn mond kreeg (als hypochondrier is dit doodeng). Na overleg met de psychiater de dosis verlaagd naar 5mg, en daarbij druppels naast mijn pillen gekregen om langzaam op te bouwen naar een specifieke hoeveelheid die me zou liggen (ik heb een overgevoeligheid voor alle soorten medicatie, daarom de lagere en specifieke dosis). Nu een tijd lang een halve tablet + 2 druppels gebruikt, in totaal dus 7mg. Hoewel mijn paniekaanvallen minder zijn, heb ik ze nog wel. De grootste en naarste bijwerking is zonder de twijfel de afvlakking. Zoals ik in een eerdere ervaring ook las, kan ik niet meer huilen. In plaats daarvan uit het zich in woede en agressie. Huilen is zo verschrikkelijk belangrijk om al die spanning kwijt te kunnen. Daarbij het feit dat ik absoluut geen verdere hulp/therapie krijg voor mijn paniekaanvallen, en het maar uit moet zoeken met mijn medicatie. Dit heeft mij doen besluiten te stoppen met de lexapro. Ik wil graag weer kunnen voelen, en mijn emoties de vrije loop kunnen laten. Wat ik zou willen meegeven aan mensen die het medicijn gebruiken of willen gaan gebruiken is dat je er absoluut voor moet zorgen dat je problemen gelijktijdig aan worden gepakt door therapie of consult. Je kan in dat geval beter een onderdosering gaan gebruiken zodat je klachten draagbaar worden in plaats van compleet onderdrukt worden, dit neemt alleen maar je motivatie weg je daadwerkelijke problemen aan te pakken voor wat ze zijn. Kortom (en ik spreek natuurlijk uit eigen ervaring en persoonlijke mening), medicijnen als lexapro lossen niets op. Maar kunnen, mits juist gebruikt, wel een hulpmiddel zijn om tot een permanente resolutie van je problemen te komen.

9-12-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik ben door de lexapro verlost van de paniekaanvallen en angsten. De gedachten, die dit veroorzaakten, zijn er nog wel maar ook minder vaak. Ben veel rustiger maar ook ontzettend moe. Heb een verstoord slaapritme ontwikkeld door de medicijnen, dit vind ik de ergste bijwerking van de lexapro. Waar ik ook helemaal niet blij mee ben is dat ik de energie en concentratie niet meer kan opbrengen om piano te spelen, te studeren en ook op mijn werk kan ik de aandacht er niet goed bij houden. Dit vind ik zelf wel een zeer ernstige bijwerking. Maar het belangrijkste is toch wel dat ik me af en toe weer gelukkig voel en me verbonden met andere mensen kan voelen. Ik heb me ontzettend alleen gevoeld toen ik depressief was en had ook een hekel aan alle andere mensen die ik niet kende. Ik vond de hele wereld asociaal. Nu maak ik zo maar weer een praatje met mensen die ik niet ken.

30-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Tijdens mijn vakantie dit jaar ging het niet meer goed, ik raakte in een depressie en kon alleen nog maar huilen zonder enige aanleiding. Van mijn huisarts Lexapro 10 mg gekregen. En ja de bijverschijnselen (erg gespannen, misselijk, geen eetlust, kaakspanning, slecht slapen, geeuwen, extreem moe, hoofdpijn, zenuwtics) waren heftig maar het ergste was na 4 / 5 dagen voorbij. Dus doorzetten raad ik aan. Daarna kom je tot rust en kan je een beetje tot jezelf komen. Na 2 maanden vond ik de werking niet voldoende en heb een verhoging naar 20 mg gehad. Hierna ging het beter. Ik heb hier geen extra bij werking van gehad. Omdat ik momenteel zelf het idee om af te bouwen kreeg(vooral omdat ik zo vreselijk moe was), ben ik sinds 3 dagen over gegaan naar 10 mg. Dit gaat goed maar heb wel wat bijwerkingen hetzij niet ernstig. Ik ben wat hyper, beetje kaakspanning en een "ploppend" gevoel in mijn oor. Ik ga hier een tijdje mee door totdat ik zelf het gevoel krijg om verder af te bouwen. Ik wens iedereen veel succes maar adviseer wel, om de eerste week door te zetten, Daarna gaat het beter. Als dit niet zo is...terug naar je arts!

21-11-2011
26  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Sinds een half jaar gebruik ik lexapro. In het begin ben ik heel langzaam gaan opbouwen met druppels. Wel een goed systeem eigenlijk. Eerst had ik heel veel last van duizeligheid, na een maand of 2 ging dat over. Was vrij positief, de zware buien trokken weg. Daarna kwamen andere dingen aan het licht; Naast dat ik ongelooflijke trek in zoetigheid heb, merk ik ook dat de koppen van mijn emoties eraf zijn (logisch) maar ik vind het helemaal niet prettig. Ik kan niet huilen, dus ik wordt erg kwaad ipv dat ga huilen. Ik kan mijn ei niet kwijt. Zo ben ik helemaal niet. Daarnaast kan ik iedere nacht mijn shirtje uitwringen door het heftige zweten. (ik zweet normaal nauwelijks, maar nu lijkt het alsof alle kraantjes zijn opengedraaid in mijn porien) Ik ben op dit moment zonder verleg aan het afbouwen. Nu halveer ik het pilletje van 15mg, want ik ben het spuugzat. Ook omdat ik geen zin heb om mn hele eigenrisico aan die pillen te besteden. En omdat ik ook geen zin meer heb om een psychiater zo belachelijk veel te betalen voor een consult (ook al doet de zorgverzekeraar dat, ik vind het grofweg belachelijk)Dat doe ik liever aan iets anders. Momenteel heb ik mijn lichtlamp aan. Om genoeg daglicht te krijgen in de komende maanden. Ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Zorgen dat er balans blijft(yoga .e.d, goed eten, goed slapen, goed luisteren naar jezelf.) pure chocolade eten (meer dan 70% cacao) We zullen zien, ik vertrouw meer hierop, dan op lexapro of welke andere anti-derpi pil dan ook. (RED: zoek voor veranderingen van de dosering altijd contact op met de behandelend arts. HIj / zij weet wat mogelijke problemen bij doseringswijzigingen zijn en kan je daarbij helpen).

16-11-2011

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
8 weken lexapro geslikt, weinig bijwerkingen maar ook weinig positief effect.. angst en depressieve gedachte werden erger. hiervoor efexor geslikt. had bij efexor wel het idee dat het beter ging alleen de bijwerkingen waren een stuk heftiger en na 6 kilo afgevallen te zijn en erge vermoeidheid heeft mijn arts me geadviseerd om lexapro te starten.. duidelijk verschil met lexapro en efexor was vooral dat ik met efexor geen eetlust had en snel misselijk werd en met lexapro heb ik juist veel meer eetlust en eetbuien. helaas was dit voor mij ook niet het juiste medicijn.

15-11-2011
30  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik gebruik lexapro nu ongeveer 1,5 jaar. In het begin verschrikkelijk veel last van bijwerkingen gehad, was echt heel naar. Het maakt me nu wel rustiger maar het heeft zeker 2 maanden geduurd voor de ergste bijwerkingen weg waren. en met bijwerkingen bedoel ik - Hartkloppingen, moe, maagklachten (nu nog) het gevoel alsof je hard gaat (drugs), veel last van nare dromen en daarbij ook erg veel transpireren ( alleen s'nachts last van) met van die hittegolven over heel je lijf. Het gekke is is dat ik daar nu na 2 jaar nog steeds last van heb wordt bijna elke morgen drijfnat wakker. Vroeg me ook af of meer mensen hier last van hebben?? Verder ben ik wel wat aangekomen ongeveer 5 kilo ook niet leuk maar nog te overzien.

7-11-2011
63  jr.

Inname- / gebruiksgemak Inname- / gebruiksgemak
Ik slik Lexapro nu bijna 2 maanden. De eerste weken veel extra spanning en nerveusiteit, daarna ging het beter. Toen ik (na ong. 4 weken) de dosis van 10 mg naar 15 mg verhoogde ging dat gepaard met een erg 'explosieve stoelgang': geen diarree, maar wel veel een overactieve buik en extreme (natte!) winderigheid. Erg ongemakkelijk. Ook valt me op dat de seksuele verlangens gedurende deze periode op een laag pitje staan (iets waar de bijsluiter voor waarschuwt). Daar staat wel weer tegenover dat ik over het geheel genomen wat rustiger ben geworden en de stemming beter, en dat is waar het me uiteindelijk om te doen is. De arts heeft me geadviseerd uiteindelijk naar 20 mg te gaan, maar vanwege de onrustige buik, wacht ik daar nog even mee. Ben benieuwd of meerderen last hebben van die explosieve winderigheid.

«  vorige Pagina 1 van 2 volgende  »

Medicijnen met de meeste ervaringen:

listimage Mirena spiraal (1226) - Anticonceptie - overig
listimage Tramadol (301) - Pijn - morfine-achtigen
listimage Citalopram (281) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lyrica (272) - Epilepsie
listimage Champix (272) - Verslavingsziekten
listimage Thyrax Duotab (262) - Schildklier - hypothyroidie (traagwerkend)
listimage Metoprolol (248) - Bloeddruk - betablokkers
listimage Sertraline (237) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Lexapro (236) - Depressie - antidepressiva SSRI
listimage Venlafaxine (233) - Depressie - antidepressiva overig
listimage Metformine (227) - Diabetes (suikerziekte) - orale middelen
listimage Lipitor (203) - Cholesterol
listimage Seroquel (201) - Psychose / schizofrenie - antipsychotica
listimage Amitriptyline (197) - Depressie - antidepressiva TCA
listimage Amoxicilline / Clavulaanzuur (195) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Amoxicilline (188) - Antibiotica - penicillines breedspectrum
listimage Seroxat (160) - Depressie - antidepressiva SSRI